LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Zin en onzin in keukenland.

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
keukenhandelaar

Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door keukenhandelaar »

Net als auto's verschillen keukens, werkbladen en apparatuur per merk
en type/soort in prijs.
Een keuken bestaat uit vijf prijsonderdelen: kasten, werkblad, apparatuur, accessoires en montage. Dat bij elkaar opgetelt bepaald de prijs. De keukenverkoper rekent zijn keuken uit en gaat u lekker maken met kortingen, aanbiedingen etc. Vaak telt hij eerst iets bij de keuken op om wat "onderhandelingsgeld te hebben" en u het gevoel te geven dat u kunt afdingen. Als u extreme kortingen op apparatuur worden aangeboden kunt u er van uitgaan dat de kasten en het werkblad duurder zijn gemaakt. Als er "gratis" wordt gemonteerd ( vindt maar eens een monteur die voor niets werkt) wordt dat ook bij een andere onderdeel verrekend. Vaak worden drukmiddelen gebruikt om u tot een koop te forceren. V.B. "ik ga nu met het hoofdkantoor bellen", "ik ga even met mijn chef overleggen", " deze aanbieding geldt tot.....". Dit is allemaal onzin. Een prijs voor een offerte blijft echt wel een tijd staan, zoniet dan is dat een reden om achterdochtig te worden.
Een goede keukenzaak weet wat hij/zij verkoopt en wat zijn keukens waard zijn en is niet bang voor concurrentie.

Ik geef u een aantal tips voor het kopen van een keuken.

1. nooit aanbetalen, een goede handelaar heeft hier geen problemen mee. ( het volledige bedrag bij aflevering en de montage achteraf.)
2. vergeet kortingen, acties,gratis montage etc. vraag gewoon wat u netto moet betalen en zeg dit tegen de verkoper.
3. Laat u niet verleiden tot een snelle beslissing de aanbieding loopt echt niet weg.
4. laat bij verschillende bedrijven offertes maken en zeg dit ook.
5. ga geen appels met peren vergelijken.
6. vraag een duidelijke offerte mee en bekijk die thuis rustig , zijn er vragen neem dan contact op met desbetreffende zaak en laat het e.a. uitleggen.
7. laat alles op papier vastleggen, merk/type keuken, apparatuur, werkblad, kleuren etc.
8. geloof nooit zomaar een handelaar als hij/zij zegt dat hun eigen merk
"net zo goed is als merk X"
9. (Grote) prijsverschillen zijn altijd te herleiden tot verschil in kwaliteit van het product en/of de organisatie.
10. het is onzin dat een groot bedrijf met veel fillialen veel goedkoper is dan een kleiner bedrijf. Misschien kopen ze wel goedkoper in maar de
kosten zijn vaak hoger, er wordt meer aan reclame uitgegeven, de huisvesting is duurder en er gaat vaak meer fout ( minder winst per keuken)
11. laat u gezond verstand de boventoon voeren en laat u niet verleiden tot snelle beslissingen of door enorme aanbiedingen ga er maar vanuit dat er altijd een addertje onder het gras zit.

Tot slot:
1.Dhr,. van Boxtel is een ex-keukenverkoper die, tegen betaling, bepaalde keukenhandelaren voorziet van adressen die hij via zijn "onafhankelijke" site heeft verkregen.

2. Het hele verhaal m.b.t. de Horn-gedupeerden is een farce. Elke keukenhandelaar die een ex-gedupeerde een nieuwe keuken verkoopt verkoopt deze voor de normale prijs. Als er een prijsverschil is tussen de horn keuken en de nieuwe aanbieding komt dit doordat de Horn keuken veel te duur is verkocht ( veel gebeurd) of omdat een kwalitaief mindere ( en dus goedkopere) keuken is aangeboden. Ook de keukenzaken die via het CBW ex-gedupeerden helpen krijgen niets van het CBW en verrekenen de aanbetaling op een of andere wijze in het verkoopbedrag.

3. Het is triest om te moeten zeggen maar de hele keukenhandel hangt van leugens en bedrog in elkaar met een paar goede uitzonderingen.

Rob H

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door Rob H »


Vaak worden drukmiddelen gebruikt om u tot een koop te forceren. V.B. "ik ga nu met het hoofdkantoor bellen", "ik ga even met mijn chef overleggen", " deze aanbieding geldt tot.....". Dit is allemaal onzin. Een prijs voor een offerte blijft echt wel een tijd staan, zoniet dan is dat een reden om achterdochtig te worden.
Een goede keukenzaak weet wat hij/zij verkoopt en wat zijn keukens waard zijn en is niet bang voor concurrentie.


Dit kan ik van harte onderschrijven. Mensen, laat u niet dwingen, U geeft een groot bedrag uit, neem enige bedenktijd. Vraag 2 of 3 offertes aan en vergelijk !!

horn gedupeerde

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door horn gedupeerde »

Na een mislukking bij Horn zijn wij inmiddels goed geslaagd bij keukencentrum Tiel. We hebben na Horn vele zaken afgelopen en het was niet gemakkelijk een keukenzaak te vinden waar je niet hoefde aan te betalen, waar je het gevoel had eerlijk behandeld te worden etc. Je kan niet genoeg gewaarschuwd worden. Keukencentrum Tiel was de enige keukenzaak die alles specificeerde. Je weet precies wat een kastje, plint, lade, apparatuur, blad etc. kost. Dat gaf ons in ieder geval een goed gevoel.

horn gedupeerde

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door horn gedupeerde »

wij hebben geen goede ervaring met deze man!!! Doet zich consument-vriendelijk voor maar dit was achteraf, in onze ogen, ook iemand die je bedonderd. Kijk uit!

horn gedupeerde

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door horn gedupeerde »

Kijk uit voor M.v.Boxtel wij hebben geen goede ervaring met deze man!!! Doet zich consument-vriendelijk voor maar dit was achteraf, in onze ogen, ook iemand die je bedonderd. Kijk uit!

keukenhandelaar

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door keukenhandelaar »

Voor alle duidelijkheid. Ik ben geen keukenhandelaar meer en heb geen enkele binding met wie dan ook. Ik heb mijn zaak( gelukkig) op tijd goed verkocht aangezien ik van mening ben dat de huidige keukenmarkt totaal is verziekt door (met name) de grote ketens die
allerlei marketing- en verkoop trucs bedenken om mensen te misleiden.
Ze blijven binnen de grenzen van de wet maar daar houdt het dan ook mee op. Het wordt steeds moeilijker in de keukenhandel om op een eerlijke manier je brood te verdienen.

Ik ben graag bereid om deze pagina regelmatig te bekijken en eventuele vragen te beantwoorden. Bij eventuele vragen zal ik mijn objectieve mening proberen te geven zonder mijn voorkeur/afkeur voor
een bepaald merk en/of bedrijf uit te spreken.

irene

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door irene »

Een nieuwe keuken kopen is leuk maar niet in Nederland. Ik ben geschrokken van de verkooppraktijken in diverse zaken. Iedereen probeert je te rippen!!! Ik wil gewoon goed advies een goede prijs en geen blahblah praatjes maar dat is toch erg moeilijk in keukenland. Ik wil nu graag eens over de grens gaan kijken omdat ik daar goeie berichten van heb gehoord. Sorry, maar ik geef nog liever wat meer uit in Duitsland dan aan het stelletje oplichters in nederland. Wie heeft ervaring met een keuken kopen in Duitsland? :lol:

Gast

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door Gast »

Ga eens kijken in Nordhorn net over de grens bij Oldenzaal daar zitten er veel. Kun je nog pingelen ook.

keukenhandelaar

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door keukenhandelaar »

In Duitsland ( met name in het gebied rond Nordhorn) zitten heel wat keukenhandelaren. Dat de Duitse prijzen (soms) wat lager liggen heeft drie redenen. Ten eerste is er een ander belastingsysteem waardoor er
een prijsverschil optreed met Nederland. Ten tweede neemt de Duitse handelaar met minder winst genoegen omdat: a. de concurrentie vaak nog groter is dan in Nederland b. zeer veel zaken meer verkopen dan keukens alleen. c. de algemene overheadkosten in Duitsland veelal veel lager zijn dan in Nederland. De derde reden dat keukens in Duitsland, soms, goedkoper zijn is dat in de Duitse showrooms kwaliteitskeukens naast "bouwmarktkwaliteit"staan. In Duitsland wordt een keuken als meubel beschouwd en zit in een huurhuis b.v. geen keuken. Duitsland kent dus een zeer grote groep mensen die wel een keuken moeten kopen maar niet willen of kunnen kopen. Een Nederlandse handelaar zal zijn dure showroom meters niet opofferen voor het aller goedkoopste segment kasten omdat hij er gewoon nauwelijks klanten voor krijgt. ( die gaan meestal naar de bouwmarkt).
Een Duitse handelaar heeft de "bouwmarktkwaliteit" naast zijn merkkeukens staan en is gespecialiseerd om die keukens er mooi uit te laten zien. Pas daar dus voor op en koop in Duitsland alleen merken keukens ( en apparatuur) die u ook kent uit Nederland. Een ander, eventueel, probleem is de aansprakelijkheid. Hoewel er in Duitsland
zeer veel goede keukenzaken zijn, zijn er toch ook die vallen onder de groep oplichters. Een Duitse keuken kan eenvoudig worden verkocht en geleverd aan Nederlanders maar bedenk wel dat in geval van een geschil de grens ineens een onoverkomelijk, juridisch, obstakel blijkt.
De wetgeving in Duitsland is heel anders dan de onze en er zijn veel voorbeelden uit het verleden die vergelijkbaar zijn met gevallen als die van Horn. Het verschil is echter dat in deze gevallen de Nederlanders echt hun geld kwijt waren omdat toendertijd( ik weet niet of dat nu nog zo is) in Duitsland gold dat een handelaar NOOIT prive aangesproken kan worden op schade die ontstaan is door zijn zakelijke activiteiten. Neem dus geen risico's betaal nooit aan en vraag goed na hoe het zit met de garanties ( er zijn wel degelijk apparatuur merken die hun monteurs niet naar het buitenland sturen).

irene

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door irene »

In duitsland wil ik gaan kijken bij ekelhoff in Nordhorn om daar een Poggenpohl keuken uit te zoeken. De apparatuur hoef ik natuurlijk niet in duitsland te kopen. Hangt natuurlijk ook weer van het prijskaartje af. Garantie loopt sowieso toch via de fabrikant en anders kopen we gewoon in nederland op internet voor een goede prijs. Dit scheelt behoorlijk met de prijs die ze je standaard berekenen bij de keukenzaken in nederland! Natuurlijk moet je nooit aanbetalen. Dat doe ik met het kopen van meubels ook niet. Dit is gewoon een principe kwestie en heb ik van huis uit ook niet meegekregen.
:wink:

Keukenhandelaar

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door Keukenhandelaar »

Houdt er wel rekenig mee dat als u en keuken koopt bij het ene adres en de apparatuur ergens anders de keukenhandelaar de apparatuur waarschijnlijk niet gaat/wil inbouwen daar zult u (misschien) zelf voor moeten zorgen. In geval van een defect en/of reparatie kan het voorkomen dat de "kastenfabriek" van menig is dat de apparatuur leverancier voor de garantie verantwoordelijk is en de apparatuur leverancier van mening is dat de "kastenfabriek" de schuldige is. Mocht een dergelijk geval zich voordoen dan bent u de dupe want de keukenleverancier zal b.v. voor u echt niet bij de apparatuurleverancier gaan pleiten voor een goede service ( hij gaat geen werk verrichten voor iets waaraan hij niet heeft verdiend.) U zult zelf de positie van keukenhandelaar in moeten nemen m.b.t. het op de juiste wijze combineren van het meubelgedeelte met het apparatuurgedeelte en
dat kan voor een leek problemen opleveren die door geen van beide leveranciers gedekt wordt. ( Onoordeelkundig monteren en/of plaasten van een keuken en/of apparatuur is een uitsluitingsgrond voor garantie.)

eerlijkheid duurt het ...

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door eerlijkheid duurt het ... »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Wij hebben 8 weken terug een keuken gekocht bij Herboss Keukens in Haaksbergen en dit is ons zeer goed bevallen.

1. Goed en vakbekwaam personeel
2. Offerte volledig uitgewerkt en meegekregen naar huis voor een vergerlijk.
3. Zij maken de keukens zelf in de fabriek.
4. Zeer veel variatie kwa deuren en kleuren.
5. Keuken volledig en goed gemonteerd

Dus met andere woorden mensen ga daar ook eens kijken wij hebben er een goede ervaring mee en alle lof voor dit bedrijf.

Mag ook wel eens gezegt worden dan alleen het negatieve van de keukenmarkt.

Succes en veel kijk plezier

Rob H

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door Rob H »

Dit lijkt een beetje op goedkope reclame, vind je niet? :)

floppie

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door floppie »

Inderdaad, je bent nog vergeten het adres en tel.nr. erbij te vermelden. Dan was het misschien nog minder opgevallen.....

Gast

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door Gast »

Laat de keukenboeven in Nedeland links liggen en ga kijken in Gronau bij Küchen Profi Gerwens. Ken ca. 10 klanten die allemaal uitermate tevreden zijn. Fantastische service en geen handje klap over de prijzen.

Koen
PS
Ik heb het wel over merkkeukens zoals Siematic (geen no name)

$jouke

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door $jouke »

Wij hebben op 22-11-2003 een opdrachtbevestiging getekend bij een keuken firma in Rijssen. een week later hebben we toch besloten om deze keuken niet te kopen. Ik heb contact opgenomen met de desbetreffende keuken firma, om te vragen om de opdracht te annuleren, dit werd niet geacepteerd. We hadden getekend en daardoor zijn we verplicht de keuken af te nemen. We hebben toch 1 jaar de tijd om de keuken af te roepen en te betalen. Maar we willen deze keuken niet. Vraag ? Wat moeten we doen om er van af te komen.
Kunnen we het contract niet binnen een aantal dagen afzeggen?

Groeten $jouke

16again
Berichten: 16127
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door 16again »

$jouke
Je hoeft de keuken niet af te nemen! Je kan annuleren, echter dit kost wel 30% van de aanschafprijs, zoals je in de verkoopvoorwaarden kan lezen.
Om u te binden aan die voorwaarden had de winkel u voor de koop deze voorwaarden "ter hand moeten stellen."
Indien dit niet gebeurt is heeft u misschien een houvast.

BVK

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door BVK »

Belachelijk. De keukenhandelaar zal wel net zo corrupt zijn dan de velen keukenhandelaren. Iedereen afkraken die zich in keukenland beweegt. Maar zelf 55 % bruto winsten in zijn zak steken. Dan verdien je de schoonheidsprijs. En als u eerlijk was zou u u zelf wel een naam geven i.p.v. keukenhandelaar.

Pinow

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door Pinow »

meneer de keukenhandelaar let u alstublieft niet op die hater hierboven. Deze meneer dient eerste goed te leren lezen...... Ik wil even zeggen dat u goed bezig bent, uw informatie heeft al meerdere mensen in mijn omgeving geholpen. Bedankt!

froetel

Re: Zin en onzin in keukenland.

Ongelezen bericht door froetel »

Beste mensen,

Heeft iemand (goede of slechte) evaringen met de Keukenconcurrent? Ik denk er over na om daar een keuken aan te schaffen...

Alvast bedankt!

Gesloten