LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] THOMA makelaar - vloer/woonoppervlakte

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
riaben
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 mei 2011 20:19

THOMA makelaar - vloer/woonoppervlakte

Ongelezen bericht door riaben »

Thoma melde, in 2010/2011, dat mijn makelaar verkeerde informatie verstrekte over mijn appartement met schuine kanten, omtrent vloer- en woonoppervlakte. Hij eiste onmiddellijke aanpassing, volgens NEN 2580, op Funda anders zou men dit gaan melden etc.
N.b. was Thoma de makelaar die dit appartement in 2006 aan ons verkocht met de informatie die onze makelaar nu gebruikt. Hoe hypocriet kan men zijn.
Thoma verkoop nu een appartement in Brummen met wederom foutieve informatie, volgens NEN 2580 moet de woonoppervlak ong. 185 m2 zijn ipv 208 m2.
Kopers pas op, de verkoop prijs wordt bij latere verkoop gerelateerd aan 185 m2 en niet 208 m2 waarvoor men nu verkoopt. Tevens worden de service kosten en de belastingen gebaseerd op 208 m2 ipv 185 m2
PAS OP.
Kortom u betaald teveel of krijg minder terug bij wederverkoop en de belastingen en service kosten zijn te hoog. Dubieuze praktijken dus, men wordt gedupeerd en bedonderd.

Hierover de NVM benadert maar deze doet niets en wijst klacht af middels de argumentatie van de betreffende makelaar. Ondanks dat de NVM stelt dat ieder aangesloten makelaar aan de norm over de gebruikersoppervlakte volgens NEN 2580 moet voldoen. Waaraan Thoma dus niet voldoet

De Geschillencommissie is niet onafhankelijk en tevens behandelen zij alleen maar klachten over je eigen makelaar. Werkt dus ook niet, de schijn alsof consumenten goed worden behandeld is een wassen neus.
Laatst gewijzigd door riaben op 28 mei 2011 11:58, 2 keer totaal gewijzigd.

zutphen.deventer
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 mei 2011 16:22

Re: THOMA makelaar - vloer/woonoppervlakte

Ongelezen bericht door zutphen.deventer »

Ook wij hebben zo onze ernstige problemen gehad met deze makelaar.
Men verstrekte ons onjuiste informatie en na verkoop gaf men niet thuis
Terecht dat u zegt dat men op moet passen zaken te doen met deze makelaar

Gesloten