LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] starsteps modellenbureau

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
lianne88
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mei 2007 21:48

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door lianne88 »

Hallo Allemaal,

ongeveer een jaar geleden ging ik mij inschrijven bij starsteps,ik was toen nog 17 en had geen toestemming van mijn ouders,

na een jaar wordt er weer 44,00 afgeschreven en dat terwijl ik absoluut geen behoefte heb aan starsteps,

ik heb gemailt maar krijg geen antwoord,en krijg dreigementen met incasso bureaus.

Ikwas 17 geen toestemming en er staat in hun voorwaarden dat een minderjarige zonder teostemming geen lid mag worden.

Ik betaal dus niet!

acjzr1
Berichten: 827
Lid geworden op: 11 mar 2004 20:58

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door acjzr1 »

Even een reactie voor alle aspirant-modellen.
Neem als je een fotoshoot interessant lijkt eens contact op met fotoclubs uit de buurt.Veel clubs zitten te springen om modellen.
De kwaliteit van de foto's zal zeer wisselend zijn,maar het is vrijblijvend en vooral Gratis! Je krijgt per fotograaf ook nog een aantal afdrukken cadeau.Twee voordelen: Jij krijgt ervaring met model staan/poseren.
De amateurfotografen krijgen ervaring met modelfotografie.
Betaal zelf nooit voor foto's van een "modellenbureau"!
Ik ben lid van een club en krijg alleen onervaren modellen voor mijn lens.Zowel voor hen als voor mij(en de andere clubleden)is dat een zeer leerzame ervaring.Veel succes! Acjzr1 8)

vet123
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 jun 2007 16:42

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door vet123 »

Leuk zo'n starshoot dacht ik. Op 5 mei j.l. heb ik de starshoot (€99,-) dan ook gehad. Binnen twee weken zou ik de foto's thuisgestuurd krijgen (dus op 19 mei).
Op de 19e waren ze er helaas niet. Woensdag de 23e waren ze er nog steeds niet, dus ik besloot te bellen. Ik belde naar Starsteps zelf, ik werd automatisch in de wacht gezet. Na in een half uur in de wacht te hebben gestaan besloot ik om ook een ander nummer te bellen van Starsteps. Daar kreeg ik te horen dat het 1e nummer waarop ik belde niemand aanwezig was. Fijn dacht ik, zorg er dan voor dat ik niet in de wacht word gezet.

Maar goed om terug te komen op mijn foto's van de starshoot. Ik vroeg de mevrouw hoe het met de foto's stond, of ze al opgestuurd waren. Ik kreeg te horen dat ze onderweg waren en dat ik ze de volgende dag kon ontvangen. De volgende dag waren ze niet binnen en besloot weer te bellen. Tot op de dag van vandaag heb ik zeven keer gebeld en iedere keer werd mij verteld dat ze opgestuurd werden/ waren.

Vandaag besloot ik nogmaals te bellen. Ik was het zat dat er iedere keer beloofd werd dat ik de foto's de volgende dag in huis zou hebben en de mevrouw die ik vandaag aan de telefoon had, kon mij er niets over vertellen en ik moest maar een mailtje sturen of het dinsdag nogmaals proberen. Daar ging ik natuurlijk niet mee akkoord, ik wilde nu weten waar mijn foto's waren en vroeg of ik haar baas kon spreken. Die was in "bespreking". Iemand anders kon ik ook niet spreken. Ik vertelde dat ik niet weer terug wilde bellen en nu wilde weten wanneer ik de foto's kan verwachten. De mevrouw kreeg het een beetje heet onder haar voeten en vertelde op een geïrriteerde toon dat zij mij niet kon helpen en verbrak de verbinding.

Mijn vraag is dan ook, heeft iemand ook zulke ervaringen met Starsteps en met Starshoot? Ik vind namelijk dat ik slecht wordt behandeld. (ik heb mij niet ingeschreven, vond het alleen leuk om goede foto's te hebben)

Nienke-84
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jun 2007 20:09

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door Nienke-84 »

Ik ben een paar weken geleden ook vollid geworden van starsteps, niks mis mee dacht ik. Ik ben vollid geworden voor 44 euro. Ik wilde er vanaf zien maar later bedacht ik me en plaatste fotos op mijn profiel. Ik dacht: ik blijf lid voor 1 jr en volgend jr niet meer. Ik heb me dus al afgemeld voor volgend jr en erna.

Ik ben benieuwd of het volgend jr ook echt stopgezet wordt. En als ik binnen 7 dagen van het vollidmaatschap afgezien had, had ik het geld terug moeten krijgen volgens de voorwaarden. Ik vraag me af of dat ook gebeurd zou zijn als ik me binnen 7 dagen afgemeld had...

Ook was Ik gekozen voor een fotoshoot bij starshoots in Utrecht. En ik mocht voor 99 euro een shoot ipv 300 euro. Ik weet dat shoots wel zo duur kunnen zijn, dus wie wil dat nou niet horen? Ik zei eerst nee, maar heb het later toch gedaan. Ik ben 23 juni 2007 aangemeld voor de fotoshoot in aug. en vlak erna kwam ik er dus achter dat ze waarschijnlijk oplichters zijn! Ik las jullie verhalen en ben erg geschrokken. Ik wilde geen risico lopen dat ze niet eens bestaan en dus voor niks in Utrecht zou aankomen, dus ik heb me dezelfde dag meteen afgemeld voor de shoot. Als je dat binnen 3 dagen doet, krijg je je geld terug of wordt het er niet vanaf gehaald (volgens de voorwaarden). Ik heb me dus op tijd afgemeld. Iemand van starsteps vertelde mij dat er idd niks afgehaald zou worden. Ik was natuurlijk al bang dat het wel zou gebeuren... En inderdaad, vandaag (25 juni 2007) is er 99 euro afgehaald. De bank gaat het retourneren en ik laat autom. incasso blokkeren bij de bank! Ik heb bewijs dat ik me heb afgemeld via mail, ook al heb ik geen antwoord van ze gekregen...

Ik had totaal geen reden om te denken dat ze nep waren. In eerste instantie is er echt geen reden om dat te denken, en nee ''wij'' zijn niet achterlijk. Kan me heel goed voorstellen dat mensen denken dat dit echt is. Dat ik geld moest betalen voor vollid en een shoot is volgens mij heel normaal. En ik heb ook post van starsteps gehad met een brief waarin stond dat ik me aangemeld had... Ook heb ik netjes een mail met bevestiging gehad van mijn shoot + uitleg + de route etc. Heb een paar keer iemand aan de telefoon gehad, aardige vrouwen. Dat waren allemaal redenen voor mij om er vertrouwen in te hebben... Maar nadat ik de verhalen las, heb ik dat totaal niet meer. En nu er toch 99 euro van mn rekening af is gehaald... :@

Ik vind mezelf heel stom en ook weer niet tegelijk, want wat is er mis mee om een beetje vertrouwen te hebben in mensen... Wat blijkbaar niet meer kan tegenwoordig.

Maar ben wel geschrokken! Voor vragen of wat dan ook, mail gerust. Of reageer op dit forum. En mensen die hier zo positief zijn over starsteps??? Werken jullie niet gewoon bij starsteps zelf???

mayo
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 apr 2007 13:42

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door mayo »

ik vind dat je wel erg snel oordeelt.. die paar dagen..
'' vet 123'': Leuk zo'n starshoot dacht ik. Op 5 mei j.l. heb ik de starshoot (€99,-) dan ook gehad. Binnen twee weken zou ik de foto's thuisgestuurd krijgen (dus op 19 mei).
Op de 19e waren ze er helaas niet. Woensdag de 23e waren ze er nog steeds niet, dus ik besloot te bellen. Ik belde naar Starsteps zelf, ik werd automatisch in de wacht gezet. Na in een half uur in de wacht te hebben gestaan besloot ik om ook een ander nummer te bellen van Starsteps. Daar kreeg ik te horen dat het 1e nummer waarop ik belde niemand aanwezig was. Fijn dacht ik, zorg er dan voor dat ik niet in de wacht word gezet.


enne toen ik voor een fotoshoot er was (afgelopen april) zeiden ze tegen mij en tegen iedereen die ook daar was: ongeveer 3 weken.. en absoluut niet binnen 2 weken (misschien was er een foutje gemaakt, is toch menselijk). en dan nog,, het gaat om 'ongeveer'' lijkt me.. jij bent daarin wel heel stipt, lijkt me..
even ter vergelijking: wanneer je een belastingteruggave of telefoonrekening krijgt staat er toch ook ongeveer wanneer het afgeschreven of bijgeschreven gaat worden en kan het ook een paar dagen duren. reageer je daar dan ook gelijk boos op? het is wel mensenwerk..


ik vind het jammer dat je deze ervaring hebt (lijkt wel of ik het nu verdedig, komt omdat ik en mijn omgeving juist goede ervaringen met deze organisatie heeft, heb laatst weer een opdrachtje gedaan)

maargoed niet meer van je vernomen hier, dus waarschijnlijk is het goed gekomen...
groetjes

mayo
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 apr 2007 13:42

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door mayo »

hoi nienke,,
ik wil toch ook nog even reageren op jou..
ik ben dus wel positief. en nee ik werk er niet.. haha,, ben student maatschappelijk werk.. maar heb daar al wel een aantal opdrachtjes gedaan en fotoshoot gehad.. (verwacht niet heel beroemd te worden ben wel realistisch, maar figuratie is ook leuk en betaald prima)

de ervaringen die ik er had en heb zijn heel leuk.. oke heb ook weleens een keer gebeld en nam er niemand op en één keer geen reactie op mijn mail maar met betaling en verder contact enzow alles prima!!
ook na opdrachten die ik ooit gedaan had, kreeg ik netjes een betaalbon thuis en prima afgehandeld. dus de voordelen wegen zwaarder dan de nadelen.

ik denk dat mensen soms te hoge verwachtingen hebben en zichzelf meteen zien als beroemd waarbij ze de ene na de andere opdracht zullen krijgen en dat een bureau dat allemaal voor ze regelt. dit is natuurlijk niet realistisch.. het is natuurlijk een castingbureau voor o.a. figuratie enzo,
waar af en toe echt iemand doorheen komt die iets goed kan.. (toen ik daar laatst was hing er een foto van KUS, die meidengroep. ik vroeg waarom dat er hing en ze vertelde dat 2 van die meiden via starsteps beroemd zijn geworden!!)

er zullen vast meer mensen goede ervaringen hebben, anders was het bedrijf allang opgedoekt lijkt me. en mensen delen liever negatieve verhalen dan positieve (heb ik ooit geleerd op school :wink: ) om gelijk te krijgen voor hun gevoel..

hoop dat jij net zulke ervaringen krijgt dan ik..

groetjes, maritte

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Modellenbureau Starstep.

Hoe naief moet je wel niet zijn zoals onze maatschappelijk werkster die schrijft; het is natuurlijk een castingbureau voor o.a. figuratie enzo,
waar af en toe echt iemand doorheen komt die iets goed kan.. (toen ik daar laatst was hing er een foto van KUS, die meidengroep. ik vroeg waarom dat er hing en ze vertelde dat 2 van die meiden via starsteps beroemd zijn geworden!!)

Lees goed! Iemand van dat modellenbureau zei dit.

Ja,ja, blinde Maupie (iemand die eerst zien wil en dan geloven=is een joodse uitdrukking).

Immers, geld betalen voor een fotoshoot?
Niet gevraagd welke opdrachtgevers Starsteps wel niet heeft en dit niet nagevraagd?
Nooit even onder het kopje Starsteps of modellenbureau's gekeken met Google?
Beste lieve (misschien wel mooie) meiden; een serieus modellenbureau die wat in je ziet vraagt nooit vooraf geld!
De echte succesmeiden zijn nooit via die modellenbureau'tjes beroemd geworden omdat deze geen geld verdienen aan modellenuithuur maar aan het geld wat men verdient aan die fotoshoots.
Teveel klachten/wordt het te heet onder de voeten dan gaan deze vrolijk onder een andere naam weer verder.
Maar dat, beste meiden, hadden jullie al veel eerder kunnen weten.

Tenslotte, pas op voor de Anorexia.

Grootvader

Johanna21
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 jul 2007 22:28

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door Johanna21 »

Ik heb mijn geld weer terug. Maar ik vind ze nog onprofessioneel en onvriendelijk.
Laatst gewijzigd door Johanna21 op 20 jul 2007 11:38, 1 keer totaal gewijzigd.

Johanna21
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 jul 2007 22:28

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door Johanna21 »

http://www.radio.nl/2003/home/links_en_ ... leID=80410



De site, inmiddels omgedoopt tot StarSteps, bevat een database met daarin mensen die de showbizz in willen (bijvoorbeeld als fotomodel). StarSteps fungeert hierin als intermediair. Na de aanmelding kan iedereen gevonden worden door de bezoekers.

Wie op de homepage naar een willekeurig persoon zoekt en daarna de url ietwat aanpast, zou op persoonsgegevens kunnen stuiten, meent de tipgever. Ook is een complete directory open met ingevoerde foto's van kandidaten.

toppygirl
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 aug 2007 17:52

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door toppygirl »

ik ben vorig jaar telefonisch benaderd door starsteps. ze vroegen 40 euro inschrijfgeld. Dom als dat ik was ging ik in zee met dit bureau want hey welke tiener wilt nou geen model worden? ik heb een keer een gratis shoot gehad waarop ik die dag 3uur heb zitten wachten en ik stond na 5 minuten weer buiten met een cd'tje flut fotos die volgens hun door top fotograven waren gemaakt (ik heb mijn fotos beter gezien) ik besloot me uit te schrijven omdat ik nooit werk via hun heb gehad. een casting shoot kost je 100euro (mn neus voor ze)
afgelopen maand werd er WEER 40 euro van mn rekening gehaald. na wat telefoontjes aan hun bleek dit het inschrijfgeld voor het nieuwe jaar te zijn? maar ik was volgens hun niet uitgeschreven en kreeg mijn geld niet terug! ik ben direct naar mijn bank gegaan want ik had geen toestemming gegeven voor afschrijving. Omdat ik binnen 30dagen reageerde kon mijn bank dit terug storten. ik heb mij via een mail uitgeschreven en kreeg bevestiging dat ik per juli 2007 eruit zou liggen. later kreeg ik berichten dat ik mijn inschrijf geld moest betalen anders kwam er een incasso bureau bij wat me 150euro zou kosten. na 10x gemaild te hebben dat ik niks meer met hun te maken wou hebben en bij weigering van betalen heb ik mezelf vandaag telefonisch toch uitgeschreven gekregen!

Meiden ajb kijk uit en ga niet met dit bedrijf in zee! je betaald zoveel geld voor niks en je krijgt leuke aanbiedingen maar zodra je reageert krijg je niks terug en kom je ook nergens!
ZONDE VAN JE GELD EN TIJD

sandermodel
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 sep 2007 10:07

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door sandermodel »

Ik heb ook foto's laten maken bij starshoots.

1 ik moest echt lang wachten voor mijn foto's
2 een andere modellenbureau heeft ze afgekeurd(slechte kwaliteit)
3 nooit een opdracht gekregen(dat kan natuurlijk, beroemd worden is niet 1,2,3)

MAAR HET IS GOED GEKOMEN!
Omdat mijn ouders en mijn vrienden dit zo erg vonden.
Hebben ze bij toeval 2 andere shoots cadeau gegeven voor mijn verjaardag, hahaaha.

Van mijn ouders heb ik bij een locale fotograaf foto's mogen maken.

succes iedereen en ik ga mijn geld terug halen bij die starshoots

[Bericht aangepast door Moderator (reclame verwijderd)]

misscute
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 sep 2007 09:11

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door misscute »

Hey Toppiegirl, je schrijft dat een castingshoot 100 euro kost. Dit klopt niet hoor! Ik heb ook een castingshoot gehad (inderdaad worden er snel wat foto's gemaakt) maar een fotoshoot kost 100 euro. Er zit een verschil in want bij de fotoshoot mag je je 3x omkleden en de shoot duurt ong. 2 uur. Ik heb deze shoot ook gedaan en heb er super mooie foto's aan over gehouden.

Ik heb me wel uit laten schrijven bij ze en bij mij kwamen er ook berichten dat ik inschrijfgeld moest betalen. Ik heb gebeld om te vragen hoe dit kon.. Het meisje heeft het nagekeken en zij dat het inderdaad klopte, heeft me alsnog uitgeschreven en de betaling helemaal verwijderd. Zo simpel, en ze was heel vriendelijk hoor, helemaal niet kattig zoals sommige mensen hier zeggen.

xje!

Vanilla
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 nov 2007 20:54

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door Vanilla »

Mijn verhaal, 1 van de zovelen...
Het word een lang verhaal maar word inmiddels al
een half jaar geterroriseerd door Starsteps.
Ik ben het spuugzat waarom word er niks aan gedaan :(
Starsteps dupeert jongeren gaat agressief te werk
ze frauderen en blijken dit al jaren te kunnen doen.
Hoe kan het dat zij nog bestaan ?

Dit jaar schreef ik me GRATIS in, via internet bij het modellenbureau Starsteps. Een tijdje later werd ik opgebeld door een dame die zei van Starsteps te zijn. Ik kreeg een hoop vragen en uiteindelijk werd me om persoonlijke gegevens zoals mijn bankrekeningnummer gevraagd.
Ik rook onraad en vroeg waarom ze mijn bankrekeningnummer wilde weten. Ow, dat is gewoon voor onze administratie, daar hoeft u zich verder niet druk om te maken... Ik bedankte haar vriendelijk, trapte er niet in en gaf mijn bankrekeningnummer NIET.

De telefoniste vroeg me over het lidmaatschap na te denken
en ze zou mij daar later nog over terugbellen.
Een andere dag belde ze weer, het kwam niet uit
op dat moment dus zou ze weer terugbellen.
Diezelfde avond nog had ik een gemiste oproep
van anoniem. Starsteps belt ook anoniem...
Daarna hoorde ik er niks meer van.
Wel ben ik nog naar hun site gegaan om mijn profiel
weg te halen maar dat kon niet....
Dan heb ik maar de foto's verwijdert en de tekst
gewist en veranderd maar die werd telkens door Starsteps
teruggezet.
Ik kon wel bezig blijven met weghalen, elke keer
werd het door Starsteps teruggezet.
Mijn eigen profiel kon ik dus niet verwijderen.

Nadat ik een betalingsherinnering op de mat kreeg van Starsteps met het verzoek de inschrijfkosten te betalen,
( ze hadden mijn bankrekeningnummer niet, maar wel mijn adres )
heb ik hun meteen gemaild en gemeld dat het om een onterechte inschrijving ging. Ook verzocht ik hen vriendelijk mijn profiel te verwijderen.
Ik kreeg een mail terug dat het probleem was opgelost en ik terug was gezet naar een gratis aanmelding maar mijn profiel werd dus niet verwijdert....

Na ongeveer een maand ging ik mijn mailbox opruimen.
Het mailtje van Starsteps had ik in een aparte map gezet,
althans dat dacht ik. Het goede mailtje was verwijdert en
het verkeerde mailtje in de map geplaatst. Het bewijs dat ze
mij naar een gratis inschrijving hadden teruggezet was dus weg...

Toen begon het gedonder : De tweede herinnering.
Weer gemaild. Dit maal was het een ander verhaal...
Ik stond gewoon tot 2008 ingeschreven en moest gewoon betalen :shock:

Ik zit al 5 jaar in de WAO en dit jaar wilde ik kijken of modellenwerk
iets voor me zou zijn. Ik heb me hier en daar gratis ingeschreven op internet en ik weet dat er genoeg fotografen zijn die gratis foto's van je willen maken. Vandaar dat ik het niet nodig vond me als betaald lid bij Starsteps aan te melden. Veertig euro vond ik ook erg prijzig. Met de uitkering die ik heb kan ik nauwelijks rondkomen en zou het voor mij een week geen eten betekenen. Logisch dus dat ik mijn bankrekeningnummer niet gaf en niet met hen in zee wilde gaan. Daarnaast wilde ik er eerst 100 procent zeker van zijn dat ik het aan kon en dat was ik niet.
Al snel realiseerde ik me dat ik het geestelijk en lichamelijk niet aan zou kunnen, het lijkt allemaal zo makkelijk model zijn maar het is hard werken zeker als je onderaan de ladder begint. Ik woon in Zeeland, wat absoluut niet centraal ligt en heb geen auto.
Eigenlijk was het meer een opwelling, of een droom die ik eigenlijk niet waar kon maken.
Vandaar schreef ik me uiteindelijk uit bij alle modellenbureau's, bij
Starsteps kon dit dus niet.

Nadat er een aanmaning kwam heb ik Starsteps opgebeld. Ik zei weer dat ik mij niet zelf als betaald lid had aangemeld. De dame vertelde mij de datum en het tijdstip van de inschrijving. Dit was precies de dag dat de telefoniste mij terugbelde. Op precies hetzelfde tijdstip dat ik in de avond de oproep had gemist ben ik aangemeld. Ik had haar niet gesproken en heb dus absoluut geen toestemming kunnen geven om mij als vol lid aan te melden.
Hoe haalt zij het in haar hoofd mij dan toch zomaar
als betaald lid aan te melden ?
Starsteps ontkende zelfs dat ik ooit door hun was gebeld.
Dat deden zij niet zei ze...
Dan moeten jullie toch een mail hebben van mij, of een brief met handtekening waarop ik mijn betaalde inschrijving bevestig zei ik.
Die hebben we ook zei ze, je aanmelding... Was aanmelden niet gratis???
Je hebt je toch echt zelf ingeschreven en zelf je adres en bankgegevens doorgeven.
Je adres moet je al meteen invullen als je je gratis inschrijft, dat zij dit nu als argument tegen mij gebruikt klopt natuurlijk van geen kanten.
Omdat ik mijn bankgegevens dus helemaal niet heb doorgegeven vroeg ik aan haar wat mijn bankrekeningnummer dan wel niet was.
Stotterend noemde ze een paar cijfers 8 euh euh euhhhhm 6 euhhm en nog een paar. Ik begon te lachen. Als dit een bankrekeningnummer is dan ben ik Madonna zei ik tegen haar. Daar wist ze natuurlijk niks op te zeggen en ze moest het ook wel toegeven. Euhh ja klonk het bijna beteuterd. Nou zei ik, hoe kan dat dan ? Daar zijn zomaar een paar cijfertjes ingevuld omdat jullie dat veld verplicht moeten invullen als jullie iemand betaald aanmelden. Iemand die dat vrijwillig doet geeft zijn of haar bankrekeningnummer en die moet dan ook betalen als je niet binnen hun TERMIJN annuleert.
Dat vind ik enigzins nog logisch, als je zelf aangeeft dat je betaald lid wilt worden en zelf bewust je rekeningnummer geeft.
Daarbij moet ik wel zeggen, niet iedereen staat even stevig in zijn schoenen. Het gesprek beginnen ze met een leuke aanbieding en tsja ik denk dan gelijk van je wil me wat aansmeren maar anderen klinkt het als muziek in de oren. Als je dan ook nog leest dat wanneer je wel met hun in zee gaat er van alles fout gaat zoals slechte foto's, afspraken die niet na worden gekomen, tsja dan is het gewoonweg schandalig. Ook word je als betaald lid automatisch aangemeld voor allerlei evenementen die door Starsteps worden georganiseerd. Wanneer je dit niet weet of je een keer vergeet af te melden, ook al ga je er niet heen en wilde je niet eens, je moet toch de kosten van de evenementen betalen. Ook schandalig.
Mensen die vrijwillig lid worden en dit niet verlengen komen vaak tot de conclusie dat Starsteps het geld van het volgende jaar wel gewoon van hun rekening heeft afgehaald.
Ik dacht slim te zijn en me niet in te schrijven, geen bankrekeningnummer te geven en kijk hoe ze het nu spelen...
Een aantal personen die hier op dit forum zo enorm positief zijn over Starsteps en beweren dat het aan de mensen zelf ligt of dat mensen te hoge eisen stellen of te hoge verwachtingen ervan hadden.
Nou, dat zijn dan wel heel veel mensen want dit is niet het enige forum waar een waslijst van klachten over Starsteps staat.
Ook is op dit forum heel goed terug te zien dat ze al sinds 2004 een hele hoop mensen hebben gedupeerd.
Dat de band KUS nu als het goede voorbeeld word gebruikt, het spijt me zeer maar die meiden hebben zelf de keuze gemaakt om aan die auditie deel te nemen en hebben er zelf voor geknokt om zover te komen.
Starsteps stuurt die mailtjes met opdrachten naar iedereen. Aan jou de keus om je aan te melden en als je uitgekozen word heb je mazzel
Als je even goed naleest hoe KUS werkelijk is begonnen :
De audities voor Kus vonden plaats in muziekstudio Soundwise, van de muziekproducers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Uit de audities werden Anouk, Meike en Monique geselecteerd. Tussen de audities door zorgde Fleur voor de nodige hapjes en drankjes. Omdat ze er zo leuk uitzag, werd ze ook gevraagd om auditie te doen. Fleur slaagde, en Kus was compleet.

Starsteps word hier nergens genoemt... Zij hebben ook niet bijgedragen aan het succes maar de meiden zelf en de producers !
Dat Starsteps deze naam nu gebruikt om reclame voor zichzelf te maken... Ik denk dat je normaal gezien ten eerste al niet voor een auditie hoeft te betalen en op internet zijn er echt wel plaatsen te vinden waar je, zonder ervoor te moeten betalen kan kijken welke audities er plaatsvinden en waar. Maar goed,
de feiten zijn dus : in die 4 jaar tijd (of langer) dat Starsteps bestaat zijn er maar liefst 2 dames daadwerkelijk verder gekomen en beroemd geworden, in een bandje dat optreed voor kleine kinderen en die ook als enige fan heeft :roll: Dit terwijl iemand nog vertelde op het forum dat er zo VERSCHRIKKELIJK VEEL mensen staan ingschreven bij Starsteps...
Dan vind ik hun resultaten zeker over zo'n lange tijd gezien erg magertjes... Of ligt dat aan mij :lol:

Maar goed, terugkomend op het telefoongesprek, dat liep op niets uit, ik moest en zou betalen en ik moest en zou een jaar lang lid zijn
en een jaar lang met mijn snufferd op hun site staan,
daarnaast willen ze me gigantisch in de financiële problemen brengen.
Ik heb op verschillende plaatsen om advies gevraagd en dit advies
was overal gelijk : niet betalen, niet met hun bellen,
Zonder mijn handtekening zouden ze nergens zijn.
Aan de telefoon zei de dame van Starsteps tegen me dat het overal
zo ging als bij hen, Je besteld toch ook wel eens iets via internet en dan is het toch ook heel normaal dat je daarvoor betaald ?
Ja maar dit is toch iets heel anders zei ik. Zei ze gewoon nee hoor, daarom het advies niet bellen, met die mensen valt niet te praten.
En inderdaad dit jaar heb ik nog een mobiele telefoon met abonnement via internet besteld maar bij ontvangst moest ik wel mijn handtekening zetten en checkten ze of ik het juiste bankrekeningnummer had opgegeven.
Komt er iets aan wat je totaal niet hebt besteld, dan kun je dat normaal gezien gewoon terug sturen. De telefoniste vroeg mij waarom ik niet heb gereageerd op de mail die ze me zouden hebben gestuurd, dat ik mijn inschrijving binnen 14 dagen (geloof ik) kon annuleren.
Heel simpel zei ik : omdat ik me NOGMAALS helemaal niet als betaald lid heb ingeschreven, en dus nergens van wist en elk mailtje dat ik nog van Starsteps kreeg meteen heb verwijderd...
Waarom hebben ze mij dat niet per brief verstuurd,
wie weet was mijn computer wel stuk, dan had ik het ook
niet kunnen weten toch...
Ik heb nooit een brief gekregen waarin stond dat ik was aangemeld
bij Starsteps en dat ik dat ook kon opzeggen binnen hun termijn.
Ik wist pas dat ik ingeschreven was nadat ik een betalingsherinnering thuisgestuurd kreeg, dit was natuurlijk na de opzeggingstermijn.
Toen wisten ze me ineens wel goed te bereiken, die werd weer niet per mail verstuurd... Nadat ik een aangetekende brief en verschillende mailtjes naar hun heb gestuurd begon de desbetreffende medewerkster mij werkelijk te terroriseren met emailberichten van ene XXXX van het modellenbureau Modelsinc. Het bewijsmateriaal waar ik constant om heb gevraagd en nog steeds om vraag krijg ik daarentegen niet opgestuurd. Moeten ze dat nog aan elkaar frauderen, of is er gewoonweg geen bewijs van mijn betaalde inschrijving omdat ik me NOOIT betaald heb aangemeld...
In het mailtje werden mij vragen gesteld en stond de volgende tekst :

Hallo,
Ik heb je portfolio op Starsteps gevonden en heb een aantal vraagjes voor je. Eventueel kunnen we je later inschrijven bij ons modellenbureau ModelsInc afhankelijk van je foto`s en gegevens. We zijn voor ModelsInc hard op zoek naar modellen van boven de 28 jaar en hebben daarom jou geselecteerd!

Erg lachwekkend... Ze zijn op zoek naar modellen boven de 28 jaar..,
Ik ben 23 jaar :lol: Nog lachwekkender : Modelsinc is gewoon van Starsteps. Expres, om mij nog meer te irriteren werd er na elke brief, mail of telefoontje een mailtje verstuurd afkomstig van 1 van hun andere modellenbureau's.
Kan ik hier ook uit concluderen dat zij mij dubbel wilde oplichten :?:
Zij wist hoe verschrikkelijk kwaad ik was door hun onterechte behandeling. Zij wist dat ik niks meer met hen te maken wilde hebben.
Hoe haalt zij het in haar hoofd om mij vervolgens te gaan bestoken met zulke mailtjes :?: Wat heeft die meid eraan.
Is de kans niet groot dat dit de zelfde persoon is die mij heeft gebeld en als betaald lid heeft aangemeld, vervolgens ontkent mij gebeld te hebben, alles in de computer heeft veranderd nadat iemand anders mij wel terug had gezet naar gratis lidmaatschap...
Vervolgens heeft zij de mailtjes verwijderd met het bewijs dat het om een onterechte inschrijving ging en zette ze mijn gegevens die ik steeds verwijderde weer terug op hun site...
Je mag eigenlijk geen conlusies trekken maar dit is toch wel overduidelijk...

De brieven die ik van Starsteps kreeg waren erg slordig in
elkaar gezet. Er was verschil tussen de opmaak en de papiersoorten van de brieven en er werden zelfs spelfouten gemaakt, zoals het omdraaien van de letters van de postcode. Ook dreigden ze met verschillende incasso bureau's. In de ene brief met Pietje en in de andere met Klaasje, heel vaag allemaal. In de ene brief stond dat het bedrag kon oplopen tot 500 euro. Nadat ik navraag had gedaan en Starsteps opbelde dat het bedrag totaal niet klopte stond er in hun volgende brief een aanzienlijk lager bedrag van rond de 100 euro... Dan bleef het weer een poos stil en dat was elke keer zo, er zat best veel tijd tussen alle brieven die ze verstuurden. Na de laatste aanmaning bleef het weer stil en ik dacht van als ze het echt menen allemaal, dan had hier inmiddels allang een deurwaarder op de stoep gestaan. Tot vorige week. Er viel een brief op de mat van EDR incasso.
Het bedrag van 40 euro, wat al 46 euro was geworden was nu verhoogd naar 90 euro. Dit moest ik binnen 5 dagen betalen.
Dit heb ik niet gedaan. Gevolg ? Vandaag de tweede brief van EDR :

Uw schuld aan Starsteps : 120,43 euro
Wij sommeren u per omgaande bovenstaand bedrag over te maken naar bankrekeningnummer .....
Indien u geen gevolg geeft aan ons verzoek om directe betaling, nemen wij rechtsmaatregelen tegen u !!!!!!
Dit is toch schandalig ??? Zij nemen rechtsmaatregelen tegen mij
na alle ellende die ik nu inmiddels al 6 maanden lang heb met dit modellenbureau. Een rechtzaak tegen mij, dat zou het helemaal mooi maken... Na alle tranen, frustratie, geld en energie die ik er intussen al in heb moeten steken zou ik eigenlijk een zaak tegen hun moeten aanspannen...
Ze terroriseren je werkelijk en de hele tijd dat gedreig
met incasso bureau's en gerechtelijke stappen om ziek
van te worden...
Dat werd ik ook echt, na de eerste brief
van EDR incasso kon ik die nacht niet slapen en 's ochtends
moest ik plotseling overgeven. Ik had geen griep en nee ook geen
boulimia :P Het kwam puur door de spanning en die voel ik nog steeds.

Ik zou graag willen weten wat ik nu kan doen aangezien ik
geen geld heb voor een advocaat. Ik wil dat dit ophoud
en iedereen zegt wel gewoon niet betalen maar stel dat er in
de wet iets niet klopt en zij in hun gelijk komen te staan,
dan kan ik straks voor alle kosten opdraaien.
Ik heb er totaal geen idee van wat ik zonder geld tegen hun kan beginnen, ik weet de wegen niet.
Hoe werkt het als dat incassobureau gerechtelijke stappen gaat ondernemen ? Komt er dan een zaak en kan ik daarin mijn verhaal ook doen, of word daar niet naar gekeken ?
Als ze dit echt doorzetten, raak ik straks mijn huurwoning kwijt want de kosten zijn nu al opgelopen tot 120 euro. En dit zal alleen maar verder oplopen. Daardoor zal ik mijn huur niet kunnen betalen. Ik weiger gewoonweg te betalen voor iets waar ik niet om heb gevraagd. Toch krijg je van elke brief stress, een rotgevoel en voel je je bedreigd. Kostte wat kost willen ze mijn geld hebben en hoever zullen ze daar voor gaan ? Staan er straks een paar gasten van een vaag incassobureau voor de deur die mijn boeltje komen meenemen ?
Het incassobureau werkt samen met Starsteps dus verwacht van hen geen enkele medewerking. De meneer zei mij zelfs dat je je alleen betaald kan aanmelden bij Starsteps en niet gratis, daar klopt niks van, iedereen kan zich in eerste instantie gratis aanmelden maar hij ontkende dat dus. Zeg nou zelf, je gaat je toch niet ergens voor aanmelden, terwijl je weet dat het geld kost en vervolgens gewoon niet betalen ? Of een vals bankrekeningnummer opgeven terwijl jou adres er wel goed op staat ? Want eigenlijk beweren ze nu dat juist ik fraude pleeg er zijn immers zomaar wat nummertjes als rekeningnummer in hun computer ingevoerd. Kan dit zomaar ? Kunnen zij dit echt maken ?
Starsteps is al eerder op televisie geweest, en niet in positieve zin. Misschien word het tijd voor een tweede keer, want van de eerste keer hebben ze weinig geleerd blijkbaar....

[Bericht aangepast door Moderator (belediging verwijderd)]

iemand
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 jan 2004 15:56

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door iemand »

Vanilla , ik leef met je mee !!!!!
maak je geen zorgen schat, en wees niet bang voor ze.

michael myers
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 nov 2007 11:03

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door michael myers »

vanilla, ik zou naar het juridisch loket bellen, en informeren of je in aanmerking komt voor een gratis advocaat. Je hebt een uitkering zei je dan kom je wsl wel in aanmerking voor een gratis advocaat. Ze noemen het gratis advocaat maar in feite moet je 92 euro betalen. Aangezien de kosten toch alleen maar gaan oplopen lijkt me dat het meest verstandigst. ik heb zelf ook gezeik met starsteps.

Ik had in de zomer via internet een fotoshoot geboekt en kreeg toen meteen een bevestingsmail binnen met tijd, data en locatie. Ik ben toen met een vriendin naar utrecht gegaan waar de shoot zou plaats vinden maar toen wij daar aankwamen had ik telefonisch contact opgenomen met de gastvrouw en ze deed alsof ze niks wist van de afspraak. Ze zei dat er een of ander vrijgezellen feestje bezig was in het gebouw :roll: Dit terwijl ik een bevestingsmail had ontvangen. Dat zijn standaard mailtjes zei ze. Ja dag! :x Een week later ofzo kreeg ik een acceptgiro binnen van 100 euro voor de fotoshoot kosten. Ik heb starsteps toen opgebeld en hun geheugen opgefrisd want er had nooit een fotoshoot plaats gevonden. Ze hebben mij nota bene verteld dat ik niet op de lijst stond en dat er een vrijgezellen feest bezig was. Die griet die ik aan de lijn had zei dat ik een nieuwe afspraak kon maken en anders was ik hoe dan ook verplicht om te betalen. Dus echt niet zei ik en ben naar het juridisch loket gegaan en die hebben dus een brief geschreven aan starsteps dat ik me van de overeenkomst wil ontbinden omdat zij zich niet aan de afspraak hebben gehouden. Ik had die brief aangetekend verstuurd met een kopie van de bevestingsmail. Ik heb daar nooit een reactie op gekregen. Omdat starsteps maar aanmaningen bleef sturen had ik zoiets van dat maak ik wel een nieuwe afspraak voor een shoot. Dus ik mailde hun dat ik bereid was om een nieuwe afspraak te maken maar dan wil ik wel alles zwart op wit en ondertekend hebben, niet dat ik weer voor niks naar utrecht ga. Een of andere griet zou mij bellen om een nieuwe afspraak te maken maar ik ben nooit gebeld :) Ik heb toen nog een keer via de mail een afspraak proberen te maken maar kreeg geen reactie toen bleef het een tijdje stil, todat ik begin deze maand een rekening kreeg van EDR incasso bureau. De rekening was opgelopen tot 140,00. Ik heb hun toen via een mailtje duidelijk gemaakt dat ik niet ga betalen omdat starsteps mij nooit een dienst heeft geleverd. Ik had ook naar het rechtsbijstands bureau gebeld en die adviseerde mij om een advocaat in te schakelen. Ik wilde eerst weten hoe EDR zou reageren voordat ik dat zou doen. Ik had EDR het hele verhaal per mail uitgelegd maar kreeg maar geen reactie van hun. Toen heb ik ze uiteindelijk gebeld omdat het te lang duurde. Die gozer van het EDR deed heel kortaf en volgens mij hadden ze mij mail niet eens gelezen want toen ik hem aan de lijn had pakte hij de mail erbij en las hem even snel door. Het ergste was nog dat hij er een heel ander verhaal van maakte. Hij deed alsof ik me niet aan de afspraak had gehouden. Daar werd ik heel kwaad om en zei dat Starsteps zich niet aan de overeenkomst hadden gehouden en als hij mijn mail goed gelezen had dan had hij dat wel geweten! Het enige wat die ******* zei was: Je moet betalen. :x Ik zei dat ik niks zou betalen en dat ik een advocaat zou inschakelen. Hij begon te lachen en zei: dat gaat je handevol geld kosten. Ik zei: nee want ik heb een rechtsbijstand verzekering waarop hij zei: Die doen toch niks. Wat een tool! Hij zei dat hij alles zou uitzoeken en mij op de hoogte zal houden. Ik heb het kantoor daarna gemaild en heb gezegd dat ze genoeg tijd hebben gehad om alles uit te zoeken en dat ik binnen 2 dagen een schriftelijke reactie verwacht zo niet schakel ik een advocaat in :evil: En dat doe ik ook echt want de kosten zijn nu al opgelopen naar 176,00. :x EDR is een raar incasso bureau, ik vraag me of het lui van starsteps zelf zijn. Had er nog nooit van gehoord...

MISSTEP
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 dec 2007 10:44

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door MISSTEP »

Ja van mij willen ze nu ook 151,- euro, ik was ziek en kon ze niet berijken via het nummer dat op de site stond. Dat was in 2006. Dus ik bel een paar dagen later op om te vragen of ze de afspraak niet konden verzetten? Nee dat kon niet want ik was te laat en ik heb ze niks laten weten dus het kost me 100 euro. Tuurlijk betaal ik dat niet, schandalig gewoon.

Dus nu na meer dan een jaar komen ze weer geld eisen, maar dan wel via EDR Incasso??? En wel nog even 51 euro extra kosten erbij, dus totaal nu 151,- euro

Gaat weer lekker, wat kan je hier nou aan doen?

michael myers
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 nov 2007 11:03

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door michael myers »

Ik zou edr incasso een mail sturen en het verhaal uitleggen en vragen waarom ze nu pas met een incasso komen aangezien t al meer dan jaar geleden is. En ik zou er ook bij vermelden dat er meerdere mensen zijn die problemen hebben gehad met starsteps. Maar ik zou voor de zekerheid ook even contact opnemen met het juridisch loket zij kunnen je wel adviseren wat t beste is om te doen. Ik heb nu al een maand niks meer gehoord van t edr gelukkig maar met hun weet je t maar nooit. Ik zou het juridish loket om advies vragen als ik jou was.

jpn
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 jan 2008 09:54

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door jpn »

Praktijken van starsteps zijn nog steeds bedenkelijk.
Via incasso (edr) proberen ze nu lidmaatschapsgelden te innen.

Door te dreigen met hogere kosten bij niet of te laat betalen lukt het ze om mijns inziens onterecht, bedragen te innen.

Volgens Starsteps was er sprake van een lidmaatschap sinds 2003.
Ieder jaar t/m 2006 waren er betalingen gedaan (volgens starsteps).

Bij navraag mijnerzijds over de manier van betaling vanaf 2003 kreeg ik een bankrekeningsnummer te horen die nooit op mijn naam had gestaan.Daarvan zouden er dus betalingen zijn gedaan.

Tijdens een telefoongesprek met edr zei de medewerker "betaal maar anders komen er nog meer kosten bij".
Onder protest het bedrag incl.incassokosten overgemaakt.

Bij mijn telefonische navraag of het bedrag binnen was en ik nogmaals
aangaf dat ik dit onder protest had overgemaakt om het later terug te vorderen,begon de man te lachen en zei "dan had u niet moeten betalen"

Ik wil en zal Deze xxxx gerechtelijk aanpakken.
Wie is er nog meer de dupe op dit moment.Meld je.Samen sterk.[

affie
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jan 2008 01:12

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door affie »

ik ben vorige week zaterdag na starsteps geweest.
Ik heb daar fotos laten maken en het ging prima het bureau bestaat wel
ikmoet wel zeggen om er verder niks meer mee te doen want het zag er naar mijn mening heel erg onprofressioneel uit.
ik wordt elke keer gebeld en ik zei ik heb geen geld en ze vroeg meteen wanneer hebj dan geld.
ik denk dat ik er maar niks meer mee doe.
Ik heb wel fotos maar kan daarmee net zo goed zelf een betrouwbaar bureau zoeken.

Marisa
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jan 2008 14:32

Re: starsteps modellenbureau

Ongelezen bericht door Marisa »

Ik heb ook een probleem met Starsteps! Het bedrijf bestaat wel, maar het opzeggen van je lidmaatschap is heel moeilijk. Starsteps heeft mij 2 jaar geleden benadert of ik een lidmaatschap wilde bij hun. Met hun mooie praatje heb ik dat voor een jaar geprobeerd. Veel deed ik er niet mee dat jaar, dus ik heb mij via de email afgemeld. (3 maanden van te voren)! Begin januari 2007 kreeg ik weer een brief, met een acceptgiro, dat ik €44,- contributiegeld moest overmaken binnen 21 dagen. Dat heb ik niet gedaan. Contact met Starsteps gehad, maar ze konden er niets mee. Ik heb toen, onder de voorwaarde dat ze mij een bevestiging zouden sturen dat ik vanaf 15-12-2007 uitgeschreven zou worden bij Starsteps, nog dat jaar betaald. Ik heb toen inderdaad ook een bevestiging gehad! Nu krijg ik 31-12-2007 weer een brief van starsteps, dat ik weer contributie moet betalen, waar ik nu niet meer mee akkoord ga! Ik heb nu een aangetekende brief gestuurd, waarin duidelijk staat dat ik die bevestiging thuis heb liggen, en dat ik niet akkoord ga met die €44,- contributie! Ook wil ik een bevestiging van mijn schrijven want dit kan NIET! Hoe het nu verder loopt weet ik niet, maar ik hoop dat dit snel opgelost word!

Gesloten