LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] afwijken maten en melding verjaring

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
bs32
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 dec 2015 10:18

afwijken maten en melding verjaring

Ongelezen bericht door bs32 »

Wij hebben een nieuwbouwwoning op het oog wat gebouwd word op een bestaand perceel. Helaas krijgen wij op twee voor ons belangrijke punten geen concrete zekerheden.

1. Zo zijn alle afmetingen van de tuin volgens de makelaar 'indicatief'. Nu is met name de breedte van de zijtuin voor ons van groot belang. Deze zou ergens tussen de 2,8 en 3 meter liggen. De makelaar geeft 2,8m aan, op de gestempelde bouwtekening bij de gemeente staat 3m. Hoeveel mag de makelaar of bouwer hiervan afwijken? Ik weet dat er jurisprudentie is over +10% afwijking. Maar geldt dit alleen voor totaaloppervlakte of ook voor andere vermelde maten zoals de breedte van de zij-tuin? Het huis moet nog gebouwd worden dus zelf meten zit er niet in. Wij willen hier i.i.g. genoeg breedte voor een oprit en straks niet met een onbruikbare zij-tuin zitten van <2,8m.

2. Wij merkte op dat de buurman waarschijnlijk een deel van zijn oprit op 'onze' grond heeft liggen. Is de makelaar op enige wijze verplicht uit te zoeken hoe dit zit? Op lopen wij kans dat dit straks verjaard blijkt te zijn en dat wij dan met de gebakken peren zitten?

Volvo1979
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 jan 2016 15:22

Re: afwijken maten en melding verjaring

Ongelezen bericht door Volvo1979 »

Als koper moet je weten wat je koopt; dus bij twijfel zelf onderzoek doen of laten doen naar de ligging van de kadastrale/juridische grens die niet gelijk behoeven te zijn. Gemeenten noch makelaars zijn meestal niet op de hoogte van de juiste ligging.

Gesloten