LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Gast

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Gast »

Bedankt voor het antwoord Sonja.
Voor zowel de mensen die zorg nodig hebben, als de medewerkers/sters van de thuizorg is het een hele onzekere tijd.
Hopelijk gaan ze er nog iets aan veranderen!

groeten Henk

ziekenverzorgende

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door ziekenverzorgende »

Ik ben werkzaam in de wijkverpleging en ik voel me zo hulpeloos ,door de verhoging van de eigen bijdrage, komen veel van "mijn " clienten in de problemen, en ik kan er niets aan doen.
De overheid moet zich schamen.
Ik hoop dat zij een fijne jaarwisseling hebben,er zijn namelijk veel mensen die dat dit jaar niet hebben, en dat is heel triest.

sterkte voor alle mensen die werken in de zorg ,maar bovenal aan al die clienten die het maar weer voor elkaar moeten zien te krijgen

Gast

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Gast »

hoi.

ik werk als alpha hulp en ik snap niet dat de maximum eigen bijdrage die de mensen moeten gaan betalen hoger is dan hetgeen ik per uur verdien. De maximum bijdrage wordt 11,80 en ik verdien 10,75, ik vraag me dan af waar de rest van dat geld blijft. Voor de mensen die afhankelijk zijn van alpha hulp vind ik het heel erg en schandalig dat ze pas 14 dagen van tevoren van deze verhoging berich krijgen.

Dita

marjan

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door marjan »

:(

Ja,en ik heb dus per 1 januari alle zorg op moeten zeggen!Tot mijn grote verdriet. :cry:
Noodgedwongen heb ik dus deze stap moeten nemen.
Ik vroeg me dus inderdaad af wat de hulp nou verdiend per uur.Maar Dita,jij geeft hierop dus het antwoord.Bedankt!Is dat netto of bruto?(als ik zo vrij mag zijn).

Carolien,
aan jouw tips heb ik veel gehad.
Ik heb inmiddels een brief geschreven aan het college van zorgverzekeringen.Please mensen,doen allemaal!!!!!!!!
Carolien,ik weet nu niet of ik deze tip van jou heb,dus ik zet hem hier toch nog maar even neer.(ksn ook wel zijn dat ik het ergens anders gelezen heb),
kijk even op www.sp.nl daar staat ook rechts in de balk,vrij onderin geloof ik,een item over de verhoging van de eigen bijdrage.
Dat klik je aan,en dan kun je even wat invullen(zo gebeurd)en protesteer je dus tegen deze maatregel.Verder kun je ook doorklikken op deze site naar een standaard voorbeelbrief voor de cak.Makkelijk en weinig tijd kost het!
Doen mensen!
:!:

Gast

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Gast »

Hoi Marjan,

Die 10,75 is het bedrag dat de cliënten moeten betalen aan de hulp (als die 21 of ouder is) en als alpha-hulp moet je dit dan weer opgegeven aan de belastingen. Het is dus een bruto bedrag wat we uitgekeerd krijgen en is inclusief vakantiegeld en dergelijke.

Ik hoop dat ik hiermee je vraag heb beantwoord.

Dita

Sonja
Berichten: 823
Lid geworden op: 03 jul 2003 22:09

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Sonja »

De thuiszorg krijgt voor huishoudelijke zorg E 16,00 in handen per uur.

Carolien
Berichten: 33
Lid geworden op: 09 okt 2003 14:23

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Carolien »

Bedankt voor de tip Marjan !
Ben een weekje weg geweest met de kerst en daardoor had ik de nieuwe informatie op de website van de SP nog niet gezien.

Intussen is er toch wat commotie ontstaan in de media over de verhoging van de eigen bijdrage en de gevolgen er van. De thuiszorg lijkt toch redelijk massaal te worden opgezegd. En dit is pas het begin, want ik ben er van overtuigt dat er meer mensen de zorg op zullen zeggen zodra ze een alternatief hebben gevonden of de eerste rekening hebben ontvangen.
Ik hoop maar dat alle commotie er nu in ieder geval voor gaat zorgen dat de regering zichzelf gedwongen zal zien om de eigen bijdrage te verlagen tot een redelijker niveau.

Sonja
Berichten: 823
Lid geworden op: 03 jul 2003 22:09

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Sonja »

Presies,
Weten jullie trouwens hoeveel geld de thuiszorg heb besteed
aan reorganisaties, elke 2 jaar weer opnieuw???

Over 2 jaar als dit beleid weer omgegooid wordt,
als de oudjes omkomen thuis in het vuil etc.
moeten er weer reorganisaties komen. Kost weer geld
kost weer werving v personeel die er dan niet is, want
de mensen zijn wat anders gaan doen.

Mensen toch, gebruik je verstand.
dit zijn vooroorlogse toestanden.
Is dit hun dank, alles opbouwen na de oorlog
en dan als je oud bent, een schop na geven,
voor jullie is er geen geld!

Wat valt deze regering ons tegen, niet te geloven.

Sonja.

Carolien
Berichten: 33
Lid geworden op: 09 okt 2003 14:23

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Carolien »

Er wordt inderdaad heel wat gereorganiseerd in de thuiszorg. En elke keer worden er volgens mij ook weer zaken bedacht zodat het maar geld moet kosten. Vernieuwing van uniformen (een streepje meer of minder op de kraag maakt weinig verschil, maar blijkbaar genoeg om het hele corps thuiszorgers van nieuwe uniformen te voorzien), gratis schoonmaakmiddelen, bijscholingsbijeenkomsten waar niets nieuws geleerd wordt, auto's met reclame erop van de thuiszorg, nieuwe computersystemen die niet goed werken etc. etc.
En dan hebben we het nog maar niet over het aantal managers dat met een gouden handdruk de laan is uitgestuurd. In de afgelopen 7 jaar is dat hier bij de plaatselijke vereniging 3 keer gebeurd ! Elke keer ging de manager met meer dan een miljoen gulden de deur uit wanneer die niet voldeed.
Voorbeeld van diezelfde vereniging een jaar of 3 geleden. Het personeel kreeg te horen dat er meer produktie-uren gedraaid moesten worden anders zouden ze het financieel dat jaar niet gaan redden en zou de boel mogelijk failliet gaan. Gedurende een maand of 4 werd het personeel voorgehouden dat het helemaal mis dreigde te gaan. Daarna geen woord meer over gehoord en vrijwel direct werd het gehele corps in een nieuw uniform gestoken, werden er zo'n 20 Ford Ka'tjes aangeschaft en moesten de hulpen schoon gaan maken met de schoonmaakmiddelen van de thuiszorgvereniging. Vooral de schoonmaakmiddelen is een kostenpost die helemaal niet noodzakelijk is en die maand in - maand uit terugkeert. En als dat spul dan ook echt goed schoon zou maken... het laat juist een vettig laagje achter waardoor het sanitair e.d. er binnen de kortste keren viezig uit van ging zien.
Er valt echt nog wel wat te bezuinigingen bij de Thuiszorg. Niet op de helpende handen, maar wel op de organisatie en op kantoor.
Daarbij komt dat het totaal niet duidelijk is hoe het CAK is georganiseerd en wat de kosten daar van zijn. Het zou me niets verbazen als het CAK ook veel duurder werkt dan noodzakelijk is, want er is haast geen controle op dat soort zaken.

Gast

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Gast »

Over de eigen bijdrage gesproken....
Vrijdag j.l. werden er vragen gesteld aan de heer Balkenende
over o.a. deze kwestie.
Na 2 dagen is mijn boosheid weer een beetje gezakt en ik vroeg me af wat jullie van het interview vonden.

Het wekelijkse gesprek met de minister president gemist?
Zie...

www.novatv.nl daarna op vrijdag klikken en dan op wekelijks gesprek met de minister president.

Groetjes Laura








[/url]

Carolien
Berichten: 33
Lid geworden op: 09 okt 2003 14:23

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Carolien »

Hoi Laura

Ik heb het interview net bekeken. De vraagstelling van Ferry Mingelen was niet echt objectief en trok voor de PM alvast de conclusie dat die mensen die nu de zorg hadden opgezegd die zorg dus waarschijnlijk niet nodig hadden en het pure luxe was dat ze hulp hadden tot nu toe. Dat maakte me erg kwaad. Erg makkelijk oordelen wanneer je zelf gezond van lijf en leden bent en dus niet te maken hebt met alle extra kosten die een handicap of ziekte met zich meebrengt.
Dat je afhankelijk bent van de thuiszorg is al vervelend, maar als je dan ook nog een stempel opgeplakt krijgt dat het luxe is en geen noodzaak wanneer je nu de thuiszorg opzegt omdat het ombetaalbaar is geworden dan doet dat gewoon pijn. Het ontbreken van begrip van de kant van Mingelen en ook van Balkenende voor de echte problemen die er wel degelijk zijn zorgde er voor dat ik me nog meer in de kou gezet voelde.

Gast

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Gast »

Hoi Carolien

Bedankt voor je reactie.
Toen ik het interview bekeek, had ik het gevoel dat ze helemaal niet wisten waar ze het over hadden!
Ja vage algemene dingen!
Ik denk sinds de brief van het CAK nergens anders meer over.
Gebeld over de indicatie, die blijft gewoon staan tot de herindicatiedatum. Thuiszorg teruggebracht naar 3 uur per 14 dagen.
En geen mantelzorg, dus er wordt gewoon minder vaak schoongemaakt,
maar daar ligt het kabinet vast niet wakker van :)

Het enige waar ik nog op zou kunnen bezuiningen is het opzeggen van mijn Internetabo, maar dan ben je helemaal van de buitenwereld afgesloten als je niet tot weinig naar buiten kan.
Daarbij is het een hele grote afleiding en een mooi middel om niet te denken aan de chronische pijn.

Jij ook sterkte en laten we hopen dat er nog een oplossing komt!

Groetjes Laura

huybr078

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door huybr078 »

Voor iedereen die de thuiszorg niet meer kan betalen even dit: IEDEREEN KAN VIA DE BIJZONDERE BIJSTAND HET GELD TERUG VRAGEN WAT JE KWIJT BENT AAN DE THUISZORG. mEESTAL WORDT DIT DAAR WEL VOLLEDIG VERGOED. VRAAG HET EENS NA BIJ JE GEMEENTE VOOR DAT JE DE THUISZORG OPZEGT.
SUCCES.

verpleegkundige

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door verpleegkundige »

ik weet niet waar dit allemaal naar toe zal gaan, ik werk in een ziekenhuis waar veel hulpbehoevende patiënten zijn, maar ik ben bang dat het alleen maar toe zal nemen.
Als er gekort wordt op de thuiszorg en mensen zoveel moeten gaan betalen dat ze niet meer de zorg krijgen die ze eigenlijk nodig hebben, krijgen we te maken met nog meer verwaarlozing, minder sociale controle enzovoort.En waar lijdt dit toe precies!!!!!!!!nog meer ziekenhuisopname's met een lange ligduur, want je moet immers wachten op een plekje in een verpleeghuis! effieciënt? ik denk het niet, en weet wel zeker dat dit meer gaat kosten dan dat ze daar in den haag beseffen! En trouwens leven we niet in een verzorgingsstaat?
Een boze verpleegkundige :(

paienne

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door paienne »

:twisted: Wat denkt de regering hiermee te bereiken?
Het is ABSURD A- SOCIAAL het ontwricht de samenleving.
Met z'on ACHTERLIJKE regeringsleiders die maar achter AMERIKA aanlopen alsof alles daar zo goed is geregeld!!
UIteindelijk kost dit meer geld dan dat het oplevert!!!!!!!!!
WAT GEBEURT ER NAMELIJK?
THuiszorg is eerst kwaad aangedaan door concurrentie toe te laten!
Nu zeggen veel mensen de thuiszorg op door de EIGEN BIJDRAGE!
Gevolg werkelozen erbij bij de Thuiszorg. KOST GELD!
Mensen die geen Thuiszorg meer hebben moeten EERDER NAAR VERPLEEGHUIS of VERZORGINGSTEHUIS een bed is daar vele malen duurder!!!!! KOST BERGEN MET GELD!!!!!!!
Mensen die in ziekenhuis liggen moeten daar langer blijven omdat ze geen thuiszorg meer hebben!!! WAT DENK JE WAT DAT KOST!!!!
Alles wat is opgebouwd in afgelopen eeuw wordt hier door een ACHTERLIJKE REGERING naar de KL****N GEHOLPEN!!
Kijk maar eens naar alle maatregelen die zijn genomen
OVERAL MOET ZOGENAAMD AAN VERDIEND WORDEN.
De ziekenzorg is commercieel gemaakt gevolg?
Kwaliteit is drastisch achteruit gegaan vergeleken met ander EU landen.
En alles is zg onbetaalbaar geworden!
De ziekenverzekeringen zijn commercieel gemaakt gevolg?Torenhoge premies, en gehalveerde vergoedingen!!!!
Openbaar vervoer commercieel gemaakt gevolg!!
Torenhoge prijzen slechte verbindingen enzevoorts!!!
Onderwijs en IB groep commerciele instellinggen geworden gevolg? Torenhoge prijzen, slechte kwaliteit onderwijs en heel veel bureaucratie!! Banken moesten commercieler gevolg???
FRAUDE, OPLICHTINGSPRAKTIJKEN UITZUIGERIJ (DEXIA EGOLEASE) VAN BEVOLKING.
TOPMANAGERS VERRIJKEN ZICH AL JAREN DOOR HUN EIGEN SALARISSEN MET SOMS MEER DAN 1000 % TE VERHOGEN.
DAARBIJ ALS DEZE MANAGERS VERZAKEN EN HUN WERK NIET GOED DOEN BEDINGEN ZE TORENHOGE OPROTPREMIES!!! EN GA ZO MAAR DOOR!!!
REGERING BEDANKT!!!!!! WIJ WORDEN DOOR DE GROTE BEDRIJVEN EN DOOR DE VERZEKERINGEN EN BANKWERELD ERIN GELUISD!!!!
(UNIVERSITEITEN HEBBEN SLECHTE REGERINGSLEIDERS OPGELEID EN DUS VERZAAKT!! ANDERS HADDEN WE NIET VAN DIE DOMME ACHTERLIJKE MENSEN IN DE REGERING ZITTEN!!!)

Sonja
Berichten: 823
Lid geworden op: 03 jul 2003 22:09

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Sonja »

HET SLECHTE VOORBEELD STOND VANDAAG IN DE TELEGRAAF.

VROUW STERFT IN HAAR STOELTJESLIFT.
ZIJ HAD DAAR 2 DAGEN ONDERSTEBOVEN AAN GEBUNGELD,
TOT ZE STIERF.
NIEMAND HAD NAAR HAAR OMGEKEKEN.

WAT EEN WERELD.
KAN DE BAZEN NIETS SCHELEN,
EN OOK DE DEXIABAZEN NIET,
ZIJ PAKKEN HET GELD AF VAN DE OUDJES EN DE ONGELUKKIGE
MENSEN.

WAT IS HIER AAN DE HAND???????
WAT IS HIER AAN D HAND????????

IEDER VOOR ZICH, WAT EEN MENTALITEIT.
HET IS ONS GELD HOOR, PAK HET MAAR AF.
NEEM HET MAAR.....
RIJ ER MAAR JE SCHIJTAUTO VAN.
GENIET ER MAAR VAN,
GENIET.
OVER DE RUG VAN HET KLOOTJESVOLK.

dank u

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door dank u »

Dat betekend meer opzeggingen minder werk voor de thuiszorg ,
Dat ik misschien ook mijn werk verlies binnenkort omdat ik 6 mnd contract heb dank u regering goed bezig :

M. de Moor

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door M. de Moor »

Ik vind het een grof schandaal dat de regering zo omgaat met de ouderen en zieke en gehandicapte mensen.
De thuiszorg is onbetaalbaar geworden. Zelf moet ik een verhoging betalen van meer dan 50%. Terwijl de premies voor het ziekenfonds ook al sterk zijn gestegen en taxivervoer naar het ziekenhuis ook al afgeschaft wordt. Veel medicijnen uit het pakket zijn verdwenen, fysio aan banden gelegd.
De regering denkt zeker dat wij ook zoveel geld ontvangen als hun.
Wij willen ook nog eten. [/b]

Jgtl

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Jgtl »

Vijftien miljard euro die de afgelopen jaren in de zorgsector is gestoken, is niet meer te traceren. Zieken- en verzorgingshuizen kunnen niet precies aangeven waar het geld, waaraan de Tweede Kamer geen voorwaarden heeft verbonden, is gebleven.

EN

Thuiszorginstellingen, ziekenhuizen en mogelijk ook specialisten maken op grote schaal oneigenlijk gebruik van AWBZ-geld. Ongeveer 150.000 cliënten krijgen thuiszorg zonder dat zij daarvoor de juiste indicatie hebben en ziekenhuizen gebruiken het geld voor zaken waarvoor ze het niet mogen gebruiken

Need I say more......

Laten we zorgen dat we de boel weer op orde krijgen i.p.v. alles op de zwakkeren in de samenleving af te wentelen.

Groeten,

Jos.

Gerda Kerssen

Re: Eigen bijdrage thuiszorg 2004

Ongelezen bericht door Gerda Kerssen »

Goedenmiddag,

Ook wij hebben onze thuiszorg van 3 uur naar 2 uur per week moeten brengen. Onze eigen bijdrage is van 4,50 naar 11,80 gegaan per uur. Dit is voor ons niet op te brengen. Ik heb posttraumatische dystrofie en kan alleen hele lichte werkzaamheden doen. Nu moet mijn man, naast zijn drukke werkkring nog meer gaan doen. We kunnen eigenlijk beter iemand zwart in huren en eigenlijk is dat te gek voor woorden. Want als ik een werkster had kunnen betalen had ik dat wel eerder gedaan. Bezuinigen prima, maar dit is gewoon asociaal. Eigen bijdrage prima, maar ik heb nu gevoel dat ik als chronisch zieke vies gepakt wordt. Bepaalde kunst-en hulpmiddelen betalen wij ook al zelf. Kan en mag dit maar zo?
En wat te denken van het CAK. Ik heb hulp vanaf 20 nov. 2001 en we hebben de rekening pas gekregen feb. 2004!!!!, of je maar even direct wilt betalen en als er fouten zijn, wilt U dan zo vriendelijk zijn dit optegeven. U dient wel de volledige nota te betalen en de fouten worden later gecorrigeerd. Ja ja, met de snelheid van het CAK ,dus mooi niet.
We hebben nog geen reaktie van het CAK mogen ontvangen. We wachten dus weer braaf af.

Gerda Kerssen-Lievestro


Gerda Kerssen-Lievestro

Gesloten