LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wel of geen AOV?

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
sellinglennon
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 nov 2009 19:10

Wel of geen AOV?

Ongelezen bericht door sellinglennon »

Wij zijn een stel van beiden 28 jaar en hebben net een huis gekocht. De keuze voor de hypotheekvorm is rond, overlijdingsrisicoverzekering sluiten we af, echter twijfelen we nog of we beiden een AOV moeten nemen. We maken gebruik van NHG. (is dat niet al voldoende?) Wij willen graag weten is het raadzaam/noodzakelijk een AOV af te sluiten en zo ja, waar hebben mensen dit gedaan? Wat zijn goede verzekeraars op dat gebied?

JanvL
Berichten: 104
Lid geworden op: 04 aug 2009 17:08

Re: Wel of geen AOV?

Ongelezen bericht door JanvL »

Uw vraag is verbazend! Dit is een typische zaak voor uw hypotheekadviseur.
Hij/Zij moet u uitleggen wat de gevolgen van AO zijn, nagaan welke voorzieningen er al zijn en wat dan de specifieke risico's zijn in uw situatie. Vervolgens komt daar een advies uit.

Als dat niet aan de orde is geweest, heb ik ernstige twijfels bij uw adviseur!

De risico's van AO kunnen zo divers zijn dat specifieke info nodig is over uw omstandigheden. Zo in het algemeen is daar niets over te zeggen. Hoogstens, dat als er al een AO oplossing wordt geregeld, dat niet in koopsom moet!

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Wel of geen AOV?

Ongelezen bericht door kweenie »

Kijk ook of je al via je werkgever(s) een aanvullende dekking bij AO hebt, of dat je die via je werkgever kunt afsluiten. Dat is meestal veel goedkoper. Bovendien wordt de dekking dan in het algemeen automatisch ook aangepast aan veranderende situaties, zowel van jezelf (verandering in salaris, meer of minder uur werken) als van de wetgeving.

Gesloten