LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Scildon keert inleg overlijdensrisicoverzekering niet uit

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
adnans
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 feb 2018 08:13

Scildon keert inleg overlijdensrisicoverzekering niet uit

Ongelezen bericht door adnans »

Na de opzegging van een overlijdensrisicoverzekering bij Scildon bleek er nog geld aanwezig te zijn in deze verzekering. (vanuit eerder betaalde premies welke nog niet ten volle zijn gebruikt voor het afdekken van het risico). Echter....dit geld wordt niet uitgekeerd door Scildon, het kan wel gebruikt worden om de verzekering nog een jaar premievrij voort te zetten. Het geld heb ikzelf ingelegd en vreemd dat de verzekeraar daar zelf over kan beslissen hoe dit wordt besteed....iemand soortgelijke ervaringen?

GJS
Berichten: 331
Lid geworden op: 04 jan 2007 13:43

Re: Scildon keert inleg overlijdensrisicoverzekering niet uit

Ongelezen bericht door GJS »

adnans schreef:Na de opzegging van een overlijdensrisicoverzekering bij Scildon bleek er nog geld aanwezig te zijn in deze verzekering. (vanuit eerder betaalde premies welke nog niet ten volle zijn gebruikt voor het afdekken van het risico). Echter....dit geld wordt niet uitgekeerd door Scildon, het kan wel gebruikt worden om de verzekering nog een jaar premievrij voort te zetten. Het geld heb ikzelf ingelegd en vreemd dat de verzekeraar daar zelf over kan beslissen hoe dit wordt besteed....iemand soortgelijke ervaringen?
Lijkt mij heel logisch, het is immers een verzekering en geen spaarpotje.
Staat er iets in de voorwaarden wat aangeeft dat je aanspraak kan maken op terugbetaling van in het verleden betaalde premie?
Je hebt waarschijnlijk alleen recht op teruggave van eventueel vooruitbetaalde betaalde premie, stel dat je jan t/m mrt 2018 hebt betaald en de verzekering is gestopt op 31 jan 2018 dan zou je de premie van feb en mrt 2018 terug moeten krijgen.

Gesloten