Is er dan niemand die het snapt??
Voor een glaasje water voor medicijnen hoef je echt niet te betalen hoor!
Zelfs niet als je niets neemt.
Ik ben zelf zovaak naar een restaurant gegaan voor alleen een glaasje water voor de medicijnen.
Ik vroeg dat gewoon aan de bar of bij de receptie.
Als je uitlegt dat het voor medicijnen is,krijg het meteen....GRATIS.
Maar je hebt nou eenmaal mensen die in een café,in een restaurant,op een terras en dergelijke gaan zitten te zitten.
En als de ober/serveerster vraagt of ze iets willen drinken dan nemen ze kraanwater.
Dan mogen ze blijven zitten en denken dan niet te hoeven betalen.
Maar als je verder niets besteld als alleen kraanwater dan krijg je de rekening gepresenteerd.
Jij zit daar maar te zitten omdat je moe bent of het koud hebt gekregen tijdens het winkelen ofzo en jij neemt niks,alleen kraanwater.
Daar had ook een klant kunnen zitten die wél een drankje zou bestellen.
Oh en dat ijswater....dat is gewoon SPA blauw maar dan heel koud....
Ik zal jullie trouwens een sterker verhaal vertellen...
Tijdens mijn opleiding Journalistiek bedacht ik mij dat het wel leuk zou zijn als ik een artikel zou schrijven over de tolerantie van restaurant/eetcafé personeel.
Ik was benieuwd naar hoe ver je kunt gaan.
Dus ik samen met een vriendin door de mac drive geweest en ermee naar een weg restaurant gereden.
Het was ongeveer 16:00 uur en er zat geen kip.
Wij zijn middenin het restaurant gaan zitten en hebben onze mac daar op zitten peuzelen.
Na een paar minuten kwam er pas een ober op ons af en vroeg of wij er een bord,bestek en glazen bij wilde hebben.
Daar stond die beste man best wel op te drammen omdat hij de papieren zakken en de kartonnen doosjes enzo niet op tafel wilde hebben.
Na het eten hebben we er nog een half uur zitten kletsen.
Toen zei de ober dat hij het prima vond dat wij er nog zaten,maar als we niks te drinken bestelde ofzo we weg moesten als het druk werd en onze tafel nodig was.
Tegen 17:00 uur kwamen er een berg mensen binnen dat wij uit onszelf zijn opgestaan,we hebben onze rommel netjes zelf opgeruimd en de ober €10,- gegeven.
De borden en zo moesten ook afgewassen worden dus daar mocht wat ons betreft wel wat tegenover staan.
De Ober vond dat heel vriendelijk van ons en wij hebben uitgelegd waarom we dit deden.
Toen heeft hij de eigenaar erbij gehaald en het verhaal verteld.
Die is toen echt in lachen uitgebarsten en wilde mijn artikel wel eens lezen als het klaar was.
Dat hangt als het goed is nu nog steeds ingelijst bij de entree...
Zoveel tolerantie hadden wij ook niet verwacht,laat staan zo'n service die ons geboden was.
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Duur kraanwater in restaurants
Re: Duur kraanwater in restaurants
Met de horeca heb ik 0,0 medelijden, sinds invoering van de euro hebben zij in de top 3 gestaan met hun belachelijke prijswijzigingen, als je er op wijst, wordt er weer doorverwezen naar andere landen zelfs en andere steden, lekker belangrijk, gaan we toch naar de LIDL.
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 27 jun 2010 10:54
Re: Duur kraanwater in restaurants
Beste Ron,
Ik heb zelf hotelschool gevolgd en jaren lang in de horeca gewerkt.
Arbeiders verkopen namaak parfum en krijgen overuren in 't zwart uitbetaald. Bedienden en ambtenaren doen hun best om ontslagen te worden. Managers spreken hun ontslag af met de top om een GOUDEN handdruk te krijgen. Oplichtende ondernemers worden jaren met rust gelaten. Maar respect voor de horeca die op de meest onmogelijke uren en dagen werkt is er blijkbaar te veel aan.
Personeelskost stijgt, prijs van water en electriciteit stijgt, voedingsprijzen stijgen, verzekeringen stijgen..... horeca uitbaters hebben al altijd in 't zwart MOETEN werken om rond te komen, en nu ze zich iets of wat willen regulariseren en 's zondag vlees willen eten in plaats van choco is ook dat weer niet goed. Uw alcaholverslaving is niet de schuld van de barman.
Vergeet niet dat de horeca uitbater vast zit aan zijn tegel en aantal zitplaatsen, waar al de rest kan doen en laten wat hij/zij wil.
Ik ben uit de horeca gestapt omdat ik de politieke spellekes en het gebrek aan respect voor deze sector méér dan beu ben.
Ga lekker gezellig bij je moeder eten.
Franklin Piens
Ik heb zelf hotelschool gevolgd en jaren lang in de horeca gewerkt.
Arbeiders verkopen namaak parfum en krijgen overuren in 't zwart uitbetaald. Bedienden en ambtenaren doen hun best om ontslagen te worden. Managers spreken hun ontslag af met de top om een GOUDEN handdruk te krijgen. Oplichtende ondernemers worden jaren met rust gelaten. Maar respect voor de horeca die op de meest onmogelijke uren en dagen werkt is er blijkbaar te veel aan.
Personeelskost stijgt, prijs van water en electriciteit stijgt, voedingsprijzen stijgen, verzekeringen stijgen..... horeca uitbaters hebben al altijd in 't zwart MOETEN werken om rond te komen, en nu ze zich iets of wat willen regulariseren en 's zondag vlees willen eten in plaats van choco is ook dat weer niet goed. Uw alcaholverslaving is niet de schuld van de barman.
Vergeet niet dat de horeca uitbater vast zit aan zijn tegel en aantal zitplaatsen, waar al de rest kan doen en laten wat hij/zij wil.
Ik ben uit de horeca gestapt omdat ik de politieke spellekes en het gebrek aan respect voor deze sector méér dan beu ben.
Ga lekker gezellig bij je moeder eten.
Franklin Piens
-
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 07 mar 2008 14:22
- Locatie: Heilig Landstichting
Re: Duur kraanwater in restaurants
Ron1 heeft gewoon gelijk. Het zijn oplichters die horeca ondernemers. En ja, ik weet dat veel ondernemers schandalige huurprijzen moeten betalen voor hun panden. Maar daar moeten we gewoon niet aan mee willen betalen.
Re: Duur kraanwater in restaurants
Volgens mij snap jij het niet zo erg..
J. Degrelle schreef:Ron1 heeft gewoon gelijk. Het zijn oplichters die horeca ondernemers. En ja, ik weet dat veel ondernemers schandalige huurprijzen moeten betalen voor hun panden. Maar daar moeten we gewoon niet aan mee willen betalen.
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 06 jul 2010 20:26
Re: Duur kraanwater in restaurants
Werkelijk waar, waar gáát dit over??
Ik heb helemaal geen medelijden met de horeca, integendeel zelfs maar als je te gierig bent om een glas drinken te bestellen moet je gewoon thuis blijven. De horeca moet toch ook hun boterham verdienen. Lekker als ze heel de avond voor je moeten "lopen" en jij aan "gratis" water zit te lurken.
Bovendien bestaat er geen gratis water. Tenzij je met je glas buiten het regenwater opvangt. Het water wat dat restaurant "gratis" uit de kraan zou moeten halen voor jou kost nl. ook geld. Of dacht jij dat ze hun waterrekening niet hoeven te betalen?
Ik heb helemaal geen medelijden met de horeca, integendeel zelfs maar als je te gierig bent om een glas drinken te bestellen moet je gewoon thuis blijven. De horeca moet toch ook hun boterham verdienen. Lekker als ze heel de avond voor je moeten "lopen" en jij aan "gratis" water zit te lurken.
Bovendien bestaat er geen gratis water. Tenzij je met je glas buiten het regenwater opvangt. Het water wat dat restaurant "gratis" uit de kraan zou moeten halen voor jou kost nl. ook geld. Of dacht jij dat ze hun waterrekening niet hoeven te betalen?
Re: Duur kraanwater in restaurants
Voor mij hoeft een glas water niet gratis, maar ze hoeven er ook niet op te verdienen.
Vraag bv 50ct voor een glas.
En uiteraard is een glaasje voor je pillen gratis he
Een restaurant dat geld gaat vragen voor een pillenwatertje neemt zichzelf echt niet serieus.
Vraag bv 50ct voor een glas.
En uiteraard is een glaasje voor je pillen gratis he
Een restaurant dat geld gaat vragen voor een pillenwatertje neemt zichzelf echt niet serieus.