LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rational deal

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Wilwa

Rational deal

Ongelezen bericht door Wilwa »

Ik ben in het bezit van een offerte voor een Rational keuken type Cult. Indien er Rational dealers zijn die denken onder mijn huidige offerte door te kunnen gaan dan verzoek ik deze om een kort emailtje te sturen naar [email protected]. Vermeld aub. uw bedrijfsnaam, telefoon en fax nummer. Ik zal dan de keuken opstelling en verdere gegevens toesturen. Degene die de laagste prijs offreert heeft de deal. Het gaat om een totale opstelling van 5,70 meter met inductiekookplaat, Miele stoomoven, Miele combi oven, vriezer, koelkast.

Lexus
Berichten: 63
Lid geworden op: 06 jul 2006 22:51

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door Lexus »

Dit is wel een hele goedkope manier....
Bij een keukenzaak geweest om een offerte te krijgen, tijd van de verkoper gebruikt en dan via internet nog even een paar 100 euro eronder door gaan...
de mensen hier op het internet hoeven niets te doen als even een andere prijs erop te zetten.

Pfffff

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door Pfffff »

Vandaar dat er niemand reageert :)

Klo**te klant die je graag wilt mislopen

scheuj
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 mei 2006 09:36

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door scheuj »

Slim Wilwa!!! Zeker weten dat er een paar handelaren op de pot stroop afkomen.

Tja Pffff, dat die kl***ten klanten zoals jij ze noemt nu ook nog gaan shoppen dat is de wereld op z'n kop. Het moet niet veel gekker worden straks gaan ze nog vragen om een duidelijke offerte of een installatieplan waar jij je aan moet gaan houden. Maar goed dan kan jij weer zeggen "dat doen wij bouwvakkers nooit"

Wilwa, lekker uitmelken die keukenboeren dat doen ze tenslotte als ze kans krijgen bij jou ook.

keukenvakman
Berichten: 136
Lid geworden op: 03 jan 2006 22:24

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door keukenvakman »

Wilwa,
Als jij denkt dat de goedkoopste de beste is, sterkte! Waarom gun je het de keukenzaak die jou de offerte en ongetwijfeld een mooie 3D tekening heeft gemaakt niet? En ja, ik verkoop ook Rational maar niet op deze manier. Misschien is de offerte wel van ons bedrijf afkomstig, wie zal het zeggen......

MAXIEM

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Dag wilwa,

Leuke manier om een nog lagere prijs te bedingen, maar...........................................de prijs is natuurlijk maar één facet van het gebeuren. Daarom heb ik destijds een stukje geschreven over de valkuilen in keukenland:

Keuken kopen:

De beste manier om erachter te komen wie in deze branche te vertrouwen is, is informeren bij buren, kennissen, vrienden en familie. Mond op mond reklame is nu eenmaal de beste reklame die er is. En als je mensen met een nieuwe keuken gevonden hebt kun je daar ook meteen kijken hoe die er uit ziet en ook praten over de kwaliteit en over de installatie van de keuken.

De meest grove fout die je kunt maken is, na een fraai en glad verkoopgesprek de offerte meteen op dezelfde dag tekenen. In negen van de tien gevallen teken je dan in feite een koopovereenkomst die uitsluitend tegen hoge annuleringskosten (vaak meer dan 30%) kan teniet worden gedaan. Dus: absoluut niets tekenen maar altijd mondeling een bedenktijd van minimaal 7 dagen aanhouden. Als de verkoper zegt dat hij een handtekening nodig heeft om zijn of haar werktijd te verantwoorden voor zijn baas, dan moet je zo snel als mogelijk het pand verlaten, want zo iemand moet je nooit vertrouwen.
De volgende valkuil is dat je tegen het kopen van een keuken opziet en maar één zaak bezoekt. Het is heel belangrijk dat je er veel tijd voor uittrekt en gaat shoppen, dus meerdere zaken langs gaat. Daarbij is het belangrijk dat je niet je naam en adres en telefoonnummer geeft. Die heeft de verkoper helemaal nog niet nodig om een offerte te maken en je voorkomt ermee dat hij of zij in de computer gaat kijken of je al ergens anders een offerte gevraagd hebt.
De derde fout die je kunt maken is, dat je verblind wordt door de hoge kortingen. Elke zaak die openlijk adverteert met kortingen van 30 tot 50% moet je mijden als de pest. Bovendien zegt de verkoper in zo'n zaak meestal dat die korting heel speciaal is en alleen die dag geldt. Als je dat hoort moet er onmiddellijk een lampje bij je gaan branden en heeft onderhandelen verder geen zin meer omdat je bij zo'n zaak met zo'n uitpraak zeker niet moet kopen.
De volgende valkuil die ik noem is, uiteindelijk accoord gaan met een offerte die onduidelijkheden bevat. Na het zetten van je handtekening kunnen juist die onduidelijkheden grote problemen geven.

Maak vóór het ondertekenen van de overeenkomst een schriftelijke afspraak over de betaling. Bij een goede keukenzaak kun je meestal afspreken dat 30% van de koopsom vooraf betaald wordt, gevolgd door 60% van de koopsom bij oplevering en 10% na de levering en installatie. Zo hou je wat geld achter de hand als alles nog niet goed afgewerkt is bij de eerste oplevering. Het allermooiste is dat je niets vooruit betaald. Van zo’n zaak weet je zeker dat die niet op korte termijn failliet gaat.
Spreek ook af dat de maten die jij als klant hebt meegenomen indicatief zijn. Sta er op dat iemand van de keukenzaak zelf persoonlijk de zaak bij je thuis komt opmeten. Zo voorkom je dat later gezegd kan worden dat het jij een meetfout hebt gemaakt.

Bovenstaande wil niet zeggen dat, als je een goed gevoel hebt bij de gang van zaken in de showroom, je niet kunt onderhandelen over de prijs. Ook in een goede keukenzaak is daar altijd ruimte voor. Maar denk dan niet in termen van 40 tot 50%, maar meer aan 10 tot hooguit 20%.

Sukses en vriendelijke groet, Maxiem. :wink:

Wilwa

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door Wilwa »

Keukenvakman, deze offerte is 100% zeker niet van jou bedrijf afkomstig. Hij komt namelijk uit Duitsland tenzij jij een Duitse keukenverkoper bent natuurlijk. Op dit forum staat vaak het bericht dat de Nederlandse keukenwinkels niet duurder zijn dan de Duitse dus ik dacht laat ik ze een kans geven. Het enige dat de duitse verkoper heeft gedaan is MIJN ideeen op papier zetten. Het is dus MIJN ontwerp en hij heeft er op de computer een tekening van gemaakt. Dit was precies 10 minuten werk. Daarna is hij nog een uur bezig geweest om de offerte op papier te krijgen maar hoe zou hij anders een prijs moeten maken. Dus keukenvakman als jij je geroepen voelt stuur dan een mailtje naar het bovenstaande adres.

keukenvakman
Berichten: 136
Lid geworden op: 03 jan 2006 22:24

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door keukenvakman »

Zoals ik al eerder aangegeven heb ga ik geen mail sturen. Ik verkoop KEUKENS en geen PRIJZEN. Wij willen het graag en goed doen en dan is er voor dit soort verkopen geen plaats in de herberg.
Daarbij komt dat wij geen keuken offreren waar niet uitdrukkelijk over gesproken is qua ergonomie, techniek en apparatuur. Hier staan we voor een voldongen feit, nl. uw 'eigen' ontwerp.

DikkeBertha
Berichten: 134
Lid geworden op: 19 nov 2006 20:08

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door DikkeBertha »

Ik geef Wilwa groot gelijk. Het is toch vrij normaal dat je voor een grote aankoop meerdere offertes opvraagt. Natuurlijk is de prijs alleen niet belangrijk.

Het is bovendien niet gezegd dat Wilwa de prijs uit de offerte noemt. Dat zou volgens mij inderdaad niet zo netjes zijn. Maar als ze een lijstje doorgeeft, met kastje zus en kastje zo, dan is het toch vrij makkelijk daar een prijsje achter te zetten.

Ik vind de reacties van de heren en dames keukenadviseurs in deze thread nogal laf en eigenlijk ook een beetje zielig. Het is de zoveelste illustratie van het feit dat men in deze branche als de dood is voor een beetje transparantheid. En dan op zo'n forum als dit een beetje mooi weer spelen tegenover de zg grote jongens.

Lexus
Berichten: 63
Lid geworden op: 06 jul 2006 22:51

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door Lexus »

Het gaat niet om het als de dood zijn van enige transparantie. Zoals ik al vaker heb aangegeven, ik zit niet in de keukenbranche in Nederland, maar in het buitenland en ook niet in Duitsland....

Ik heb hier veel te maken met klanten die bijna alleen naar de prijs kijken en niet naar eventueel de te leveren service of betrouwbaarheid van een bedrijf. Wat ons voordeel hier is dat onze concurenten zelf vaak te hoge prijzen rekenen voor wat zij leveren en dat wij de klant hiervan kunnen overtuigen. Wij leveren wat dat betreft een beter merk voor vaak dezelfde prijs. En zoals klanten vaak aangeven krijgen ze bij ons een veel betere informatieverstrekking.

Zoals Wilwa het schrijft krijgt het bedrijf met de laagste prijs de deal, dus alleen naar en prijs kijken, terwijl ze verder moet kijken dan dat. Prijs is niet heilig, tuurlijk iedereen wilt zo min mogelijk uitgeven, maar geef liever wat meer uit aan een betrouwbaar bedrijf. En hiervoor moet je toch echt langsgaan bij de showrooms om dit te kunnen zien en ervaren.

En iets anders, misschien bij het bezoeken van een showroom komt de verkoper bij het bespreken van haar 'eigen' ontwerp wel op dingetjes die ze beter anders kan doen, waar zijzelf en misschien de andere keukenzaak niet aan heeft gedacht.

Mensen let er goed op dat een prijs niet heilig is, staar uzelf hier niet blind op!

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door rayke »

daarom rekenen wij kosten voor het maken van de offerte, mag de klant er mee doen wat ie wil.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Rayke,

Hoeveel rekenen jullie dan? Mag de klant ook weigeren te betalen als de tekening niet naar de smaak van de klant is?

MVG

Lexus
Berichten: 63
Lid geworden op: 06 jul 2006 22:51

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door Lexus »

Dat is ook een idee Rayke, maar hoe doe je dat, dus wat reken je hiervoor en als de klant het ontwerp niet mooi vindt, of in ieder geval zegt het niet mooi te vinden, moet hij dan alsnog betalen?
En zo niet, hoe voorkom je dan dat de klant niet alsnog met jouw ontwerp, hij heeft het tenslotte gezien en kan deze natuurlijk later in gedachte weer uittekenen, naar een ander gaat?
Ik ben hier wel benieuwd naar.
mvg, Lexus

scheuj
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 mei 2006 09:36

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door scheuj »

Deze topic begint wel een hele leuke richting uit te gaan. Ik vraag me echt af of er keukenboeren gereageerd hebben. Ik weet bijna zeker van niet want ze kunnen of durven niet onder de duitse prijs door te gaan. Dat heb ik zelf al een paar keer aangetoond, vraag maar aan ome Ben. (topic: next125 Duitsland) of kijk eens op de Marquardt-Kuechen topic. M.a.w al die mooie verhalen dat ze wel mee kunnen met de duitse prijzen en het afzetten tegen de grote keukenketens is inderdaad simpelweg mooi weer spelen.

Wilwa, laat in ieder geval even weten hoe dit afloopt.

Wilwa

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door Wilwa »

tot nu toe 1 reactie gehad.
En iets anders, misschien bij het bezoeken van een showroom komt de verkoper bij het bespreken van haar 'eigen' ontwerp wel op dingetjes die ze beter anders kan doen, waar zijzelf en misschien de andere keukenzaak niet aan heeft gedacht.
En dat wil ik dus niet omdat ik appels met appels wil vergelijken. Als de offerte van de keukenwinkel mij bevalt kunnen we altijd nog om de tafel gaan zitten om eventuele kleine veranderingen door te spreken en de prijs daarop aan te passen.

Wij leveren wat dat betreft een beter merk voor vaak dezelfde prijs.
Ik wil een Rational Cult keuken en hoef geen aanbieding voor een beter merk want dan kan ik niet meer vergelijken

Dus Rational dealers laat iets van u horen.

tb
Berichten: 60
Lid geworden op: 30 dec 2005 17:58

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door tb »

Ik verkoop geen keukens maar lees het trosforum altijd weer met een mengeling van plezier en verbazing. En ook nu weer bij dit topic verbaas ik mij enorm.

Als het de consument zo uitkomt zit men te zeveren dat er allerlei verkopers op dit forum zitten onder het motto 'dit is om ervaringen van consumenten te delen en dus niet voor verkopers' en dan heeft nu weer zo'n zelfde consument het lef om ditzelfde forum als een verkapte beurs te gebruiken.

Vreemd.....

OmeBen
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 okt 2006 22:08

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door OmeBen »

Ik vraag me echt af of er keukenboeren gereageerd hebben. Ik weet bijna zeker van niet want ze kunnen of durven niet onder de duitse prijs door te gaan. Dat heb ik zelf al een paar keer aangetoond, vraag maar aan ome Ben. (topic: next125 Duitsland)
Met dit soort klanten kun je bijna geen zaken doen. Op het moment dat het spannend wordt trekken ze zich terug om vervolgens op zoek te gaan naar weer een goedkopere. Verloren tijd voor een keukenspecialist die samen met de klant voor een redelijke prijs een mooie en goed functionerende keuken wil samenstellen. Dit kost tijd en geld en zal uiteindelijke door iemand betaald moeten worden.

scheuj
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 mei 2006 09:36

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door scheuj »

Met dit soort klanten kun je bijna geen zaken doen.
Gezwets van een laffe keukenverkoper ome Ben. Wilwa heeft duidelijk aangegeven dat degene met de beste prijs de deal heeft. Het enige dat hij/zij vraagt is om een prijs te noemen zodat die te vergelijken is met de duitse prijs. Om een paar centen te verdienen mag je wel wat moeite doen dacht ik zo. Maar het verkopertjes geleuter hier wordt steeds duidelijker, lekker schoppen tegen Mandemakers c.s maar ondertussen dezelfde praktijken hanteren. Ik zal het van de daken schreeuwen. MENSEN KOOP UW KEUKEN IN DUITSLAND WANT IN NEDERLAND WORDT JE FLINK BELAZERD!!!!!!!!!!

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Scheuj,

Hetgene waar diverse mensen in het bericht van Wilma over vallen, is dat het haar koud laat wie de keuken levert als de laagste prijs maar gegeven wordt.

Het lijkt mij dat ze ook graag wil dat een betrouwbaar bedrijf de keuken levert maar die de keuken ook netjes aflevert en monteert. Aftersales lijkt mij ook niet geheel onbelangrijk.

Ik ben geen Rationaldealer maar had haar gewoon een richtprijs kunnen geven. Wij werken hier meteen met de bodemprijs, uitgespecificeerd in een volledig transparante offerte met alle prijzen zichtbaar en controleerbaar. Daarom vindt ik het jammer dat je de gehele keukenhandel van Nederland over 1 kam scheert.

Leuk voor je dat je een mooie keuken voor een mooie prijs hebt gevonden bij onze Oosterburen. Dat wil nog niet zeggen dat jij in Nederland niet had kunnen slagen. Trouwens, als er al een prijsverschil was, zal deze verdwijnen na de komende stijging van de Duitse belastingtarieven.

Ik denk sowieso niet dat klanten uit mijn regio naar Duitsland pruttelen voor een prijsverschil van 3 a 400 euro.

MVG

DikkeBertha
Berichten: 134
Lid geworden op: 19 nov 2006 20:08

Re: Rational deal

Ongelezen bericht door DikkeBertha »

Ik zou zelfs nog niet voor 2.000 euro verschil naar Duitsland pruttelen, maar worden het 4.000 of meer dan weet ik het nog zo net niet. Met Duitsland ben je veel tijd kwijt (hoeveel kost een snipperdag of twee) en als er wat mis is kan je voor het minste of geringste weer naar Duitsland bellen. Maar ik denk dat Wilwa heel goed weet waar voor hem (of haar) het omslagpunt ligt.

Ik snap gewoon niet waarom men zo bang is een prijsje te maken. Het is toch ook een kans om een keuken te verkopen. En ik denk echt niet dat mensen alleen meer naar de prijs kijken. De keukenbranche is gewoon bang voor transparantie en daarmee voor echte concurrentie. Ook hier weer geen gezonde marktwerking.

Gesloten