Denken in onmogelijkheden is de makkelijkste weg. Een factuur opmaken is meer dan wat Kroatische onleesbare woorden neerzetten en hopen dat iemand het kan vertalen. Vragen kan altijd of er een referentie opgezet kan worden. Net zo goed dat op de factuur de persoonlijke gegevens van de patiënt komt te staan.witte angora schreef: ↑01 dec 2022 19:20Je droomt maar lekker verder... geloof jij nu echt dat een Kroatisch ziekenhuis de Nederlandse codes in zijn administratie gaat gebruiken? Daar is het hele systeem toch niet op ingericht? En hoe moet het ziekenhuis in Kroatië weten welke Nederlandse codes van toepassing zijn? Moeten ze de factuur dan ook maar in het Nederlands opstellen, zodat het allemaal makkelijker en overzichtelijker wordt voor Univé?
Ik zeg niet dat ze overal ter wereld de Nederlandse codes moet gaan gebruiken, ik zeg dat er gevraagd kan worden of ze die codes er bij kunnen zetten. Net zo goed dat "ambulancevervoer" erg algemeen is en dat je er of op de factuur er bij kan laten zetten "ivm aandoening x". Of dat je ter plekke met de verzekering overlegd en dat je een doktersverklaring kan doorsturen.
Achteraf gaan hopen dat het goed gaat komen gaat niet werken. Je krijgt 1 keer een factuur en vooraf kan je zorgen dat die factuur voldoet aan de eisen van de verzekeraar.