LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Boxsprings

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Yentl01
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 aug 2011 11:09

Boxsprings

Ongelezen bericht door Yentl01 »

Wij zijn ons aan het orienteren voor een nieuw bed ( nu hebben we een Auping pocketveer matras) en denken daarbij aan een Boxspring. Heeft iemand ervaring met Eastborn?

Cr@m
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 aug 2007 18:58

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door Cr@m »

Geen ervaring met Eastborn .. wel met Vroomshoop boxspring en dat bevalt ons prima !

jls63
Berichten: 87
Lid geworden op: 16 nov 2010 13:44

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door jls63 »

matige boxspring voor matige prijs. Het is maar wat u wenst. De Auping die u nu heeft is in ieder geval beter.

jsw
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 aug 2011 12:19

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door jsw »

@jls63 had je 't nu over auping? Vroomshoop? Of over Eastborn?
Want wat Eastborn betreft heb ik enkel goede ervaringen. Ze hebben een uitgebreid assortiment met heel veel verschillende prijskeuzes maar het viel me op dat de prijs/kwaliteit wel altijd eerlijk is. Wij slapen al 2 jaar op een Pillar 25 met een gestoffeerd matras en een zacht latex topdek. Na ruim 15 jaar slapen op water bevalt ons Eastborn bed ons prima! :D

jls63
Berichten: 87
Lid geworden op: 16 nov 2010 13:44

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door jls63 »

De auping is beduidend beter als eastborn. Natuurlijk kunt u goede ervaringen hebben met eastborn, maar dat kun je pas vergelijken als je ook wat anders hebt geprobeerd.

Daar komt bij dat de huidige Eastborn niet meer hetzelfde is als jaren geleden. Zij zijn enkele jaren geleden, net als Pulmann, over genomen door een investeringsmaatschappij. En sindsdien is de kwaliteit niet meer hetzelfde, beduidend minder. Trouwens, dit laatste geldt voor veel merken.

Zelf ook electrische boxsprings van eastborn gehad, niet anders als ellende. Een hoop gekraak als het bed versteld werd. Tevens erg klam gevoel, doordat ze met een dichte MDF onderplaat werken, waardoor het vocht niet voldoende weg kan. Gevolg: na 2 weken van het balkon gegooid. Daarvoor hebben we Zevenslaper gehad, 25 jaar lang. nooit geen problemen. Helaas wordt dat niet meer gemaakt. Maar Auping heeft dit over genomen en dit voortgezet. Een Auping boxspring behoort tot de besten die gemaakt wordt. Maar is wel iets duurder. Het is maar wat je er voor over hebt.

jsw
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 aug 2011 12:19

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door jsw »

Oke ik lees andere topics op dit forum met een andere mening over auping. Maar goed, ik wil geloven dat auping ok is. Wat een investeringsmaatschappij te maken heeft met goede kwaliteit??? Rare kronkel. Dus ik blijf erbij, eastborn: prima bed, prima kwaliteit. En zo zullen er nog wel merken zijn. Ik heb er geen aandelen van... Helaas misschien ;-)

16again
Berichten: 16167
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door 16again »

Wat een investeringsmaatschappij te maken heeft met goede kwaliteit?
Er staan dan lieden aan het roer, die geen enkele binding hebben met het product, en waar alleen winst telt. Op allerhande zaken wordt bezuinigd, dit kan ten koste gaan van de kwaliteit.

Feitelijkheden
Berichten: 9
Lid geworden op: 19 aug 2011 20:04

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door Feitelijkheden »

Laat je goed en rustig voorlichten in een zaak die meerdere merken verkoopt, want het is toch heel persoonlijk, en dan niet zo'n grote keten die alleen maar om de 6 maanden wisselen met hun verkopers en snel even een bedje willen verkopen. :? :shock:
Qua advies dus de lokale beddenzaak of een iets grotere specialist waar de adviseur echt betrokken is. Voor 10 jaar goed slapen misschien 100 euro meer betalen bij de lokale specialist is nog géén 3 cent per nacht extra...
Zelf bijv. goed advies gehad in Waddinxveen bij 'de boxspringspecialist'. Even googelen als je hen wilt vinden.
Als ik dit nalees lijkt het of ik in een beddenzaak o.i.d. werk. :) Niet dus.

Yentl01
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 aug 2011 11:09

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door Yentl01 »

Allen, dank voor de meningen. Het blijft een moeilijk onderwerp. Wat betreft de Auping die wij nu hebben zijn wij ook niet geheel tevreden, voor mijn vrouw is het al de derde (of herstelde) matras. Er blijft een kuil inkomen, zelf heb ik daar geen last van. Wij gaan met deze meningen in het achterhoofd ons laten voorlichten zoals het laatste advies was.

marinus50
Berichten: 8
Lid geworden op: 18 mar 2011 17:39

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door marinus50 »

Beste JLS63
het zou wel zo eerlijk zijn om te vermelden dat u werkzaam bent voor Auping of zelf Auping verkoopt.
Uw advies is niet erg objectief als het gaat om kiezen tussen verschillende fabrikanten, of wel ?

jls63
Berichten: 87
Lid geworden op: 16 nov 2010 13:44

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door jls63 »

ik ben niet werkzaam bij Auping. Maar wel slaapadviseur. Wij verkopen dan ook geen bedden, maar Slaapcomfort. Afgestemd op de consument. Wij zijn dan ook o.a. dealer van een heleboel merken in het midden en topsegment. En hierdoor niet afhankelijk van 1 of 2 merken.

Ik doe dit werk nog maar 35 jaar, en ken zo langzamerhand wel de in en outs van het beddenvak. Zelf vroeger gewerkt in matrassen en donsdekbedden fabrieken. Mij maken ze niets meer wijs. Sommige consumenten wel......

Tiezewiez
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 nov 2011 13:09

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door Tiezewiez »

Maar wat is nu echt een goede boxspring, voor niet al te veel geld. Een Hästens is voor ons onbereikbaar. Het gaat er ons alleen om dat we een bed op een fatsoenlijke hoogte (ca. 60 cm) hebben en we vinden een boxspring qua uitzien gewoon mooi, vooral omdat de kleuren van de stof aan te passen zijn aan de kleuren van de slaapkamer.

Leek706
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 nov 2011 14:34

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door Leek706 »

Wij hebben al sinds enige tijd een eastborn boxspring een prima bed, maar we willden nu ipv van een achterbord matras beugels. Bij de eerste winkel kosten die 180,- voor twee (Er zit nog niet voor 2 euro staal in ze zijn 30cm hoog namelijk). Bij de tweede winkel kosten ze 100,-. Ik vind dit echt belachelijke prijzen.
Je voelt je dan gewoon opgelicht maar ergens anders kun je de matrasbeugels niet krijgen.

a3aanV
Berichten: 27
Lid geworden op: 10 okt 2011 14:35

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door a3aanV »

Leek706 schreef:Wij hebben al sinds enige tijd een eastborn boxspring een prima bed, maar we willden nu ipv van een achterbord matras beugels. Bij de eerste winkel kosten die 180,- voor twee (Er zit nog niet voor 2 euro staal in ze zijn 30cm hoog namelijk). Bij de tweede winkel kosten ze 100,-. Ik vind dit echt belachelijke prijzen.
Je voelt je dan gewoon opgelicht maar ergens anders kun je de matrasbeugels niet krijgen.
dan maakt u het toch gewoon zelf.

Rinus M
Berichten: 45
Lid geworden op: 16 mar 2010 16:30

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door Rinus M »

Ik heb zelf geschreven op het forum over matrassen en bedden. Door mijn gezondheid (rug problemen) wat een goed matras en of bed was. Paar jaar geleden weer nieuwe bedden gekocht weet bijna niet meer het hoeveelste bed dit was, maar kwam voor een paar weken op http://www.matrair.nl deze matrassen tegen. Hebben ons laten voorlichten over deze matrassen, en besloten om dit matrassen aan te schaffen. Dit is een concurrent van het waterbed, maar m.i. veel beter.

Ben de pijn in m'n rug s'nachts kwijt en stap fruitig uit bed.

Voor personen die denken wat heeft hij met dit bedrijf......... (ik werk hier niet), deel alleen mijn ervaring met deze matrassen.

Had deze veel eerde tegen moeten komen had ik nog een boel geld in mijn knip gehad.

Groet,
Rinus

sjohie
Berichten: 11237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door sjohie »

Wij slapen al ~5½ jaar op een Ikea boxspring, en dat slaapt heerlijk. Nog zo goed als geen kuilvorming, 25 jaar garantie, en dat voor een in verhouding concurrerende prijs..

Maar goed, niks zo persoonlijk als een bed..

Evert Jaspers
Berichten: 24
Lid geworden op: 20 sep 2005 02:02
Contacteer:

Re: Boxsprings

Ongelezen bericht door Evert Jaspers »

Nesth® Met uitleg over hoe jullie een boxspring maken heeft de consument ook geen inzicht hoe een keuze te maken uit het gigantische aanbod aan bedden. De gebruikte materialen en de techniek vertelt de klant niets. Overigens verkeert u in goed gezelschap van de consumentenbond. Immers technische omschrijvingen en vergelijkende testen zijn zinloos omdat daar geen keuze op kan worden gebaseerd.
Elke mens is uniek en anders.
Omdat het eigen gevoel u ook niet veel verder brengt is er maar 1 methode over: meten.
De Stichting Voorlichting Slaapcomfort (SVS) geeft op haar website uitleg over de beste methode.

Gesloten