LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] phuket air

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Gast

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Gast »

En dikke bult,eigen schuld ! :D :arrow:

tijgertje
Berichten: 21
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:03

Re: phuket air

Ongelezen bericht door tijgertje »

Ja dus we gaan met z'n allen niet bijbetalen. Het is -volgens onze jurist- ook nog zo dat als TUI de reis annuleert je naast teruggave van de reissom ook nog geld kunt eisen wegens bedorven reisgenot. Dit kan tot 100% van de reissom oplopen, te beoordelen door de Geschillencommissie Reizen. Natuurlijk waren we daar niet op uit en gaan dus proberen toch naar Bali te komen, maar wel voor de overeengekomen prijs. (zie ook de ANVR-site)

Gast

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Gast »

Tijgertje die gierige vrek!

vjh

Re: phuket air

Ongelezen bericht door vjh »

Beste Gast,

Het tweede deel van jouw opmerking is echt onzin. Het gaat erom dat de reisorganisatie haar verplichtingen gewoon dient na te komen. Gelukkig leven wij in een land waarin de klant simpelweg mag verwachten dat een geboekte vakantiereis door een veilige luchtvaartmaatschappij wordt verzorgd. Dat heeft niets te maken met voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Gast

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Gast »

Ik volg nu al even dit forum, heb ook al verschillende keren gerageerd dat mensen eens verder moeten kijken op andere sites maar dat wordt blijkbaar niet gedaan. Er zijn nog steeds mensen die blijven hangen in het geklaag over het stomme gedrag van reisbureaus. Die houden je aan het lijntje, ze gaan er idd vanuit dat je er als klant niets van begrijpen en dat ze je dus van alles wijs kunnen maken en blijkbaar is dat zo. Het is allemaal heel vreselijk wat jullie is overkomen, waar het niet dat je het misschien op je klopem aan het kunnen voelen.

Blijf eisen van de reisbureaus maar kijk verder, ze doen echt niet veel voor je, zelfs nog minder dan dat. Ga op andere sites kijken en annuleer die boel. Hop laat ze het hene weer krijgen bij Tui en Kras en weet ik waar. Ga er werk van maken en ja helaas moet je dat zelf doen tenzij je weer net als alle andere patatnederlanders naar Spanje wilt.

Er zijn nog zo veel mogelijkheden en ja soms kost het ietsje meer maar sommige hebben hier wel ehhelweinig betaald en daar kan je als je echt wilt vliegen en veilig gewoon niet tegen op. Kijk ook eens bij fox.

Maar laar een ding duidelijk zijn met alleen maar hier op het bord zeggen dat je voor de zoveelste week zit et wachten of iets dergelijks los je niets op.

Doe er iets aan en ga als nog genieten van een welverdiende vakantie en misschien tot augustus in thailand.

stellag
Berichten: 12
Lid geworden op: 09 mei 2005 21:52

Re: phuket air

Ongelezen bericht door stellag »

Wij hebben deze reis naar Bali geboekt niet vanwege dat dubbeltje op de eerste rang maar omdat wij op 13/2 de internet aanbieding van KRAS "Genieten op Bali/Extra Vroegboekkorting" vonden. Daar zijn we op in gegaan. Bovendien kennen wij het Hotel Segara Village, heel fijn! Vorig jaar hebben wij ook gebruik gemaakt van een zg. vroegboekkorting naar de USA en dat ging prima met D-Reizen en British Airways. Hoop maar dat zich nog meer juristen met deze zaak gaan bemoeien : wij hebben een betaalde overeenkomst met KRAS gesloten en niet met welke airline dan ook. Als KRAS zich dan niet aan die overeenkomst kan houden mag je van zo'n organisatie als KRAS toch wel verwachten dat zij voor een aannemelijk alternatief moeten zorgen ? Intussen wachten wij in spanning af :!:

Agenda

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Agenda »

Toch even reageren. als je de reissom in zijn geheel hebt voldaan , annuleer je niet zo gauw. Dat betekent in ons geval dat wij er ruim Eur 1000,- bij inschieten. Bovendien zijn onze vakantiedagen afgestemt op de reis die we geboekt hebben. Oh ja wij hebben ook gekeken bij andere reisorganisaties, als je perse een groepsreis wil doen zoals wij.konden we niet op 01 juli as vertrekken. Ga je later dan gaat dit ten koste van de duur van je reis. MAW bij voorbaat EUR 1.000,-- armer, een kortere vakantie en een reissom gelijkwaardig als die van Kras ( Kras 3 weken andere touroperator 2 weken). Wij wachten alternatief af. Als deze te duur is dan pakken we ons koffertje in en gaan naar Italie. Volgend jaar weer een kans.

tijgertje
Berichten: 21
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:03

Re: phuket air

Ongelezen bericht door tijgertje »

Ja, gast van 16.06 uur: je hebt er dus helemaal niets van begrepen. Het gaat hier om het principe. Van een gerenommeerde touroperator als TUI waar ook Kras onder valt, mag je toch verwachten dat men niet in zee gaat met -naar achteraf blijkt- bedenkelijke luchtvaartmaatschappij. De folder van Holland International vermeldt ook "veiligheid en kwaliteit dat is waar PA voor staat"". Van een TO aangesloten bij de ANVR verwacht je dan toch dat dit op waarheid berust ? Had men dit vantevoren bij TUI geweten dan had men zeker niet voor PA gekozen. Dit kost hun immers veel geld qua omboeken en -vooral- anti-reclame.

Gast

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Gast »

juist en door die laatste zin zeg je zelf al wat de algemene gedachte is. De TO's doen het ook niet met opzet dus hebben ze het ook niet echt zien aankomen, dat er bij PA wat mankeerde oke dat kan maar niet dat ze een verbod zouden krijgen. Terug vorderen van geld zou dan ook een moeilijke zaak worden want ze bieden wel wat aan met een meerpijs welliswaar of kosteloos annuleren. Bij de mensen die ze nu benaderen en over meer dan 20 dagen vertrekken is het helemaal moeilijk want dat is de uiterste datum ( 20 dagen ervoor ) dat ze mogen wijzigen met meerkosten.

Al met al blijft het moeilijk voor alle mensen wat ze moeten doen en wens ze veel succces ermee, want niemand geeft een eensluidend antwoord wat wel en niet te doen.

NR

Re: phuket air

Ongelezen bericht door NR »

Iemand van de maand Juli al iets gehoord van KRAS?

Gast

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Gast »

Nee ik heb ook een reis in Juli geboekt met Kras naar Thailand, ook nog niks gehoord.

Femke22

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Femke22 »

Wij hebben voor 22 juli geboekt bij KRAS,maar hebben ook nog niets gehoord. Hoop dat ze snel wat laten weten.

gasten

Re: phuket air

Ongelezen bericht door gasten »

Wij vertrekken in juli met Kras maar hebben ook nog niets vernomen. Vrijdag een mailtje naar ze gestuurd en gevraagd om een reactie maar tot op heden nog niets gehoord.
Moeten eerste week van juni restantbedrag betalen en we hopen voor die tijd te weten waar we aan toe zijn

Morgen

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Morgen »

Deze vliegtuigen liggen bijna aan de ketting.

Bij Kras zit je goed , die boeken alles en verkopen zelfs reizen naar hotels in aanbouw, succes ermee,
Een annuleringsverzekering is op zijn plaats.

Gast

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Gast »

wij (zouden?) vertrekken op 3 juli naar Thailand met Kras, maar hebben nog niets gehoord, behalve telefonisch dat we écht deze week bericht krijgen. Moet ook wel want anders laten we ons voor niets vaccineren en dat zou jammer zijn en duur, want we zijn met zijn vieren. Zijn er trouwens nog meer mensen die op die datum reizen met kinderen? Die van ons zijn 13 en 14 en ze hopen natuurlijk op leeftijdgenoten.

A1980

Re: phuket air

Ongelezen bericht door A1980 »

ik vertrek op 24 juli tenminste daar ga ik vanuit zonder tegenbericht van kras;heb ook nog niets gehoord, ik ga 24 juli rondreis glimlach van thailand maken samen met mijn vriend, zodra ik iets hoor meld ik me

agenda

Re: phuket air

Ongelezen bericht door agenda »

Bij Neckermann zijn ze al aan het omboeken voor de maand juli, vandaag van kennis vernomen. Vertrekdatum 06-07 naar Bali met malaysian airlines(tussenstop in Kuala Lumpur van 3.00 uur) met bijbetaling van Eur 200,-- per persoon en een kortere vakantie van 2 dagen. Ben benieuwd wanneer Kras gaat omboeken. Afgelopen vrijdag nog even gebeld, ze hebben beloofd voor het einde van deze week erop terug te komen (onze vertrekdatum is 01-07).

The vlieger

Re: phuket air

Ongelezen bericht door The vlieger »

Wij gaan??? 8 juli voor 3 weken naar Thailand en hebben al verschillende keren contact met Kras gehad over onze reis en steeds weer is het antwoord dat wij binnen twee weken bericht van Kras krijgen over de reis. Wij begrijpen echt wel dat al dat omboeken best wel tijd kost maar vinden het raar dat er nog steeds niet met Juli is begonnen terwijl er twee weken al sprake was dat Kras hier aan zou beginnen "worden wij hier aan het lijntje gehouden???" Eind deze week moeten wij nog €4000 storten al wij woensdag nog niets hebben vernomen van Kras gaat er een brief naar ze toe dat wij pas het rest bedrag gaan storten als er duidelijkheid is omtrend de reis.
Zijn er meer mensen die voor 8 juli geboekt hebben?

Gast

Re: phuket air

Ongelezen bericht door Gast »

6 Juli naar Thailand geboekt. Ook nog niets van Holland International gehoord.

GCL

Re: phuket air

Ongelezen bericht door GCL »

Vandaag via ons reisbureau alternatief voor onze PA naar Bali gekregen. Hadden al van te voren seats afgeblokt bij Malysian en Cathay. Vertrek wel 1 dag eerder n.l. 14 juni. Gekozen voor Malysian. Bijbetaling 119 euro p.p.
Scheelt toch zo'n 100 euro p.p met Singapore Airlines.

Gesloten