LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
boemmm
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 jun 2007 09:30

Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door boemmm »

Wij willen een kwalitatieve eikenhouten keuken laten maken naar eigen ontwerp, beetje stijl Piet Boon en Lodder keukens. Heeft iemand hier tips voor een goede keukenbouwer (of interieurbouwer, of timmerfabriek, maar wel met ervaring keukens).

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

In welke Regio?

boemmm
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 jun 2007 09:30

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door boemmm »

Noord Holland

cv1
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 jun 2007 16:52

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door cv1 »

Wij hebben een eikenhouten keuken op maat laten maken door vos keukens en dat is ons goed bevallen. U kunt daar ook naar eigen ontwerp een keuken laten maken. Het is een klein bedrijf en de eigenaar maakt de keukens ook zelf. Kijk even op hun site daar staat meer info en foto's www.voskeukens.nl

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

- Piet Boon Oostzaan
- WST Krommenie
- Oremus Haarlem
- Disyko Hoogkarspel


Zijn - of meubelmakers - of keukenzaken met maatwerkprogramma.

mar53
Berichten: 370
Lid geworden op: 16 feb 2005 22:09

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door mar53 »

Boemmm,

Wilt u nu hiermee zeggen dat Piet Boon en Lodder keukens geen verstand hebben van keukens en er geen ervaring mee hebben????????????????????????????????????????

boemmm
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 jun 2007 09:30

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door boemmm »

Mar53,

Nee, dat zeg ik toch niet? Ik ben grote fan van Piet Boon (Lodder iets minder, ik vind die mensen niet zo aardig en ik vind het binnenwerk van de keukenkastjes veel te plastic, maar de keukens zijn aan de buitenkant heel mooi). Ik zeg alleen dat als het een tip voor een timmerfabriek, interieurbouwer is, dat het dan wel een bedrijf/persoon moet zijn die ervaring heeft met keukens. Snappie?

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door D1RK »

Maatwerk van gehele keuken word erg duur....

Liever een aangepaste standaard keuken als het niet paste, ook massieve deuren worden gesloopt en smaller gemaakt, of met slimme plinten of wijnrekken passend gemaakt!
Een doe het zelver die geen 45 cm deur kon kopen en dus die 50 cm deur sloopte en kleiner maakte!
Ik doe meer dan de gemiddelde Gamma bezoeker!

De kast was met cirkelzaag in enkele seconden op maat, maar die 2 deuren.... incl opnieuw lakken 2 dagen!

cv1
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 jun 2007 16:52

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door cv1 »

De kosten van een handgemaakte keuken vallen reuze mee. Je moet gewoon niet naar die grote zaken als lodder gaan daar betaal je de showroom enz. ook mee.

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door rayke »

Lodder gebruikt gewoon een standaard keuken en "leukt" die op. Ze maken d'r gewoon een hoop bij , schildere die boel en klaar. Daarom zijn de binnenkanten gewoon 'standaard'.

kzin
Berichten: 216
Lid geworden op: 12 aug 2005 19:22

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door kzin »

Lodder gebruikt gewoon een standaard keuken en "leukt" die op. Ze maken d'r gewoon een hoop bij , schildere die boel en klaar. Daarom zijn de binnenkanten gewoon 'standaard'.
En daar lijkt mij niks op tegen, 9 van 10 nederlanders gaat het om de buitenkant. en recent onderzoek heeft bewezen dat wij van nature kiezen voor de middenweg, niet de goedkoopste en niet de duurste. Dat bereik je m.i. prima op deze wijze.

franksonnemans
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 okt 2009 10:32

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door franksonnemans »

Onderstaand bedrijf maakt deurtjes a la Piet Boon welke geplaatst kunnen worden op de IKEA faktum kasten.
Zo kun je voor een redelijke prijs een prachtige keuken krijgen.

K'Oak Design by Optimaal Wonen

http://KOakDesign.webklik.nl

groetjes Frank
Laatst gewijzigd door franksonnemans op 16 nov 2009 09:03, 1 keer totaal gewijzigd.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Peter,

Een massief houten keukenfront lijkt leuk. Aan de prijzen te zien is het een enkel-laags massief paneel dus trekt dit binnen no-time zo krom als een hoepel.

Alle waar naar zijn geld. Een goed gemaakt massief Eiken front bestaat vaak uit meerlaags opgebouwd massief Eiken (3-laags is het meest toegepast) en dat is duurder dan de gemiddelde eiken plank uit de houthandel.

Het concept lijkt leuk. Kijken of je het nog zo leuk vindt als de deuren beginnen te krommen.

MVG

franksonnemans
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 okt 2009 10:32

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door franksonnemans »

Beste Maxx,

De deuren zitten er nu meer dan een jaar bij ons in en zijn dus niet krom getrokken.

Hout is een natuurproduct en zal altijd een werking hebben, maar afhankelijk van het type drogen, zagen, gebruik van jaarringen richtingen en de manier van fabriceren kunnen het kromtrekken minimaliseren.

Wij zijn nu een jaar later pas begonnen met de verkoop om dit zeker te weten. Tevens hebben wij allerlei extreme testen met diverse productie methodes uitgevoerd, zoals eerst 3 dagen in het water leggen en daarna voor de open haard snel laten drogen, waardoor wij een geschikte productie methode gebruiken.

Mocht er onverhoopt toch een deurtje rare dingen gaan doen dan vervangen wij deze natuurlijk. Ik nodig je graag uit om onze keuken te komen bekijken.

mvrgr Frank

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

zoals eerst 3 dagen in het water leggen en daarna voor de open haard snel laten drogen, waardoor wij een geschikte productie methode gebruiken.
Onze "eiken deuren fabrikant" heeft hiervoor droogcabines staan zodat de deuren met een vochtpercentage van 3% de fabriek verlaten en "testen" op een versnelde manier kunnen worden uitgevoerd. En zo'n deur trekt ALTIJD krom het geeft enkel een verschil in de mate er van! (onbewerkt hout blijft altijd vocht onttrekken)

Heeft u mijn reactie bij de IKEA keuken topic ook al gelezen?

http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 17&start=0

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Tips ambachtelijke keukenbouwers?

Ongelezen bericht door Janny »

als je echt iets mooi's wilt, dan is dit een alternatief:
http://www.huifkar.nl/huifkar.nsf/stand ... enDocument

Alles uit eigen fabriek en tot in de puntjes verzorgd en kwaliteit van de bovenste plank.
dit is onze wens.
janny

Gesloten