LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nutrilon en Olvarit

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
Philea S.
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 okt 2005 10:39

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door Philea S. »

Tip: als je wilt weten waar je de flesvoeding het voordeligste kan krijgen, check dan http://www.degoedkoopsteluiers.nl/prijs ... =&prod=104 en bedenkt dat al deze merken aan dezelfde strenge wettelijke eisen voldoen.

Tip 2: de pre-biotische vezels die Nutrilon opeens zo duur maken (volgens hun klaaglijn) zitten al járen er in, dus da is gewoon een smoesje :evil:

roelies
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 okt 2005 15:10

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door roelies »

ik heb ook nutrilon ge emaild en ik kreeg ook als reactie van dat er nieuwe vezels inzaten

ik heb gelijk terug gemaild en gezegt nu snap ik ook waarom mijn kindje (jongetje 3 mnd) zo;n buikpijn had vorige week

ik ben eigelijk heel boos nu even wachten opreactie van hun

voor het zelfde geld is er een kindje allergisch ik vind dat ze op z;n mindst mensen kunnen waarschuwen er zit iets nieuws in de voeding

belachelijk allemaal

stip
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 okt 2005 22:11

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door stip »

Ik ben sinds 8 maanden moeder van een dochter. Zij krijgt ook nutrilon en alle andere potjes groente, fruit enz. van Nutricia.
Verder gebruik ik pampers, zwitsal, natusan en noem alle andere A-merken maar op. Je ziet dan inderdaad heel veel schommelingen in de prijzen. Niet alleen vanuit de fabrikant....wat dacht je van de prijzenoorlog in de supermarkten!! Wat voor mij een groot verschil maakt is dat voeding nummer 1 is en daarna komt de rest. Dus een goedkoop merk luier zou ik sneller geneigd zijn om te kopen. Maar snel overgaan op een ander merk voeding is niet iets wat ik zomaar zou doen.....zeker niet als mijn dochter het er heel goed op doet.
Ik vind nutricia niet stunten met een prijs. Nutricia is voor mij een bedrijf dat zeer kundig overkomt. Nee ik heb geen onderzoeken gelezen en nee ik ben geen expert op gebied van voeding.
Maar een bedrijf dat al vele jaren onderzoek doet (ik weet niet precies hoelang ze bestaan maar ik kan me niet anders herinneren) en actief onderzoek doet naar niet alleen babyvoeding maar ook medische voeding moet er in ieder geval heel veel verstand van hebben. Ze zullen dus ook niet zomaar deze stappen hebben genomen zonder er bewust van te zijn dat ze een hoop klanten zouden kunnen verliezen. Ik ben voor onderzoek en vooruitgang en dat is wat Nutricia doet.

Shirt
Berichten: 15
Lid geworden op: 07 okt 2005 17:05

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door Shirt »

@Stip

Dat van dat onderzoek en vooruitgang is nou eenmaal het gecreeerde imago van Nutricia. Dat wil niet zeggen dat het zo is, of dat het voor anderen niet geldt.

Kwalitatief gezien maakt het niet uit of je Nutrilon, Friso, Nestle of Similac gebruikt, ze voldoen allemaal aan zeer strenge eisen.

Ook aan Friso zijn prebiotische vezels toegevoegd, dus die zullen ook wel onderzoek doen. Nestle en Abbot (moeder van Similac) hebben zeer grote onderzoekscentra.

Natuurlijk is het prima dat je Nutricia producten wil gebruiken, maar het is niet zo dat het beter is.

Overigens zijn deze stappen gewoon genomen om, in hun woorden, "de stagnatie van de markt de babyvoeding te doorbreken". Oftewel de stappen zijn genomen om meer omzet te genereren, niet om de ouders of kinderen te plezieren (vraag is natuurlijk je een bedrijf dat kan kwalijk nemen).

stip
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 okt 2005 22:11

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door stip »

beste shirt,
Ik blijf erbij, een bedrijf dat zoveel risico neemt om hun producten aan te passen en een prijsverhoging toe te passen weet waarover ze praten. Het gaat dan niet alleen om omzet generen.....het gaat er ook om een goed product op de markt te zetten en daar zijn hun blijkbaar zo van overtuigt dat ze risico's durfen te nemen. Als ik alle reacties zo lees dan is het juist ten nadele van hun omzet.

Niets ten nadele van alle andere voedingen want uiteraard voldoen ze allemaal aan gestelde eisen maar wie nog meer neemt zulke risico's? en durft het aan om een beter product op de markt te brengen? verandering is vooruitgang en dat kost altijd wat.

Shirt
Berichten: 15
Lid geworden op: 07 okt 2005 17:05

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door Shirt »

Hieronder een bericht van Numico. Het gaat volgens Nutricia zelf dus duidelijk om 'het doorbreken van de stagnatie' en 'het bewerken van de markt'. Marketing taal voor het vergroten van de (winst) marges en omzet.

Verder staat op de Numico site: "Numico is een snelgroeiende onderneming met hoge marges gespecialiseerd in babyvoeding en klinische voeding". Met name 'hoge marges' is interessant in deze.

Volgens mij hebben ze de gevolgen van de prijsverhogingen volledig verkeerd ingeschat.

Mijn conclusie is dat de prijsverhogingen vooral met de belangen van de aandeelhouders en niet met de belangen van de ouders te maken hebben.

Numico schudt schap op
Woensdag, 21 september 2005 - Numico, producent van onder meer Olvarit en Bambix, gaat zich inspannen om de stagnatie van de markt van babyvoeding te doorbreken. Numico en Nutricia gaan aan de hand van drie stappen de Nederlandse markt bewerken. Zo zal de verpakking worden aangepast van melkpoeder Nutrilion. De nieuwe verpakking is innovatief en gebruiksvriendelijk. De tweede stap is een volledige herziening van het assortiment babyvoeding in potjes. Aan de hand van een zogenoemde variatieplanner kunnen moeders zorgen voor genoeg afwisseling in de voeding van hun kroost. De derde stap is een prijsverhoging. (Bron: Telegraaf)


2005-09-21. Dutch Retail Center


Het originele bericht op www.dutchretailcenter.nl/nieuwsartikel.php?p=8&id=85 is inmiddels weg, maar de google cache bestaat nog:

http://64.233.183.104/search?q=cache:N9 ... D85+&hl=nl

leuvie
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 okt 2005 20:51

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door leuvie »

Beste allemaal

1 je kunt nooit met 100% zekerheid stellen dat flesvoeding beter is dan borstvoeding, omdat daarin bijvoorbeeld ook antistoffen in zitten
2. numico doet veel onderzoek, ook goed wetenschappelijk onderbouwd en op veel verschillende gebieden en met diverse partners maar
3. het hoofddoel blijft echter geldverdienen
4. er zitten oa m.o.vetzuren in Nutrilon die niet (of minder) in bijvoorbeeld similac zitten en wel van groot belang zijn
5. er is geen (zichtbare) verbetering gekomen in de samenstelling t.o.v. de 'oude' nutrilon
6. de prijsstijging vind ik exorbitant hoog, en wijst duidelijk op punt 3 van dit betoog

fabienne
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 okt 2005 20:46

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door fabienne »

het is gewoon schandalig wat nutricia doet, zij willen idd een nieuw jasje en daar even vet op verdienen! eigenlijk zouden we met z'n allen moeten stoppen met het kopen van nutrilon.
:evil:
ik hoop dat ze bij radar er wat aan gaan doen, want dit kan eigenlijk niet zomaar door de beugel!

vfortuin
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 okt 2005 11:47

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door vfortuin »

Toen mijn dochtertje diarree kreeg na gebruik van de "nieuwe" Nutrilon III, mailde ik Nutricia daarover. Volgens hen kon dat niet, het was hetzelfde product gebleven! Dus bijna 4 euro meer voor een andere doos en een opbergmogelijkheid van een lepeltje!
HET PRODUCT ZELF IS DUS NIET VERBETERD!

Tot mijn verbazing ging het (verdere standaard)mailtje verder dat de prijsverhoging te wijten was aan een nieuwe verpakking EN NIEUWE SAMENSTELLING! In hetzelfde mailtje jezelf tegenspreken wekt erg veel vertrouwen.. Er zouden nu prebiotische vezels in zitten. Ik gecheckt: dat zat dus al in de oude verpakking (al zo'n 3 jaar, dat was bij mijn oudste al)

In het geheel vind ik de mededelingen van Nutricia naar consumenten toe en in de media erg misleidend en pure oplichting om je prijs voor hetzelfde product, maar andere verpakking zo te verhogen!

Mij zijn ze kwijt als klant, ik heb nog wat oude pakken kunnen kopen en daarna kan mijn dochtertje gelukkig over op de gewone melk. Maar er zijn nog genoeg andere mensen die langer aan de melk vastzitten en we hebben vast niet allemaal zo'n grote beurs als schijnbaar de Nutricia mensen hebben.

En over de potjes: om nu 30 cent meer te gaan betalen omdat er nu allerlei spannende menutjes tussen zitten? Mijn 1-jarige dochter geeft er niet om of het spaghetti of surinaamse schotel is, ze wil gewoon eten!

Mijn advies: daar waar je kan: BOYCOTTEN DIE NUTRICIA
Misschien dat er via de consumentenrubrieken wat actie kan worden ondernomen?

jbroeders
Berichten: 129
Lid geworden op: 07 aug 2005 21:32

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door jbroeders »

Als het je kind niet boeit, maal dan zelf wat eten klein, goedkoper en vaak nog gezonder ook.

vfortuin
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 okt 2005 11:47

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door vfortuin »

@jbroeders,

Je hebt ook gelijk, dat doe ik ook wel. Maar een potje op voorraad in de kast te hebben is natuurlijk ook handig. Daarbij moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf niet zo'n keukenprinses ben en af en toe mijn twijfels heb bij het feit of het misschien niet te eenzijdig is of te weinig voedingsmiddelen bevat. Ik wissel het meestal af. Vooral op de dagen dat ze naar de creche of oppas gaat of wanneer we onderweg zijn is zo'n potje handig.

Maar het zelf klaarmaken zal nu best vaker gebeuren en ik weet zeker, niet alleen bij mij! De lonen stijgen niet mee met de prijsverhoging! :cry:

jimson
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 okt 2005 20:56

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door jimson »

Beste allemaal,

Leuk hoor, extra vezeltjes en een "mooie" (maar zeer onpraktische) verpakking. Maar je kind zal maar verknocht zijn aan dat spul ... Mijn zoon is 3 1/2 en wil alleen maar pap van Nutrilon. Ik hoef niet met gewone melk aan te komen .... En dan gewoon maar ruim 2 euro duurder maken ... Alsof mijn kind die vezeltjes zal opmerken ...

Maar het kan nog gekker: de plaatselijke supermarkt hier verkoopt de OUDE verpakking van Nutrilon voor de prijs van de nieuwe ...

En alle vertrouwde smaakjes van de potjes weg ... ga goed zo door !! Bij een eventuele 2e baby voor mij dus zeker GEEN Nutrilon meer.

En ook ik hoop inderdaad dat Radar hier aandacht aan zou willen besteden. Want dit treft een heleboel mensen hard in de portemonnee.

Sander26
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 okt 2005 09:17

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door Sander26 »

Beste mensen,

Wij zijn het zelf ook totaal niet eens met deze prijsverhogingen. Een vriendin van mijn vrouw had gebeld met Nutricia en ze hadden tegen haar gezegd dat de prijsverhoging nodig was omdat de voeding essentieel veranderd is en daardoor nog beter is voor de baby.

Zij heeft hierna de oude en de nieuwe verpakking naast elkaar gehouden, maar er zit echter nog steeds precies hetzelfde in. Volgens mij komt het vooral door de verpakkingen van de melkpoeder en de potjes zelf die veranderd is. Het gekozen concept en de tijd en het geld dat hier in gestoken is, zal waarschijnlijk toch terug verdiend moeten worden.

Ik wil hier absoluut geen reclame maken, maar onze vorige buurman is jaren lang vertegenwoordiger geweest van een farmaceutisch bedrijf. Onderzoek heeft hierin uitgewezen dat Similac de beste voeding is. Dit wordt ook in Amerika zelf als de beste voeding aangeschreven. Deze is echter significant goedkoper dan Nutricia.

In plaats van potjes, kan je natuurlijk ook zelf je groenten pureren. Veel natuurlijk en ook veel gezonder. Alle vitaminen blijven bewaard en het is veel beter voor je kind ook. In de potjes zitten toch weer allemaal toegevoegde spullen. Jij eet zelf toch ook liever vers dan uit pot? Wij hebben nu een aantal potjes ingeslagen (voor de oude prijs) en als deze leeg zijn zullen wij deze weer hergebruiken door zelf te pureren en de potjes te bewaren in de vriezer. Dit is ten eerste veel natuurlijker en gezonder voor je kind en een bijkomend voordeel is dat dit ook nog eens goedkoper is voor jezelf (zodat je alsnog een lekker kopje koffie kan nuttigen op het terras of die broden kan blijven kopen bij de Lidl).

Je gezin hoeft er dus niet perse onder te lijden, maar inderdaad er gaat van ons uit geen cent meer naar Nutricia toe.

Groeten,

Sander

desiree1972
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 nov 2005 10:40

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door desiree1972 »

Nou ook ik ben zo'n boze moeder..
ik kocht de nutricia bij het kruidvat voor 7,99 en moet er dus nu 11,99 voor neertellen en dan zeggen ze bij nutricia dat het aan de winkels ligt dat het prijsverschil zo groot is. amehoela! ook werd mij verteld dat de samenstelling veranderd was maar daar is op de verpakking niks van te zien. Ik ben overgestapt naar Friso (ik weet niet of similac ook voeding heeft voor de hongerige baby want dat hebben wij nodig.)zonder dat mijn zoontje hier erg veel verschil van heeft gemerkt. Nutricia zal in iedergeval geen dubbeltje meer aan ons verdienen. Ik vind het gewoonweg schandalig dat ze dit zo doorzetten. waarschijnlijk omdat ze weten dat ouders de voeding toch wel kopen voor hun engeltjes! Nou mooi niet dus wij gaan gewoon over op een ander merk!!

Meis
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 nov 2005 11:02

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door Meis »

Beste allemaal,

Het enige dat echt werkt met dit soort acties van bedrijven als Numico die hun eigen omzetverlies via onze KINDEREN terug willen verdienen, is met z'n allen zoveel mogelijk:

:twisted: * M A S S A A L * B O Y C O T T E N !!! * :twisted:

Oké, Frisolac klontert inderdaad flink, maar misschien is (harder schudden en) wat minder anti-klontermiddel toch gezonder voor de kleine en zeker voor onze portemonnee!!
Ik vind het vooral erg voor de mensen die geen andere keuze kùnnen maken i.v.m. allergieën, en die al zo moeilijk kunnen rondkomen!
Voor deze mensen de tip: toch maar weer -via de huisarts?- naar de zorgverzekeraar? Tenslotte gaat het hier om een allergie (=ziekte)!

We gaan gewoon allemaal (indien mogelijk)wat anders proberen en verder lekker grotere porties pureren, in kleine bakjes invriezen en flink besparen!
Laten ze al die Nutricia-producten maar terug moeten halen en verschepen naar Afrika omdat wij WEIGEREN ze voor die prijs te kopen!

fabienne
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 okt 2005 20:46

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door fabienne »

nou ik stap mooi over op de babymelk van het kruitvat, nutricia zal ook van mij geen dubbeltje meer vangen.
kruitvat babymelk kost voor 800 gram € 5.49 dat is wel veel verschil met nutricia, en de samenstelling is precies hetzelfde.

bij deze mensen, stap over op kruitvat babyvoeding
laat nutricia het maar voelen! :!:

desiree1972
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 nov 2005 10:40

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door desiree1972 »

Heeft het kruidvat ook voeding voor de hongerige baby?

marja van't Spijker
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 nov 2005 16:36

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door marja van't Spijker »

mijn zoon had ook een koemelk allergie. Ik heb met een verklaring van de huisarts (dat hij daadwerkelijk een koemelkallergie had) een brief gestuurd naar mijn verzekeraar en heb alle nutrilon pepti vergoed gekregen!! scheelt erg veel geld. Het proberen waard.
gr Marja

fabienne
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 okt 2005 20:46

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door fabienne »

nee helaas hebben ze nog geen voeding voor de hongerige baby, ik gebruikte ook nutrilon voor de hongerige baby, dus ik moet het dan maar met de gewone doen.
mijn zoontje is nu 8 weken dus het zal al snel beter gaan dat hij om de 4 uur komt ipv om de 3 uur.

moeten we maar even volhouden :idea:

desiree1972
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 nov 2005 10:40

Re: Nutrilon en Olvarit

Ongelezen bericht door desiree1972 »

Fabienne, als je dan speciaal voor de hongerige baby moet hebben zoals ik kun je ook overgaan op friso. Dat heb ik gedaan en dat scheelt 4 euro je betaald voor 800 gram friso 7,99. je moet dan de Friso extra hebben werkt perfect!

Gesloten