LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Belastingdienst

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
Gast

Belastingdienst

Ongelezen bericht door Gast »

Als ik mij goed herinner werd het opperhoofd van de Belastingdienst enige jaren geleden tot "Overheidsmanager van het jaar" verkozen.

Of die keuze toen terecht was wil ik vanaf wezen, maar als je het volgende stuk over de conclusies van de Fiscale Monitor 2004 leest ga je daar toch sterk aan twijfelen:
"De respondenten zijn op een aantal punten ontevreden over de Belastingdienst. De telefonische bereikbaarheid is daar één van. Het optreden van de medewerkers, de deskundigheid en klantgerichtheid worden maar matig beoordeeld. Hoe vaker er contact is met de dienst, hoe ontevredener de respondenten zijn. Het geeft verder te denken, dat ondernemers tevreden zijn over de administratieve controle, terwijl wij onszelf zorgen maken. Wat betekent dat?

Afgesproken wordt dat een notitie wordt gemaakt waarin logischerwijs drie aspecten aan de orde komen:
- acties en wensen die passen in het beleid dat al in gang is gezet. Dit wordt ingepland, niet alles kan tegelijk;
- sommige dingen gaan we gewoon doen: die moeten gewoon en kunnen we ook;
- van sommige kwesties liggen we wakker. Die zijn niet meteen opgelost. Daarvoor moet beleid worden gemaakt. Dat gaan we ook inplannen.

Iedereen heeft daarover zo zijn ideeën, maar de discussie moet nog worden gevoerd over welke acties ondernomen moeten of kunnen worden, of waar we nog beleid op moeten ontwikkelen. De notitie zal de uitkomst van die discussie weergeven.

Op grond van dit stuk schrijft DGBel een notitie waarmee de staatssecretaris ook naar de Kamer kan. Deze prestatiecontracten worden aan dit document gekoppeld."

Is het niet een beetje vreemd dat een dienst die al sinds jaar en dag niets anders doet dan nota's schrijven, daarover vergaderen om beleid te formuleren en prestatiecontracten op te stellen nu om de daaruit voortgekomen problemen die zij zelf constateren weer meer van hetzelfde gaat doen.

Zou het misschien niet eens een beter idee zijn om al diegenen die zich hiermee bezig houden hun congé te geven en een nieuwe generatie de Augiusstal te laten uitmesten?

Lieden die minder academisch misvormt zijn en zaken adequaat regelen zonder daar eerst bergen nutteloze nota's over vol te pennen en de dienst en haar personeel te terroriseren met onzinnige prestatiecontracten waarvan bij voorbaat toch al vaststaat dat die gehaald worden.

Of, zouden er verborgen krachten bezig zijn die er belang bij hebben dat de zaak in de soep loopt?
Dat zal dan in ieder geval niet de gewone man in de straat zijn die steeds meer de misrekeningen van de overheid op zijn bordje krijgt.

b.olsen
Berichten: 245
Lid geworden op: 26 feb 2005 22:22

Re: Belastingdienst

Ongelezen bericht door b.olsen »

als je belt voor hulp met je aangifte in te vullen , dan mag je dus niet meer verdienen dan 25000 euro bruto per jaar , ook als er maar een inkomen aanwezig is (belachelijk).

Gesloten