LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Matras

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
kirstenchantal
Berichten: 10
Lid geworden op: 18 sep 2007 16:20

Matras

Ongelezen bericht door kirstenchantal »

Ik heb een matras gekocht waar na 2 nachten slapen een kuil in zat, de verkopende partij doet erg moeilijk en zegt dat dit normaal is. (gaat in ieder geval niet om een leen bakker of ikea matras, maar om een matras wat bij een gespecialiseerd bedrijf vandaan komt)
Ik heb een mailtje verstuurd naar de fabrikant, zie hieronder.
Maar het is toch niet normaal dat er na 2 nachten al een kuil in zit of ben ik nou kippig???????

Ik heb bij een beddenwinkel een boxspring gekocht met een matras van --------------------------
Het gaat om poketvering matras Malmo tot 80 kilo.
140 cm bij 200 cm.
Nu had ik na 2 nachten slapen een ligkuil op mijn kant.
Hierover heb ik de verkopende partij ingelicht, maar omdat het vakantie periode was kwam er pas iemand na 3 weken langs.
Deze persoon is vanmiddag langsgeweest en vertelde mij dat de toplaag inderdaad een kuil vertoond, maar dat dit volstrekt normaal is.
Hierop heb ik geantwoord dat ik het onacceptabel vind dat na 2 nachten slapen op een matras er een kuil inzit, als ik een paar centimeter opschuif rol ik letterlijk weer terug in de kuil.
Omdat ik s'nachts vrij veel beweeg in mijn slaap lig ik dus vaak scheef (half in de kuil en half niet), wat tot gevolg heeft dat ik met pijn in mijn rug wakker word.
Mijn man slaap op de andere kant van het matras, is 20 kilo zwaarder, en daar vormt zich geen kuil.
Dit heb ik de verkoper gemeld en die wuifde dit weg en ging er verder niet op in.
Het enige antwoord dat hij gaf was dat ik een matras had gekocht waarvan de kwaliteit in verhouding stond tot de prijs en dat ik het matras dan maar om de paar dagen moest draaien zodat er overal een kuil ontstond en er daardoor niet meer op zou vallen.
Ik heb in deze zaak aangegeven dat ik rugklachten heb en dat ik dus een goed matras nodig had, en zij raadden mij dit matras aan.
Nu is mijn vraag, is het normaal dat er na 2 nachten slapen een dergelijke (slaap)kuil in het matras zit.
Ik begrijp dat ik hiervoor bij de verkopende partij moet zijn, maar het lijkt mij verstandig navraag te doen bij jullie, zodat ik in ieder geval een goed punt kan maken naar de verkopende partij toe.
Ik hoop op een spoedige reaktie.
Met vriendelijke groet,
---------------

nuhely70
Berichten: 32
Lid geworden op: 27 apr 2006 10:32

Re: Matras

Ongelezen bericht door nuhely70 »

Het mag zeker niet dat er naar 3 dagen al een kuil in het matras zit. Ik zou een aangetekende brief sturen naar de betreffende winkel en de koop ontbinden en het matras terug retourneren
succes

Jolen
Berichten: 157
Lid geworden op: 31 aug 2010 14:13

Re: Matras

Ongelezen bericht door Jolen »

Mag ik vragen wat u betaald heeft voor dit matras? Bij de voordelige zal het eerder "mogen" voorkomen dan bij de duurdere maar dat er nu al een kuil in zit is echt niet normaal. En kunt u meer vertellen over de samenstelling van de toplaag?
Zit zelf in de matrassen dus misschien kan ik helpen uitvinden waar het aan kan liggen.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Matras

Ongelezen bericht door crazyme »

De toplaag is niet heel erg dik. Dat dit de reden is waarom u vanzelf weer terugrolt lijkt mij erg sterk. Die laag zorgt er voor dat u de pocketveren niet voelt, voor ondersteuning bent u afhankelijk van de pocketveren.

Het komt overigens erg vaak voor dat mensen de eerste nachten niet kunnen slapen op hun nieuwe matras. Dat wordt vaak de matras verweten, hetgeen onterecht is, het lichaam moet wennen aan de nieuwe matras.

Objectief is kuilvorming lastig meetbaar zonder apparatuur. Met het blote oog is het al helemaal niet te zien, zeker niet na 2 of 3 nachten.

Het zou kunnen zijn dat de veren onvoldoende gehard zijn of mogelijk zijn de zones verkeerd geplaatst. De matras zou terug moeten naar de fabriek om dat te laten beoordelen. Bij een goede winkel moet dat niet zo'n probleem zijn.

Gesloten