LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Afmelden bij waterbedrijf??? Hoge incassokosten

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
Meulenkamp
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 nov 2008 22:55

Afmelden bij waterbedrijf??? Hoge incassokosten

Ongelezen bericht door Meulenkamp »

Ik kreeg zomaar ineens een incassobrief van LAVG inzake van het WMD Waterbedrijf (Drenthe). Ik moet totaal 141,79 euro betalen! Het oorspronkelijke hoofdbedrag is 68,97 euro! de rest gaat dus allemaal naar de incassoburo, dit is bijna puur winst want het enige wat ik heb gehad is 1 brief!

Daarnaast vond ik het heel erg vreemd dat ik nooit een factuur of een herrinnering heb gehad. Ik moet zo ineens 141,79 euro betalen terwijl ik nooit op de hoogte van de betaling was.

De reden volgens de WMD is dat ik 2 keer ben verhuist in 2008, ik zou me zogenaamd niet hebben afgemeld bij hun en daarom heb ik geen factuur gekregen. Maar ik heb via de site (zoals je tegenwoordig alles via internet kan doen) mijn verhuizing doorgegeven, bij alle 2 verhuizingen (heb hier ook een bevestigingsmail van).

Nu heb ik na mijn bezwaar alweer een brief gekregen dat ik het toch moet betalen en wel binnen 5 dagen!, terwijl ik ze alle bewijzen enzo heb gestuurd, volgens mij hebben ze er niet eens na gekeken.

Ik zat er verder ook aan te denken om de voorbeeldbrief toe te sturen dat ze max 37 euro mogen claimen en niet meer, maar volgens mij hebben ze hier wel weer een slimme oplossing voor.

Ik vind het gewoon *** dat die Incassobureaus zoveel macht hebben met hun duure rechtsspecialisten...

Is er misschien iemand die nog tips heeft? ik heb ook geen geld voor een rechter ofzo. ik ben bang dat ik gewoon de 148 euro moet betalen, terwijl ik daar fel tegenben. Straks krijg ik nog meer incassokosten!

Faust001
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 nov 2008 16:28

Re: Afmelden bij waterbedrijf??? Hoge incassokosten

Ongelezen bericht door Faust001 »

beste Meulenkamp,
Een incassobureau is geen deurwaarder, zij hebben net zoveel rechten én ook plichten als jij en ik, als ze hun gelijk willen krijgen moeten ze daarvoor ook naar de rechter en beslag leggen mogen ze al helemaal niet. Wat ze heel goed kunnen is intimideren en als je daar in trapt terwijl je alle bewijzen hebt dat je in je recht staat, is dat juist waar ze op zinspelen. Ik zou hier geen moment over denken te gaan betalen, laat hun nu maar bewijzen dat zij in hun recht staan, en daarnaast hun kostenberekening in een uitgebreid overzicht naar je toesturen, je mag immers altijd weten waar je voor moet betalen.
Resumé, laat maar komen die hap, ook zij moeten naar de rechter en laat je niet intimideren.
Geluk ermee, Faust 001

Gesloten