LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Carwash The Wash Enschede Hengelo

Andere onderwerpen over auto en vervoer
haroldvissers
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mei 2009 20:09

Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door haroldvissers »

Vorige week mijn auto gewassen bij de nieuwe wasstraat The Wash, tegenover Ikea in Hengelo (Overijssel). Een wasstraat die garandeert dat je geen krassen krijgt op je auto, omdat ze textielborstels gebruiken. Mijn auto (zwart, net nieuw) ging er zonder krassen in, maar kwam er vol krassen weer uit. Linksachter, vlak boven de bumper, zat mijn lak onder de krassen, en niet de kleinste! Ik zag het toen ik de auto daarna in de hal aan het stofzuigen was. Meteen naar een medewerker gelopen die doodleuk vertelde dat dit onmogelijk bij hen gebeurd kon zijn was omdat ze textielborstels gebruiken. De krassen moesten voor die tijd al op mijn auto hebben gezeten, dat was echter absoluut niet het geval. De medewerker bleef volhouden dat als er een storing in de wasstraat zou zijn, de wasstraat meteen stil zou vallen. De krassen kwamen hoe dan ook niet door hen. Ik moest maar proberen ze met turtlewax weg te krijgen. Zij waren niet aansprakelijk, want je rijdt je auto op eigen risico de wasstraat in. Ik merkte al dat verdere discussie geen zin had. Thuis druk gesmeerd met turtlewax, maar je blijft de krassen zien. Daarnaast was de auto, ondanks het duurste programma van 12 euro, alles behalve schoon. Alle insectenresten zaten nog op mijn bumper, motorkap en raam, een deel van de achterkant was niet gewassen en de wax droogt zo slecht op dat de hele auto onder de witte druppels zat. Laat je dus niets wijs maken over schoon zonder krasjes dankzij de textielborstels, carwash The Wash heeft voor mij volledig afgedaan!

Groet,
Harold

Cr@m
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 aug 2007 18:58

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Cr@m »

Tja .... als de heren al turtlewax aanraden :lol: Dit getuigd als van geen verstand hebben van auto s poetsen.

Mag ik je verwijzen naar de volgende forums:

www.meguiars.nl/forum
www.autodetailing.nl
www.driven2shine.nl

Succes ermee en ga nooit meer naar een KRASSTRAAT

Spikey84
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mei 2009 11:34

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Spikey84 »

Beste Harold,

Ik heb in het verleden bij een wasstraat in Deventer gewerkt. Daar zijn de borstels ook vervangen voor textielborstels. De textielborstels garanderen wel minder snel krassen als de standaard borstels, maar uitsluiten kun je het nooit.
Ik weet niet hoe vies uw auto was, maar dat kan een oorzaak zijn. Ook al gebruikt de wasstraat heel veel water, als uw auto vol zit met veel zand en de wasstraat geen (goede) voorbehandeling hanteerd (hierbij moet u denken aan een jongen die met een hogedrukspuit eerst al het losse vuil en zand van de auto spuit) veroorzaakt dat heel snel krassen. Wat mij echter verbaast is dat de krassen bij u aan de achterzijde van uw auto is, dit is niet gebruikelijk. Krassen worden over het algemeen op de motorkap en portieren gemaakt, omdat de borstels op deze plekken het meeste contact maken met de auto (borstel bevind zich het dicht op de auto). Tenzij u een platte/lage (sport)auto heeft zou ik verwachten dat de borstels amper nog contact maken met uw auto (dit heeft meestal tot gevolg dat de achterzijde van de auto niet altijd helemaal shoon wordt).
Voor wat betreft insectenresten kan ik u verzekeren dat er geen enkele (ketting) wasstraat is die insectenresten volledig weg krijgt, dit zijn de meest hardnekkige vlekken en krijg je niet met een "simpele" borstel weg.

Het is echter erg onprofesioneel om als wasstraat zo'n reactie te geven als u beschrijft. Mij is altijd geleerd om eerst de situatie goed te bekijken eventueel met de manager er bij en dan met de klant te over leggen hoe we het kunnen oplossen, afhangelijk van de erntst boden we vaak een volledige poets beurt aan, hierbij gebruikte we polish en wax om de krassen te verminderen. Je wil tenslotte je klant wel tevreden houden en het liefst terug zien.

Ik hoop dat u de krassen nog goed weg kunt krijgen. Houd er in de toekomst in iedergeval rekening mee dat als uw auto erg vuil is (bijvoorbeeld met zand oid) het erg verstandig is om thuis het ergste vuil er alvast af te spuiten bijvoorbeeld met de tuinslang. Helaas doet niet iedere wasstraat doet aan (een goede) voorbehandeling.

Groeten

haroldvissers
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mei 2009 20:09

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door haroldvissers »

Ze wassen de auto's inderdaad niet met de hand voor bij The Wash, en op de auto ('n Seat Altea) zaten wel wat opgedroogde druppels zand. Toch hoor ik inmiddels van collega's dat ook zij erg veel krasjes hadden na een bezoekje aan The Wash in Hengelo of Enschede, ook als de auto niet eens heel erg vies was.

De krassen die ik heb zijn redelijk weg te poetsen, maar zodra ik weer drie keer in de regen heb gereden, zie je alles weer. Behoorlijk balen dus en mij zien ze daar niet meer als klant...

Groeten Harold.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Mallemalle »

en beetje autoliefhebber wast zijn auto zelf met de hand

zon wassstraat is vragen om problemen en never nooti zo schoon als je zou willen en zoals je het met de hand doet

dat kan ene klein kind nog wel bedenken

lullig is het natuurlijk wel maar dat zij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden staat vaak met koeieletters op de gevel

gebruik op eigen risico

Cr@m
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 aug 2007 18:58

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Cr@m »

Die krassen (swirls) ga je echt niet met de hand verwijderen .. zeker niet op die harde lak van een Seat. Zo te lezen heb je een produkt gebruikt met zogenaamde fillers ,dit is een tijdelijke oplossing.. je schreef het zelf al na een regenbui zijn de krassen terug.

Ik heb je 3 links gegeven verdiep je daar in ... Ik weet niet waar je woont maar er is vast wel iemand bij jou in de buurt die jou auto machinaal wil detailen.

casperblok
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 jul 2009 07:42

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door casperblok »

Ik weet dat het wassen op "eigen risico" overal bij de wasstraten (behalve de bij de bovag aangesloten wasstraten) groot staat aangegeven maar als je er echt van overtuigd bent dat het er nog niet op zat voor het wassen dat sta je toch redelijk sterk als je besluit dit via je rechtsbijstand (tipje...) aanhangig maakt. Zij (de medewerkers van de wasstraat) hebben tenslotte je auto geschikt gevonden om door de wasstraat te laten gaan. Dat zij tegenwoordig op de macDonalds manier de mensen te woord staan en dus geen voorwas en/of inspectie meer uitvoeren maakt dat dit soort dingen kunnen ontstaan.

Succes!

IJskonijn
Berichten: 60
Lid geworden op: 10 okt 2007 12:44

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door IJskonijn »

Compleet met Mallemalle eens,

Een auto was je met de hand, meeste mensen die altijd in de rij staan bij de wasstraat willen hun auto gewoon "even" snel schoonhebben. Echt schoon krijg je hem namelijk niet in een wasstraat en me teen beetje pech kan je op je vrije zondag de auto helemaal in de was zetten omdat hij bekrast is.

Elke wasstraat krast, ook met textiel!

fiseler
Berichten: 10
Lid geworden op: 17 nov 2008 23:24

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door fiseler »

Wij zijn verschillende keren naar de the wash geweest met goed resultaat. maar vlak voor onze vakantie ging het mis onze voor velgen zijn er behoorlijk beschadigd en dit zat er niet op. De auto had namelijk de hele week bij de garage gestaan en smorgens is de bandenspanning nog gecontroleerd ivm de vakantie.Ik heb de beschadiging direkt gemeld bij de medewerkers , volgens hun kon dat niet maar ik moest terugkomen als de vestigingsleider er was.dit is natuurlijk al slecht want er hoort een leidinggevende aanwezig te zijn.
De volgende dag heb ik contact opgenomen met de leidinggevende en afgesproken om na onze vakantie langs te komen. dit hebben wij gedaan en zoals verwacht werd er afwijzend gereageerd. Dus met andere woorden pech gehad. discussie ben ik ook niet aangegaan wat de leidinggevende erg graag wilde. Ik moest the wash maar aansprakelijk stellen. Dit heb ik nu gedaan en even afwachten wat daar uitkomt maar verwacht er niet veel van.
Ik ben ook nog naar twee verschillende speciaalzaken geweest op gebied van velgen en banden en daar hebben ze wel vastgesteld dat het wastraat beschadigingen zijn en dat ze er al veel meer klachten over hebben ontvangen met name via The wash.

fiseler
Berichten: 10
Lid geworden op: 17 nov 2008 23:24

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door fiseler »

oh ja erg leuk al die berichten dat de auto maar met de hand gewassen moet worden. Ik snap dat dat beter is voor de auto maar ik mag wel verwachten dat een wasstraat onderhouden wordt. Ik snap ook dat ze niet alle schades kunnen behandelen omdat er ook mensen zijn die er misbruik van maken.
Als ik mijn auto naar de garage breng krijg je hem toch ook niet half gerepareerd terug. Hun zijn specialist in wassen en mag ik verwachten dat mijn auto er veilig door kan.
Dat bordje eigen risico staat er alleen om misbruik te voorkomen.
Dit heb ik na gevraagd en Ze zijn wel degelijk verzekerd voor schades

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Mallemalle »

is toch niet te vergelijken, ene wasstraat met een garage?

wasstraat is voor luie mensen die een emmertje sop en/of een tuinslang en een sponsje niet ter hand willen nemen

logisch nadenken, hoe schoon krijg je een auto met de hand, en met een wasstraat

een kind van 4 kan bedenken dat zon wastraat maar de helft van de auto meepakt en dat die draaiende rollen nu niet bepaald het voorbeeld van subtiliteit zijn

fiseler
Berichten: 10
Lid geworden op: 17 nov 2008 23:24

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door fiseler »

Wij zegt dat het om lui heid gaat daar hebben we het hellemaal niet over het gaat er om dat je met de auto door een wasstraat moet kunnen zonder de auto te beschadigen.
Dus als u de auto beschadigd krijgt op welke manier dan ook dan is dat volgens u eigen schuld dikke bult, nou zo werkt dat bij mij niet.
Ik ga het ook niet vergelijken met een garage maar het komt wel op hetzelfde neer.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Mallemalle »

je kan toch op je vingers natellen dat er schade kan optreden of niet?

die borstels, er hoef maar net ff ene antenne , ruitenwisser of sierstrip te blijven hangen en je hebt al schade

dat gebeurt je niet als je een wagen zelf wast

agsound
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 sep 2009 22:47

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door agsound »

Hallo Harrold,
The wash in hengelo kom ik regelmatig wassen met mijn auto.
Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad op 1 keer na toen mijn auto helemaal onder de vogelschijt en vliegen zat.
Toen werd hij helaas niet schoon.

Ben naar iemand van het personeel geweest die vertelde mij dat extreem vuil niet zomaar te verwijderen was. (door de wasstraat zelf) ik mocht gratis nog een keer wassen en toen was hij wel schoon.
De jongen vertelde me ook dat ze op hengelo zuid (dicht bij de makro naast een texaco)ook nog een wasstraat genaamd Thijs autowas hadden.

Hier zou de auto compleet voorgewassen worden met hogedruk en ingezeept met de hand voordat hij de wasstraat in zou gaan.
Dit was speciaal voor klanten die een vieze auto hebben en veel voor de machine onbereikbare delen hebben aan de auto denkend aan spoilers/bull bars etc.

Ik ben der zelf geweest en voor 11,50 heb ik hun beste programma genomen.
De auto was compleet schoon en mooi glimmend (zwarte lak) en zonder krassen.

Dit bewijst dus dat een auto wel veilig door een wasstraat kan en ik zal voortaan zeker naar die thijs gaan .
Ik hoorde zelfs dat ze nu een leuke actie hebben het beste programma voor maar 8 euro op vertoon van een makro pasje.

mischien ook iets voor jou.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Mallemalle »

het bewijst idd dat een auto zonder schade door een wasstraat kan

zegt verder niks, want dat geeft natuurlijk geen 100 % garantie dat dat voor elke klant en wagen geld en er geen enkele wagen ongeschonden uit komt

Babal
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 sep 2009 13:20

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Babal »

The Wash Hengelo

Ik ben er voor het eerst doorgegaan,met mijn net gekochte 2de hands auto waar niks aan gedaan was.Moet zeggen dat het er allemaal erg goed uit ziet tot aan de laatste snufjes.Het klinkt als het wasproces aan de gang is wat hard in de auto maar tenslotte moet de auto wel schoon! Bij de stofzuigers heb ik grondig mijn auto geïnspecteerd en ik was zeer tevreden met het wasresultaat,hij zag er als nieuw uit!En wat betreft het drogen was die netjes droog op een paar druppels na,maar denk dan,dat hou je altijd.Heb mijn auto daarna stofgezogen (die overigens goed werken,tenminste zuigkracht) en na die tijd had ik wat kleine krasjes achterop de auto,wat na het wassen nog niet was.Ik heb dit gemeld bij de des betrefende persoon,en die vroeg of ik de auto had gestofzogen,mijn antwoord was “ja” .Mij werd uitgelegd dat als ik de stofzuigerslang tegen de auto houd dat dit krassen kan geven met het heen en weer bewegenen, en inderdaad ik wou het zelf testen of het zo was en het klopte,ze hadden overigens bordjes neergehangen die ik helaas over het hoofd heb gezien.Maar mijn conclusie was wel duidelijk na het lezen ( Tros Radar Forum ) en zelf ervaring,dat de wasstraat goed wast en dat je moet uitkijken met de stofzuigerslangen,wat ik overigens wel begrijpelijk vind, dat als je dit tegen de auto houd dat dit kan krassen.Mijn auto kwam overigens krasvrij uit de wasstraat.

hobbysjon
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 nov 2009 17:19

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door hobbysjon »

Hallo Harold,
Ik heb dezelfde ervaring met The Wash in Hengelo. Ik woon ook in Hengelo en ik heb dit jaar, vlak na de opening, mijn auto laten wassen bij The Wash. Mijn auto is een Toyota Corolla Verso; ik weet niet of het ook uitmaakt i.v.m. met de krassen. Na het wassen heb ik de auto gestofzuigd en toen zijn mij de krassen niet opgevallen, omdat de auto toch een beetje nat blijft en hij staat binnen(het licht is minder). Omdat mijn vrouw meestal de auto mee heeft zijn mij de krassen pas na een paar dagen opgevallen en toevallig zitten aan de achterkant, net boven de bumper. Zowel rechts als links. De auto was niet bijzonder smerig en het zijn zoveel krasjes dat dit onmogelijk door zand veroorzaakt kan zijn. Ik heb toen de link niet gelegd met The Wash, omdat ik zoiets nog nooit bij de hakken heb gehad.
Vandaag, 1 november 2009, weer de auto laten wassen bij The Wash en terug thuis vielen mij onmiddelijk de krassen op, weer aan de achterkant net boven de bumper. Omdat het zo vroeg donker is , zal ik morgen terug gaan naar The Wash.
Laatst gewijzigd door hobbysjon op 03 nov 2009 15:08, 1 keer totaal gewijzigd.

hobbysjon
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 nov 2009 17:19

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door hobbysjon »

Ik wil mijn vorige bericht nog even toelichten. Nadat ik de krassen op mijn auto ontdekt had, ben ik de dag erop teruggegaan naar The Wash in Hengelo. De medewerker vroeg me of ik de kofferbak ook gestofzuigd had en dat had ik. De krassen zouden komen van de stofzuigerslang die tegen de auto schuurt en achteraf gezien klopt dit, want de krassen zitten allemaal op de bumper aan de achterkant. Er zijn bordjes opgehangen met de tekst: "De stofzuigerslang kan krassen" . Ik heb ze gezien, maar me onvoldoende gerealiseerd wat hier precies mee bedoeld werd. De slangen zijn eigenlijk iets aan de korte kant, zodat ze bij het zuigen van de kofferbak(als de auto met de neus richting de slangen hebt staan)tegen de auto aanschuren. De medewerker vond dat je met 1 hand moest zuigen en met de andere hand de slang vasthouden en van de auto af houden. Het beste is natuurlijk de auto keren als je de kofferbak zuigt. Ik ben van mening dat de bordjes onvoldoende waarschuwen en dat heb ik hem ook gezegd. Hij vond het wel voldoende zo. Dus dit probleem zal nog wel vaker voorkomen.

hjdh
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 mei 2010 13:24

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door hjdh »

Afgelopen maand mijn auto laten wassen in enschede bij The wash ik ging er zonder schade met een redelijk schone auto in, en kwam er met krassen links en rechts achter aan de bumper weer uit.

ik heb het gemeld bij een jonge man deze zij mij dat ik maandag maar weer moest komen om de schade te laten zien aan de bedrijfsleider.

Dit dus gedaan op de betreffende maandag maar zoals verwacht gaf deze Bert......
niet thuis ik moest maar gaan bewijzen dat het bij hem in de wasstraat gebeurt was en hem aanspraklijk stellen.

Dit heb ik dus ook gedaan en zoals verwacht gewoon geen reactie terug,dus nu informeren wat ik aan deze persoon kan gaan doen.
Hij zegt dat er nooit wat gebeurt maar geinformeerd bij omliggende auto dealers die ik ken, blijken er wel meer auto's met schade uit tekomen als afgebroken spiegels etc daar wordt op gerreageerd door zijn ega (was de spiegel dan niet voor die tijd al reeds kapot van binnen).
Tja zo lusten we er nog een paar.

ECHT SERVICE EN BEHANDELING VAN NIKS dit terwijl je er dagelijks komt dus verwacht er niks van .
en het op eigen risico wassen van de auto dat klopt maar dan moeten wel alle componenten van de wasstraat het juiste doen ,en wielborstels behoren in mijn ogen de bumpers niet te wassen.

:evil: :twisted: :mrgreen: :oops: :evil: :twisted:

hjdh

Samson van Gert
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 mei 2010 18:06

Re: Carwash The Wash Enschede Hengelo

Ongelezen bericht door Samson van Gert »

Ook ik ben een twee keer bij the Wash in Hengelo geweest. Wat mij opviel is de enorm hoge waterdruk waarmee wordt gewassen zonder voorbehandeling. In mijn omgeving meerdere klachten gehoord van slecht resultaat tot krassen. Voorzichtigheidshalve toch maar weer naar Thijs (Hengelo-Zuid) gegaan. Hier wordt de auto eerst afgespoeld, dan handmatig voorbehandeld met borstels en spuit, gewassen in de straat en gedroogd. Als je daarna met een oude handdoek die lekker veel vocht opneemt na droogt kan je auto zo de showroom in... 8)

Gesloten