LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Travel Safe Holidays (TSH)

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Laurens

Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Laurens »

Op Gran Canaria zijn wij eind december jl. op straat aangehouden en ja hoor een prijs gewonnen!!! We werden in een taxi naar een groot complex gebracht en kregen heel veel informatie (het kostte ons een hele vakantiedag).
Het betrof absoluut geen timesharing, maar een formule om goedkoop via internet reizen te boeken (Trafel Safe Holidays).
Het hele concept sprak ons bijzonder aan en we zijn daarom uiteindelijk overstag gegaan, na een voorschot van euro 1799,-- via een creditcard te hebben betaald.
De rest van het bedrag moest dan in Nederland geregeld worden; zodra dat bij hun binnen zou zijn, zou een koffertje volgen met alle benodigde informatie.
Op Gran Canaria was geen moeite te veel; we kregen drankjes en hapjes voorgeschoteld en wanneer er nog vragen waren, konden we op hun kosten met de taxi naar het bewuste complex.

Echter terug in Nederland werd het steeds moeilijker om iemand van TSH op Gran Canaria te pakken te krijgen.
Op e-mails van ons werd niet gereageerd en op telefoontjes werd ons beloofd terug te bellen, wat later ook niet meer gebeurde...

Ons vertrouwen in TSH is hiermee behoorlijk afgenomen en we overwegen dan ook het (behoorlijk hoge) restantbedrag niet over te maken.

We zouden dus graag horen of er mensen zijn, die ervaringen hebben met TSH.

Gast

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Gast »

Oh, wat kunnen mensen toch naief zijn! Er wordt zo vaak, ook op dit forum voor gewaarschuwd! Lezen jullie het forum dan alleen als je het al gedaan hebt? Tuurlijk is dit geen antwoord op je vraag, maar sorry hoor!

reislustig
Berichten: 17
Lid geworden op: 28 jul 2003 20:05

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door reislustig »

Wat is de website van dit bedrijf, TSH? En wat hebben jullie nu precies gekocht? Je schrijft dat het geen timesharing is, maar wat is het dan wel?

Laurens

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Laurens »

Antwoord op "reislustig":

De eigen site van TSH is beveiligd en alleen toegankelijk voor leden.
Maar via www.dfsinternational.nl en daarna "vakantie" aanklikken, krijg je een algemene indruk van TSH.

In ons geval (2 personen) zou een verblijf in een selfcatering accomodatie maximaal euro 200,-- per week kosten.
Als je dit gaat vergelijken met het boeken van een vakantie bij elke willekeurige touroperator levert dit een gigantisch prijsverschil op; dit sprak - en spreekt ons nog steeds - bijzonder aan.

Sava

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Sava »

Hoeveel weken heb je dan geboekt als de accomodatie 200.00 per week is. Alleen het voorschot was al 1799.00 euro.

reislustig
Berichten: 17
Lid geworden op: 28 jul 2003 20:05

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door reislustig »

Dank voor je info Laurens. Ik heb op de site gekeken, maar eerlijk gezegd is het mij nog niet erg duidelijk. Ik begrijp dat fdsinternational.nl primair een kredietverlener is. Klopt dit? Je stelde bijna 1800 euro op Gran Canaria aanbetaald te hebben. Hoeveel moet je daar nog op volstorten voordat je voor 200 euro per week (is dit persoon of per appartement?) van de faciliteiten gebruik kunt maken. Welk resort heb je trouwens op Gran Canaria bezocht? Tot slot: als het geen timesharing is onder welke noemer wordt het product dan verkocht?

Wat is trouwens de url van Travel Safe Holidays? Maakt me niet uit of die site besloten is, maar ik kan het via de zoekmachines niet vinden...

AK

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door AK »

Ik heb ook even op de site gekeken, maar vind het hèèl vaag. Doet mij meer aan verkoop van leningen of hypotheken denken. En daar staat bijna al het hele forum mee vol. Waarom? Omdat het zulke goede produkten zijn, zeker? Nou, ik trap hier echt niet in!
AK.

Laurens

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Laurens »

DFS regelt voor TSH inderdaad de kredietverlening.
Wij zijn door een vertegenwoordiger van DFS benaderd, die voor ons de goedkoopste kredietverlener zou regelen; uiteindelijk zijn we hier niet mee in zee gegaan.

Het bedrag wat nu nog door ons betaald zou moeten worden bedraagt euro 7100,--.

TSH wordt vertegenwoordigd door Canary Essence S.L., die ontvangst- en kantoorruimten heeft bij Hotel Mirador Maspalomas; hier werden ook de bijeenkomsten voor de potentiele leden gehouden.

Ze noemen zich een vakantieclub en fungeren min of meer als een reisbureau.

Hun uitleg is als volgt:
Boeking van een 4- of 5-sterren accomodatie bij een regulier reisbureau kost in het hoogseizoen al gauw euro 850,-- per week per persoon.
Bij TSH betaal je slechts 135,-- tot 200,-- per week en dan wel per appartement, echter zonder vlucht, die echter bij hun ook met korting geregeld kon worden.

Er werd wel meegedeeld, dat wanneer je, zoals in ons geval, twee keer per jaar op vakantie gaat, het pas na een jaar of vijf rendabel zou zijn.

Websites TSH:
http://www.travelsafeholidays.com
http://www.travelsafeholidays.co.uk

AK

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door AK »

Dat klopt. Wij waren in hotel Mirador op vakantie en zijn ook aangesproken door zo,n "verkoper". Zijn ook meegegaan naar die meeting in dat tegenover gelegen gebouw of resort, hoe je het noemen wilt.

En natuurlijk hadden wij ook wat gewonnen en dat bleek dus deze formule van verkoop te zijn. Als we het zouden doen, kregen we ook gratis een week Parijs of zoeis dergelijks en korting op eigen gebruik van appartementen op Gran Canaria of elders.

Nu, wij wilden deze tactiek van verkoop weleens meemaken en zijn daarom ook meegegaan. Hebben ons gelukkig niet laten overhalen en kregen alsnog een boel papierwerk mee en moesten er nog maar eens over na gaan denken. Toen ze hoorden dat we de volgende dag al naar huis zouden gaan, dropen ze ook al een beetje af, ook omdat ze denk ik in de gaten hadden, dat ze geen vat op ons hadden.

Die jongen die ons erover aan hield was trouwens een hele aardige jongeman uit Rotterdam, oorspronkelijk uit èèn van de Joegoslavische landen. Maargoed, hij deed ook zijn werk!

Ik wil hier verder niets mee zeggen, dat men heel goed op moet letten wat of men doet. Verder moet men het zelf maar weten.
AK.

Laurens

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Laurens »

Is er inmiddels al iemand die iets naders weet te vertellen over TSH?

Bij het raadplegen van www.crimeshare.net., kwamen we tot de ontdekking dat ze voorkomen op de zwarte lijst... !!! :cry:

Wie weet wat het criterium is om op deze betreffende lijst terecht te komen?

reislustig
Berichten: 17
Lid geworden op: 28 jul 2003 20:05

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door reislustig »

Normaal gesproken is het criterium om opgenomen te worden in de zwarte lijst van Crimeshare dat je je als bedrijf niet houdt aan bestaande wetgeving inzake timeshare dan wel dat je in strijdt handelt met beginselen van fatsoenlijk zakendoen. De Engelse wetgever gaat wat dat betreft, terecht, verder dan de Nederlandse. Kijk maar eens onder http://www.oft.gov.uk/Consumer/default.htm Daar vind je allerhande nuttige informatie. Naar verwachting wordt terzake volgend jaar een nieuwe Europese richtlijn van kracht. Overigens er zijn ook bedrijven die zich wel aan de normale speleregels houden: geen aanbetaling bij verkoopgesprek, veertien dagen bedenktijd etc...Als al eerder in dit forum opgemerkt: timeshare en daarmee aanverwante diensten kunnen in de praktijk zeer goed werken, maar echt niet voor iedereen...

Is dit een afdoende antwoord op je vraag?

Piere

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Piere »

Op GranCanaria zijn ook wij meegegaan in het gebeuren rond Travelsafe Holidays. Via de creditcard hebben ook wij een eerste aanbetaling gedaan. Maar thuis gekomen, willen we niet meer verder met dit gebeuren. We vertrouwen het niet! (te Laat?)
Nu wordt er van de kant van Travelsafe Holidays gedreigd dat we juridische moeiten krijgen als we niet als nog de betaling afronden. Ons standpunt is: we hebben niets ontvangen en hoeven dus ook niet te betalen. Een lidmaatschap kun je toch opzeggen?
Wie heeft ervaring met dit gegeven?
Peter.[/b]

Laurens

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Laurens »

Beste Peter (Piere),

Dus ook jullie zijn er ingetrapt, zoals waarschijnlijk velen met ons...
We hebben namelijk op die bewuste dag vele champagneflessen zien ontkurken!

We krijgen de indruk dat de meeste gedupeerden zich niet durven te melden op dit forum, want er komen weinig reacties van mensen met soortgelijke ervaringen.

Wanneer hebben jullie de bijeenkomst op Gran Canaria bijgewoond?
En met wie hebben jullie daar gesproken?

Volgens ons is het mogelijk om het contract beeindigen, mits je een geldige reden hebt.

Wij hebben een aantal weken geleden een aangetekende brief verzonden, met hierin als reden vermeld, dat we verkeerd zijn voorgelicht (zie ook ons bericht in dit forum onder "the Vacation Store").
Tot op heden hebben wij echter nog niets van hun vernomen.

We gaan nu om te beginnen de juridische hulplijn van de Vara bellen en vragen welke stappen we vervolgens moeten ondernemen.

Piere

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Piere »

Beste Laurens

Wij zijn op 26 febr. j.l. in gesprek geweest met Chuck, een Belg. Die heeft ons de voorlichting gegeven. Daarna hebben we het contract getekend bij ene Stephan Borgogne, een Nederlander. Hij belt ons regelmatig om ons tot verdere betaling te manen. De enige reden om v.h contract af te komen, is aan te tonen dat je geen financiele middelen hebt, volgens hem.
Ook ik wil nader informeren bij rechtswinkel of dergelijke.

Piere

Laurens

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Laurens »

Hallo Piere,

Wij hadden op Gran Canaria voornamelijk te maken met Linda, ook afkomstig uit Belgie; aan het eind van de dag nam er nog ene Tony bij ons aan het tafeltje plaats.
Ook in ons geval was de financiele afwikkeling, zoals het tekenen van het contract, in handen van Stephan.

Op dit moment kunnen we nog niets naders melden, maar mochten er verder ontwikkelingen in deze kwestie zijn, dan laten we dat zeker even weten via dit forum.

Piere

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Piere »

Hallo Laurens

Heeft Stephan jullie nooit gebeld of onder druk gezet om te betalen?
Jullie zijn de termijn toch nog verder overschreden dan wij.
Die Linda heeft ons denk ik het kraskaartje gegeven, waarna bleek dat we reis hadden gewonnen en het hele circus in gang is gekomen.
Fijn, dat je in contact wilt blijven over ontwikkelingen

Piere.

Laurens

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Laurens »

Hallo Piere,

Wij zijn slechts 1 keer telefonisch door TSH benaderd en dat was vrij snel nadat we weer in Nederland waren teruggekeerd; ook kregen we nog een ansichtkaartje van Linda toegezonden, wat we op dat moment nog erg leuk en attent vonden.

Verder waren wij steeds diegenen, die belden, omdat we nog met heel veel vragen zaten, waar we graag antwoord op wilden.
Toen bleek dus al snel dat ze ons tijdens de voorlichting onjuist hadden voorgelicht; dit werd door hun ook min of meer toegegeven!!!
Op onze vraag om de aanbetaling terug te storten, kregen we als antwoord dat dit niet werd gedaan, maar er een oplossing gezocht zou worden, b.v. in de vorm van een vakantie ter waarde van het reeds door ons betaalde bedrag; dit leek ons op zich nog niet z'n gek idee, dan zagen we tenminste nog iets van ons geld terug.
Er werd ons meegedeeld, dat het een en ander wel eerst onderling besproken moest worden, waarna we zouden worden teruggebeld; dit werd ons tot tweemaal toe beloofd, maar al met al kregen we niets meer te horen...

jeffrey

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door jeffrey »

Ook wij zijn erin getrapt. We zijn gisteren teruggekomen van vakantie. Op gran Canaria kregen wij ook een kraskaartje en hoorde dat we de hoofdprijs gewonnen hadden. Wij hadden ook een gesprek met Linda en Tony en kregen ook een ansichtkaartje thuis. Ook onze kredietkaart deed het niet maar wij hadden twee kaarten en die van mij deed het wel. Ook hebben we nog geld contant betaald totaal 1200 euro.Thuisgekomen hadden we toch iets van: we kijken even op internet om te kijken of alles wel betrouwbaar is voor we de rest van het geld (11.000 euro) betalen. En toen kwamen we dus op deze site terecht.We betalen dus zeker de rest van het bedrag niet en gaan kijken of we van het contract af kunnen. Wij horen ook graag van anderen hoe die het verder afgehandeld hebben.

Laurens

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door Laurens »

Beste Jeffrey,

Zoals we in het berichtje konden lezen, is TSH dus nog steeds actief.
Heeft de bijeenkomst bij jullie ook praktisch een hele dag in beslag genomen?
Wij zijn op die bewuste dag zelfs nog door Linda meegenomen naar een terras aan de boulevard en het duurde al met al vrij lang voor we te horen kregen waar het uiteindelijk om ging.

Inmiddels hebben we juridisch advies gevraagd bij de Kassa Juridische Advieslijn (in ons geval gratis, omdat we lid zijn van de Vara) en hebben de hele situatie uitgelegd.
Naar aanleiding van dit telefoongesprek moeten we nu ter beoordeling een verslag van onze bevindingen opsturen + de nodige kopieen van o.a. het contract, onze aangetekende brief enz.

En nu maar afwachten...
We hopen er het beste van.

jeffrey

Re: Travel Safe Holidays (TSH)

Ongelezen bericht door jeffrey »

Beste Laurens,
Wij hebben er ook de hele dag gezeten. We hadden veel vragen omdat we de boel eerst niet vertrouwde. Maar aan het eind van de dag ben je helemaal uitgeteld en ze hadden ook overal een antwoord op. Wij hebben vandaag nog contact gehad met Stephan Borgogne, en die zei dat andere timeshare bedrijven hun zwart willen maken en daarom negatieve dingen van ze op internet zet. Wij hebben tegen hem gezegt dat we eerst uit gaan zoeken of ze wel een betrouwbaar bedrijf zijn.Dat was ons goed recht zei hij.We hebben al onze gegevens en een brief met een beschrijving van de dag opgestuurd naar een advocaat.Ook hebben we onze visakaart geblokkeerd omdat ze die mee hadden genomen naar een andere ruimte en we niet weten wat ze ermee gadaan hebben.Hebben ze tegen jullie ook gezegt dat ze samenwerken met visa en je alleen mee mocht doen als je een visa of mastercard had? Kennen jullie mensen die ook lid zijn van TSH, of hebben jullie ook positieve ervaringen gehoord?
Zodra we iets meer weten geven we weer een berichtje.

Gesloten