LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Stoomoven?
Re: Stoomoven?
Ik heb een miele drukloze stoomoven gekocht in combinatie met een solo oven. Ik heb de magnetron laten vervallen, omdat je in de stoomoven heel snel en lekkerder je eten op kunt warmen. Woon desnoods een demonstratie bij,
Re: Stoomoven?
wij hebben een stoomoven gekocht van gaggenau, heel handig apparaat, maar bruine knapperige korstjes op een lekkere zuurkoolschotel of een mooie gratin, vergeet het maar. Ook even een flesje voor de baby opwarmen is er niet bij, dus niet alllemaal zo super als het voorgespiegeld wordt, maar voor de rest natuurlijk heel erg gezond en lekker.
Re: Stoomoven?
Jammer, dan heb je je niet goed laten informeren. Je had bij Gaggenau zelf overigens een kookdemo bij kunnen wonen, dan waren al je vragen voor die tijd beantwoord
Re: Stoomoven?
Ik ben zelf erg tevreden over mn siemens apparatuur. Ik heb een losse stoomoven en een combimagnetron. Alleen zou ik bij de combimagnetron toch ook ecoclean zijwanden hebben gewild.. (maar ik ben nou eenmaal erg schoon ingesteld).
Maar vrienden van mij zijn erg gecharmeerd van de AEG apparatuur. Het zou alleen zonde zijn als die combi hetelucht stoom ervoor zorgt dat geen van beide goed functioneert. Zij zouden er dan ook nog een combimagnetron/oven naast nemen.
Maar vrienden van mij zijn erg gecharmeerd van de AEG apparatuur. Het zou alleen zonde zijn als die combi hetelucht stoom ervoor zorgt dat geen van beide goed functioneert. Zij zouden er dan ook nog een combimagnetron/oven naast nemen.
Re: Stoomoven?
Nog een heel handige functie van de meeste stoomovens vind ik starttijduitstel. Regelmatig doe ik tussen de middag aardappels en groeten in de stomer en dan stel ik hem in dat hij rond 18.00 uur klaar moet zijn. Als i dan thuis kom van mijn werk hoef ik alleen nog ff vlees of vis te bakken. Bovendien kookt er niets over. In de zomer is het ook heel erg handig voor als je gaat bbq, kip bijv. doe je eerst even in de stomer zodat het toch zeker gaar is. Daarna nog even afbakken op de bbq.
De stomers zijn redelijk dure apparaten maar als je er veel gebruik van maakt zijn geld echt wel waard.
De stomers zijn redelijk dure apparaten maar als je er veel gebruik van maakt zijn geld echt wel waard.
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 15 okt 2006 14:35
Re: Stoomoven?
Beste Cindy,
laat staan een lekkere knapperige stukjes vlees
Koop een goed wekende combimagnetron en een echte wokbrander daar heb jij veel meer aan
Met vriendelijke groet,
Als ik je antwoord lees "zie quote" zou ik zeker ggen stoomoven aanbevelen, zie je je eigen al een lasanjaschotel klaar makenWij zijn nu niet direct aardappel, vlees en groente eters en houden meer van de aziatische en italiaanse keuken.


Koop een goed wekende combimagnetron en een echte wokbrander daar heb jij veel meer aan

Met vriendelijke groet,
Re: Stoomoven?
Ik heb laatst ook de uitstelfunctie gebruikt. Heel handig. Ik zag mezelf al baby in skipak wurmen om 10 minuutjes buiten te zijn om vervolgens weer naar binnen te moeten om de stoomoven aan te zetten. Die heb ik dus om 17 uur al ingesteld en ik had er wortelen, aardappels en zalm in folie inzitten. Potje appelmoes erbij en om 5 voor zes kwam ik terug van de speeltuin!.
Re: Stoomoven?
bolle anton,
Ik heb alleen de voordelen (die ik vind) van een stoomoven opgesomt. En daar staat dus bij dat als je hier veel gebruik van maakt de stomer een heel handig apparaat is en dus zijn geld wel waard.
Natuurlijk een lasagne of iets anders italiaans is niet geschikt voor de stomer maar dat hoef jij niet te vermelden hoor, dat snap ik echt wel en ik niet alleen denk ik.
Hoe meer info hoe beter iemand een overwogen keus kan maken over het wel of niet aanschaffen van een bepaald toestel.
Ik heb alleen de voordelen (die ik vind) van een stoomoven opgesomt. En daar staat dus bij dat als je hier veel gebruik van maakt de stomer een heel handig apparaat is en dus zijn geld wel waard.
Natuurlijk een lasagne of iets anders italiaans is niet geschikt voor de stomer maar dat hoef jij niet te vermelden hoor, dat snap ik echt wel en ik niet alleen denk ik.
Hoe meer info hoe beter iemand een overwogen keus kan maken over het wel of niet aanschaffen van een bepaald toestel.
Re: Stoomoven?
Ik werk zelf in een keukenspeciaalzaak. Ik verkoop eigenlijk alleen de stoomovens van Miele. Hangt wel een prijskaartje aan, maar is de enige die echt werkt. De verschillen:
Drukloze stoomoven: Kookduur vergelijkbaar met het koken in de pan. Miele is de enige leverancier die de stoom buiten de "kookruimte" produceert, nl d.m.v. een boiler. Voordelen hiervan is de opwarmsnelheid en de regelbaarheid van de temperatuur. Vis in de stoomoven hoort niet te koken. Stoom is 100 graden. Bij de Miele kan je deze dus instellen op bijvoorbeeld 60 graden.
Hoge druk: Gaat veel sneller als koken in de pan. Groente +/- 8 minuten gaar. Hoge druk stoomoven gaat tot 120 graden.
Alle andere merken werken met een warmoudjeplaatje in de kookruimte waar waterdruppels opvallen. Geen instelling van temperatuur mogelijk. Ook de kooktijd wordt herdoor verlengt t.o.p het koken in de pan. Veel meer smaak- en vitamine verlies dus.
Indien je overweegt een stoomoven aan te schaffen zou ik zeker een kookdemonstratie van Miele bijwonen. Dan zie je pas de voordelen.
Wat veel mensen ook niet weten, is dat een stoomoven ook een magnetron vervangt. Zowel opwarmen als ontdooien gaat perfect, echter zonder dat je gerecht uitdroogt. Het enige wat niet gaat is het ontdooien van brood.
Vooral bij een hoge druk stoomoven heb je niet meer als 2 gasbranders nodig. Het enige wat je eigenlijk nog op de kookplaat doet is het braden van vlees, of wokken. De rest kan allemaal in de stoomoven.
Ik hoop dat je erwat aan hebt...[/b]
Drukloze stoomoven: Kookduur vergelijkbaar met het koken in de pan. Miele is de enige leverancier die de stoom buiten de "kookruimte" produceert, nl d.m.v. een boiler. Voordelen hiervan is de opwarmsnelheid en de regelbaarheid van de temperatuur. Vis in de stoomoven hoort niet te koken. Stoom is 100 graden. Bij de Miele kan je deze dus instellen op bijvoorbeeld 60 graden.
Hoge druk: Gaat veel sneller als koken in de pan. Groente +/- 8 minuten gaar. Hoge druk stoomoven gaat tot 120 graden.
Alle andere merken werken met een warmoudjeplaatje in de kookruimte waar waterdruppels opvallen. Geen instelling van temperatuur mogelijk. Ook de kooktijd wordt herdoor verlengt t.o.p het koken in de pan. Veel meer smaak- en vitamine verlies dus.
Indien je overweegt een stoomoven aan te schaffen zou ik zeker een kookdemonstratie van Miele bijwonen. Dan zie je pas de voordelen.
Wat veel mensen ook niet weten, is dat een stoomoven ook een magnetron vervangt. Zowel opwarmen als ontdooien gaat perfect, echter zonder dat je gerecht uitdroogt. Het enige wat niet gaat is het ontdooien van brood.
Vooral bij een hoge druk stoomoven heb je niet meer als 2 gasbranders nodig. Het enige wat je eigenlijk nog op de kookplaat doet is het braden van vlees, of wokken. De rest kan allemaal in de stoomoven.
Ik hoop dat je erwat aan hebt...[/b]
Re: Stoomoven?
Wie kan mij adviseren over het volgende:
Voor een nieuwe keuken ben ik op zoek naar nieuwe apparatuur en overtuigd van de voordelen van stomen. Het liefst zou ik de Combi (hete lucht + stoom) van Miele of Gaggenau aanschaffen om diverse culinaire redenen. Echter, aangezien wij het stoomapparaat dagelijks en dus het meest voor aardappelen groenten en vis zullen gebruiken ben ik bang dat bij gebruik van een Combi, de oven een "ovenlucht" heeft vanwege het braden. En dat deze ovenlucht de fijne smaak van groenten, vis e.d. aantast. (De Combi's die ik heb gezien hebben nl geen pyrolyse en zijn van RVS aan binnenzijde, gevoelig voor aanslag).
Wie kan mij adviseren? BVD!
Michel
Voor een nieuwe keuken ben ik op zoek naar nieuwe apparatuur en overtuigd van de voordelen van stomen. Het liefst zou ik de Combi (hete lucht + stoom) van Miele of Gaggenau aanschaffen om diverse culinaire redenen. Echter, aangezien wij het stoomapparaat dagelijks en dus het meest voor aardappelen groenten en vis zullen gebruiken ben ik bang dat bij gebruik van een Combi, de oven een "ovenlucht" heeft vanwege het braden. En dat deze ovenlucht de fijne smaak van groenten, vis e.d. aantast. (De Combi's die ik heb gezien hebben nl geen pyrolyse en zijn van RVS aan binnenzijde, gevoelig voor aanslag).
Wie kan mij adviseren? BVD!
Michel
Re: Stoomoven?
mmmmmmm
zie leuke antwoorden
maar mischien tippie
ga leker naar de toko op de hoek van de straat en haal er gewoon een stoomer geloof dat als je een grote koopt ongeveer 30 € voorbetaald
werkt perfect
ze bestaan al jaaaaaaaren dus zal wel werken
en ja wat wil je uit geven
skydive
zie leuke antwoorden
maar mischien tippie
ga leker naar de toko op de hoek van de straat en haal er gewoon een stoomer geloof dat als je een grote koopt ongeveer 30 € voorbetaald
werkt perfect
ze bestaan al jaaaaaaaren dus zal wel werken
en ja wat wil je uit geven
skydive
Re: Stoomoven?
Toevallig heb ik een keukenzaak en heb zowel de hoge druk stoomoven als de combi stoomoven in gebruik in mijn demonstratiekeukens. Zelf ben ik erg enthousiast over de hoge druk stoomoven. Sorry dat ik nogal uitgesproken ben, maar dat is de enigste goede. De hoge druk stoomoven is aangesloten op de waterleiding (aan + afvoer), enorm snel en je bent af van veel stank in de keuken. Ook maak je de kookplaat minder vies. Ik gebruik hem dagelijks, echt een superding. Over de combi steamer ben ik eigenlijk zelfs ontevreden. Het duurt lang en het is en blijft een apparaat met compromissen. Het is geen goede stoomoven en ook geen goede oven. Mijn combi stoomoven in de winkel ruikt inderdaad ook erg naar eten als je hem open doet. De secretaresse laat hem zo nu en dan even als oven aanstaan met een schaaltje spiritus er in anders zou het klanten afschrikken. Ik ga geen merken afvallen, maar bij 1 van de 2 combisteamers die aangeboden worden past er niet eens een pizza in de ovenruimte. Bij hetzelfde apparaat zit trouwens ook geen emaille binnenzijde, maar een rvs afwerking. Ga maar eens lasagne maken! Emaille maakt veel makkelijker schoon als RVS. Mij lijkt het echt het allerbeste als je een hoge druk stoomoven kiest en deze combineert met een losse goede oven.
-
- Berichten: 94
- Lid geworden op: 11 okt 2006 00:22
Re: Stoomoven?
Heb net nog even een muurtje van zijn behang afgeholpen, maar verder doe ik er eigenlijk niets mee....
Vis, dat kan er goed in, werd mij verteld.... nou die goudvis heeft het geen dag uitgehouden.... bedoel maar
Vis, dat kan er goed in, werd mij verteld.... nou die goudvis heeft het geen dag uitgehouden.... bedoel maar