LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] medinose

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
mulmol
Berichten: 69
Lid geworden op: 16 nov 2004 08:30

medinose

Ongelezen bericht door mulmol »

Hallo,

Sinds kort is er een apparaat op de markt voor hooikoorts verschijnselen. Het heet MEDINOSE. Dit apparaat moet je 3 x per dag in je neus stoppen en dan door middel van licht therapie zou je zelfs van je hooikoorts af kunnen komen.

Zijn er lezers die dit hebben geprobeerd. We overwegen om voor mijn dochter dit apparaat aan te schaffen. De prijs is € 69,95 met een niet goed geld terug garantie.

Je kan dit apparaat b.v. via AD medisch bestellen of zelfs bij het kruidvat aanschaffen.

De prijs is niet het probleem, maar wel wat de eventuele schadelijke gevolgen kunnen zijn. Of is dit echt het wondermiddel tegen hooikoorts?

Graag uw reactie.

mvg
Henny

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: medinose

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Geen hooikoorts meer na gebruik van een apparaat dat met UV-licht o.i.d. een pollenallergie zou kunnen "genezen?"
Medisch bezien een onmogelijkheid omdat hooikoorts ook een van de vele verschillende vormen van een allergie is die in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door pollen(=stuifmeel) van planten/bomen.
De enige methode die toegepast kan worden bij allergieën is een stof die het lichaam helpt (vaccinaties) om minder heftig tegen dit soort lichaamsvreemde stoffen te (gaan) reageren.

Met dit apparaat zoals u dit beschrijft, zou je hooguit de receptoren in de neus kunnen vernielen, receptoren welke er zijn voor geur- en smaak.
Omdat dit natuurlijk voor een fabrikant wel een erg groot risico geeft op schadeclaims denk ik eerder dat dit apparaat ongevaarlijk is maar ook niet zal helpen tegen dat wat geclaimd wordt.

Konklusie;
Hou het geld maar liever in uw zak en aks u veel last heeft van uw hooikoorts dan is de gewone en verstandigste gang die naar uw huisarts.

Hatsie!
Gezondheid!

Grootvader

Gesloten