LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rijscholen

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Johny

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Johny »

Als je ziet wat voor kanslozen rijles geven is het ook te verwachten dat je al die problemen krijgt.

Ik heb ook eens iets aan de hand gehad waarna ik heel brutaal de kamer van de examinators ingelopen ben en openlijk mijn mening heb gespuid over de bewuste rijschool.

Ik kan je vertellen dat de rijschool daar NIET erg blij mee was. Daar ging 10 jaar slijmen en zakken zeuren in 5 minuten naar de haaien.

Echt een aanrader, lachennn :)

Johny

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Johny »

Leuk forum trouwens, het woord z e i ke n wordt automatisch omgezet in "zeuren".
Knap gemaakt :)

nursejoyce

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door nursejoyce »

Ik heb rijles gehad bij rijschool Stuijvenvolt in Amstelveen. Een geweldige rijschool. Daarvoor had ik bij iemand anders gelest ( 2 lessen) en ik bleef maar rondjes rijden om een grasveld in z'n 1 of als het kon in z'n 2. Dit is rijschool Rob Rijnaars. Dat viel me meteen tegen. Toen ik bij deze rijschool in Amstelveen terecht kwam, werd mij een vrouwelijke instructeur aangewezen. Deze meid was wat betreft communicatieve vaardigheden top, haar manier van les geven paste bij mijn manier van leren en na 19 lessen van 1,5 uur had ik mijn rijbewijs in ÉÉN keer gehaald.
zo zie je maar, niet elke rijschool / instructeur is slecht!! :wink:

MS X

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door MS X »

Ik les zelf bij Mariette Boon in Beverwijk. Op dit moment is zij met zwangerschapsverlof dus zit ik bij haar vervanger. Maar over Mariette ben ik zeer te spreken. Omdat zij het alleen doet kan ze maar een beperkt aantal leerlingen hebben dus de garantie dat je meteen kan rijden is er niet. Soms moet je even wachten tot er iemand is geslaagd voordat je kan beginnen. Maar het is het wachten waard. Ik moet 29 november afrijden weliswaar bij haar vervanger, maar als ik in één keer slaag heb ik dat aan haar te danken. Haar manier van lesgeven is erg onspannen en gezellig. En ze laat je pas examen doen als zij ervan overtuigd is dat je een hele grote kans maakt in één keer te slagen. Zo voel je je zekerder tijdens een examen. Er zijn veel rijscholen die het examen gewoon aanvragen ookal weten ze dat je vrijwel geen kans op slagen hebt, maar dat interesseerd ze niets zolang zij hun geld maar krijgen. Mariette is dus niet zo, en haar slagingspercentage is terug te vinden op de site van het CBR. :lol: :!:

Johny

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Johny »

Mensen wat mij betreft hoeft je hier geen reclame voor je rijschool te maken. Wie garandeert mij dat het niet de rijschool zelf is die hier positieve verhaaltjes neer schrijft

MS X

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door MS X »

Waar slaat dat nou weer op. Ik reageer gewoon op een eerdere oproep van iemand die op zoek is naar een goede rijschool in de regio beverwijk/heemskerk. En omdat veel vrouwen/meiden vaak moelijkheden hebben met mannelijke instructeurs zoals in dit forum ook wordt aangegeven kan ik Mariette van harte aanbevelen. Ik heb nu les van haar mannelijke vervanger, een man ergens halverwege de 40. Hij is ook wel oke, maar ik merk dat ik me een stuk minder op mijn gemak voel in de auto en dat heeft te maken met de manier van benadering. En nou ben ik wat mensen betreft veel gewend, want ik werk in de horeca, maar het is vervelend als je in de auto zit en je bent afhankelijk van je instructeur en deze maakt de ene 'rare'opmerking na de andere. Ik ben er gewoon achter gekomen dat als je je niet echt op je gemak voelt bij je instructeur dat je prestaties ook minder zijn. Ik maak nu af en toe fouten die ik bij Mariette nog nooit gemaakt had, alleen maar omdat het niet zo goed klikt met haar vervanger. Mijn advies aan iedereen die nog moet beginnen is: Zoek gewoon een rijschool met een goed slagingspercentage, en probeer eens een lesje. Bevalt de persoon die lesgeeft je niet, zoek gewoon verder. Voel je vooral niet verplicht om bij deze rijschool te blijven.

m1983

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door m1983 »

trouwens mijn slechte ervaring bij de anwb is die in GRONINGEN dus dat je dat dan ff weet...
een anwb rijopleiding is alleen geschikt als je al kan autorijden denk ik?
je kan beter met een gewonen rijschool een dealtje maken!!!!!! dat willen ze echt wel hoor!
:!:

Chirine

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Chirine »

Ik heb een goede site gevonden waar je alles kunt lezen over rijles!! Je kunt er o.a. 'on-line lessen' volgen. Je kunt dan nalezen hoe je de handelingen enzo moet uitvoeren! En wat je allemaal behandelt tijdens de rijlessen. Erg leerzaam!! En op welke punten je moet letten tijdens je examen.'t Is echt de moeite waard om op die site een kijkje te nemen. Ik heb er zelf heel veel aan gehad! http://www.boezelijn.nl

aleksandra

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door aleksandra »

Hallo,

Mijn ervaring is even min leuk met de bovengenoemde. Ik zal ze geen rijschool noemen, want zo hendelen zij bijlange na niet naar behoren.

Ik heb n.a.v. een proefrit een advies pakket aangeraden gekregen. Dat was de spoed 5 daagse 24uur. (€ 1200.00)

En daar begint het mee.

Ik de kleine letter kwam ik achteraf dat ik 12 uur les heb i.p.v. 24 uur. De overige 12 uur bedoelde ze als meekijken. En ook meekijken is er nooit van gekomen.
De 5 daagse klopt ook niet, want pas op een hele lange termijn kan je lessen plannen en dan hopen dat je een leraar krijgt die achter zijn school staat en niet elke min 20 min te laat komt. En als je dat aangeeft dan heeft de instuctuur geen zin in gezeik, want hij zelf was ook niet tevreden over zijn baas All In Solo.

De coordinator verzekerd mij van een hele goede instucteur.
En wat denk je? Ook de nieuwe instuctuur is te laat (15min). Hij was niet op de hoogte gesteld van de situatie en ik heb hem ook niet ingelicht.
Ook deze bleef te laat komen en koos er wat van te zeggen.
Deze was daar ook niet van gedient.

En nu ik gezakt ben heb ik nog 6 exames te goed van All in Solo, maar ook de kleine lettes wijzen op extra lessen nemen! Minimaal 4x 90minuten ) kosten zijn € 240.00.

Inmiddels een jaar verder en de een na laatse dag komt mijn instuctuur niet opdagen hij heeft pech en kom i.p.v. in de ochtend laat in de avond. Maar ook dat red hij niet en belt om 18.30 af.
Maar ik heb morgen examen en heb nog 2.30 uur lestijd betaald?
Ja die moeten we maar laten schieten, want ik kan niet.

De volgende dag krijg ik een bericht via sms van de instuctuur:
Ik ben ziek bel kantoor maar.
Op kantoor kunnen ze niemand regelen en hebben geen instructuurs dus moet mijn examen laten vallen!

Radar dit is nog niet eens alles maar
soort dingen kunnen toch niet!!!!

Aleksandra[/b]

Gast

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Gast »

Ben het helemaal met je eens Aleksandra,
en geloof me jij bent niet de enige.
Ik spreek uit ervaring, ik kan je diverse voorvallen noemen maar dat kan ik beter niet doen omdat ik dan in de problemen zal komen waarschijnlijk.
Als ik je een advies mag geven: als je niet slaagd probeer bij all in solo te vertrekken.

Ik vraag me trouwens ook af waarom niemand dit eens onder de loep neemt.

Anonieme instructeur.

tido

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door tido »

mijn naam is tido asser van de gelijknamige rijschool.
belangrijk is dat je jezelf op je gemak voeld bij je instructeur, dat er dan een verschil in prijs bestaat tussen vershillende rijscholen is niet zo vreemd want een eenmanszaak heeft minder onkosten dan een grote rijschool.
bij mijn rijschool betaal je 38 euro per vol uur , dus 60 minuten rijden .
voor verdere informatie kan je altijd even kijken op www.tido-asser.nl of bel mij even op 06-50634060 voor een gratis proefles zonder verplichting. tido.

Gast

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Gast »

ja je hoef hier ook geen reclame te maken voor je eige rij school.
en idd er zou best een onderzoek mogen komen op tv, van rijd scholen en het CBR.
want je betaal je eigen kompleet schil aan die zooi.

Henk Haas

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Henk Haas »

De ANWB krijgt er in deze discussie nogal van langs. Niet geheel terecht lijkt me.

In september heb ik in Utrecht bij de ANWB de 10-daagse rijopleiding gedaan. Wat mij opviel:

- Goede organisatie
- Heldere en inzichtelijke didactiek
- Voortgangskaarten werden ook besproeken
- In mijn geval: kundige en betrokken instructeurs (drie in totaal)

Een snelle opleiding vraagt om veel motivatie bij jezelf en absolute toewijding tijdens de looptijd vat het programma. Als je die niet kunt geven, moet je er niet aan beginnen. Kun je dat wel, dan heb je een goede kans om in 10 dagen te slagen. Zelfs mij is het gelukt, en ik was nou niet echt een natuurtalent... ;-)

Daniël Laskewitz

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Daniël Laskewitz »

Ik les nu al een tijdje bij de rijbewijswinkel te utrecht en het bevalt me uitstekend, leuke instructeur, leuke sfeer, naja heel veel goeie dingen, het kan gebeuren dat je het niet treft met de instructeur/instructrice maarja, dat kan overal gebeuren. je weet het meestal pas na een aantal lessen... als je al betaald hebt! ik heb geluk gehad denk ik dan.... maar heb niks tegen de rijbewijswinkel, ben altijd goed behandeld enz.

Groeten,
Daniël Laskewitz

Simool
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 apr 2007 13:18

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Simool »

Meer dan 6 maanden geleden heb ik rijlessen gevolgd bij rijschool de Bruijn in venlo.

Tot mijn eerste examen had ik les van een man, de lessen gingen niet zo goed en ik leek het niet te leren, schakelen ging moeilijk en spiegelen ging ook niet.
Die leraar was vaak Bot en had ook ruzie met zijn vrouw aan de telefoon . toch hield ik de moed erin.

Na mijn eerste examen kreeg ik een nieuwe juf, omdat mijn leraar geen tijd meer had om mij in te plannen. (vreemd genoeg wel mijn buurjongen die nieuw was bij de rijschool en meer talent had.)

De juf was echt een trut, ze belde steeds aan de telfoon met haar turkse vrienden, in het turks, en ze schelde vaak en trok aan het stuur.

Toen ik dan voor de tweede keer op moest was ik dan ook erg zenuwachtig en ik had er geen vertrouwen in.
Het examen zelf ging niet slecht maar de jufvrouw was tijdens het examen steeds aan het praten met de examinator en door hun gesprek voelde ik me erg ongemakkelijk, ze praatte over meisjes die maar niet konden leren rijden, meisjes die al zoveel lessen hadden gehad en die niet konden leren schakelen en die niet konden spiegelen (JA, HET SLOEG NOGAL OP ..MIJ) en ik zakte dan ook omdat ik te onzeker reed.
Na dit examen had je juf al helemaal geen zin meer in mij, wanneer ik de leswagen in kwam zuchte ze zovan pffff gaan we weer. En mijn niveau ging dan ook steeds omlaag.
HEt derde examen was ik dan ook een brok zenuwen en van tevoren wist ik al dat ik ging zakken, maar wat er gebeurd had ik nooit kunnen verwachten,
Het bgon al toen we de parkeerplaats afliepen naar het examenlokaal, de juffrouw riep naar alle andere leraren en vroeg hoe groot hun *** wel of niet was.
Ook tijdens het examen bleef te door gaan, grapjes over "hellingtrekken", de grote van de *** van de examinator en ze vroeg aan de examinator of hij porno bekeek op internet. en zo ging het door, ik voelde mij echt niet op mijn plaats "wat deed zij nou weer".
Ik zakte en ben nooit meer teruggegaan naar die rijschool. Ze hebben ook nooit gebeld van waar blijf je.

Ik ben aar een niewe rijschool gegaan en ik heb daar 20 lessen gehad om mijn vertrouwen terug te winnen.

Ik weet niet of ik nog wat kan doen aan die rijschool omdat het nu al zo lang geleden is. maar ik moest dit ff kwijt.

en

GA NIET BIJ DE BRUIJN IN VENLO.

gr. simoo

Bos-M
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 jul 2007 23:07

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Bos-M »

Van 8 dec 2004 naar 1 april 2007 en dan nu ik....niet erg veel gelezen die topics over rijscholen....Maar "Simool", mocht je dit nog eens lezen, dan kijk eens bij: http://www.rijschoolvergelijker.net/rij ... /DE+BRUIJN
Zal mij benieuwen welk kommentaar jij erbij zet..groeten...Wil.

marnas
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 feb 2011 16:35

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door marnas »

Ook ik heb rond 2008 problemen gekregen met rijscholen.
Ik lesde toendertijd bij verkeersschool Bibi
Een soort eenmanszaak.
De man was zeer bekwaam en was qua lesgeven zelf zeker een goede instructeur.
Echter gingen we af en toe wel eens een half uur lang op de snelweg alleen zodat hij alvast dicht bij zijn volgende leerling kon komen. Verder vroeg ik hem af en toe of we een specifieke handeling konden oefenen, maar daar was nooit tijd voor(wel raar je betaalt voor die tijd, toch?).
Door het uitmelken van de lessen ben ik 40 lessen kwijt. Waarvan maar 30-33 effectief. Als mensen vragen hoe lang ik er over heb gedaan zeg ik ook 30.
Het uitmelken tel ik niet mee.

Achteraf denk ik dat ik zelf wel had kunnen inzien dat t niet goed was wat er gebeurde.

Inderdaad, naar het slagingspercentage kijken is al 50% van het zoeken naar een geschikte rijschool. Maar kijk uit dat je niet om de tuin wordt geleid. Bekijk ook hoeveel mensen daar hebben afgereden. Een slagingspercentage van 80% als er 20 mensen hebben afgereden zegt veel minder dan 60% met respectievelijk 100.

?gast?
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 apr 2011 17:00

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door ?gast? »

ik heb nu een half jaar mijn rijbewijs en heb alleen maar goed ervaringen met mijn rijschool, hij was over al eerlijk over en liet mij zelfs zien dat er voor mijn examen niet eerder plek was dan over 4 weken. Wij hebben toen besloten om niet meer 4 uur maar nog maar 2 uur in de week door te lessen en in mijn examenweek wel weer 4 uur.( in 1 keer geslaagd) Dus ik kan rijschool Jeroen Littink echt aanraden.

p.s. had ook maar 32 lessen gehad.

Y. van Ark
Berichten: 13
Lid geworden op: 08 jul 2010 19:36

Re: Rijscholen

Ongelezen bericht door Y. van Ark »

Als rijschoolhouder kan ik de volgende tips geven:
- Goedkoop is duurkoop.(Koop een pakket dat is voordeliger)
- Zorg dat er een instructiekaart aanwezig is.(Elke les ermee afsluiten)
- Spoedopleiding is voor zeer weinig mensen weggelegd.(ANWB= NO GO!)
- Haal z.s.m. je theorie.(Liefst zelfs voor je begint met praktijk)
- Ga voor een gemotiveerde fulltime kleinere rijschool.(geen part-time bus-chauffeur die ik hier wel eens zie)
- Neem een proefles en zorg zo voor vergelijkingsmateriaal.(Gratis en VRIJBLIJVEND)
- Volg je gevoel!

Er zijn zoveel slechte rijscholen.
Als rijschool zoekende zie je door de bomen het bos niet meer.
http://www.rijschoolgegevens.nl vertelt je veel over de rijscholen bij jou in de buurt.
Boven de 40% is OK en meer dan 25 examens per jaar.

Gesloten