LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Inchecken vertraagde vlucht

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
jbas
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 sep 2010 21:24

Inchecken vertraagde vlucht

Ongelezen bericht door jbas »

Onze zoon vertrok vandaag naar Belfast. De dienstregeling gaf aan dat het vliegtuig om 17.00 uur zou vertrekken. 's Middags om 13.15 uur zagen we via www.schiphol.nl dat de vlucht vertraging had en pas om 18.45 uur zou vertrekken. Wij waren er vanuit gegaan dat we dan ook later konden inchecken. In eerste instantie werd onze zoon aan de incheckbalie geweigerd, maar later kreeg hij toch toestemming (waarschijnlijk omdat het vliegtuig pas om 19.30 uur vloog). Op internet kan ik er niets over terug vinden. Hoe zit dat nu precies? Moet je altijd inchecken conform de dienstregeling of mag je bij een vertraging ook later inchecken?

jolanda77
Berichten: 277
Lid geworden op: 02 feb 2010 10:58

Re: Inchecken vertraagde vlucht

Ongelezen bericht door jolanda77 »

als er bekent is dat het toestel vertraging heeft dan kan uw ook bij een vertraagde vlucht in cheken maar wel 2 uur van te voren

Henk020
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 feb 2010 19:26

Re: Inchecken vertraagde vlucht

Ongelezen bericht door Henk020 »

Vluchttijden op schiphol.nl zijn de geschatte vertrektijd. Als een vlucht vertraging heeft wegens een technisch mankement, dan hebben ze een schatting hoe lang het duurt om dit te verhelpen. Echter, het kan zo zijn dat de vlucht toch ineens eerder vertrekt als het mankement eerder is verholpen.

Vanaf het geplande moment van vertrek moet administratief alles rond zijn zodat een vertraagde vlucht dan ook zo spoedig mogelijk kan vertrekken.
Je moet op tijd inchecken omdat nadat de checkin gesloten is, men op basis van het aantal passagiers en kilo's bagage de bezine gaat berekenen. Dit kunnen ze niet opnieuw gaan berekenen als er mensen "te laat" zijn.

Maar goed...bij twijfel: bel de luchtvaartmaatschappij!

mangogirl
Berichten: 45
Lid geworden op: 08 apr 2008 01:25

Re: Inchecken vertraagde vlucht

Ongelezen bericht door mangogirl »

Het personeel van de check-in wordt altijd ingedeeld op de oorspronkelijke tijd dat de check-in balies open zouden zijn, in principe dus altijd op de normale tijden inchecken. Mocht dezelfde maatschappij later op de dag nog een vlucht hebben dan kan je geluk hebben dat de check-in nog open is voor die vlucht en dat je dus nog geaccepteerd wordt.

Gesloten