LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hollandia Tours Bladel

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Wenjow
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 dec 2009 06:48

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door Wenjow »

Hollandia Tours Bladel is inmiddels (deze week) failliet verklaard.
Hollandia Tours is in 1998 opgericht en gestart op het woonadres in Best.
Hiervoor was de eigenaar werkzaam onder de naam: Aajo Tours uit Best.
Aajo Tours uit Best is in 1998 failliet verklaard, nav het busongeluk Solmar op 29 juli 1998. (waarbij 7 mensen om het leven zijn gekomen.)
De bus, die was gehuurd door reisorganisatie Solmar uit Eindhoven bij Aajo Tours uit Best. Hierdoor is Aajo Tours Best, failliet gegaan. En is de eigenaar weer "vrolijk" en nieuw bedrijf gestart, onder de naam Hollandia Tours (eerst in Best), later verplaats naar Bladel. En zo zal de nieuwe eigenaar (binnenkort) wel weer een nieuw bedrijf starten....

ageeth12
Berichten: 169
Lid geworden op: 08 jun 2005 12:37

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door ageeth12 »

Dat gaat nier zomaar in de tijd. Er zijn nieuwe regels en wetten voor het opzetten van dit soort bedrijven. En werk krigen in deze tijden is ook moeilijk. Vooral als de grootste klant itc/pro actief ook failliet is.

hvanstraaten
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 sep 2010 17:09

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door hvanstraaten »

Het spijt mij zeer, maar Hollandia is inderdaad failliet.
Ik heb vandaag contact gehad met de curator (iemand die door de rechtbank is aangewezen om de zaak te onderzoeken) en heb van hem begrepen dat er waarschijnlijk niets te halen valt.
Dat zou betekenen dat U Uw geld kwijt bent.
U krijgt waarschijnlijk binnenkort een brief van mr. W. Berendsen (de curator) waarin gevraagd wordt al Uw reispapieren op te sturen.
Op die manier wordt U geboekt als iemand die geld te vorderen heeft van Hollandia.
Mocht er toch wat te verdelen zijn dan krijgt U dat op die manier.
Maar ga daar niet van uit dan kan het alleen meevallen.
De curator waarschuwt er echter voor dat het soms wel een jaar duurt voor die duidelijkheid er is.
Met vriendelijke groet,
Henny van Straaten

PS: mocht U die brief niet op korte termijn ontvangen, laat mij dat dan even weten, dan bel ik de curator voor U.

inekevanvliet
Berichten: 295
Lid geworden op: 14 sep 2008 23:29

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door inekevanvliet »

Pelikaan Reizen leeft met de gedupeerde reizigers van de failliet verklaarde reisonderneming Hollandia Tours mee en komt hen tegemoet. Zij kunnen met 50 % korting een reis boeken van Pelikaan Excursiereizen naar Italië, Spanje ofwel Duitsland. Voor meer informatie, zie: http:/www.pelikaanreizen.nl/busreizen

TSE
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 sep 2010 13:33

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door TSE »

Ter info: Dhr.Sedat Horuz is sinds kort pas eigenaar en tevens slachtoffer van wat de vorige eigenaar heeft achtergelaten. Hij had het goed voor met het bedrijf en nam het over om vervolgens voort te zetten, maar hij is diep opgelicht door de oude eigenaar. Er zijn schulden gemaakt, er is een grote som geld verdwenen, er zijn facturen vervalst, er zijn goederen verdwenen, etc.
Ook het personeel staat machteloos en hebben al enkele maanden geen salarissen meer ontvangen.

Henri42
Berichten: 2979
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door Henri42 »

Horuz en z,n bedrijf zijn deze week failliet verklaard, ook de prive bezittingen van Horuz vallen onder het faillisement, voorstaande vlg het Eindhovens Dagblad, de 10 bussen waren geleased en zijn teruggehaald door de lease mij,het bedrijf viel/valt niet onder de ANVR SGR garanties,:), bekend verhaal boeken bij 2 * hands bedrijven van Horuz.

wedovin
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 sep 2010 07:18

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door wedovin »

de heer Horuz is hiervoor niet verantwoordelijk maar de heer arno van gerwen, wolvenstraat in arendonk. deze was eigenaar van hollandia die in best begon maar later naar bladel is verhuist, dit was alleen op papier want in bladel stond alleen een telefoon die werd doorgeschakelt naar arendonk in belgie waar naast zijn woonhuis in een bungalow het kantoor zat ook in de wolvenstraat. Dit is de tweede keer dat hij failliet is en wist dit al geruime tijd aangezien hij zijn bedrijf onder valse voorwendsels heeft verkocht aan de heer Horuz. Ook de chauffeurs waren al vele maanden op de hoogte. bij de vorige faillisement kregen de chauffeurs te horen dat hij snel weer een nieuw bedrijf zou beginnen en dit gebeurde ook twee maanden later. Dit is nu ok weer tegen de chauffeurs gezegd. de heer van gerwen woont momenteel nog steeds in de wolvenstraat in arendonk en bezit meerdere dure autos en caravan, speedboot, limousine, chalet etc, dit alles dankzij zijn gedupeerden.

inekevanvliet
Berichten: 295
Lid geworden op: 14 sep 2008 23:29

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door inekevanvliet »

niet eerlijk dan als de chauffeurs het al maanden weten dat ze dat dan niet zegen tegen degene die het bedrijf wilde kopen
zo kan die lekker door blijven gaan

Henri42
Berichten: 2979
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door Henri42 »

inekevanvliet schreef:niet eerlijk dan als de chauffeurs het al maanden weten dat ze dat dan niet zegen tegen degene die het bedrijf wilde kopen
zo kan die lekker door blijven gaan
Waar de vorige eigenaar woont en wat hij heeft zal een worst wezen,Horuz heeft een zaak laten springen met een 1000den gedupeerden die aanbetaald hebbem cq ergens in op vakantie zijn en het verder ook niet weten.Horuz was niet aangesloten bij SGR ANVR dit zegt al genoeg over Horuz zijn bedrijf.

Alexvh
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2010 22:15

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door Alexvh »

Niet alleen in Nederland zijn vele mensen gedupeerd. Ook in België zijn naar mijn schatting ongeveer 100 mensen gedupeerd.
Met grote verontwaardiging lees ik dat het niet om een eerste failliet gaat. Als dat werkelijk zo is vind ik het schandalig dat de organisatie langs waar wij de reizen van Hollandia Tours aankochten, met zo'n firma samen werkte zonder zich vragen over de degelijkheid te stellen en of zij aangesloten was op een waarborg fonds.
Eigelijk zijn deze organisaties evenzeer verantwoordelijk voor hetgeen Hollandia tours de mensen heeft aangedaan. Dus Itc en later Pro Actief plus (ook reeds verdwenen). Wat gaan jullie hieraan doen.

weet ik veel
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 sep 2010 13:05

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door weet ik veel »

henrie 42 als je echt niet weet wat er speelt moet je alles nog eens goed lezen heeft er maar 1 schuld en die woont in arendonk en mensen de chauffeurs wisten en weten nog steeds nergens van.

onbek13
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 sep 2010 17:16

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door onbek13 »

Het volgende persbericht is vandaag bij de diverse kranten ontvangen:

Persbericht 10 september 2010

De afgelopen dagen is het nodige in de pers gekomen aangaande het deze week uitgesproken faillissement van HTB Tours B.V., tevens handelende onder de naam Hollandia Tours, gevestigd te Bladel.

In verband hiermee kan ik u het volgende berichten.

Op 16 juni 2010 zijn voor een koopsom van bijna € 1.000.000,- door Melroy Holding B.V. de aandelen in HTB Tours B.V. gekocht en overgenomen. Vrijwel onmiddellijk daarna is door de directie van Melroy Holding B.V. vastgesteld moeten worden dat de belangrijkste opdrachtgever (goed voor meer dan 80% van de omzet) juist de maand daarvoor een exclusieve overeenkomst had opgezegd. Hiermede is de economische basis onder de onderneming komen weg te vallen.

De Voorzieningenrechter van de Rechtbank te ‘s-Hertogenbosch heeft op 23 juli 2010 bij wege van vonnis in kort geding (nummer 214591 / KG ZA 10-438) voorlopig geoordeeld dat er gezien de omstandigheden sprake is geweest van bedrog en al helemaal van wanprestatie aan de zijde van de verkoper, de heer Van Gerwen. Hierop is de verkoper veroordeeld om medewerking te verlenen aan de teruglevering van de aandelen, dit onder verbeurte van een dwangsom van maximaal € 1.000.000,-.

De heer Van Gerwen heeft geen medewerking verleend aan de teruglevering van de aandelen. De zaak dient inmiddels in hoger beroep als ook in een bodemprocedure.

Als gevolg van voormelde gang van zaken heeft Melroy Holding B.V. geen enkele mogelijkheid gehad tot succesvolle continuering van de activiteiten. Melroy Holding B.V. betreurt dit ten zeerste. Eveneens betreurt Melroy Holding B.V. dat als gevolg van de gehele gang van zaken ook anderen, zoals reizigers, leveranciers en het personeel hierdoor nadeel hebben ondervonden.

Melroy Holding B.V.
S. Horuz

bumke
Berichten: 22
Lid geworden op: 14 dec 2011 10:47

Re: Hollandia Tours Bladel

Ongelezen bericht door bumke »

Gelukkig hebben we in Nederland een eerlijk rechtensysteem:

http://jure.nl/bs8751

Gesloten