LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Stomen of Combi Stomen?

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Michel01
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 okt 2006 14:51

Stomen of Combi Stomen?

Ongelezen bericht door Michel01 »

Wie kan mij adviseren over het volgende:
Voor een nieuwe keuken ben ik op zoek naar nieuwe apparatuur en overtuigd van de voordelen van stomen. Het liefst zou ik de Combi (hete lucht + stoom) van Miele of Gaggenau aanschaffen om diverse culinaire redenen. Echter, aangezien wij het stoomapparaat dagelijks en dus het meest voor aardappelen groenten en vis zullen gebruiken ben ik bang dat bij gebruik van een Combi, de oven een "ovenlucht" heeft vanwege het braden. En dat deze ovenlucht de fijne smaak van groenten, vis e.d. aantast. (De Combi's die ik heb gezien hebben nl geen pyrolyse en zijn van RVS aan binnenzijde, gevoelig voor aanslag).

Wie kan mij adviseren? BVD!
Michel

Cincindy
Berichten: 17
Lid geworden op: 18 okt 2006 23:36

Re: Stomen of Combi Stomen?

Ongelezen bericht door Cincindy »

Als je echt van plan bent om de stomer dagelijks te gebruiken zou ik zowieso niet voor een combi gaan. Mocht je dan nl even de oven willen gebruiken voor een stokbrood of iets dergelijks dan gaat dat niet omdat hij al in gebruik is.

Michel01
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 okt 2006 14:51

Re: Stomen of Combi Stomen?

Ongelezen bericht door Michel01 »

Dank voor je reactie Cincindy.
En als ik daar nu de bakoven separaat bij neem? Het gaat mij met name om het goed kunnen reinigen van een Combi.......?
groet
Michel

N2024
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 okt 2006 13:49

Re: Stomen of Combi Stomen?

Ongelezen bericht door N2024 »

Ik ben het roerend met Cincindy eens. Als je een combistoomoven hebt is het een apparaat vol compromissen. Het is én geen goede stoomoven én geen goede oven. Zelf maak ik mijn aardappels in 4, hooguit 5 minuten klaar in de hoge druk stoomoven. Zonder gedoe met waterbakjes of wat dan ook. Spruitjes, worteltjes etc. is in 2 minuten klaar terwijl de kwaliteit subliem is. In mijn losse oven kan ik dan tegelijk de ovenschotels e.d. kwijt.

Mocht je echt uit willen pakken en mag het geld kosten, neem dan een goede losse oven, een hoge druk stoomoven van Míele, met daarnaast nog een Gaggenau combi steamer.

Ik heb zelf geen Gaggenau combi steamer, maar een relatie van me wel. Voor brood e.d. is de combi functie erg fijn. Als je dit regelmatig doet is het wel leuk. Nogmaals, dan doe je het ook een beetje voor de gadget (ik ken niet zoveel mensen in mijn direkte omgeving die echt vaak thuis brood bakken). Maar als je het doet met de combi, het resultaat is echt super.

the specialist
Berichten: 94
Lid geworden op: 11 okt 2006 00:22

Re: Stomen of Combi Stomen?

Ongelezen bericht door the specialist »

heb laatst nog boven een teiltje zitten stomen....

Heb ik niet zo'n duur apparaat voor nodig, ben volledig van mijn verkoudheid af!

Gesloten