LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aegean Blue nog steeds actief

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
Drees-125
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 nov 2009 16:40

Aegean Blue nog steeds actief

Ongelezen bericht door Drees-125 »

Ook in de vakantie op het mooie eiland Rhodos hebben we last gehad van de mensen die ons via Aegean Bleu een aantal luxe vakanties wilden verkopen.
In eerste instantie werden we in Rhodos Stad aangesproken door een keurige heer die ons een tweetal krasloten overhandige, dus krassen maar.
Wat schetste onze verbazing: "ja hoor één van de loten bevatte drie palmbomen", dus we hadden één van de drie prijzen die daarop zouden vallen al binnen tw. een videocamera, een gratis reis of een radio.
Daarvoor moesten we mee naar het kantoor van Aegean Bleu, in ons geval te Ialysos. Het gesprek zou minimaal 90 minuten van onze tijd kosten. Met een drankje werden we welkom geheten in een fraai kantoor gebouw waar het wemelde van mensen, die op dezelfde wijze naar Ialysos waren gelokt. Om een lang verhaal kort te maken werd ons een aanbod gedaan om bij Aegean Bleu voor vijf weken in verschillende resorts all over de world te gaan boeken.
We moesten meteen een groot deel van de reissom van ca. € 4.500,00 ter plaatse betalen en het restant bij thuiskomst binnen drie maandelijke termijnen voldoen. Gelukkig was mijn vrouw zeer argwanend en zijn er niet ingetrapt.
Want bij thuiskomst zijn we e.e.a. op internet eens gaan uitzoeken of het geen oplichters praktijken waren. Dus wel ja.
Toch kregen we na het hele gebeuren nog onze gratis reis aangeboden. Maar ook hier blijkt een luchtje aan te zitten. Wat gratis, helemaal niet gratis ook hier moet op een Engelse bankrekening eerst geld overmaken en kun je ook fluiten naar je centen.
Mijn vraag nu is: wie heeft wel positieve ervaringen gehad met deze club

vr.gr. jeka

Mindtimeshare
Berichten: 6
Lid geworden op: 03 apr 2011 17:53

Re: Aegean Blue nog steeds actief

Ongelezen bericht door Mindtimeshare »

Wij zijn zeer geintreseerd om meer informatie te ontvangen over de werkwijze van Aegean Blue. De 2 reacties die hier op TROS Rdar staan hebben het over een aanbetaling ter plaatse en volgens de nieuwe Europese richtlijn is dat niet in orde daar er een afkoelings periode in acht moet worden gehouden van 14 dagen.
Welke vakantie club dan ook, de nieuwe richtlijn is zeerd uidelijk op dit gebied, dus mensen als er een aanbetaling wordt gevraagd op de dag en ter plaatse, wees op uw hoede!

Etienne11
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jun 2011 19:01

Re: Aegean Blue nog steeds actief

Ongelezen bericht door Etienne11 »

Wij zijn zaterdag 11 juni 2011 aangesproken in Rhodos stad door ene Carlos. Amsterdams accent en zogezegd van Spaanse afkomst. En jawel 2 loten gekrast waarvan natuurlijk 1 de hoofdprijs 3 palmpjes. heel verhaal eromheen, wij met de gratis taxi naar Ialysos waar tientallen stelletjes zaten op dezelfde manier gelokt. Wij door 2 vriendelijke Belgische heren tewoord gestaan, drankje erbij. Mijn nekharen gingen overeind staan. Toen ik zei van waar willen jullie naartoe met dit gesprek want ik teken zowiezo helemaal niets, werd het snel afgerond. De manager erbij (Nederlander) Daarna werfden we weer snel in een gratis taxi terug naar Rhodos stad gebracht. Bang voor negatieve publiciteit. Onbegrijpelijk dat dit in het openbaar kan en mag. In Ialysos hebben ze tussen de winkels een hele verdieping met bar en tafels waar het zoals de vriendelijke Belgische mijnheer elke dag wel 100 mensen hun "prijs"op kwamen halen.,

anemoon46
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 jun 2011 22:47

Re: Aegean Blue nog steeds actief

Ongelezen bericht door anemoon46 »

Ook wij werden in Rhodos stad aangesproken en krasloten aangeboden gekregen en natuurlijk prijs,,wat leuk dachten wij :D ,,taxi in en naar de plaats waar het kantoor stond,,ohh wat een vriendelijkheid,,meneer voor en na,,en wij,,zo ongelofelijk stom om alle mooie praatjes te slikken,,We gaan graag met vakantie,,enhebben na onze pensionering de tijd nietwaar,, :? kreta ,,ja dat leek wel wat,,(zouden we toch nog graag eens naar toegaan,,Nu om een lang verhaal kort te maken,,wij tekende,,,en gelijk een bedrag van 1250 euro via credietkaart,,de rest moet vanaf a.s okt in 5 x á 350 euro per maand betaald worden,, totaal wordt dat rond de 2950 euro,,daar mogen we dan 2 x 2 weken op vakantie van,,verplicht 1x naar Kreta,,Alles zonder vliegreis,eten enz,,
Natuurlijk hebben wij een rot gevoel,,slapelose nachten,,hoe hebben ze ons zo kunnen manupileren? een laten tekenen,,En als we niet verder met betalen gaan,,hebben we niets en zjn de 1250 euro gewoon kwijt.
wie heeft wijze raad ,,voor deze mensen,die hun zelf niet eens begrijpen om dit te doen, :shock: ,ps,In de eerste 2 weken van Mei 2011 waren we op Rhodos,

Mindtimeshare
Berichten: 6
Lid geworden op: 03 apr 2011 17:53

Re: Aegean Blue nog steeds actief

Ongelezen bericht door Mindtimeshare »

Anemoon, neem contact op met je bank en probeer de betaling van je crediet kaart te annuleren. Het gaat tegen de Europese Timeshare Wet om een aanbetaling te doen binnen de 14 dagen afkoelngs periode.
Stuur een brief naar Aegan Blue om te annuleren, ook als basis het feit dat er geen afkoelings periode in acht is genomen en neem contact op met de ECC Europees Consumers Center, die kunnen je ook verder helpen met advies.
Veel succes
Mindtimeshare

coby1970
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 feb 2011 20:49

Re: Aegean Blue nog steeds actief

Ongelezen bericht door coby1970 »

Wij zijn er ook ingetrapt vorige week.
Ik heb het Europees Consumenten Centrum benaderd en wij houden hen op de hoogte. Wij hebben een aangetekende brief gestuurd naar Aegean Blue om het contract te annuleren omdat wij geen afkoelingsperiode hebben gehad.
Geld overgemaakt de eerste dag met onze credit kaart, de ING kan alleen bemiddelen, maar kan het geld niet terug vorderen, ook al zijn wij nog binnen de 14 dagen.
Waarschijnlijk gaat het moeilijk worden om het contract te ontbinden en naar het geld van de credit kaart kunnen wij waarschijnlijk fluiten.
Afwachten nu maar en hopelijk is er iemand die dezelfde ervaring heeft en ons kan helpen zodat onze stomme fout misschien nog recht te trekken valt.

Leon en Coby

anemoon46
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 jun 2011 22:47

Re: Aegean Blue nog steeds actief

Ongelezen bericht door anemoon46 »

Wij hebben ook schriftelijk en aan getekend ons contract met hun opgezegd,,en verstuurd,
alleen niet binnen viertien dagen,overrompeld en machteloos voelde wij ons, en schaamte dat dit gebeurd is,
Volgens de tntcode(het volgen van de brief) is hij nooit opgehaald,,en ze doen of hun neus bloed,,wel brief van hun en telefoon met dwang om de rest te betalen,,anders rechtelijke maatregelen,zijn niet gekomen tot nog toe,
Al met al,,geen geld terug,,en ondertussen zijn we 6 maanden verder ,na onze vakantie op Rhodos,
Ik heb ondertussen ook de brief met contract opzegging per mail verstuurd aan hun,,
Geen reactie van hun kant nu al 6 weken,,de tijd verstrijkt,,geld krijgen we waarschijnlijk nooit meer terug,,een wrange smaak ,,over hun,,en de vakantie op Rhodos,, met nare herinneringen er aan,
groeten anemoon.

Gesloten