LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] menopauzepil verdrievoudigt borstkanker

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

menopauzepil verdrievoudigt borstkanker

Ongelezen bericht door Keneth »

Een grootscheepse studie die het gelijk en de voordelen van de menopauzale hormoontherapie moest bewijzen, is voortijdig stopgezet. De reden voor deze stopzetting van de oestrogeen-progesteronstudie waren overduidelijk: een verhoging van het risico op borstkanker met 26 %, verhoging van het risico op hart- en vaatziekte, op trombose en embolen, en vooral op CVA (hersentrombose)… Allemaal redenen waarvoor deze hormoontherapie nota bene al tientallen jaren gepromoot wordt. Onmiddellijk na de eerste berichten van de rampzalige resultaten van deze Amerikaanse studie kwam de Europese promotiecampagne op gang om de menopauzepil-industrie te beschermen. Geleerde gynecologen en professoren relativeerden de resultaten: ten slotte ging het maar om een beperkt aantal gevallen van borstkanker meer( ’t zal je maar overkomen dat je er bij bent!), De resultaten zouden niet gelden voor Europa omdat hier andere combinatiepreparaten gebruikt worden, de voordelen zouden opwegen tegen die enkele ziektegevallen meer, de resultaten golden enkel de oestrogeen-progesteroncombinatiepreparaten… In elk geval werden de Europese gynecologen aangemaand zich zeker niet te laten beïnvloeden door de Amerikaanse resultaten en de menopauzepil verder voor te schrijven net als voorheen. De farmaceutische industrie moet tenslotte draaien, en de hormoonbusiness is een miljardenbusiness…
Een jaar later bevestigen enkele nieuwe –Europese- studies dat er alle reden is om de menopauzale hormoonsubstitutie of HRT te wantrouwen. Een Britse studie op een miljoen vrouwen tussen 50 en 64 jaar, pas verschenen in de Lancet, stelt de risico’s nog scherper: het nemen van oestrogeenpillen verhoogt het risico met 30%; maar de oestrogeenprogesteroncombinatie verdubbelt het risico op borstkanker!
Gezien borstkanker in deze leeftijdsgroep vaak voorkomt, is een verdubbeling van het risico toch wel een hallucinant gegeven, als men bedenkt dat deze hormoontherapie voorgeschreven wordt door geneesheren ‘voor het welzijn’ van de vrouw! Volgens de berekeningen van dr Van Krunkelsven waren er door deze hormoonkuren de laatste tien jaar ongeveer 900 gevallen van borstkanker méér in België, dan er zouden geweest zijn zonder HRT

De ‘combinatiepil’ werd, zonder degelijk langetermijnonderzoek, rond 1980 gelanceerd omdat bleek dat oestrogeen het risoco op baarmoederkanker sterk verhoogde. Sedert tientallen jaren wordt wereldwijd aan miljoenen vrouwen voor het onderdrukken van overgangsklachten een hormoonbehandeling voorgeschreven, die veel schade aanricht, tegenover voordelen, die uiteindelijk niet eens blijken te bestaan. Ergens is het ongelooflijk dat zoiets kan gebeuren, dat medici zich ZO laten beïnvloeden door de promotiecampagnes van de farmaceutische nijverheid dat ze jarenlang onveilige preparaten voorschrijven, voor iets dat tenslotte een normale fase is in het leven van de vrouw. Borstkanker echter, betekent vaak het einde van het leven.

kuklos
Berichten: 9891
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: menopauzepil verdrievoudigt borstkanker

Ongelezen bericht door kuklos »

keneth, continu plaats je dit soort berichten. Kennelijk met de bedoeling ons voor alles bang te laten worden.
Kan je niet eens beginnen met de bron van die verhalen van jou hier te vermelden??

Meno
Berichten: 301
Lid geworden op: 26 nov 2007 14:35

Re: menopauzepil verdrievoudigt borstkanker

Ongelezen bericht door Meno »

Dit bericht ken ik, het is geschreven door een kritische arts die een website heeft over medicijnen-Medicijnenwijzer- prof, dr, ivan Wolffers.

Hormoontherapie wordt al jaren gepromoot door artsen verenigd in Menopause Society's. Kijk hun websites maar na en je kunt geen andere conclusie trekken. Zo was er in oktober b.v " Menopause-Day"

http://www.imsociety.org/world_menopause_day.html

Alleen hieruit kun je al opmaken dat het alleen maar om het promoten van pillen gaat, want wat valt er jaar in jaar uit te vergaderen over een ziekte die officieel niet eens bestaat ? Enige jaren geleden werd officieel verklaard dat de menopauze geen ziekte is.In nederland heeft de Menopause Society 187 leden.

Hormoontherapie is inderdtijd gewoon 'bedacht' door de Amerikaanse gynacoloog Wilson, zonder dat er enig onderzoek aan vooraf ging en het werd gepromoot door de farmaceut Wyeth.

De Engelse journalist Martin Walker heeft een indrukwekkend boek geschreven over hormoontherapie en de geschiedenis van de Menopause Society, met de veelzeggende titel:

HRT, Licensed tot kill and maim.


http://www.global-sisterhood-network.or ... w/1171/76/

info. over de overgang

http://www.vrouwenovergang.nl

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: menopauzepil verdrievoudigt borstkanker

Ongelezen bericht door eeliane »

Oh jongens het is keneth maar die zoekt alttijd naar wilde verhalen op het internet om een vage discussie op te roepen, niet aan mee doen aub gaat nergens over.

Meno
Berichten: 301
Lid geworden op: 26 nov 2007 14:35

Re: menopauzepil verdrievoudigt borstkanker

Ongelezen bericht door Meno »

Nee hoor Eeliane, ik ben Keneth niet.

Hiermee kun je de links vertalen http://babelfish.altavista.com/translate.dyn

Gesloten