LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Collectief Univé Autoverzekering jarenlang niet berekend

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
ozie
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 nov 2008 11:57

Collectief Univé Autoverzekering jarenlang niet berekend

Ongelezen bericht door ozie »

Beste lezers,

Ik en mijn partner hebben 2 autoverzekeringen lopen bij Unive.
De mijne loopt (sinds 2000) via een collectief (via mijn werkgever).

Begin 2004 heeft mijn partner een auto aangeschaft en heb ik gebeld met Univé of haar auto ook bij middels hetzelfde collectief verzekerd kon worden. Dat kon omdat zij mijn partner is. Zo gezegd zo gedaan.

Bij het ontvangen van de nieuwste nota (1x per jaar) viel me op dat ik niets van het collectief kon terugvinden op haar nota. Dit terwijl er bij mij een regel opstaat "collectieve voorwaarden van toepassing". De nota's terugbladerend constateer ik dat het regeltje er nooit opgestaan heeft. Dit terwijl ik dat destijds wel (TELEFONISCH...) heb afgesproken.

Ik heb vervolgens gebeld met Univé. Daar vertelden ze dat ze niets konden terugvinden over de collectiviteitsafspraak. Het enige dat ze kunnen betekenen is met ingang van de nieuwe nota het collectief meerekenen.

Kortom, over de afgelopen jaren teveel betaald. In hoeverre sta ik nog in mijn recht het teveel betaalde terug te eisen? Ik heb geen gegevens meer van het telefoongesprek van toen.

Bij voorbaat dank voor de reacties.

MonneVis
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 nov 2008 19:51

Re: Collectief Univé Autoverzekering jarenlang niet berekend

Ongelezen bericht door MonneVis »

Het hangt er vanaf of u kunt aantonen dat u er recht op had.

Indien u dat kunt aantonen lijkt het mij niet meer dan normaal dat Univé dit aanpast. Zeker gezien het feit u dit wel hebt aangegeven destijds.

De kans is alleen groot dat Univé zegt "U komt er wel een beetje laat mee meneer" en dat als reden gebruiken dat ze het niet gaan aanpassen. Als u een totaal relatie bent (meerdere verzekeringen bij hun hebt lopen) willen ze vaak uit Goodwill wel de teveel betaalde premie restitueren, tenmiste...dat is mijn ervaring.

U kunt informeren bij uw rechtsbijstandverzekering indien u die heeft?

Een boze brief naar Univé wil misschien ook wel eens helpen.

eaz
Berichten: 11
Lid geworden op: 27 nov 2008 14:09

Re: Collectief Univé Autoverzekering jarenlang niet berekend

Ongelezen bericht door eaz »

In verzekeringsland is het gebruikelijk dat de collectieve korting ook op een 2e gezinsauto van toepassing is. Duidelijk is dat Univé bij aanvang van de polis van de partner niet goed heeft opgelet. Zoals MonneVis ook al aangeeft is het een goed plan Univé een boze brief te sturen waarin u hen dringend verzoekt mee te werken door in ieder geval premierestitutie te verlenen over een gedeelte van de periode. Zij hadden immers goed op moeten letten bij het opmaken van de 2e polis. Er zou dan een lampje moeten gaan branden dat een collectief contract van toepassing is via de werkgever. U als leek(ga ik gemakshalve vanuit) ben minder in staat te constateren dat de collectieve korting niet verrekend is dan een verzekeraar. Deze mogen we toch moeten aanmerken als de specialist. Een verzekeraar gaat er echter ook vanuit dat een verzekerde de ontvangen stukken controleerd, vandaar mijn stelling dat een gedeeltelijke terugbetaling reeel zou zijn. Ik persoonlijk zou, als u een totaalrelatie zou zijn, wat medewerking verlenen en in ieder geval het teveel betaalde over het vorige jaar restitueren om zo tot een compromis te komen.

Gesloten