Het CBR heeft ook al patienten?
Je duikt er behoorlijk in.
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
De verzekeraar vraagt het niet bij het CBR op maar bij bv je huisarts. Als daar blijkt dat je welbewust een diagnose hebt maar geen code (aantekening) op je rijbewijs dan weten ze dat je dit niet bij CBR hebt gemeld. Zo weten ze dus achteraf of je vooraf de boel hebt belazerd.snuffel1 schreef: ↑05 mei 2019 12:43Het CBR bepaald of iemand rij vaardig geschikt is en zodra de vergunning is verleent vervalt de aansprakelijkheid van het CBR omdat de kandidaat rij vaardig geschikt is bevonden. Verzekeringsmaatschappijen kunnen geen informatie bij het CBR opvragen en gaan uit van een geldig rijbewijs die door de gemeente is af gegeven. De politie kan bij grove nalatigheid in het verkeer waar aan de rijbevoegdheid wordt getwijfeld een melding richting het CBR doen om alsnog een onderzoek te starten. In mijn optiek is het CBR verkeerd bezig omdat de aanvrager van die gezondheidsverklaring gedwongen wordt medische info te verstekken waarvan hij/zij niet kundig genoeg is om die info juist te interpreteren maar wel als zijnde belastend gebruikt kan worden.
Psychiater geeft alleen advies aan CBR. Beslissing ligt bij arts CBR. En psychiater wordt door CBR aangewezen.StevieNL81 schreef: ↑05 mei 2019 15:06Dat is ook hetzelfde zeggen als dat de verzekeraar bv een medische verklaring gaat interpreteren; dat doen ze niet.. Daar hebben ze artsen voor in dienst.
In dit geval moet je een gesprek aangaan met een onafhankelijke psychiater en eventueel nog een rijtest. Het is die psych die aangeeft of je geschikt bent om te rijden en niet het CBR.
De gegevens zal je zelf aan moeten leveren. De arts zal zelf niets zomaar delen uiteraard.Lowieze schreef: ↑11 mei 2019 08:16@ElleFlowers
“Ze zullen bij schade denk ik wel betalen maar indien ze fraude vermoeden kunnen ze op onderzoek gaan en om verklaring huisarts vragen. Ze kunnen zo weer jou aansprakelijk stellen.
Beetje vreemde reactie, komende van een juriste.
Een huisarts mag geen gegevens verstrekken over zijn patiënten zonder expliciete toestemming van de betreffende patiënt.
En nee, over het algemeen stelt een verzekeraar juist betaling zo lang mogelijk uit, zeker als er sprake is van mogelijke fraude.
En jij als patiënt zal op dat moment een machtiging moeten afgeven, en als je die niet geeft zullen ze je claim afwijzen, waarna je alsnog zelf voor alle kosten opdraait.
Slechts als een verzekeraar fraude vermoedt met bijvoorbeeld de gezondheidsverklaring, naar aanleiding van een ongeluk bijvoorbeeld, zal de medische adviseur gegevens opvragen bij behandelend artsen, na toestemming van de verzekerde.StevieNL81 schreef: ↑12 mei 2019 11:40En jij als patiënt zal op dat moment een machtiging moeten afgeven, en als je die niet geeft zullen ze je claim afwijzen, waarna je alsnog zelf voor alle kosten opdraait.