LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Laserontharen

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 5503
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Laserontharen

Ongelezen bericht door Radar »

'Laserontharen is definitief en veilig', zo beloven schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. Veel vrouwen laten zich dan ook op deze manier ontharen. Toch blijkt dit niet zonder risico's. In Radar geven drie dames zich bloot bij wie dit anders liep dan hen was voorgespiegeld.

Naar de uitzending
Laatst gewijzigd door Radar op 08 sep 2011 16:18, 1 keer totaal gewijzigd.

mrs Kaat
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 okt 2009 19:23

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door mrs Kaat »

Ik heb een tijd geleden ook laten lazer ontharen. Heeft me in totaal een fortuin gekost,maar goed als het echt helpt dan was het me het waard. Helaas.......alles is weer terug en meer,want doordat men voor een behandeling eerst scheert is bij mij het oppervlak waar de haren staan groter geworden en hierdoor dus ook mijn probleem. Ik heb namelijk last van grote ontstekingen door ontharen op welke manier dan ook.
Ik ben terug geweest en het antwoord wat ik kreeg was dat ik opnieuw moest starten met de behandelingen. Helaas is het potje niet oneindig en kan ik het me niet meer veroorloven. Verder kon men mij ook niet garanderen hoeveel behandelingen het waren en of het echt weg zou blijven.

Lian15
Berichten: 0
Lid geworden op: 07 nov 2009 21:55

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door Lian15 »

Ik ben enige tijd geleden bij een laserpaktijk geweest en heb mijn oksels, benen en bikinilijn laten doen met een lightsheerlaser. Ik lees en hoor wel vaker negatieve dingen maar ik denk gewoon dat negatieve dingen eerder worden gemeld en langer blijven hangen, ook wordt volgens mij een laser vaker verwisseld met een flitslamp apparaat. Ik heb in mijn omgeving enkel en alleen positieve ervaringen gehoord en ben zelf heel erg postief over de behandeling. Ik ben door de behandelaar zeer goed voorgelicht en het is precies zo gegaan zoals is verteld. Bij deze dus een hele positieve reactie.

joseee
Berichten: 0
Lid geworden op: 08 nov 2009 13:29

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door joseee »

Bij mij worden mijn bovenlip, kin en bikinilijn gelaserd en dit naar volle tevredenheid. Ik heb wel gekozen voor een gerenomeerde praktijk in voorburg. De naam was mij bekend, aangezien ik er 20 jaar geleden ook voor electrisch ontharen kwam. Ik heb nu 2 behandelingen achter de rug en wat mij vooral opvalt is dat mijn huid niet extra geirriteerd is en de haartjes inderdaad al voor 80% verdwenen zijn. Mijn advies is: kies een praktijk waarvan je zeker weet dat het goed staat aangeschreven en waar men in nauwe samenwerking staat met dermatologen. Betaal liever iets meer voor kwaliteit en dan ben waarschijnlijk net zo blij als ik!!!! Succes !!!!

cor.oyen
Berichten: 0
Lid geworden op: 09 nov 2009 09:06

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door cor.oyen »

De laser is mits je het apparaat goed gebruikt bij de juiste mensen een uitstekend apparaat. Het nadeel van deze apparatuur is dat hij ook per dagdeel te huur is bij laserorganisaties. De schoonheidsspecialiste aan de laser heeft vaak onvoldoende ervaring. Daarnaast wordt het wordt laser voor heel veel ontharingsapparaten gebruikt die de naam laser niet waardig zijn. Een diodelaser werkt op 810Nm en heeft zeer krachtige laserbundel. De laserlicht kan indien hij niet kundig gebruikt wordt zware brandschade veroorzaken. Deze laser mag alleen door of onder toezicht van een arts gebruikt worden
De laser werkt goed op blanke of lichtgetinte huid en donkere haren.

[Aangepast door Moderator (reclame)]

Nynkepeek
Berichten: 0
Lid geworden op: 09 nov 2009 12:35

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door Nynkepeek »

Ik heb kort geleden dmv IPL mijn onderbenen laten doen met als resultaat 2e graads brandwonden op beide onderbenen. Ik leek wel een zebra. Ik heb al mijn geld terug gekregen. Inmiddels zijn mijn benen volledig genezen, de vraag is echter of mijn pigment niet aangetast is. Ik heb nu allemaal lichte strepen op mijn scheenbenen en kuiten, of dit nog bruin wordt van de zon is afwachten. Ik weet niet of ik de schoonheidsspecialiste die hiervoor verantwoordelijk is aansprakelijk kan stellen. Ik heb er fotos van gemaakt.
Ik raad iedereen aan die deze behandeling wil ondergaan om een testflits te laten doen. Vooral wanneer je zoals ik een hoge pijngrens hebt.

Iedereen sterkte

M vr groet
N.Wever

het is inmiddels februari 2011 en ik kan gelukkig mededelen dat er van mijn "zebra" strepen niets meer te zien is. :D

groetjes
N.Wever
Laatst gewijzigd door Nynkepeek op 25 feb 2011 17:48, 1 keer totaal gewijzigd.

lydanan
Berichten: 0
Lid geworden op: 09 nov 2009 14:21

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door lydanan »

Mijn kin en bovenlip worden met IPL behandeld sinds oktober 2008. Ik heb nu 8 behandelingen gehad. Het zou ook werken op blonde haartjes en mijn schoonheidsspecialiste heeft een garantieactie dat je er na 4 keer vanaf bent. Zo niet, dan zijn de volgende behandelingen gratis.
Er zijn wel haartjes verdwenen, maar er zitten er ook nog veel die nu veel sneller dan eerst terugkomen (en veel harder zijn door het scheren). Ondanks dat er geen kosten meer aan zijn vind ik het niet prettig om nog steeds met laserlicht behandeld te worden. Er is ook nog te weinig bekend over de bijwerkingen. Ik sta in dubio of ik er mee door moet gaan of ga stoppen.

Elements
Berichten: 0
Lid geworden op: 09 nov 2009 15:54

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door Elements »

Ik werk al 8 jaar met de lightsheer diode laser. Tot volle tevredenheid van zowel mij als mijn klanten. Veilig refereert niet naar het apparaat, maar naar de deskundigheid van de behandelaar. De consument dient voor de afspraak zelf na te gaan of de behandelaar gediplomeerd en aangeloten is bij de bracnche organisaties, zo ook met welke apparatuur er wordt behandelt. Deze voorwaarden zijn ook geldig als u uw behandeling via uw zorgverzekeraar wilt laten verlopen. Ik krijg veel klanten in mijn instituut die al een zogenaamde laser behandeling hebben ondergaan en daar niet content mee zijn. Na wat achtergrond vragen blijken dit veelal mensen te zijn die denken dat ze een laserbehandeling hebben ondergaan, maar dit blijkt een lichtflits, ipl, op vpl behandeling te zijn.Vraag als consument niet alleen naar de prijs, maar onderzoek waar je voor een gedegen behandeling terecht kunt. vraag de behandelaar naar zijn of haar kunnen en met welke apparatuur er gewerkt wordt.

Ellen Oudenaarden

soof23
Berichten: 0
Lid geworden op: 09 nov 2009 16:38

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door soof23 »

Verschrikkelijk dat er mensen zijn die slechte ervaringen hebben met laserontharing. Zelf kan ik deze methode namelijk alleen maar aanbevelen. Na knoeiwerk met epileren, wax, bleken, enz.enz. heb ik naderhand heel veel geld uitgegeven en pijn geleden met electrisch ontharen. Jarenlang. Toen kwam de laser. Geweldig! 3x de bovenlip behandelen en klaar. Per saldo veel en veel goedkoper dan andere methodes, makkelijk en vooral ook: blijvend.
Misschien heb ik ook geluk gehad met de behandelend specialist. Ik ben naar een bekende laserspecialiste in Voorburg (Z.H.) gegaan die duidelijk weet wat ze aan het doen is. Naast de bovenlip heb ik ook de wangen, armen en handen laten laseren, en hoewel ik door een huidaandoening een zeer droge en gevoelige huid heb, is van verbranding geen sprake geweest.
Ik zou het erg vinden als vrouwen nu bang zijn geworden en niet naar een laserspecialist gaan. Voor mij is het echt een permanente oplossing geweest voor een hinderlijk probleem. Misschien is het goed om van tevoren te vragen naar de opleiding en ervaring van de specialist, en vooral: advies van eerdere klanten inwinnen. Sommige specialisten hebben op hun website een Gastenboek met eerdere klanten die je kunt aanschrijven.

twink
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 okt 2009 23:31

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door twink »

Vele laserbehandelingen gehad aan de bovenlip.
Nooit doen!!! Geldverspilling!
Na verloop van tijd komen de haartjes weer terug.
Het enige wat weg gebleven is, is de tijd en het geld wat je aan deze behandelingen besteed en uitgeeft.

dedolle
Berichten: 16
Lid geworden op: 07 jan 2005 15:27

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door dedolle »

Ik zie in alle antwoorden en/of belevingen dat de term laser of IPL wordt genoemd.Er is een duidelijk onderscheid tussen laser en IPL(intense pulse light).Zelf heb ik 6 oksel behandelingen met IPL gehad, en het heeft grandioos geholpen.Ik ben van al mijn okselhaar af.Pijn doet het helemaal niet.Je voelt er werkelijk niets van. Ik weet dat mijn behandelaar een gedegen onderzoek doet bij de klant aangaande medicijngebruik,(huid) ziektes enz.Deze worden genoteerd(een dossier wordt aangemaakt) en bij twijfel of er wel behandeld mag worden, wordt altijd aangeraden bij de behandelend arts informatie in te winnen,voordat er gestart gaat worden.
Na een eerste behandeling wordt de klant altijd na 3 dagen gebeld om te vragen of er klachten zijn.Een goede behandelaar verkoopt geen gebakken lucht,want dat schaadt alleen maar je naam, en je klanten blijven weg.
Ik denk dat er veel wildgroei is en er een hoop mensen zijn die een machientje aanschaffen om zoveel mogelijk geld in korte tijd willen verdienen.
Deze machientjes zijn al te koop vanaf 2000 euro.(internet)Een goed apparaat kost gauw minimaal 45.000 euro.Een hele investering dus.
Ik ben in ieder geval een meer dan tevreden klant.

pureskin
Berichten: 0
Lid geworden op: 10 nov 2009 11:34

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door pureskin »

Zeer geschrokken heb ik gister naar de uitzending zitten kijken. Ik ben zelf al vier jaar als gediplomeerd schonnheidsspecialiste met IPL (intense pulse licht) aan het flitsen. Nog nooit heb ik een verbranding bij iemand veroorzaaakt. Ik vindt de uitzending zeer negatief uitvallen naar de schoonheidsspecialistte. Dat het laserontharen alleen bij de huidtherapeut thuis hoort vindt ik ronduit belachlijk.
Als je goed bent opgeleid en de ANBOS heeft daar een gedegen opleiding voor .De opleiding ontharingstechnieken incl. een stage dan ben je heel goed op de hoogte wat wel en niet kan. Daar komt nog bij dat het resultaat sterk afhangt met welk merk apparaat je flitst. Er zit een enorm verschil in de Apparatuur . Een goed IPL apparaat kost rond de 48.000 euro. Is water gekoeld en leverd genoeg energie om de haarzakjes te vernietigen. Je moet bij de leverancier ook een goede opleiding krijgen. Natuurlijk wordt er helaas veel mee gesjoemeld. Maar er zijn ook heel veel die het wel goed doen. Het is een te negatief verhaal . En ik vind dat radar ook de klant moet wijzen op de punten waarop ze moeten letten als ze een intituut zoeken voor het ontharen. Ik vind dat radar er in een uitzending op terug moet komen en ook het verschil in apparatuur ,opleiding moet gaan belichten. Nu is het een eenrichtingsverkeer vol met negatieve informatie. Heel erg jammer voor het vak ,want een schoonheidspecialisste doet veel meer dan alleen een gezichtbehandeling. Dat wou ik even kwijt.

Ovidius
Berichten: 0
Lid geworden op: 10 nov 2009 13:47

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door Ovidius »

Sinds twee jaar heb ik een praktijk die zich uitsluitend bezighoudt met definitief ontharen d.m.v. IPL (dus NIET laser). Aangezien dit de enige dienst is die mijn praktijk biedt, bestaat mijn bestaansrecht bij de gratie van veiligheid, resultaat en de waarheid over definitief ontharen. Met elke nieuwe klant die ik ontvang, staat of valt de reputatie van mijn praktijk. Ik wil mensen die zich willen laten behandelen graag een paar adviezen en tips meegeven.
Op de eerste plaats de waarheid over definitief ontharen: 100% definitief ontharen bestaat niet! Wat ze u ook vertellen, 100% is slechts theorie. Er zitten altijd haren tussen die zich niet of slechts deels laten behandelen.
Waar ik u ook voor wil waarschuwen, zijn praktijken waarbij men bij binnenkomst meteen kan worden behandeld. Onze methode bestaat uit het houden van een uitgebreid intakegesprek (gemiddeld een uur), waarbij de methode wordt uitgelegd, het te verwachten resultaat wordt besproken, voor- en nabehandingsadviezen worden doorgenomen, een medische achtergrondcheck wordt gedaan (sommige medische indicaties dan wel medicijngebruik kunnen een behandeling verhinderen of vertragen) en testflitsen worden uitgevoerd. Deze testflitsen zijn cruciaal om te zien of de huid goed reageert op het afgegeven licht. Uitgesloten moet worden dat de klant een allergische reactie krijgt of overgevoelig is. Pas een week na de testflitsen is het mogelijk met de eerste behandeling te beginnen. Ik vind dat een intakegesprek altijd gratis dient te zijn. Als je een auto gaat kopen hoef je toch ook niet te betalen om door de showroom te lopen en informatie te verkrijgen?
Ik ben van mening dat de behandelaar altijd verantwoordelijk is of hij/zij een behandeling uitvoert. Mijn ervaring is dat gemiddeld één op de tien klanten, die langskomt voor een behandeling, onbehandeld weer naar huis wordt gestuurd. Redenen hiervoor zijn o.a. te lange of te korte haren of een te bruine huid. Bij de geringste twijfel wordt er in mijn praktijk niet behandeld. Zoals gezegd veiligheid, resultaat en de waarheid dienen op een gedeelde eerste plaats te staan!
Dan nog een persoonlijke mening over IPL en laser. Ik vind een lasermachine een medische machine die uitsluitend door een dermatoloog zou mogen worden bediend. Een IPL-machine is een cosmetische machine! Behandelingen op basis van IPL mogen geen pijn doen. Ik zeg mijn klanten altijd dat ze een ´tikje’, als van een elastiekje, mogen voelen, zij mogen dit zelfs stevig voelen, maar het mag nimmer echt pijn doen. Pijn is een goede indicator dat er teveel energie wordt afgegeven en dat er eventueel verbranding zou kunnen optreden.
Toen ik 2 jaar geleden mijn praktijk opstartte, ben ik als eerste gaan kijken naar de wetgeving in Nederland omtrent definitief ontharen. Deze bleek niet te bestaan. Ik heb vervolgens contact opgenomen met o.a. het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met het verzoek wetgeving te schrijven. Als antwoord kreeg ik, dat zij hier niet geïnteresseerd in waren. Gelukkig komt hier nu wellicht verandering in.
Definitief ontharen is een prima uitkomst voor mensen die graag van hun (over-)beharing af willen. Overtuig u van de kennis en kunde van de behandelaar, de kwaliteit van de machine waarmee gewerkt wordt, of u de waarheid wordt verteld over definitief ontharen, er testflitsen worden uitgevoerd en of er ruim de tijd wordt genomen voor een intakegesprek, waarbij u alles goed wordt uitgelegd en er ruimte is voor vragen/opmerkingen van uw kant. Mijn advies: bij twijfel niet oversteken en een andere praktijk zoeken.
Raoul Arnold
Utrecht

dedolle
Berichten: 16
Lid geworden op: 07 jan 2005 15:27

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door dedolle »

Ovidius,helemaal eens met jouw verhaal.Mijn behandelaar heeft het allemaal net zo gedaan als jij beschrijft.Hier mag ook wel eens aandacht aan besteed worden bij Radar.Er zit overal kaf onder het koren,en het is niet eerlijk dat alleen de negatieve kanten belicht worden.Niet iedereen leest dit forum en is dus na de uitzending bang om aan zo een behandeling te beginnen, terwijl het een grandioze uitvinding is.Wel werd mij aangeraden 1 keer per jaar een nabehandeling te nemen,omdat niet altijd alle haartjes in de groeifase zijn en hormonen ook een rol meespelen.
Denk aan de overgang waar dus haargroei komt waar je het nooit gehad hebt.En de prijs?Ach,reken eens uit wat het kost je hele leven lang scheerschuim,mesjes enz. te kopen.Daar komt ook nog de ellende van ingroeiende haartjes bij,waarvan ik gelukkig verlost ben.
Kortom Radar, ook de andere (tevreden) k(l)ant graag belichten.

cjsllb
Berichten: 0
Lid geworden op: 10 nov 2009 18:55

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door cjsllb »

Ik ben zeer tevreden over Janny Muis, huidtherapeute in Krommenie. Ben nu een paar keer geweest voor de ontharing en het is echt geweldig!! Na 2 behandelingen is 80% verdwenen. Ik ga in ieder geval door!

kruikenzijker
Berichten: 6
Lid geworden op: 12 dec 2008 19:51

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door kruikenzijker »

ik vind het heel erg om te zien en te lezen dat er vrouwen zijn met klachten na dat ze een lazer ontharings behandeling hebben gahad.

zelf heb ik dit een paar jaar geleden ook laten doen bij de schaamstreek, armen en bovenlip. en ik ben erg tevreden daarover.
ze hebben mij voor dat ik daar aan begon allemaal vragen gesteld op de plekken waar ik de lazer behandeling zou wilen. zoals;
- wanneer heb je je geschroren of onthaard?
- waneer ben je voor het laats echt in de zon geweest (dus echt zonnen op het
strand of zo).
dus niet zonnen! gebruik een goede zonnefactor. en niet scheren en zeker niet epileren etc etc.
- ze kijken naar je huid en je haarkleur.
- ze vertellen je wat je wel en niet mag tijdens dat je onder behanding bent.
en als je een blanke huid hebt en donkere haren hebt dat het dan heel erg goed werkt. bij blonde mensen is het weer een ander verhaal.
ook vragen ze elke keer weer aan je als je daar bent hoe de eerste flits aanvoeld en het niet brand.
ik kreeg geen gekke zalfjes mee of zo maar ze smeerde wel alles in met een zon-factor en vertelde na elke bahandeling weer opnieuw dat je niet mag gaan zonnen en je goed moet in smeren tegen de zon. (UV straling)
elk stukje huid wat je wild laten behandelen, daar zijn gemiddeld 8 behandelingen voor nodig en meer dan 8 behandelingen dan betaal je de helft.

ik moet zeggen, het kost wel ff wat maar ik ben er zeer tevreden weg gegaan.
en de behandelingen van mijn bovenlip heb ik helemaal vergoed gekregen van mijn ziekenzorg verzekering omdat het in het gelaat is.

ik hoef nu niet meer na te denken om mijn armen te epileren als ik een t-shirt wil dragen.
mijn bikinilijn hoef ik niet meer bij te houden want die is gewoon perfect.
ik hoef niet meer elke morgen de haartjes uit mijn bovenlip te trekken omdat je denkt daar komt weer een snor aan.
ik ben prima en super goed behandeld en deze mensen hebben er echt verstand van.
zou ik in de toekomst weer een lazerbehandeling willen laten doen dan weet ik waar ik terecht kan en dat is in leiden.
voor eventuele mensen die dit ook willen laten doen zonder dat ze er brandwonden of zo aan over houden adviseer ik FLOAT & SKIN CARE in leiden.
en ik kan zeggen, succes gegarandeerd. http://www.ceez.nl/

georgigo
Berichten: 0
Lid geworden op: 20 nov 2009 14:36

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door georgigo »

Hallo,

Ik heb een testje op mijn arm laten uitvoeren, omdat meteen in mijn gezicht vond ik eng. Met 2 flitsen op mijn onderarm kwam er een onwijs rode plek op mijn huid. De dag erna kwam er een blaar met vocht. Kortom 2e graads verbranding. Ik heb er erg veel pijn toen aan gehad.
Ik heb de wond behandeld als een brandwond en is op zich redelijk hersteld. Met bioGaze erop en toen het dicht was met calendula. Maar nu 2,5 maand later ziet het er nog steeds niet uit.
Het ziet eruit als een litteken, het pigment is niet echt helemaal teruggekomen , ondanks de zonnebank en er zit een soort roze/paarse waas over.
Het ziet eruit als een soort wittige pleister op mijn arm. Op het moment van flitsen was ik ook een beetje bruin, wat dus niet schijnt te mogen. Daar ben ik niet goed over geinformeerd.
Nu wordt mij verteld dat het echt over gaat en zoiets iets van 6-12 maanden duurt en je er dan helemaal niets meer van ziet. En dat het dus geen litteken wordt.
Ik smeer het elke dag in met calendula, want anders ziet het plekje er droger uit dan normaal.
Heeft iemand hier verstand van en gaat dit ook echt weg? Of zit ik nu met een blijvend litteken en mag ik van geluk spreken dat ik het eerst op mijn arm getest heb? En dat na 2 lullige flitsjes...

Alvast bedankt voor jullie reacties!

SammySam
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 mar 2011 00:01

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door SammySam »

Ik zie dat dit onderwerp al een tijdje stil ligt.
Toch wil ik graag mijn akelige ervaring delen aangezien dergelijke ongelukken nog steeds zomaar kunnen gebeuren.

Enkele maanden geleden ben ik (vrouw, 24, halfbloed) begonnen met een behandeling met de ELOS techniek in een schoonheidssalon in Amsterdam, aangesloten bij de Anbos. Een van de redenen waarom ik juist deze salon had uitgezocht.
De behandeling van bikinilijn, tepelhof, oksels en bovenlip verliep voorspoedig, ik heb vrij donkere dikke haren dus zag al vanaf de eerste behandeling resultaat. Ik was niet zo te spreken over de medewerksters, ze waren wat slordig, sloegen hele stukken over, wat bij mij erg goed zichtbaar was aangezien de behandeling zo goed aansloeg. Na een klacht hierover ging het beter, ik werd bovendien door een andere dame behandeld die veel netter te werk ging.
Helaas ging het vorige week mis, inmiddels was ik toe aan mijn 5e behandeling toe. de 'fijne' dame was ziek dus werd ik weer behandeld door de slordigere. Zoals gewoonlijk werd het apparaat een standje hoger gezet dan de vorige keer. Echter deed het nu ineens pijn inplaats van de prik die ik normaal voelde. Nou ben ik geen zeurpiet dus klagen deed ik niet. Maar af en toe kon ik een auw! en een schok van mijn lijf niet tegengaan. Het apparaat werd wat lager gezet, uiteindelijk zelfs lager dan de vorige behandeling. Ik als niet deskundige ging er van uit dat mijn huid niet kon verbranden van een stand die lager was dan de vorige keer.
Mijn tepels waren uiteindelijk het toppunt, mijn bovenlip heb ik overgeslagen omdat ik het niet meer kon verdragen. (ik moest bijna ongesteld worden, dat betekent een lagere pijngrens, dus dat werd door mij en de schoonheidsspecialiste als oorzaak gezien) Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik mijn bovenlip niet heb gedaan want nog die middag verschenen er donkerbruine/zwartige korstachtige plekken op en rondom mijn tepelhof, ook een onder mijn linker oksel en in mijn rechter lies. Maar mijn tepels waren er het ergst aan toe.
Nu, een week later zit ik met jeukende branderige tepels tepels die er uit zien alsof ik er een heet ijzer op heb gedrukt. Een stukje verbrande huid is zojuist losgelaten en daaronder is rood vlees te zien. Morgen ga ik naar de huisarts want ik ben doodsbang dat mijn tepels voorgoed verminkt zijn.

Ik heb diezelfde middag gebeld, de eigenaresse vond het mijn verantwoordelijkheid om aan te geven wanneer het te heet is. Ikzelf vind dat een au! het aller duidelijkste signaal is wat je kunt krijgen. 3 dagen later belde de eigenaresse me ineens op om te vragen hoe het ging. Ik lichtte haar in. Veel zinnigs kon ze er niet over zeggen behalve dat het niet zo erg was en wel weer weg zou trekken en ze er de volgende keer (over 8 weken!) wel naar zou kijken.

Ik schrijf dit hele verhaal omdat ik hoop dat mensen dit lezen. Niet omdat ik vind dat niemand zich meer moet laten laseren/ipllen/elossen, het werkte bij mij tenslotte erg goed. Maar omdat ik hoop dat mensen hierdoor alerter zijn. Zodat ze een hoop ellende kunnen besparen. Vertrouw niet blindelings op de kennis van schoonheidsspecialisten. Er zullen vast goeie zijn, maar ook een heleboel die geen flauw benul hebben waar ze mee bezig zijn! (over klinieken kan ik niet meepraten maar logischerwijs zouden deze een stuk professioneler moeten zijn)

Goed, morgen dus naar de huisarts. Daarna ga ik kijken welke stappen ik ga ondernemen...

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door Emmy75 »

@ SammySam,

Wat een naar verhaal zeg.
Ik weet niet of je er verder nog wat mee wilt gaan doen, maar ik zou je volgende tips willen geven want wellicht heb je recht op schadevergoeding. Uiteraard even afwachten wat de huisarts of dermatoloog zegt.
- Kijk dit item van de Radar uitzending terug van 09-11-2009. Er zijn 3 vrouwen die iets soortgelijks bespreken als jij hebt meegemaakt. Bij minstens 1 ervan was de schoonheidsspecialiste ook aangesloten bij de Anbos.
- Neem eens contact op met Anbos. Zij moeten kunnen zeggen bij welke geschillencommissie je een klacht kan indienen. Staat ook op de site van Anbos: http://www.anbos.nl/index.cfm?page_id=2 ... dgets=true&
- Informeer eens bij een juridisch loket of wetswinkel en vraag wat je zou kunnen doen.
- Misschien een beetje intiem maar neem (op verschillende momenten) foto's van de "schade" voor bewijslast.

jongen37
Berichten: 7
Lid geworden op: 20 jun 2011 19:46

Re: Laserontharen

Ongelezen bericht door jongen37 »

hallo mensen ,
ik heb een vraagje, ik heb 3maanden geleden lazer ontharing testsessie begaan,
ik had naar het instituut mijn afspraak afgebeld omdat ik 2dagen voordien zonnebank had genomen. en omdat ik las dat het dan niet mag gedaan worden.
nu ik krijg van hun geen reactie als ik vraag na 3 maanden nu,dat ik echt pigmentvlekken ,Verbrandings bladeren heb en het erg pijn doet, ook ziet het blauw/roos maar het ergste is de erge pijn,
het was aan mijn schaamstreek omdat er vroeger een operatie is geweest besnijding)aan de penis en sindsdien ook dus haargroei heb waar het niet echt thuis hoort :shock:

ze heeft dan 25 tal flitsen gezet op 25gr ,wat ik zo al denk het te hard staat 25gr en 25 flitsen al geen test sessie meer is ?

ik doen ook alle dagen canandulan met de L van VSM emulsie, oloa vera lotion en homeoplasmine, nu het word op heden nog erger dat ik met deze pijn niet meer in mijn boxerschort kan van de pijn daar aan de lies en net boven het geslacht.

ik hoop ik moet binnen 1 week bij de dermatologe dat hier nog iets kan aan gedaan worden ??? ik ben aan het zot worden, nu ist dat ze mij aan de foon zegde geen calendulan aan brengen... ik las het wel goed zou zijn

kan iemand mij meer raad geven en op genezing ik ben in :shock:

mvgtjes

jongen37

Gesloten