Ga net zo lang door met het consulteren van specialisten tot je iemand gevonden hebt die jou klachten wel serieus neemt en die bereid is om daar serieus onderzoek naar te verrichten.
Als ik uit eigen ervaring mag spreken dan moet ik helaas constateren dat veel neurologen (al dan niet onder druk van verzekeraars) nog altijd whiplash niet serieus nemen en dat is een bijzonder kwalijke zaak.
Want een whiplash is wel degelijk een serieuze zaak die ook alle aandacht verdient, immers jaarlijks houden vele honderden mensen er blijvend last van.
Ze belanden in de ziektewet en uiteindelijk in de WIA, hun leven alsmede dat van de mensen om hun heen veranderd ingrijpend, soms zelfs blijvend.
Je moet je dagen anders in gaan delen, je moet naar je eigen lichaam leren luisteren en als je vermoeid bent gaan rusten.
Ik was vroeger topfit, kon de hele wereld aan, was altijd wel met iets bezig en het leven lachtte mij en mijn gezin toe.
Na het ongeluk was dat wel anders, ik kreeg in een klap te maken met forse beperkingen, moest noodgedwongen mijn dagen heel anders gaan indelen dan dat ik gewend was, en het kostte me de grootste moeite om positief te blijven denken.
Ik heb mezelf gedwongen om positief te blijven denken, heb ook nooit de moed opgegeven als ik weer eens bij een specialist was geweest die me zei dat hij niets had kunnen vinden op de foto's of de mri.
Veel specialisten op het gebied van whiplash zijn er helaas niet in Nederland, in de landen om ons heen is de kennis een stuk groter, dus vind je niemand die jou klachten serieus neemt, ga dan over de grenzen kijken (in Belgie of Duitsland)
Buiten het feit dat deze meer kennis van zaken hebben is de kans op partijdigheid ook een heel stuk kleiner, veel specialisten in ons land zitten in de achterzak van een grote verzekeraar en beoordelen dergelijke klachten vaak ook niet serieus.
Er zijn veel experts, even googelen is vaak al voldoende, de kans dat je dan kunt rekenen op een eerlijke en deskundige beoordeling is dan heel groot.
Niet dat alle specialisten in ons land partijdig zijn, want je mag niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar de kans dat je in ons land eerlijk en onpartijdig word beoordeeld is wel een stuk kleiner dan in het buitenland het geval is.
Maar het allerbelangrijkste is toch dat je nooit de moed op moet geven.
Ga de strijd aan en kom op voor je eigen gezondheid, laat je niets aanpraten en ga af op je eigen gevoel, voel je je niet prettig bij een specialist of bij het onderzoek of de diagnose die hij heeft gesteld ga dan niet bij de pakken neerzitten maar raap jezelf bij elkaar en ga op zoek naar iemand die je wel begrijpt.
Het is tenslotte jou leven !
Anonymous
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Geef nooit op wat er ook gebeurd
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 09 aug 2011 11:31
Re: Geef nooit op wat er ook gebeurd
Dat artsen in Belgie of Duitsland een whiplasch wel serieus nemen dat zegt al meer dan genoeg maar als je in een letselschade-zaak verwikkeld zit moet je toch nog vaak naar een onafhankelijke arts (dit geval neuroloog) voor een medische expertise, dan is het erg vervelend als je dan net zo'n arts treft die het niet allemaal serieus neemt.
Hoever ben je in je letselschade-zaak ?
Hoever ben je in je letselschade-zaak ?
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: 09 aug 2011 11:31
Re: Geef nooit op wat er ook gebeurd
als de buitenlandse neurochirurg letsel heeft vastgesteld in welke vorm dan ook, dan is het toch wel heel vreemd als de Nederlandse neuroloog dan niets zou vinden.
Dan gaat men toch twijfelen aan de deskundigheid van de laatste, en dat kan net de beslissende fase zijn in een letselschadezaak
Anonymous
Dan gaat men toch twijfelen aan de deskundigheid van de laatste, en dat kan net de beslissende fase zijn in een letselschadezaak
Anonymous