Vanochtend gehoord in het krantennieuws en kijk eens even op www.silvo.nl
Persoonlijk vind ik dit enigszins overbodig & dan ook nog de argumenten waarom de vierkante bal beter is.........hahahahaha. Dat tie niet van je bord rolt & makkelijker te snijden is. Al jaren draai ik m'n ballen zelf & dat soort dingen is me nou nog nooit overkomen. Dat ze beter te braden/bakken zijn is me eigenlijk ook een raadsel, want de garing duurt volgens mij veel langer als je zo die vorm eens bekijkt. Krijgen we nog meer voedselvergiftigingen door het niet good doorbakken van het vlees. Kun je beter je bal gewoon wat platter maken, bakt ook makkelijk en snel. En laten we nou eerst maar eens beginnen géén kant-en-klare gehaktmixen erin te verwerken, want dat stikt van het zout & (kunstmatige) smaakmakers. (en het scheelt je zéker in je portemonnee). Voor mij geen gehaktvierkantje, sorry Silvo
Daarom heb ik alleen maar vierkante glazen, nooit last van kringen op tafel.
Er is dus over nagedacht, dat mag ik wel (leuke actie)
En je hebt gelijk, geen kruiden uit een pakje, gewoon zelf uitmaken wat er in moet.
Het is toch wel erg dat mensen daar over nagaan denken (de vierkante BAL) daar ook nog voor betaald krijgen en denken dat ze zo een bijdrage leveren aan de maatschappij. Zielig gewoon... een bal is een bal is een bal...toch!?
Het wordt ook een gehaktkubus danwel -blok of kijk maar.
We hadden al vierkante tomaten en de onvolprezen voorgekookte eieren van een meter, waarom dit dan niet
En let op, er komt vast een wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat vierkante ballen beter (of slechter) zijn voor de gezondheid
Het is geen bijdrage aan de maatschappij, dat hoeft ook niet, het is wel een grappige reclamestunt
Als je vierkante fabrieksballen hebt, passen er wel meer in een doos. Tot zover de voordelen.
Bij mij rolt de bal nooit van mijn bord, omdat het bord een opstaand randje heeft. Handig, dan glijdt de jus er ook niet af.
En als ik een bal bak waarvan ik wil dat die onder geen enkele voorwaarde wegrolt, druk ik hem na het rollen een beetje plat in de pan, is die nog eerder gaar ook.
Waar ik meer last van heb m.b.t. wegrollen: het prikken van spruitjes, als ze die nou eens als kleine kubusjes konden uitvoeren. Of erwtjes...
Dat ligt er natuurlijk maar net aan hoe je die ballen vierkant maakt. VOlgens mij geven ze er gewoon een vormpje bij, waar je dat gehakt dan in kan stoppen. Zo gaat er dus geen gehakt verloren. Het is geen gebeeldhouwde gehaktkubes oid.
Weet je wel hoeveel gehakt ze hebben weggegooid om daar een vierkant ding van te maken is gewoon niet normaal
Hoezo wordt er gehakt weggegooid ????
Het gehaktblok wordt gevormd voor het bakken (mbv een vormpje, zoals je op TV kan zien) en er wordt dus niks weggegooid.
Als ik 'm plat maak wordt er ook niks weggegooid ...
Heb je zelf wel eens een gehaktbal/schijf/blok gemaakt ????????????