sjohie schreef: ↑23 feb 2021 13:13
Er was hier in de stad vorig jaar maart, een restaurant wat failliet ging, en dat aan corona toedichtte. Wat later bleek, uit de stukken van het faillissement, dat er onbetaalde rekeningen in het spel waren, van november en december 2019. Kortom, daar was meer aan de hand.
In maart was het haast onmogelijk failliet te gaan vanwege corona, dat is zeker waar. Echter zullen er zeker bedrijven zijn geweest die bijvoorbeeld heel goed draaiden, flink hebben uitgebreid en daardoor flink geleend hebben. Vervolgens krijgen ze geen inkomsten, hebben ze al flink ingeteerd op de reserves en kunnen ze daardoor op de fles.
Zo ken ik er bijvoorbeeld eentje. Die eigenaar is nu gewoon persoonlijk financieel helemaal naar de vervelend, zijn bedrijf is failliet en een vermogende collega heeft zijn failliete boedel overgenomen voor een prikkie. En liet dat bedrijf nu echt heel erg goed lopen in de 3 jaar dat het wel open mocht, vandaar ook de uitbreiding.
Ik ken vanuit mijn vorige baan uiteraard nog wel meer horecabedrijven die failliet zijn gegaan, maar er waren er weinig tussen die niet goed draaiden voor de coronacrisis. Het zijn echter vooral de nieuwere ondernemers die de klappen hebben opgevangen daar, heb ik het idee.