Cro schreef: ↑17 aug 2022 14:08
rens99 schreef: ↑17 aug 2022 13:51
Cro schreef: ↑17 aug 2022 13:33
dit soort opmerkingen maakt al dat de rest van de post ook niet serieus genomen kan worden. 5 of 10% verlaging kan ik inkomen, maar 80% is toch niet serieus te nemen?
Daarnaast, de huizen met F en G labels hier in de regio die ik zo zie zijn allemaal monumentale panden, waarbij de huurder exact weet wat er op hem afkomt en dit voor lief neemt om in deze vaak zeer mooie en gewilde panden te mogen wonen.
Met 80% verlagen is een cadeautje van mij.
Hugo de Jonge wil die woningen en zelfs met energielabel E vanaf 2030 helemaal van de markt halen.
https://nos.nl/artikel/2431054-de-jonge ... ergielabel
Ik wil ze op de markt houden, want er zijn mensen zat die zo'n huis willen.
Maar 80% zal waarschijnlijk 10% worden of 20% en dan gebeurt er nog niets.
Of neem je Hugo de Jonge ook niet serieus?
Dus... of helemaal onverhuurbaar maken... 100% of 80%
Hugo is nog veel harder dan ik en Hugo neem je allicht dus nog minder serieus?
Jij hebt het over nu, dan moet je niet een plan, wat volgens mij nog niet eens is omgezet door wetgeving als leidraad nemen.
Daarnaast zal dat plan vast voorbehouden voor monumentale panden die lang niet altijd geïsoleerd kunnen en / of mogen worden, maar wel een aanzienlijk deel uit zullen maken van de woningvoorraad met zulke labels. Verder heb jij het over 1 miljoen woningen, terwijl dat artikel spreekt over 580.000 woningen met een slecht label. Wat is het nu?
Maar stel dat het plan doorgaat, dan is dat nog steeds wat anders dan dat jij voorstelt. Verhuurders hebben dan immers 8 jaar de tijd te verduurzamen, of andere plannen te maken, denk aan sloop met mogelijke wederopbouw in nieuwbouw. Dat is voor mij heel wat anders dan nu de huren afhankelijk maken van een label en dan zo'n idioot hoge korting afdwingen. Je moet de markt wel tijd geven, na het definitief maken van een plan om dat te kunnen realiseren.
https://nos.nl/artikel/2431054-de-jonge ... ergielabel
Tot 2030 moeten de burgers maar zien hoe ze het warm moeten krijgen?
Elk jaar huurverhoging waarvoor? Ik heb 20 jaar dezelfde hypotheeklasten en als ik het zou verhuren zou ik elk jaar de huur mogen verhogen.
Waarvoor? Waarom zouden verhuurders iets aan hun woningen verbeteren? De huur verhogen mogen ze sowieso.
Enkel glas in 2022 is achterstallig onderhoud en achterstallig onderhoud is reden tot huurverlaging.
Behalve enkel glas zijn er tal van andere isolatiemogelijkheden die in 2022 gerust als normaal beschouwd kunnen worden en dan is het achterstallig onderhoud en reden tot huurverlaging.
Als je enkel gaat eisen dat woningen gaan voldoen aan de minimumeisen van deze tijd zou dat niet moeten betekenen dat de huren dan verhoogd worden na verbeteringen.
Behalve enkel glas mankeert er allicht nog veel meer aan dergelijke woningen en meerdere bronnen spreken over een miljoen woningen. Maar al zouden dat er een half miljoen zijn, dan nog is het slim om daarin eerst te investeren en niet in warmtepompen, elektrische auto's en ontheffing van wegenbelasting voor elektrische auto's
Al die slechte huizen kosten de samenleving vele miljoenen aan bijstand en de bewoners zelf leven in armoede.
Meer dan 1 miljoen woningen met enkel glas
https://www.glas.nl/nieuws/nederlanders ... an%20ramen.
https://glaszetterdirect.nl/nederlander ... erekening/
Alleen al in AMSTERDAM 100.000 woningen met enkel glas.
https://www.wooninfo.nl/nieuws/2020/11/ ... amsterdam/
2,7 miljoen slecht geïsoleerde woningen
https://natuurenmilieu.nl/nieuws-artike ... ede-kamer/
Mijn buren moesten hun houten vloeren vervangen door betonnen vloeren. Dubbel glas werd triple glas. Spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Overal vloerverwarming. Dat alles is nodig om een warmtepomp rendabel te maken.
Helaas ligt het werk nu stil want de met subsidie gekochte warmtepomp is voorlopig niet leverbaar... het huis staat nu al 3 maanden langer leeg dan het plan was. Na al dat geld dat uitgegeven moest worden, was er beslist ook wel geld voor een warmtepomp zonder subsidie.
Enkel glas vervangen door dubbel glas is vele malen goedkoper en binnen een dagdeel klaar.
Als je zo alle huizen zou aanpakken, inclusief isolatie dan zou dat veel meer gas en stroom schelen dan warmtepompen en elektrische auto's
Bovendien zou dat veel gemeenschapsgeld opleveren door lagere bijstand en andere armoedebestrijdingskosten en veel leed besparen natuurlijk. Dan is subsidie geven aan warmtepompen en elektrische auto's een beetje dom.