LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aegon verliest leasezaak

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Procesvoerder.
Berichten: 22
Lid geworden op: 01 dec 2006 13:33

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Procesvoerder. »

Laten we dit ook niet vergeten, wat een schurken!

Een aandelenorder kan in het handelssysteem(elektronisch Orderboek) worden ingevoerd die door of via een Member van Euronext (een Member hoeft niet per definitie een bank te zijn). Alle details van een ingevoerde order worden bij Euronext elektronisch geregistreerd en bewaard. Bij uitvoering van de order worden de details daarvan ook geregistreerd en bewaard. De Member krijgt van de uitvoering direct bericht van Euronext. Op dit moment is een Member zowel voor het inleggen van een order alsmede voor de uitvoering daarvan aan Euronext order- en transactiefee verschuldigd. Indien de Member de order voor een client uitvoert zal de Member van de transactie een confirmatie naar de klant sturen.

Elke Member is aangesloten bij een Clearing Member, die op haar beurt aangesloten is bij de centrale clearingorganisatie Clearnet. Door de ClearingMember worden alle trasacties van de bij haar aangesloten Members geregistreerd. Dagelijks verrekent Clearnet met de ClearingMembers de saldi van zowel aandelen als de tegenwaarde in geld, welke het gevolg zijn van de transacties van de bij haar aangesloten Members. Een Member is aan zijn ClearingMember clearingfee verschuldigd. De daadwerkelijke leveringen van de aandelen (het settlement ) vindt om procestechnische redenen en in aansluiting op hetgeen internationaal gebruikelijk is, drie beursdagen na de transactie plaats.

Ingevolge de Euronext reglementen is een Member verplicht om een deugdelijke boekhouding en administratie te voeren voor het vastleggen van alle transacties en de afwikkeling daarvan en bewaarneming van effecten die op de Euronext Markten worden verhandeld. Deze boekhouding en administratie dienen gedurende vijf jaar te worden bewaard.

De veilige en betrouwbare en efficiënte afwikkeling van effectentransacties door de levering van de stukken en de betaling van de koopprijs op een snelle en relatief goedkope wijze is van groot belang voor het effectenverkeer. De belegger is wel bereid om koersrisico’s te lopen - zij het in beperkte mate - maar niet om hoofdsom risico’s (verlies van inleg) te lopen. Efficiëncy-verbeteringen die op dit terrein kunnen worden bereikt zijn van doorslaggevend belang voor de desbetreffende effectenmarkt.

Op het gebied van Clearing, Settlement, Depository & Betalingsverkeer wordt gewerkt aan herziening van het toezicht conform de nota 'hervorming van het toezicht op de financiële marktsector' (indeling van toezichttaken in prudentiële, systeem- en gedragstaken).

Het huidige toezicht op Clearing Settlement & Depository wordt uitgevoerd op grond van artikel 22 Wet toezicht effectenverkeer (Wte). In dit artikel is bepaald dat de minister van Financiën met het oog op het verlenen van een beurserkenning onder meer het afwikkelsysteem toetst. De AFM en DNB zijn de gedelegeerde toezichthouders en oefenen gezamenlijk het toezicht op de effectenafwikkelsytemen uit. Het toezicht op de centrale tegenpartij Clearnet S.A., Amsterdam Branch en het settlement- en bewaarsysteem Euroclear Netherlands is nader ingevuld door aan de beurserkenning van Euronext N.V. en Euronext Amsterdam N.V. het voorschrift te verbinden dat aan het toezichtskader Clearing en Settlement Euronext moet worden voldaan.

Voorts bepaalt artikel 2 Wet giraal effectenverkeer (Wge) dat er vanwege de minister van Financiën toezicht wordt uitgeoefend op het centraal instituut (statutaire naam Necigef, handelsnaam Euroclear Netherlands). De AFM is de gemandateerde toezichthouder. [hierover weet Piet meer] Het toezicht ziet er op toe dat handelingen/besluiten van Euroclear Netherlands niet in strijd komen met de belangen die de Wge beoogt te beschermen (eigendomsrechten van beleggers, eisen van een behoorlijk giraal effectenverkeer) respectievelijk met andere wettelijke en statutaire regels.

Als nieuwe taak wordt momenteel het gedragstoezicht op Clearing, Settlement, Depository & Betalingsverkeer ontwikkeld. In dit kader adviseren de AFM en DNB het ministerie van Financiën over de vormgeving van de wet inzake het toezicht op de infrastructuur van de financiële markten. Dit omvat zowel de betaling- als effectenafwikkelsystemen. De voorgestelde taakverdeling tussen de AFM en DNB resulteert erin dat DNB de taken zal vervult die gericht zijn op de stabiliteit van het financiële systeem en het voorkomen van systeemrisico. De AFM is verantwoordelijk voor een ordelijk en transparant marktproces, zuivere verhoudingen tussen marktpartijen en een zorgvuldige behandeling van consumenten.

jll
Berichten: 453
Lid geworden op: 10 feb 2004 21:34
Contacteer:

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door jll »

Wat ieders motieven op dit forum ook moge zijn, kunnen we afspreken geen ellenlange oude teksten te plakken? Als je denkt dat het relevant is, maak dan een korte samenvatting in combinatie met de link.
Terug naar het onderwerp:
Het arrest van Hof Leeuwarden roept een aantal vragen op:

- SNS-Bank heeft aan een timmerman met fl. 40.062,- bruto jaarinkomen een hypotheek verstrekt van fl. 474.798,-. Hiervan bestaat maar liefst fl. 408.279,- uit overwaarde. Hoefde de bank niet te weten/vragen wat het bestedingsdoel was? Waarom is SNS niet aangesproken?

- mr. Bos claimt in de media 700.000 euro schade. Hoe is dit bedrag opgebouwd, rekening houdend met gedane uitkeringen en niet te vergeten de bestaande restwaarde van de Vliegwielen, het Vastgoed Mixfonds en het Resultante Fonds?

- Aegon heeft haar standaard product Vliegwiel Koopsom exclusief omgebouwd voor Wagner & Partners, waarbij het lijkt alsof W&P het product op de markt brengt. Is dit toegestaan binnen de effectenwetgeving?

- Wat was, is en/of wordt de rol van de AFM bij alle betrokken instellingen?

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Janny »

Jil.
Kijk even 2 berichten naar voren.

jll
Berichten: 453
Lid geworden op: 10 feb 2004 21:34
Contacteer:

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door jll »

Met dank aan de beantwoording door Janny en Piet, ben ik nog even verder gaan spitten en op het volgende gestuit:

- SNS-Reaal was destijds voor 20% eigenaar van W&P. De hoge hypotheek was alleen mogelijk door de beleggingen te verpanden aan de bank, die in het inkomstenplaatje rekening hield met de directe opbrengsten uit de diverse fondsen. (Bron: Faas, Stichting Gedupeerden W&P)

- W&P is eerder door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt voor de brochure Box+Beleggen:
http://www.platformaandelenlease.nl/Uit ... 032005.htm (Bron: PAL)

jll
Berichten: 453
Lid geworden op: 10 feb 2004 21:34
Contacteer:

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door jll »

Deze uitspraak van Hof Leeuwarden blijft de nieuwsgierigheid prikkelen, temeer omdat er vele vergelijkingen zijn te trekken met Dexia. De weinige inhoudelijke reacties verbazen dan ook zeer. Zo blijft het raar dat mr. Bos de SNS niet heeft betrokken bij de claim, want SNS heeft al diverse schikkingen getroffen, zo blijkt uit het Volkskrant-artikel 'Zwartepieten over riskante hypotheken' van 7 oktober 2004:
...Uiteindelijk beklaagden zo'n tweehonderd klanten zich over de hypotheek die W&P had aangeprezen. De SNS Bank ging met de gedupeerden om tafel zitten en regelde een financiele handreiking...

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Piet »

In de vorige posting werd gesproken over een artikel uit de Volkskrant.
Het volledige artikel Zwartepieten over riskante hypotheken uit de Volkskrant van 7 oktober 2004 is hier te lezen : http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/07102004.htm

De uitspraak in de rechtszaak waarover in het artikel kort wordt geschreven is hier te lezen.
http://www.platformaandelenlease.nl/Uit ... 092004.htm

Leuke jongens die van de SNS bank en Wagner & Partners...
De Nederlandsche Bank en de AFM kijken hier anders tegenaan...ze kijken de andere kant op of grijpen te laat in.... en dat is ook zorgwekkend.

Groeten,
Piet

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Piet »

De nederlagen die Aegon keer op keer om zijn oren krijgt hebben zijn uitwerking niet gemist.
Steeds vaker worden rechtszaken voorkomen of stopgezet na een schikkingsvoorstel door Aegon aan de Vliegwielgedupeerden.

Aegon schikt met aandelenlease gedupeerden

Naar nu bekend is geworden heeft Aegon een schikking getroffen met 90 gedupeerden.
Het schikkingsvoorstel werd eind vorig jaar gedaan en in de loop van dit jaar bekrachtigd.
De betrokken gedupeerden hadden bij Aegon aandelenlease contracten afgesloten zoals het VermogensRendement, AEGON Optimum Vliegwiel Vermogen, Concept Vermogensplan, Vermogensconcept en Optimum Vermogensvliegwiel.

De tekst van deze schikking is hier te lezen : http://www.platformaandelenlease.nl/Overeenkomst.htm

Naast deze schikking is in de tweede helft van 2006 een vergelijkbare schikking overeengekomen met nog eens 106 gedupeerden met overeenkomstige aandelenlease contracten.

De Stichting Platform Aandelen Lease (PAL), belangenbehartiger van aandelenlease gedupeerden, vindt het opmerkelijk dat Aegon met deze schikking komt en wel vlak voor een uitspraak van diverse rechtszaken die door deze gedupeerden zijn aangespannen tegen Aegon.
Volgens PAL heeft Aegon geen vertrouwen in een voor haar gunstige uitspraak door de rechtbank en heeft door deze schikkingen een hogere financiële schade ontlopen.
Vele Vliegwiel gedupeerden zijn reeds aan het procederen en PAL roept de tienduizenden Vliegwiel gedupeerden op die nog niet aan het procederen zijn om via een advocaat of een belangenbehartiger als PAL te informeren naar de mogelijkheid om ook een procedure te beginnen tegen Aegon.
Doet een Vliegwielgedupeerde niets dan hoeft deze ook niet te rekenen op een eventueel gunstige schikking met Aegon.
Alleen gedupeerden die een gerechtelijke procedure beginnen kunnen een schikkingsvoorstel verwachten. Uitzondering zijn die contracten die regulier eindigen en een restschuld opleveren, Aegon komt in een aantal gevallen met de zgn. Duisenberg regeling die dan automatisch van toepassing is.
Het accepteren van een schikkingsvoorstel in de vorm van een Duisenberg regeling is in sommige individuele situaties te overwegen, maar contact opnemen met een advocaat of PAL is zeker te overwegen alvorens blindelings zo’n schikking te accepteren.

Al eerder had Aegon belooft te schikken met gedupeerden, maar is dit bijna nooit nagekomen.
Zie ook de volgende (oudere) berichten hierover :
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/17022003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/21032003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/29072003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/23012004.htm

Ook aan deze huidige schikking zaten (en zitten) haken en ogen, waar de betrokken gedupeerden niet echt gelukkig mee waren.

Aegon heeft aan de basis gestaan van de aandelenlease hausse in de jaren negentig met dochters LegioLease en Bank Labouchere. Honderdduizenden contracten zijn verkocht en deze leverden miljarden euro schade op voor de kopers hiervan
In 2000 heeft Aegon haar dochters LegioLease en Bank Labouchere verkocht aan Dexia Bank Nederland.
Door deze miskoop is Dexia de goede positie van vierde bank van Nederland kwijtgeraakt en door duizenden rechtszaken van gedupeerde cliënten zelfs gedwongen alle activiteiten in Nederland te staken. Een in 2002 gestarte rechtszaak van Dexia tegen Aegon wegens gemeende misleiding door Aegon in de verkoop van LegioLease/Bank Labouchere is in februari 2005 middels een schikking beëindigd. Aegon betaalde Dexia 218 miljoen euro om deze slepende rechtszaak te beëindigen.

Groeten,
Piet
Laatst gewijzigd door Piet op 17 jan 2007 12:59, 1 keer totaal gewijzigd.

Brabander
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 jul 2004 23:17

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Brabander »

Piet,

Hoe zit het dan met de Vliegwiel contracten die geen restschuld hebben op het eind. Daarbij zal Aegon denk ik geen schikking treffen ????

En zitten de mensen nog vast aan de lopende verplichtingen !!!

Of heb ik dat mis.

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Janny »

Ik heb veel gelezen en geluisterd, en mijn voorzichtige conclusie is, hoe eerder je , je aanbetalingen/inleggelden stopt/afwerkt hoe voordeliger.
Met andere woorden: je bent ontevreden? dan onmiddelijk actie ondernemen, zodat je kosten/betalingen niet verder oplopen.
Daarmee geef je ook aan dat je het er absoluut niet mee eens bent. Immers als je doorbetaald is dat een vorm van stilzwijgend goedkeuren van de situatie.

Ook in de uitspraken komt steeds terug dat het betaalde/de inleg weg is, tenminste vaak , en de restschuld een ander probleem is. Dan denk je dus hoe kleiner de inleg/betaling hoe minder schade.Conclusie : zo snel mogelijk stoppen met geld pompen in een zinkend schip.

Jammer voor al die mensen die toendertijd alles in een keer betaald hebben, hoe werken ze dat af? klopt, je hebt op een bepaald moment buitengerechtelijk vernietigd, maar word het geld dat rekenkundig na die datum betaald zou worden ook als niet betaald beschouwd???
Voorbeeld: mijn man heeft na ongeveer 19 maanden buitengerechtelijk vernietigd. echter door de eenmalige betaling waren wel al alle 36 termijnen voldaan.
Janny

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Piet »

Hallo Brabander,
Hoe zit het dan met de Vliegwiel contracten die geen restschuld hebben op het eind. Daarbij zal Aegon denk ik geen schikking treffen ????
De Duisenberg regeling van Aegon is te vergelijken met de Duisenberg regeling van Dexia.
Het gaat dus alleen maar over contracten die met een restschuld eindigen.
Aegon bied geen schikking aan als het contract zonder restschuld wordt beeindigd.
Er is ook geen schikking voor contracten die al zijn beeindigd en waarvan de restschuld is betaald.
Aegon komt over het algemeen pas met een schikkingsvoorstel als je dreigt met een gerechtelijke procedure.
Veel gedupeerden doen dat niet zo snel omdat men bang is voor de kosten en dat is precies waar Aegon op gokt.
Procederen is echter voor iedereen betaalbaar, of via subsidie op de advocaatkosten of via No cure no pay, b.v. Leaseproces.
En zitten de mensen nog vast aan de lopende verplichtingen !!!
Aegon (maar ook de andere banken in een zelfde soort situatie) zullen je altijd aan je financiele verplichtingen houden. Geld is leven voor Aegon.
Niet betalen betekent dreigementen met een incasso bureau.
Sta je juridisch sterk (b.v. een beroep doen op de Wck of het ontbreken van de handtekening van de partner) dan stelt een incasso bureau niets voor.
Iedereen kan een incasso bureau beginnen maar er is geen enkel pressiemiddel om je te laten betalen.
Met een beetje advocaat zal de rechter een vordering van de bank van deze incassokosten afwijzen.
Aegon kan geen BKR registratie aanbrengen omdat Aegon geen lid is van het BKR.

Groeten,
Piet

wes63
Berichten: 33
Lid geworden op: 25 mei 2005 22:56

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door wes63 »

Ik heb lang getwijfeld of ik mijn kaarten hier op dit forum ten toon zou spreiden maar nu lijkt het mij voor de gedupeerden van zowel Aegon als Dexia wenselijk aan te geven waartoe Aegon bereid is te gaan om een rechtspraak te voorkomen.

Voor de goede orde: ik behoor tot 1 van die 196 deelnemers die had deelgenoemen aan 1 van de volgende produkten (VermogensRendement, AEGON Optimum Vliegwiel Vermogen, Concept Vermogensplan, Vermogensconcept en Optimum Vermogensvliegwiel).

Hierbij moet ik wel stellen dat de tussenpersoon, Concept Vermogensadvies, ten alle tijde alles in het werk heeft gesteld om klanten bij te staan en in alle stilte problemen met Aegon op te lossen.
Voor ons gedupeerden is het daarom redelijk afgelopen maar helaas dreigt dit bedrijf alsnog vermalen te worden in een duister machtsspel.

Om een uitspraak te voorkomen heeft Aegon onze groep het volgende geboden:
- kwijtschelding restschuld
- Aegon neemt de advocaatkosten voor zijn rekening
- 50% van de betaalde rente retour.

Nagenoeg de gehele groep was tevreden met dit voorstel.
Voor mij persoonlijk was het een grote opluchting om dit hoofdstuk af te kunnen sluiten.

wes63.

Navarre
Berichten: 663
Lid geworden op: 26 apr 2006 16:21

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Navarre »

Van harte Wes63, een mooie regeling. Geniet ervan!

faeks
Berichten: 958
Lid geworden op: 08 nov 2005 22:47

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door faeks »

Wes, als je je er in kunt vinden, van harte gefeliciteerd!

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Elias »

Nagenoeg de gehele groep was tevreden met dit voorstel.
Voor mij persoonlijk was het een grote opluchting om dit hoofdstuk af te kunnen sluiten.
Aldus een van de benadeelden, Wes63, die daarmee duidelijk aangeeft hoe het zit en wat de gevolgen van eea hebben teweeggebracht. Ik ben blij voor wes63 dat hij er op deze manier vanaf is.
Wes, als je je er in kunt vinden, van harte gefeliciteerd!
Ook faeks pakt dit kennelijk als zodanig op en zit, zoals ieder weldenkend en medelevend mens op dezelfde lijn.

Maar dan de niet aflatende reactie van ene Navarre, die niet kijkt naar datgene wat betrokkene ( de gedupeerde partij ) heeft af moeten wegen om uiteindelijk voor zijn rust te moeten kiezen:
Van harte Wes63, een mooie regeling. Geniet ervan!
- "Van harte":
maw er is je iets feestelijks gegund, een soort lot uit de loterij. Het verdienen of recht er op hebben is niet im frage, je hebt gewoon geluk gehad en mag wel erg dankbaar zijn.
- "een mooie regeling": zoals Navarre ook de Duisenbergregeling in de hemel prijst. Dit soort regelingen staan niet in verhouding tot datgene wat de veroorzakers op hun geweten hebben, maar er helaas op deze manier mee tussenuit komen. Omdat de vraag " Hoe anders en hoelang verder dan ? " door diezelfde machtige en draagkrachtige tegenpartij heel simpel kan worden ingevuld met als gevolg zeer (ver-) zware (-nde) omstandigheden voor de gedupeerde.
- "Geniet ervan!": Eigenlijk herhaling en samenloop van vorenstaande, als of je de Lotto hebt gewonnen en het nu ineens onzettend veel beter hebt, zonder zorgen op wel vlak dan ook.

In feite pure minachting dus, een wolf in schaapskleren, op z'n minst met een dubbele tong gesproken !

Wiens taal spreekt Navarre eigenlijk? In al zijn postings zie je dit terug en hij krijgt dan ook - misschien stilzwijgend op de tegenpartij/veroorzakers na - dan ook steeds de wind van voren.
Degene die nog adem heeft om door te vechten en/of degene daarbij het voortouw nemen worden al helemaal de hel in gewenst.

Als de aard van Navarre nu nog niet duidelijk is dan weet ik het ook niet beter meer uit te leggen.

Iedereen een gelukkig en beter 2007 !

Navarre
Berichten: 663
Lid geworden op: 26 apr 2006 16:21

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Navarre »

Ongelovelijk.......ziehier het ware gezicht van afgunst.

Elias, eigenlijk moet ik je dankbaar zijn voor hetgeen je hier plaatst, duidelijker kan het niet zijn.
Je laat hier duidelijk je ware gezicht zien.

Jij en je vrienden gunnen werkelijk niemand iets.

wes63
Berichten: 33
Lid geworden op: 25 mei 2005 22:56

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door wes63 »

Navarre,

Eigenlijk had ik niet op jouw posting willen reageren maar jouw reacties dwingen mij hiertoe:

Uiteraard heeft Aegon mij vanaf 2002 onder druk gezet. Brieven en vragen mijnerzijds werden nimmer beantwoord.
Gelukkig heeft mijn Concept Vermogensadvies mij gesteund en voorzien van de nodige informatie. Mede hierdoor heb ik tenslotte 50% van mijn inleg terug ontvangen.

Die felicitatie van jou is wat mij betreft eerder bestemd voor mijn tussenpersoon en de advocaat in deze. Immers hun onophoudbare inzet en kennis heeft Aegon er toe gebracht een acceptabele schikking te doen. (geen Duisenberg, zie mijn eerder posting)

"het geniet ervan" was de reden om deel te nemen. Helaas heb ik 50% van mijn inleg moeten laten vallen, dus kom nog behoorlijk wat tekort om direkt van te genieten. Ik kan in ieder geval weer vooruit kijken en weer vertrouwen trachten op te bouwen.

wes63

B-
Berichten: 273
Lid geworden op: 23 jan 2006 15:52

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door B- »

Misschien is het een goed plan als Concept Vermogensadvies de overige 50% vergoed. Zij waren toch de deskundigen die dit product "adviseerden"?

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Janny »

wes63

Mijn gelukwensen, hiermee kun je een begin maken met verder leven.
Voor een gelijkwaardige schikking mag Dexia bij mij aankloppen.!
Ja, hiermee erken ik dat ikzelf ook fouten heb gemaakt, maar ontken niet de verantwoordelijkheid van Legio-Lease ten opzichte van haar cliënten.Wat waren mijn fouten, wel dat ik de reclame geloofde, en er opvertrouwde dat Legio-lease waar zou maken wat ze beloofden. Rekening houdend met de ongelijkwaardigheid van de partijen, en de fouten aan weerszijden gemaakt zijn. zou ik hiermee verder kunnen. Betekend dat dat ik mijn procedure verander? nee , die gaat gewoon door.

Verder iedereen een goed nieuwjaar gewenst.
Janny

LindaLovelace
Berichten: 372
Lid geworden op: 18 dec 2004 18:12

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door LindaLovelace »

Elias


Geplaatst op 31 Dec 2006 20:26 door Elias
Quote:
Nagenoeg de gehele groep was tevreden met dit voorstel.
Voor mij persoonlijk was het een grote opluchting om dit hoofdstuk af te kunnen sluiten.


Aldus een van de benadeelden, Wes63, die daarmee duidelijk aangeeft hoe het zit en wat de gevolgen van eea hebben teweeggebracht. Ik ben blij voor wes63 dat hij er op deze manier vanaf is.

Quote:
Wes, als je je er in kunt vinden, van harte gefeliciteerd!


Ook faeks pakt dit kennelijk als zodanig op en zit, zoals ieder weldenkend en medelevend mens op dezelfde lijn.

Maar dan de niet aflatende reactie van ene Navarre, die niet kijkt naar datgene wat betrokkene ( de gedupeerde partij ) heeft af moeten wegen om uiteindelijk voor zijn rust te moeten kiezen:
Quote:
Van harte Wes63, een mooie regeling. Geniet ervan!


- "Van harte":
maw er is je iets feestelijks gegund, een soort lot uit de loterij. Het verdienen of recht er op hebben is niet im frage, je hebt gewoon geluk gehad en mag wel erg dankbaar zijn.
- "een mooie regeling": zoals Navarre ook de Duisenbergregeling in de hemel prijst. Dit soort regelingen staan niet in verhouding tot datgene wat de veroorzakers op hun geweten hebben, maar er helaas op deze manier mee tussenuit komen. Omdat de vraag " Hoe anders en hoelang verder dan ? " door diezelfde machtige en draagkrachtige tegenpartij heel simpel kan worden ingevuld met als gevolg zeer (ver-) zware (-nde) omstandigheden voor de gedupeerde.
- "Geniet ervan!": Eigenlijk herhaling en samenloop van vorenstaande, als of je de Lotto hebt gewonnen en het nu ineens onzettend veel beter hebt, zonder zorgen op wel vlak dan ook.

In feite pure minachting dus, een wolf in schaapskleren, op z'n minst met een dubbele tong gesproken !

Wiens taal spreekt Navarre eigenlijk? In al zijn postings zie je dit terug en hij krijgt dan ook - misschien stilzwijgend op de tegenpartij/veroorzakers na - dan ook steeds de wind van voren.
Degene die nog adem heeft om door te vechten en/of degene daarbij het voortouw nemen worden al helemaal de hel in gewenst.

Als de aard van Navarre nu nog niet duidelijk is dan weet ik het ook niet beter meer uit te leggen.

Iedereen een gelukkig en beter 2007 !
Niet te geloven zeg en dan te bedenken dat er 6000 van dit soort mensen in deze enge club zitten.

wes63, gefeliciteerd! In ieder geval heb jij gedaan wat het beste voor jou is en tenminste niet geluisterd naar die PALjassen.
Die gang heeft tot nu toe alleen nog maar gesloten deuren. Jij hoeft niet te wachten tot 2010 voor een uitspraak.

Lavi
Berichten: 157
Lid geworden op: 29 nov 2006 10:13

Re: Aegon verliest leasezaak

Ongelezen bericht door Lavi »

Zijn alle gedupeerden op dit forum zoals die Elias?
Wat een schoft zeg. :(

Gesloten