LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Annulerings Kosten

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
leo vullings
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 jun 2005 18:02

Annulerings Kosten

Ongelezen bericht door leo vullings »

Mijn zoon heeft bij Husk een skivakantie geboekt ter waarde van € 675,-
Hij heeft daarbij een annuleringsverzekering afgesloten voor € 27.50. Door een aanrijding moest hij de ski vakantie annuleren. Krijgt hij van Husk een bedrag uitgekeerd van .... € 188. Husk steekt € 356 in eigen zak voor annuleringskosten. Hebben meer mensen een slechte ervaring met dit soort annuleringsverzekeringen?

Zarine
Berichten: 247
Lid geworden op: 11 apr 2006 00:21

Re: Annulerings Kosten

Ongelezen bericht door Zarine »

Ik snap niet wat uw probleem is.

Uw zoon had blijkbaar de reis nog niet volledig betaald. Een annuleringsverzekering is bedoeld om de kosten van annulering te dekken. De kosten berekend door de reisorganisatie wel te verstaan. Zodat de klant deze kosten niet uit eigen zak hoeft te betalen.

De annuleringsverzekering heeft blijkbaar zelfs méér uitgekeerd dan de annuleringskosten. Geen slechte investering, 188 euro krijgen voor 28 euro.

leo vullings
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 jun 2005 18:02

Re: Annulerings Kosten

Ongelezen bericht door leo vullings »

de reissom was dus wel volledig betaald. Toekomste klanten van Husk: Informeer naar de voorwaarden alvorens een reis te boeken!!!!!!!

henk51
Berichten: 1680
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:59

Re: Annulerings Kosten

Ongelezen bericht door henk51 »

Ik denk dat de fout bij jezelf ligt.
Als je voortijdig een reis annulleerd ben je een gedeelte van de reissom verschuldigd aan de touroperator.De percentages staan keurig vermeld op hun website.Ze zijn ook aangesloten bij ANVR dus werken volgens hun regels. Het verschil in wat je betaald hebt aan Husk en wat je na annulering teruggekregen hebt kun je claimen bij de verzekerings maatschappij waarbij de annuleringsverzekering is afgesloten. Dit moet je doen middels een schade formulier ( staat ook op hun website).Op dat formulier moet je kunnen aantonen d.m.v. medische verklaring dat de reis niet kan doorgaan. ( zie de Faqs op hun website)

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Annulerings Kosten

Ongelezen bericht door eeliane »

Je krijgt een gedeelte terug van de reisorganistatie en het andere gedeelte via de anuuleringsverzekering, dus waarschijnlijk komt het andere gedeelt met de annuleringsverzekering, zo niet, dan klopt er iets niet hoor...

Ruud2007
Berichten: 35
Lid geworden op: 28 dec 2007 15:53

Re: Annulerings Kosten

Ongelezen bericht door Ruud2007 »

Klopt wat Eeliane schrijft. Buiten de premie die je betaeld hebt en misschien wat eigen risico van een Euro of 50 krijg je alles terug als je annuleerd onder één van de in de voorwaarden omschreven gebeurtenissen. Een gedeelte van de reisorganisatie en de rest van de verzekering.

Zoniet, dan gaat er wat fout !

Dirkie
Berichten: 2954
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Annulerings Kosten

Ongelezen bericht door Dirkie »

Wat ik even niet snap is het volgende.

De vakantie kost € 675,00. Door de annulering krijg je een bedrag van € 188,00 terug. En Husk steekt dan € 356,00 in eigen zak. Waar is dan € 675,00 - € 188,00 - € 356,00 = € 131,00 gebleven.

Als goed is, heb je van Husk een annulerings nota gekregen. Daarop staan als het goed is het totaal bedrag, het totaal betaalde bedrag en de annulerings kosten. Voor die laatste heb je een verzekering afgesloten. En dus moet je de annulereings kosten claimen bij de verzekering en niet bij Husk.

Stuur die annuleringsnota, samen met een declaratie formulier en een doktersverklaring naar de verzekering en dan zou het goed moeten komen.

Tenzij je bedoeld, dat je zoon nu geen auto meer heeft en daardoor niet op vakantie kan, omdat hij met de auto zou gaan. Ik weet niet of dat een geldige reden voor annulering is, want het gaat om eigen vervoer en niet vervoer waar Husk voor zou zorgen. In dat geval moet je de voorwaarden even goed lezen.

Succes met claimen en laat nog even weten hoe het e.e.a. afgelopen is.

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Annulerings Kosten

Ongelezen bericht door eeliane »

Dat er een gedeelt bij de reisorganisator achter blijft dat is jouw probleem niet, dat hoort zo, voor die kosten ben jij nu verzekerd en dat staat gewoon in de anvr voorwaarden en je krijgt het terug vd verzekering dus totaal 100 %

Gesloten