LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Laagste Prijs Garantie van Piet Klerkx

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
winter
Berichten: 38
Lid geworden op: 24 nov 2005 16:26

Re: Laagste Prijs Garantie van Piet Klerkx

Ongelezen bericht door winter »

Al die grote zaken, Goossens, Klerx en Eijerkamp bestaan over 5 jaar niet meer. Ze zijn veel te duur. Bijna al hun meubelen vind je met wat zoeken op internet voor aardig wat minder. De grote winkels hebben het heel zwaar met hun loden last van kostbare panden, bezorgploegen, magazijnmedewerkers, schoonmaaksters, managers en peperdure directiewagens. Tijden veranderen. Het internet heeft de markt transparant gemaakt en zij, de kleine middenstanders, die efficienter kunnen werken gaan het dit keer eens winnen.

De fabrikanten leveren aan iedereen die wil betalen.

De laagste prijsgarantie van Klerx moeten ze waarmaken. Bij een rechter win je dat zeker. Vraag is of het je dat waard is.

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Laagste Prijs Garantie van Piet Klerkx

Ongelezen bericht door jor »

Ik heb dat ook eenmaal aan de hand gehad, maar het is eigenlijk bijna niet te winnen. Je moet dan procederen en dat kost ook geld en neemt erg veel tijd en aandacht in beslag die ik dan in mijn geval liever aan mijn kleinkinderen spendeer en heb het erbij gelaten.

meubelverkoper
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 dec 2007 18:19

Re: Laagste Prijs Garantie van Piet Klerkx

Ongelezen bericht door meubelverkoper »

Ik raad je aan even langs te gaan bij Piet Klerkx met de offertes die je gekregen hebt.
Of die andere winkels het product nu wel of niet goedkoop mochten leveren, het gaat erom dat jij de producten wel goedkoper had kunnen krijgen. Op het moment dat Piet Klerkx met de laagste prijs garantie werkt, moeten ze dus gewoon mee gaan.
Echter, speciale aanbiedingen of kortingen van de andere winkel tellen niet. Het gaat om de normale prijs.
Langs gaan in de winkel, bij voorkeur bij je eigen verkoper, maakt altijd meer indruk en wekt meer sympathie dan de offertes op te sturen.

Dan even een reactie op winter die zegt dat grote ketens als Klerkx en Goossens over een paar jaar niet meer bestaan.
Dit is echt de grootste onzin. Deze ketens zullen juist alleen maar groter worden. Bijvoorbeeld in tijden als deze spinnen zij garen bij het hebben van een bekende naam. Klanten stellen bij het uitzoeken van meubels immers prijs op een betrouwbare zaak, die z'n afspraken na komt niet zomaar failliet gaat. Ook de garantie is hier een belangrijk punt.
Daarnaast zullen deze winkels steeds meer exclusiviteit gaan bedingen bij leveranciers, zodat ze geen last hebben van concurrentie die hetzelfde product goedkoper aan biedt.
De crisis laat zien dan kleine middenstanders met lage marges het moeilijk hebben. Veel faillissementen daar...

16again
Berichten: 16181
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Laagste Prijs Garantie van Piet Klerkx

Ongelezen bericht door 16again »

Al met al lijkt het erop dat Piet onze poging tot aanspraak af wil doen met het idee dat enkel Piet deze meubelen mag verkopen
Dat is vaak de truc met zogenaamde prijsgarantie: Zorg dat de klant niet kan vergelijken. Laat de fabrikant speciaal voor jouw keten een fantasiemerkje plaatsen, dan vind je het nergens goedkoper.
Bij een rechter win je dat zeker.....
De geschillencommissie is ook een optie.
Bijna al hun meubelen vind je met wat zoeken op internet voor aardig wat minder
Geldt die prijsgarantie dan ook voor internetwinkels? Uiteraard hebben die een andere kostenstructuur, ik kan begrijpen dat prijsgarantie daar niet geldt.

stofzuigertje

Re: Laagste Prijs Garantie van Piet Klerkx

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Als ze zo adverteren lijkt het of ze altijd de goedkoopste zijn en vele zullen zonder controle daarom daar kopen.

Als U bewijs heeft kunt U via rechter afdwingen dat zij voor deze lagere prijs gaan leveren.
Als ze dit weigeren mag U dit hier plaatsen en dat kost meer omzet dan ze met dure advertentie's ooit terug kunnen verdienen.
Meld dat het al op dit forum staat en vertel eerlijk of ze wel of geen korting geven, en goedkopere reclame dan hier bestaat niet.

Ze maken echt geen verlies maar gewoon een beetje minder winst op U als klant.

dutchman68
Berichten: 17
Lid geworden op: 27 jun 2009 00:09

Re: Laagste Prijs Garantie van Piet Klerkx

Ongelezen bericht door dutchman68 »

De laagste prijsgarantie heeft meerdere functies. Op de eerste plaats geeft het een soort (schijn) zekerheidje aan de klant. Zelden komt een klant reclameren dus het kost de winkelier niets. Daarnaast zitten er enkele voorwaarden aan waardoor reclameren nooit meer mogelijk is. Op de tweede plaats heeft de winkelier zicht op wat de concurrent doet als er gereclameerd wordt! Als de prijsverschillen te groot worden zullen ze de fabrikant onder druk zetten. Die mag dan "daar" niet meer leveren anders stoppen ze met zaken doen. Winter heeft gelijk dat deze winkels het steeds moeilijker krijgen door de komst van internet. Op http://meubelenenmeubels.blogspot.com
kun je er van alles over lezen. De markt wordt transparant en de klant wil direct meenemen wat hij ziet. Deze bedrijven kunnen niet aan deze nieuwe vraag voldoen. Ikea is er al jaren wereldwijd succesvol mee. Als je je meubels direct zelf mee neemt voorkomt dat een hele berg ellende en zou dit forum amper bestaan.

MVG,
NvdM

Gesloten