LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] verzekeraar en rechtsbijstand bij aanrijding

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
jerkarrago
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 mar 2012 16:52

verzekeraar en rechtsbijstand bij aanrijding

Ongelezen bericht door jerkarrago »

Hallo,

Wij hebben enkele weken een aanrijding gehad met onze auto met een een motor.
Hij is bij ons achterop onze auto gereden. Onze schade zit duidelijk linksachter, zijn motor is total löss. Aanrijdingsformulier door beide partijen ingevuld en ondertekend.

Onze verzekeraar heeft zijn verzekeraar aansprakelijk gesteld. Zij doen er echter erg lang over het in behandeling nemen van het dossier. Ook speelt de rechtsbijstand van de tegenpartij mee, die ons waarschijnlijk aansprakelijk gaat stellen zo hebben wij vernomen.

Nu vraag ik mij af:
- Stel dat de verzekeraar vd tegenpartij aansprakelijkheid erkent , waar ik wel van uit ga, omdat deze situatie klaarhelder is, dan wordt onze schade toch gewoon uitgekeerd?

- Kan de rechtsbijstand van de tegenpartij dan ons nogmaals toch aansprakelijk stellen, ook al heeft zijn verzekeraar aansprakelijkheid erkend??? Onze verzekeraar zal dan natuurlijk aansprakelijkheid niet erkennen, maar stel dat om een of andere reden, die ik niet kan bedenken, wij wel aansprakelijk zouden worden geacht, dan geldt dat in dat geval toch alleen voor zijn motor bekostiging, wat bekostigd zal worden dan door onze verzekering?

Daan_1978
Berichten: 894
Lid geworden op: 22 jun 2011 10:33

Re: verzekeraar en rechtsbijstand bij aanrijding

Ongelezen bericht door Daan_1978 »

Ja op beide.

jerkarrago
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 mar 2012 16:52

Re: verzekeraar en rechtsbijstand bij aanrijding

Ongelezen bericht door jerkarrago »

Interpolis heeft nog steeds niet gereageerd, heeft schadeformulier van tegenpartij nog niet ontvangen, zucht.... en we zijn al weer weken verder..

Tegenpartij heeft nu ons aansprakelijk gesteld door zijn rechtsbijstandsverz.. Tegenpartij heeft ook ineens letselschade terwijl er niets met hem aan de hand was, en deze week blijkbaar was nog gaan sporten., Vreemd..

- heeft deze zgn. letselschade nog bijzondere gevolgen voor deze zaak?
- onze tussenpersoon behandelt vanwege de letselschade niet meer de rechtsbijstand die ons aansprakelijk heeft gesteld. Onze eigen verzekeraar gaat dat nu behandelen.
Er lopen dus 2 dingen door elkaar heen: onze verzekeraar heeft zijn verzekeraar aansprakelijk gesteld, zijn rechtsbijstand heeft onze verzekeraar aansprakelijk gesteld... Kan dit zomaar????
- Wat is wijsheid? wij hebben geen rechtsbijstand. Is het wijsheid hier een advocaat o.i.d. op te laten zetten, of door onze eigen verzekeraar te laten behandelen?
Het gaat nl. om duizenden euro's schade en de oorzaak is helder.. hij is achterop gekomen..

Bedankt alvast voor het advies.

wiseger
Berichten: 509
Lid geworden op: 10 nov 2010 16:29

Re: verzekeraar en rechtsbijstand bij aanrijding

Ongelezen bericht door wiseger »

Je kan het gewoon door je eigen verzekering laten afhandelen. Je autoverzekering dekt ook gewoon letselschade (uitzonderingen daar gelaten, zoals ernstige overtredingen, drank etcetera.) . Mocht jij niet aansprakelijk blijken te zijn, dan zal je verzekering dat ook verder regelen.

De oorzaak is niet helder, zijn lezing zal vast heel anders zijn dan uw lezing. Dan is het aan de verzekeraars en eventueel de rechter om te bepalen hoe het opgelost wordt.

jerkarrago
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 mar 2012 16:52

Re: verzekeraar en rechtsbijstand bij aanrijding

Ongelezen bericht door jerkarrago »

bedankt voor uw reactie
u adviseert het door de verzekeraar te laten behandelen.
Wanneer komen er advocaten o.i.d. in het spel?
Ik erken nl. absoluut geen aansprakelijkheid, het schadeformulier is ondertekend door beide partijen, waarop duidelijk vermeld stond dat de tegenpartij achteropkwam, ook de politie is erbij geweest.
Laatst gewijzigd door jerkarrago op 24 mar 2012 09:45, 1 keer totaal gewijzigd.

Leojes30
Berichten: 600
Lid geworden op: 19 feb 2010 14:57

Re: verzekeraar en rechtsbijstand bij aanrijding

Ongelezen bericht door Leojes30 »

Het is inderdaad aan de verzekeraars om dat te bepalen, soms is het zelfs zo dat een partij 20% aansprakelijk is en de andere 80% om maar eens wat te noemen.

In dit geval verteld de tegenpartij absoluut iets anders dan wat u hier verteld want zijn verzekering (RB ) stelt u aansprakelijk dat doen ze niet zomaar, dan doen ze alleen als ze dat ook kunnen onderbouwen..Kunt u wat meer vertellen over de toedracht, was het echt gewoon een simpele kop staart botsing of ging het net anders?, graag zoveel mogelijk informatie

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: verzekeraar en rechtsbijstand bij aanrijding

Ongelezen bericht door vroem »

eigen verzekeraar manen om tegenpartij te manen. Dat tegenpartij schadeformulier niet heeft ingestuurd maar blijkbaar wel een melding gedaan heeft, en daarboven de eigen rechtsbijstand inschakelt zonder stellingname verzekering af te wachten (of mogelijk te maken) klinkt als obstructie. Eigen verzekering moet zich harder opstellen. Vorig jaar ook zoiets gehad, duidelijk verhaal van rechts komen, tegenpartij haalde ineens een getuige uit de hoge hoed, familielid (wat niet eens aanwezig was...) Toen gedreigd met aangifte van verzekeringsfraude, en ineens was het geregeld..(Moest alleen de eigen rechtsbijstand eerst duidelijk maken dat zij echt voor ons werken en niet voor tegenpartij...)

Gesloten