LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] uwv en bezwaar

Hier kan je discussiëren over het onderwerp reïntegratie.
stokstaartje20
Berichten: 8
Lid geworden op: 10 nov 2009 22:18

uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door stokstaartje20 »

Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen. Mijn nek is versleten, en dit typen is al een ramp. Het punt is dat mijn ruggewervel een kromming naar voren heeft waardoor de stand van mijn hoofd zo wie zo al verkeerd is. Dus naar voren geknikt, daar zit de kneep. De zwaartekracht speelt behoorlijk parten op mijn nek en hoofd. Dus continue veel pijn. LEzen kan niet, schrijven, puzzelen of gewoon iets wat op tafel ligt lezen. Al het kraakbeen tussen 2 gewrichten is weg. En het merg is vernauwd, met tintelingen als gevolg. Als ik de arts probeer uit te leggen dat ik niet vergeleken kan worden met alle mensen die nekklachten hebben word ik niet geloofd. Voor artose en nekklachten gelden richtlijnen en daar wijken ze niet vanaf. Maar niet iedereen is hetzelfde. Ik mocht rustig bezwaar aantekenen, maar hij gaf mij geen schijn van kans. Toch heel aardig als je dan weet dat je niet veel meer kunt vanwege de constante pijn. En als ik spierverslappers gebruik ben ik niet meer aanspreekbaar, zo duf. Hoe kan ik dit toch aanvechten? Ik ben zo moe van het vechten.

vanasselt
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 aug 2009 19:44

Re: uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door vanasselt »

Neem een jurist in de armen,via uw rechtsbijstansverzekering heeft u die niet neem dan kontakt op met het juridisch loket,die helpen verder ga nooit alleen naar het uwv ze sneeuwen je onder,bewaar alle correspondentie en ga niet over een nacht ijs,vreselijk als je wel wilt werken maar niet meer kan,door al de regelgeving kom je als eenvoudige burger om in alle wetjes,tenslotte geef niet op al duurt het maanden,komje in de financieele nood klop gerust aan bij de plaatselijke gemeente doe ditniet per telefoon maar maak een afspraak en vertel eerlijk je verhaal,wellicht kan een zittend raadslid je ook op weg helpen,persoonlijk heb ik alle registers los getrokken die er zijn en laat me niet afschepen door het uwv,geef nooit op.

lucky me
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 nov 2009 13:03

Re: uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door lucky me »

hallo stokstaartje
uw klacht lijkt op de ziekte van bechterew
als u dat kunt aantonen komt u in een ander hokje
dit is een reumatiche ziekte
en kan aangetoond worden uit bloedonderzoek
mijn man heeft deze ziekte
zonder medicijnen wordt het erger met stopt het of wordt het vervolg langzamer
zo rond de 45 jaar is het verloop ook heeeeel langzaam of stopt
ik zou als ik u was verder onderzoek laten doen en aangeven dat u denkt dat het de ziekte van bechterew is anders komt men niet zo snel op dit idee
als je bij het uwv eenmaal in een vakje zit komt t wel goed maar als t geen naam heeft die zij kennen zit je in aap gelogeerd
veel succes ik hoop u geholpen te hebben

Luka78nl
Berichten: 25
Lid geworden op: 05 jan 2009 21:23

Re: uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door Luka78nl »

Een vriendin van me heeft een beetje soortgelijke klachten als jou, Stokstaartje. Zij is maanden geleden door de "Lourdes-herkeuring" ineens van volledig afgekeurd naar volledig goedgekeurd gegaan. Ze heeft toen bezwaar gemaakt, maar het vreemde is dat dit bezwaar door het UWV zelf (!) wordt bekeken. Je raadt het al: bezwaar was ongegrond en mijn vriendin bleef volledig arbeidsgeschikt.

Schuilnaampje
Berichten: 16
Lid geworden op: 08 feb 2010 18:59

Re: uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door Schuilnaampje »

Arbeidsongeschiktheid is in Nederland op een vreemde manier geregeld. Men kan 100% arbeidsongeschikt zijn in de zin der WAO. Er kan dan toch nog worden verwacht dat er full-time moet worden gewerkt. Er is namelijk in feite alleen sprake van loonderving omdat er nog functiemogelijkheden bestaan waarbij het verdiencapaciteit niet volledig kan worden benut. Slechts met een urenbeperking zal wordne bepaald of een persoon nog moet werken of niet, al dan niet met aanvulling van een uitkering (vergoeding van de loonderving).

Bovenstaande heb ik op willen schrijven omdat er nog wel eens misstanden bestaan over al dan niet kunnen werken.

Als u zichzelf niet in staat acht om arbeid te verrichten zal u dit goed moeten kunnen onderbouwen. Handig is wel om medisch specialisten in de hand te nemen die onafhankelijk kunnen oordelen over de klachten. De zogenaamde arbeidsdeskundige van UWV zullen vervolgens bepalen in welke mate u arbeidsongeschikt bent en welke urenbeperking eventueel van toepassing is. Mocht u het niet met de visie van de arbeidsdeskundige eens zijn kunt u beroep aantekenen. Enkel het UWV kan oordelen over dit soort zaken. Een stap naar de civiele rechter zou een volgende stap kunnen zijn indien u in uw bezwaarzaak ook niet in het gelijk wordt gesteld.

Schuilnaampje

witte angora
Berichten: 31204
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door witte angora »

@ Stokstaartje, het is triest hoe je soms moet knokken voor iets waar je meent recht op te hebben. Naar aanleiding van je verhaal heb ik toch wat vragen.

Je had het over 'de' arts van het UWV. Is dit degene die de medische keuring doet, of de arbeidsdeskundige? Of heb je ze allebei al gesproken?

Je kunt dit traject alleen volgen als je vanuit een baan in de ziektewet komt. Mag ik vragen wat voor werk je tot nu toe gedaan hebt? Zien de artsen mogelijkheden om in je huidige beroep te blijven werken? Welke verdiencapaciteit wordt je toegekend?

Als je de arbeidsdeskundige gesproken hebt, welke mogelijkheden geeft hij dan aan wat betreft werk dat je zou kunnen doen?

bas074
Berichten: 49
Lid geworden op: 21 jan 2010 19:00

Re: uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door bas074 »

Hallo stokstaartje,

Het lijkt allemaal heel erg *** en dat is het ook. Feit blijft (leer mij het UWV kennen), dat men bij het UWV/gemeente regeltjes naleven en opvolgen. Als er in de ogen van het UWV iets is wat uitzonderlijk is, of uitzondering geeft op bepaalde regels binnen het UWV, dan moet dit via allerlei omslachtige manieren worden geregeld.

Het komt er in het kort op neer dat (om het maar even heel simpel uit te leggen) men bij het UWV en de gemeente met een bepaald stramien werken. Je moet het zien als een soort programmatje waarin je alles kunt aanvinken. Als er iets is wat men niet terug kan vinden in het programma (dus men kan het niet aanvinken), dan begint het daar lastig te worden. Men maakt bij het UWV of bij de gemeente niet zomaar een uitzondering, deels terecht, vaak ook schrijnend, vooral in jou geval.

Om te beginnen (zeker belangrijk om te doen, omdat dit een ingewikkelde zaak is en gaat worden) moet je alles documentairen. Alle handelingen die je verricht richting het UWV (telefoontjes, mailtjes, brieven, gesprekken) moet je noteren, vastleggen! Daarnaast alle briefwisselingen vanuit het UWV vastleggen. Doe je dit al niet, kun je nergens bezwaar tegen indienen.

Daarnaast moet je een onafhankelijke specialist inschakelen, om op papier te bevestigen welke aandoening jij hebt en dat jij daarmee niet kunt werken, althans geen regulier werk uit kunt oefenen. Kun jij dit aantonen, dan heb je niks te vrezen, want dan kun jij met die gegevens naar je eigen gemeente gaan en je beroepen op bijzondere bijstand. Met dit traject zullen ook keuringen op arbeidsgeschiktheid komen te vervallen. Wijsheid in deze is om zeker rechtbijstand in te schakelen.

Ik kan je het alleen maar op het hart drukken (geloof mij, ik heb zeer veel ervaring met het UWV en gemeente) om alle correspondentie te bewaren. Heb je geen correspondentie, kun je nergens tegen in beroep gaan en of bezwaar tegen maken!!

witte angora
Berichten: 31204
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door witte angora »

Ik heb nog een aanvullende tip:

Wees in je correspondentie kort en zakelijk. Ga geen uitgebreide verhalen vertellen, dat wordt toch niet gelezen. Integendeel. Door een heel verhaal op te schrijven dat toch niet gelezen wordt, zou de arts van het UWV het punt kunnen missen wat voor jou zo belangrijk is.

Dus als je bijvoorbeeld een diagnose van een specialist krijgt, ga dan niet de hele inhoud opsommen, maar heel eenvoudig:

Bijgaand treft u de diagnose van de spcialist aan. Zijn conclusie is...

Ongeveer op die manier. De artsen van de UWV kunnen het rapport zelf wel lezen.

Bovendien: juist door kernachtig te zijn komen jouw argumenten het beste tot hun recht.

Succes ermee. :wink:

Amyl
Berichten: 356
Lid geworden op: 29 dec 2009 15:21

Re: uwv en bezwaar

Ongelezen bericht door Amyl »

Beste TS,

Artsen bij het CWI kunnen info opvragen bij specialisten. Als je aandoening dusdanig ernstig is, dan zal dat ook uit het dossier naar voren komen. Ik weet niet of je, je medisch dossier hebt laten doorsturen, misschien aldus een domme suggestie, maar indien je dit niet hebt gedaan zou ik dat doen.

Tevens kun je altijd in beroep gaan.

Succes

Gesloten