LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Waar kopen 'meubelboeren' hun meubels in?

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Waar kopen 'meubelboeren' hun meubels in?

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Een plaatselijke fabriek & groothandel bieden vaak show modellen en slecht verkochte aan.
Als winkels niet meer willen kun je voordelig scoren.

Dus gewoon kopen kan niet, maar 2 weken per jaar aan particulieren tegen normale winkel inkoop prijs aanbieden en zij
zijn van de show voorraad af. Maar wel zelf vervoeren en ik zie het daar vaak fout gaan met gehuurde toch net iets te kleine busjes!

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Waar kopen 'meubelboeren' hun meubels in?

Ongelezen bericht door kweenie »

Het is inderdaad erg kort door de bocht om simpelweg te zeggen dat je niet bij nieuwe bedrijven moet kopen. Maar ik denk dat de strekking ook iets anders is. Er zijn van die 'opkopers'-winkels die partijen opkopen uit faillissementen, of afgekeurde partijen of vage import-producten van dubieuze kwaliteit. Die winkels (vaak met van die schreeuwerige reclames) verdwijnen vaak net zo snel als ze verschijnen en zou ik inderdaad links laten liggen als je op zoek bent naar een degelijk product.

Daarnaast heb je natuurlijk de normale, 'degelijke' bedrijfjes die soms ook pas net nieuw zijn. Prima om daar te kopen. Soms is dat juist aan te raden, omdat ze vaak voor de toekomst behoorlijk afhankelijk zijn van hun 'goede naam' en mond-tot-mond reclame, en je dus niet snel zullen oplichten. En omdat ze soms unieke spullen en maatwerk naar je eigen smaak leveren. Maar je herkent snel genoeg met welke categorie je te maken hebt.

Ivo.w
Berichten: 1787
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: Waar kopen 'meubelboeren' hun meubels in?

Ongelezen bericht door Ivo.w »

sake1987 schreef:
02 feb 2019 09:42
Ivo waarom een dief zijn van eigen portemonnee ?
Misschien vind jij het geen probleem dat fysieke winkels uit het straatbeeld verdwijnen, maar ik zit er niet op de wachtlijst dat ik straks alleen nog maar in een showroom van "goedkopeinternetdiscounter.nl" terecht kan, en daarvoor dan ook eerst nog het halve land door moet rijden. Het goedkope is er dan snel vanaf als je geen tankpas van de baas hebt.

Dat de afstand tot winkels groeit, omdat kleine lokale ondernemers het niet meer redden ten opzichte van grote ketens en internetwinkels is nu al een probleem in kleinere plaatsen. Maar oh wat vind het hele dorp het toch erg als uiteindelijk wegens te weinig omzet/klanten de laatste bakker, kledingwinkel of meubel/accessoires winkeltje van het dorp de deuren sluit.

Want ja, de grote inkopen deed men al wel bij de goedkopere ketens in de stad. Maar om even snel wat te halen is zo'n winkeltje in het eigen dorp wel heel prettig. Elke keer naar de stad rijden kost een hoop tijd en benzine en dan wordt dat vergeten pak melk, even snel nieuwe sokken halen of dat cadeautje voor Tante ineens een stukje duurder.

Om het over de verdwenen gezelligheid in dorpswinkels nog niet eens te hebben.

tomth
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2019 12:05

Re: Waar kopen 'meubelboeren' hun meubels in?

Ongelezen bericht door tomth »

Het is meestal niet mogelijk om direct bij de meubel producent in te kopen. De meeste meubel producenten produceren in grotere aantallen en verkopen deze grote aantallen direct aan een retailer. De meubelproducenten hebben vaak simpelweg niet het logistieke proces op orde om in kleinere aantallen te verkopen aan consumenten te verkopen.

Er zijn enkele online meubel producenten die zelf produceren en ook zelf soms ook verkopen. Dit zorgt ervoor dat de prijs vaak wat lager is maar de kwaliteit niet perse minder is. Daarnaast zijn er veel retailers die erg actief online zijn en slechts een kleine showroom hebben. Hierdoor blijven de kosten vaak laag wat resulteert in ook een lagere prijs. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Made (design meubelen wel in een hoger segment), Beliani of bijvoorbeeld Mobistoxx. Op meublie.nl/c/woonkamer/ [commerciële link door moderator aangepast] vind je een overzicht van veel verschillende online meubelaanbieders.
Laatst gewijzigd door Radar op 26 apr 2019 09:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: commerciële links verwijderd door moderator

Gesloten