LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] beleggen in een pyramide?

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Osiris, weet je nog dat jij ooit trachtte mij uit te leggen dat een controller een startenmaker niet uit moest leggen hoe hij zijn werk moest doen, waarna je erop gewezen werd dat mlm juist dat doet?
Dus als jij nu eens gaan amateur psycholoog gaat spelen en je bezig houdt met datgeen wat je doet.
Pillen draaien, spraytjes draaien, whatever.

student26
Berichten: 1389
Lid geworden op: 30 mei 2004 14:40

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door student26 »

Wat ik bedoelde is dat er nu geld vrij komt bij particuliere ipv dat het rond gaat in de industrie. Uiteindelijk gaat de economie pas goed als de consument wat kan besteden. De uitgaven gaan dus niet ineens omhoog, maar er gaat meer geld naar particulieren.
Geld gaat niet "rond" in de industrie. Iedere schakel voegt iets toe aan het product (wat zijn bestaansrecht meteen definieert) en waarvoor de volgende schakel extra betaalt. De uiteindelijke schakel is uiteraard de consument.

Wat er dus gebeurt is in de basis specialisatie: jij kunt goed kippen houden, ik ben beter in graan verbouwen. Dus koop jij graan van mij en koop ik eieren en vlees van jou. In de industrie gebeurt in feite hetzelfde: iedereen is goed in een stukje van het volledige productieproces. De consument betaalt dus uiteindelijk de salarissen van de personen in de schakels omdat die beter zijn in hun taak. Het is dus een fabeltje dat door MLM meer geld in handen van particulieren komt.

Daar komen nog tal van andere zaken bij, die samen de totale economie vormgeven. Om er een paar te noemen:

- Gemaakte winsten vloeien grotendeels naar particulieren (eventueel via andere bedrijven) via bijvoorbeeld belastingen, dividend, investeringen e.d. Uiteindelijk komt het dus toch weer bij de consument terecht;

- Teveel geld in handen van particulieren is niet per definitie goed voor de economie: denk daarbij met name aan inflatie wat weer nadelige effecten heeft. Als het zo simpel was zou de overheid ALTIJD een anti-cyclisch beleid hebben (investeren/uitgeven in slechte tijden, sparen in goede tijden).

Alleen al aan de hand van deze 2 voorbeelden kan ik stellen dat de economie een stuk lastiger (en listiger) in elkaar zit dan je nu doet voorkomen. MLM is dus zeker geen reddende engel in tijden van laagconjunctuur.

Gast

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Gast »

Dat de conomie listig en lastig is zal ik niet ontkennen. Dat er echter veel geld bij grote bedrijven zit wat nooit bij de consument komt is ook een feit. Heeft RD niet 18miljard verdiend verleden jaar? Hoeveel zien particulieren daarvan terug? Bij MLM gaat een deel van de winst naar de vertegenwoordigers.

Dat het een reddende engel van de economie is klinkt bijna belachelijk. Voor mij is dit echter wel een reden om mlm niet als slecht af te doen, maar als een kans.

student26
Berichten: 1389
Lid geworden op: 30 mei 2004 14:40

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door student26 »

Dat de conomie listig en lastig is zal ik niet ontkennen. Dat er echter veel geld bij grote bedrijven zit wat nooit bij de consument komt is ook een feit.
Tsja, zo kun je door blijven gaan. Het is ook een feit dat Nederlanders bij elkaar miljarden aan spaargeld hebben staan, waar ze niets mee doen. Maar daarmee is het nog geen geld dat uit de roulatie is of iets dergelijks. Zoals dat ook met spaargelden is, geldt ook voor de tegoeden van bedrijven dat deze gelden onder andere door banken worden gebruikt voor investeringen en beleggingen. Hoeveel bedrijven ken jij die hun opgebouwde reserves werkloos in een kluis laten liggen?

En deze reserves zorgen indirect ook voor de continuiteit van deze bedrijven, waarmee inkomsten voor de werknemers beter gegarandeerd kunnen worden. Het enige geld dat (en dan is het nog altijd tijdelijk) echt uit de roulatie is is het zwarte geld dat jij thuis in je kluis hebt liggen voor als het eens echt slecht mocht gaan.
Heeft RD niet 18miljard verdiend verleden jaar? Hoeveel zien particulieren daarvan terug? Bij MLM gaat een deel van de winst naar de vertegenwoordigers.
Bij traditionele bedrijven evengoed. Dan misschien niet direct naar de werknemers, maar wellicht eerder naar de aandeelhouders, die uiteindelijk ook particulieren zijn. Het deel dat niet uitgekeerd wordt, is feitelijk het beschikbare buget voor investeringen, waarmee andere bedrijven betaald worden, die hun werknemers weer betalen. Enzovoorts.
Dat het een reddende engel van de economie is klinkt bijna belachelijk. Voor mij is dit echter wel een reden om mlm niet als slecht af te doen, maar als een kans.
Het is al vaker genoemd, maar meedoen aan de lotto biedt ook een kans. De vragen die hier gesteld worden zijn in eerste instantie hoe groot die kans is, en vervolgens hoe eerlijk, ethisch en transparant die kans is. Dat de tegenstanders daar grote vraagtekens bijzetten zal inmiddels wel duidelijk zijn.

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Heeft RD niet 18miljard verdiend verleden jaar? Hoeveel zien particulieren daarvan terug? Bij MLM gaat een deel van de winst naar de vertegenwoordigers.
En RD is? dat hele bedrijf zegt mij niets.
Doch om op jouw post in te haken:
Ook bij een gewoon bedrijf keert men een deel van de winst uit. En de particulieren die aandelen hebben ontvangen dit dividend.
Institutionele beleggers keren op een andere wijze de winst ook uit.
Tenslotte wordt de rest van de winst in het bedrijf gestoken om hiermee het voortbestaan op de lange termijn te garanderen en aldus de lonen van de medewerkers uit te betalen waarmee je dus ook weer particulieren bevoordeelt.

Gabbedoos
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 jul 2005 13:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Gabbedoos »

Hallo Allemaal,

Op de eerste plaats lezen jullie elkaars stukjes zeer slecht en kletsen daarmee erg om elkaar heen. Jammer want jullie zijn het meer met elkaar eens dan jullie zelf denken....
Even een reactie op een stukje waar mijn oog op viel:
[Het is dus een fabeltje dat door MLM meer geld in handen van particulieren komt. ]
Dit is deels waar aangezien je als MLMér niet meer als particulier beschouwt wordt maar als bedrijf. Als je tenminste als bedrijf ingeschreven staat. En dat is wat veel MLMérs toch wel doen als ze merken dat het bevalt en ze er goed in blijken te zijn. Het is net als bij andere bedrijven en banen. Alleen een iets ander systeem. Helemaal legaal en toegestaan in nederland. Voor diegene die zoveel commentaar hebben, zoek eerst maar eens uit wat MLM nou eigenlijk is, want je maakt je er zelf ook schuldig aan als je een vriend verteld welke leuke film je gezien hebt. Krijg jij van de bioscoop korting als je 5 vrienden hebt doorgestuurd naar diezelfde leuke film?? nee, nou bij MLM wel. En dat is ook het voordeel op de ons bekende manier van bedrijfsvoering waar maar een deel van het personeel voor winstdeel in aanmerking komt. Bij MLM komt iedereen dat, in verhouding welliswaar. En dan is er in de MLM wereld ook nog een verschil per MLM bedrijf. Dat kan wel grote verschillen met zich mee brengen.

Kortom lees eens wat beter en doe eens wat meer voor onderzoek voordat je ergens over praat waar je eigenlijk te weinig vanaf weet. En met een beetje meer respect voor elkaar en elkaars mening zou dit een veel positievere discussie kunnen zijn.

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Voor diegene die zoveel commentaar hebben, zoek eerst maar eens uit wat MLM nou eigenlijk is, want je maakt je er zelf ook schuldig aan als je een vriend verteld welke leuke film je gezien hebt. Krijg jij van de bioscoop korting als je 5 vrienden hebt doorgestuurd naar diezelfde leuke film??
Deze is al een paar keer hier ontkracht, maar ach, als regelrecht mlm met bord voor de kop storen we ons daar niet aan en plaatsen we deze onzin gewoon weers eens.
Maar ach, ik zal het nogmaals beantwoorden.
Moet ik bij een bioscoop verplicht zoveel films afnemen, elke maand weer? Nee.
Wordt me bij een bioscoop verteld dat ik rijk kan worden? Nee.
En volgens jou weet ik dus niet wat mlm is, want ik doe er niet aan mee. Daar komt je conclusie op neer.
En dat is ook het voordeel op de ons bekende manier van bedrijfsvoering waar maar een deel van het personeel voor winstdeel in aanmerking komt. Bij MLM komt iedereen dat, in verhouding welliswaar. En dan is er in de MLM wereld ook nog een verschil per MLM bedrijf. Dat kan wel grote verschillen met zich mee brengen.
Wie er aan inmerking komen voor een winstbnous verschilt ook per bedrijf. Maar zulke info geven stoort alleen jouw propaganda maar, nietwaar?

Gabbedoos
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 jul 2005 13:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Gabbedoos »

Beste Maarschalk, ik weet niet waarom jij denkt dat je iets moet ontkrachten. Als je een goede MLM methode hebt wordt jou niet verplicht een bepaald aantal af te nemen(Niet per maand, per jaar of wat dan ook), elk MLM bedrijf die dat wel doet zou ik ook niet mee in zee gaan, want dan kom je inderdaad te zitten met een voorraad die je enkel aan je familie kunt slijten, daarbij heb ik daar de ruimte en de financiele middelen niet eens voor. Maar zoals ook in de reguliere bedrijven geld, geen verkoop is geen winst, en dus ook geen winstdeling. Kortom je moet wel aan een aantal targets voldoen om mee te kunnen delen.
De MLM bedrijven die ik ken (De legale...)beloven mij ook niet rijk te worden, dat doen enkel de domme en agressieve dictributeurs die niet begrepen hebben wat MLM inhoud. En het feit dat jij dit allemaal denkt wekt bij mij inderdaad de indruk dat je niet precies weet wat MLM inhoud.
Ik heb echter nooit geconcludeert dat je er wel of niet aan mee doet(Lezen is moeilijk ik weet het...)
Ik stoor me aan geen enkele info, dus als ik wat leek achter te houden dan spijt me dat oprecht, maar schat mensen soms te hoog in. Voel je vrij me aan te vullen als je denkt dat ik iets vergeet.

Nog een misverstand uit de weg helpen, mijn doel is niet propaganda voeren!!!Maar de aannames zijn verder voor je eigen rekening.

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Kortom je moet wel aan een aantal targets voldoen om mee te kunnen delen.
En hoe is dit gerelateerd aan een film aanbevelen aan je vrienden?
De MLM bedrijven die ik ken (De legale...)beloven mij ook niet rijk te worden, dat doen enkel de domme en agressieve dictributeurs die niet begrepen hebben wat MLM inhoud.
Zou je dit uit willen leggen aan Unilever in Zuid-Afrika?
En het feit dat jij dit allemaal denkt wekt bij mij inderdaad de indruk dat je niet precies weet wat MLM inhoud.
Ach ja, ervaring met hmi, wellness en herbalife is niet voldoende. Moet ik dan met flp gaan meedoen voordat ik wel iets van mlm weet?
Ervaring hoef je niet te lezen als "ik heb mlm gedaan via ...", maar ik ben die bedrijven tegengekomen, heb ze geanalyseerd en met insiders gepraat. Daarna wist ik voldoende.
Ik stoor me aan geen enkele info, dus als ik wat leek achter te houden dan spijt me dat oprecht, maar schat mensen soms te hoog in. Voel je vrij me aan te vullen als je denkt dat ik iets vergeet.
Deze had ik nog nooit gehoord. Het probleem is dat je selectief bent. En dat stoort me en doet me termen als propaganda gebruiken.
Hoeze selectief? O.a. omdat je meldt dat sommige mlm-bedrijven winst uitkeren, maar bij reguliere bedrijven dit nu weer niet vermeldt.

Gabbedoos
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 jul 2005 13:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Gabbedoos »

Mijn boodschap lijkt niet aan te willen komen, waar mis ik mijn doel??

Targets halen moet in ieder bedrijf, MLM of niet. Dat heeft niets te maken met een film aanprijzen aan je vrienden, maar dat beweer ik ook nergens!!
Netwerken(Waar MLM zijn oorsprong vind) is echter hetzelfde als iets aanprijzen bij je vrienden en kenissen wat je zelf als goed of positief ervaren hebt. Als je dan mag delen in de bonus/winst(Geef het beestje een naam zoals je wilt) is dit een andere manier van marketing dan we gewend zijn. Die nogal wat stof op doet waaien.

Wat betreft Unilever in ...

Sorry ik moet even weg, maar kom hier nog wel op terug als ik tijd heb.

Nog een laatste opmerking, ik heb juist wel vermeld dat er bij reguliere bedrijven een winstdeling is, je hebt het zelf geqoute, ook hier weer de reden van mijn indruk dat je niet goed lijkt te lezen wat een ander schrijft.
Laatst gewijzigd door Gabbedoos op 06 jul 2005 19:38, 1 keer totaal gewijzigd.

Henrice
Berichten: 537
Lid geworden op: 22 jun 2005 09:45

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Henrice »

Bij mensen met een beetje verstand komt je boodschap inderdaad niet aan maar inmiddels ben ik gaan denken dat je nog niet de wereldwijsheid en levenservaring hebt om zelf na te kunnen denken.Ik zeg dit niet om je de grond in te boren maar ik ben slechts begaan met de toestant van mensen waar ze zelf niet van door hebben dat ze er in verkeren.Het is jammer dat zo'n aardige kerel dusdanig in de luren is gelegd dat hij in een sprookje is gaan geloven.De bewoording die je gebruikt,de temen,het hele verhaal is ingestudeerd en komt niet uit je hart.Ik vindt het een beetje sneu dat je je leven aan het vergooien bent voor een aantal manipulatieve types die jou helemaal in hun zak hebben gestoken.

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Wat me opvalt is dat je hier continu zegt dat mensen niet weten wat mlm is, maar je hebt het zelf ook niet uitgelegd.

Gabbedoos
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 jul 2005 13:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Gabbedoos »

Toch wel knap dat jullie oordelen over iemand die het lef heeft op een aantal topics in te gaan. Dat jullie me daarmee in een hokje hebben gezet als iemand zonder verstand die een verhaal verteld dat niet uit zijn hart komt. Iemand die niet de wereldwijsheid zou hebben om te beseffen in wat voor toestand hij zich bevind. Op de eerste plaats toon je hiermee aan hoe bevooroordeelt jullie zijn en mij al gelijk in het hokje man plaatsen. Blijkbaar is het niet in jullie opgekomen dat ik ook wel eens een vrouw zou kunnen zijn....
Daarnaast denk ik niet dat jullie kunnen oordelen over mijn leven dan wel het vergooien ervan.
Hebben jullie de moeite genomen erachter te komen waarom ik schrijf wat ik schrijf? hebben jullie de moeite genomen erachter te komen wqat mij en mijn enthousiasme drijft. Nee jullie hebben enkel vanuit jullie negatieve ervaringen besloten dat jullie de waarheid in pacht hadden en daarmee iedereen af kunnen keuren die een andere mening is toegedaan. vervolgens vinden jullie dat jullie die iemand ook nog kunnen veroordelen ejn noemen het dan begaan zijn met. Ja zo kan ik ook mijn zwakke kanten verbloemen en goedpraten.

Ik heb getracht een begin te maken van hoe ik tegen MLM aankijk, helaas hebben jullie mij niet de ruimte en het respect gegunt om het recht op mijn eigen mening te uiten op een fatsoenlijke wijze. Ik houd mijn hart vast als mensen zoals jullie, die elke (negatieve)ervaring op deze manier trachten op te dringen, de maatschappij moeten dragen. En ik vraag me af wie nou wie in zijn zak heeft. Ik die positief en respectvol tegen het leven aanprobeer te kijken en tegen alles wat op mijn pad komt, of jullie die respectloos en gefrustreerd elkaar het leven zuur maken door een beetje verveeld op een toetsenbord te rammen en elkaar te veroordelen terwijl je maar enkele woorden gewisseld hebt samen. Ja ik veroordeel jullie nu wel ....

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Weet je wat ik knap vind?
Dat je dingen leest die er niet staan.
En daarna mensen iets verwijt waar je je zelf aan schuldig maakt.

Henrice
Berichten: 537
Lid geworden op: 22 jun 2005 09:45

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Henrice »

Je bent zelf op een andere topic binnen gekomen op de manier dat je nu zelf benaderd wordt en dat bedoel ik met levenservaring,Helaas zie je niet dat je eigen toonzetting de aanleiding is van deze benadering.Je kunt je wel verschuilen achter allemaal mooie zinnen en termen maar daar prikken de meeste mensen met een beetje verstand heel snel doorheen.En nu leer ik jou een wijze les waar je in het leven nog wat aan kan hebben,niet aan het apen gedrag dat je nu vertoont.Je preekt met de woorden van een ander,woorden die niet de jouwe zijn.Iedere keer dat je iets post geef je daarvoor de bevestiging.Nogmaals je bent heel obsesief met iets bezig wat het normale voorbij gaat.Geloof me nou maar.

Henrice
Berichten: 537
Lid geworden op: 22 jun 2005 09:45

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Henrice »

En wat me nog het meest stoort, dat je telkens naar de maatschppij verwijst.Denk je nou echt dat die aan ons voorbij gaat ,dat wij ons niet bewust zijn wat er speelt in het leven.Paternalisme ofwel een soort van hoogmoed dat jij de enige bent die het ziet en anderen hier op moet wijzen.Wordt wakker en kom op aarde, de wereld is veel te groot om er boven te zweven.

Econometrist
Berichten: 809
Lid geworden op: 09 jan 2005 04:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Econometrist »

Gabbedoos, als je zo graag over mlm discussieert zou ik je graag in zien gaan op het ene grote fundamentele bezwaar dat er aan mlm kleeft. En dat is het hefboomeffect, dat in jullie kringen juist als voordeel wordt aangeprezen maar in wezen de oorzaak is van alle tegenstand.
Om een beetje lekker te verdienen heb je levels onder je nodig waarvan bij elke verkoop een beetje door de trechter jouw kant op komt. Als ik het mis heb moet je het zeggen, maar hierdoor is voor één salaris (dat van jou) een veelvoud aan mensen in de weer. Om de discussies over exacte schema's te vermijden laten we maar even in het midden wat de precieze verhoudingen zijn, maar een feit blijft dat voor elk salaris meerdere mensen aan het werk zijn.
Dit is een onstabiele situatie. De mensen die dat doen hebben misschien ook het idee dat ze het uitzicht hebben op een plek die wat hoger in de piramide staat, maar rekenkundig gezien kan dit nooit voor iedereen gelden. Ooit zal er een level zijn dat als laatste ter wereld ermee begint, en dat is al een veelvoud van het vorige level en heeft zelf ook nog eens een veelvoud onder zich nodig. En dat terwijl de mensen in dit level zelf al de laatsten waren.
Die kunnen daarom nooit meer aan een redelijk salaris komen, domweg omdat ze aan het einde van de hefboom gekomen zijn.
Jij doet het nog niet zo lang, hoe ga jij om met het idee over hoeveel mensen er nog geworven kunnen worden in de levels onder jou, en denk jij dat het aantal klanten evenredig zal toenemen met het aantal mlm-ers in de komende tijd?

Gabbedoos
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 jul 2005 13:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Gabbedoos »

Economitrist, je bent de eerste die met een normale en respectvolle redenering komt. Je neemt echter aan dat ik pas kort bezig ben. Dit is niet het geval, verder wil ik ook duidelijkheid scheppen over mijn connectie met MLM. Ik ga niet mee in de manier waarop er geworven of reclame gemaakt wordt, (Vind ik ook afschuwelijk en dom)waarmee ik ook meteen bij je hefboom theorie kom. Kijk mensen die geloven dat ze in korte tijd rijk kunnen worden en dat alleen met MLM kunnen bereiken, zijn inderdaad niet degene die er in zullen slagen zonder er op zijn minst enorm veel geld in te investeren. En dan nog. Mensen die er wel succesvol in lijken te zijn hadden dit zeer wel op ieder ander marktgebied met of zonder MLM ook kunnen bereiken. Dat heeft niets met MLM te maken. En dan kom ik weer terug bij mijn filosofie(Die dus wel uit mijn hart komt en niet gekopieerd van wie dan ook....)Dat ik via een vriendin met een goed product in aanraking ben gekomen waar ik zelf zeer goede ervaringen mee heb opgedaan, dit kwam ter sprake bij mijn eigen familie en vrienden en die wilde het ook wel eens proberen. De mensen die er net zoveel aan hadden(Of zelfs meer) heb ik distributeur gemaakt zodat ze ook konden profiteren van de inkoop prijs en ik niet steeds degene was die de bestellingen mocht rondbrengen en voorschieten. Precies een ervan is het zakelijk concept op die manier gaan beoefenen zoals hier zo uitgebreid beschreven, (Zij was ook bekent met Herbalife dus dacht een nieuwe kans te ruiken) Zij groeit echter net zo gestaag als de andere mensen die het puur prive gebruiken en doorvertellen, verschil is dat zij er inderdaad bergen geld en tijd in investeerd en die andere er niets aan doen dan het naast die goede film over die lekkere creme te hebben.(Om maar een zijstraat te noemen. Als iedereen op deze wijze aan netwerken zou doen gaat je hefboomtheorie niet op want is de groei in een wat normaler tempo te behappen en gaat die nooit zo snel als dat de wereldbevolking groeit, dus zal er nooit een laatste persoon zijn die ermee begint.
Zoals ze nu echter allemaal snel rijk proberen te worden is inderdaad niet mogelijk, en heb ik ook nooit beweerd wat andere wel denken te lezen uit mijn stukjes. Dat is het soort MLM waar ik me ook ver van houd, ook ik heb mijn ervaringen opgedaan en informatie ingewonnen. Ik houd me dus niet(meer) bezig met klanten of het werven van klanten/distributeurs. omdat ik ook niet geloof in het overhalen of overtuigen van mensen(Net zo min als het afkraken of in een hokje plaatsen overigens, maar dit terzijde.)Ik geloof niet in het evenredig toenemen van het aantal klanten als MLMérs, zeker niet als er sites als deze blijven :-)En hier heb ik dus ook geen belang bij.(Ik verdien er dan ook niets aan...dan net genoeg voor een nieuwe bestelling en die wordt niet alleen betaald door de inzet van andere, maar door mijn eigen aankopen en die van mijn familie en vrienden.Maar niemand wordt gedwongen wanneer en hoeveel en wanneer hij af moet nemen ) Ik vind het echte netwerken zonder verder financiele middelen of agressieve methodes leuk en een mooi ideaal streven. Hier vind MLM mijns inziens zijn oorsprong. Helaas wordt dit door velen vandaag de dag heel erg verkracht en vooral diegene die hierin falen zijn meer dan eens erg gefrustreerd en verkrachten het nog verder.
de beschuldigingen die me hier om de oren vliegen vind ik uiterst storend en gefrustreerd.
Hopelijk heb ik je wel een duidelijk genoeg antwoord gegeven, en dat de andere denken dat ik de enige ben die denkt te weten hoe het zit, ik heb enkel een eigen mening en ik hoor graag iemand die een serieuze manier van argumenteren heeft.

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Gabbedoos, ik wacht nog steeds op jouw uitleg van wat mlm precies is.

je kent mij wel!
Berichten: 98
Lid geworden op: 08 jul 2005 13:57

Re: beleggen in een pyramide?

Ongelezen bericht door je kent mij wel! »

Gabbedoos, ik wacht nog steeds op jouw uitleg van wat mlm precies is

En jij was diegene die alles wist??? En nu vraag je wat mlm eigenlijk is??
Zo zie je maar weer.....maarschalk denkt veel te weten, maar in feiten weet hij niets.

Zielig.

Gesloten