LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
queenfan
Berichten: 1415
Lid geworden op: 14 jun 2004 12:50

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door queenfan »

@ T de Hond, leuk verhaal maar klopt niet, het artikel gaat over overstappen de TS stapt niet over maar verhuist.

De oude bewoners hebbenook een verhuizing op opzegging gedaan en dan moet de oude provider er voor zorgen dat de lijn weel vrij komt voor de nieuwe bewoners.

Een tweede aderpaar kan wel mits is gelast enz.

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door TdeHond »

Goed opgemerkt!
Het lijkt mij dat ook in dit geval de provider van degene die verhuist KPN verzoekt om de lijn vrij te maken om de klant te verlossen van het bekende kastje naar de muur sturen. Ik zal kijken of ik dit d.m.v. een link kan onderbouwen.

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door TdeHond »

Ik heb wel een mogelijke oplossing voor de t.s. gevonden in dit duivelse dilemma. Mocht Xs er niet in slagen Tele2 te bewegen de lijn vrij te geven kan t.s. zich op het volgende in de A.V. van Exs beroepen:
ARTIKEL 14 OVERMACHT

14.1 Onder overmacht wordt verstaan alle van buiten komende oorzaken die redelijkerwijs niet voorzienbaar waren en als gevolg waarvan XS4ALL niet in staat is haar verplichtingen jegens de klant na te komen.Hieronder zijn onder meer, maar niet uitsluitend, begrepen storingen in de verbinding met het internet, storingen in de telecommunicatie-infrastructuur, storingen in netwerken.

14.2 XS4ALL heeft het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat XS4ALL haar verbintenis had moeten nakomen.
14.3 Tijdens overmacht worden de leverings- en andere verplichtingen van XS4ALL opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door XS4ALL niet mogelijk is langer duurt dan twee (2) weken is ieder der partijen bevoegd de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zonder dat voor de andere partij recht op schadevergoeding ontstaat.

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door TdeHond »

Ik heb nog wel een mogelijke oplossing bedacht die zou kunnen werken als Tele2 meewerkt alhoewel ik bij mijn standpunt blijf dat de provider Xs zich moet inzetten dit probleem voor zijn klant op te lossen.

T.S stuurt naar Tele2 een bewijs van inschrijving van de gemeente met daarop datum vanaf welk moment hij als nieuwe bewoner op dit adres ingeschreven staat. Dit als bijlage bij brief.
In aangetekende brief verzoekt hij dat Tele2 met onmiddellijke ingang KPN de gelegenheid biedt de lijn vrij te maken zodat provider van klant hier gebruik van kan maken.

Huckle Berry
Berichten: 8
Lid geworden op: 16 jun 2008 08:17

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door Huckle Berry »

Verhuizen is een crime. KPN wil dat ook niet en frustreerd de boel. Maar niet alleen verhuizen is een probleem. Ik ben al drie jaar lang bezig mijn email te kunnen gebruiken via eigen site en mail. Nu heeft eindelijk, na veel gebel met de helpdesk a 45 ct. per minuut, HetNet toegegeven dat de fout bij hen ligt. Een mevrouw Wildeboer belt mij op om me mee te delen dat alles zal worden vergoed door HetNet en 3 jaar abonnemetsgeld terug. Een bevestiging of centjes heb ik na een maand en een briefherinnering nog niet gehad. Gewoon een puinbak daar.
Ik zou willen dat RADAR eens goed naar HetNet of KPN kijkt en hen daarover kapittelt. Schandalig gewoon.

ewalstra
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 aug 2008 22:07

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door ewalstra »

Tja, als je iets afwijkt van de standaard dienstverlening, heb je al een probleem.

Ik kreeg vandaag een mail van Xs4all met de vraag of het probleem nog actueel is. Zij constateren namelijk, en ik quote:

"kunt u me vertellen of dit probleem nog steeds speelt, voorzover ik nu kan zien is het modem verbonden en gaat er dataverkeer over de lijn. Ik hoor graag even van u."

Ik heb geantwoord dat op het nieuwe adres geen activiteit te constateren moet zijn, dat daar dus niks aangesloten is... Ik ga er maar vanuit dat ook deze %#@*&%^ medewerker van Xs4all niet weet waar het precies over gaat en alleen even snel mijn huidige verbinding op mijn OUDE adres heeft bekeken. Triest dit... heel triest...

Thea111
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 aug 2008 18:47

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door Thea111 »

Zojuist lees ik de "story" over een adsl verhuizing. Exact 3 jaar geleden overkwam mij hetzelfde. Al met al heeft het hele grapje een half jaar in beslag genomen. Men zei mij wel toe de kosten te zullen vergoeden. Ik diende alles op papier te zetten en naar Klantenreacties te sturen die natuurlijk niets hebben ontvangen. Nogmaals gedaan. Helaas nimmer een reactie gehad. Al met al kostte het ca 386 Euro. en een nieuwe aansluiting omdat het een "spooklijn" betrof. Tot op heden heb ik niets vernomen van KPN, Tele2.
Ik wens degene die er mee te maken heeft alle geduld.

heeksbleek
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 nov 2007 23:23

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door heeksbleek »

welk topsalaris had de directeur van die club ?

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door D1RK »

Advies, zet ik koopcontract dat de lijn bij oplevering woning vrij moet zijn, en laat gelijk het huidige contract vast leggen dus naam en reg. nr van deze aanbieder!

Bij huurders is dit helaas nog niet mogelijk!
De regel dat eventuele schade van niet vrijgegeven lijnen... zal bij Tele2 meer doen omdat de vorige eigenaar dan een claim wegens nalatigheid kan indienen...

Verder is het vaak makkelijker een nieuwe met korting aan te vragen... dan de huidige tegen extra kosten te verhuizen!
Dus geen verhuiskosten maar welkomst korting en als U van Man naar Vrouw gaat zien ze niet eens als dit dezelfde provider zou zijn!

E mail: G mail of Hotmail kun je wel houden, de eerste vind ik beter maar ook doorstuur adressen als via www.moerstaal.nl die je naar iedere provider kan doorsturen voorkomen dat je mail adressen kwijt zult raken!
Alle 3 bovengenoemde zijn dus gratis, dus dat is nooit een probleem!

Alleen heeft U als enige nadeel dat het huidige Telefoon nummer bij een nieuwe aanvraag meestal vervalt, maar gezien het mobiele gebruik en soms kan het wel als het binnen een aantal dagen gebeurde...
Dus andere naam en adres en toch oude nummer mee nemen kan vaak wel, maar is wat lastiger!

gert292
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 aug 2008 16:19

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door gert292 »

Ik kreeg vandaag een mail van Xs4all met de vraag of het probleem nog actueel is
Álle correspondentie bewaren en logboek maken. Klacht sturen naar afdeling A&E (Advies en Escalatie) van XS4ALL.

Bij mijn verhuizing van XS4ALL Only had ik 6 weken geen internet, heeft me een half jaar regelwerk gekost en ik ben nog steeds niet goed geholpen.
Als je ook niet zo blij bent met de nieuwe reclamecampagne van XS4ALL" X is meer" waarin beweerd wordt dat je altijd een specialist aan de lijn krijgt die pas ophangt als het probleem is opgelost en de XS4ALL monteur pas weg gaat als het weer 100% werkt, vul dan ook even het online klachtenformulier in van de reclamecode commissie (http://www.reclamecode.nl/pagina.asp?paginaid=73) zodat deze onzin zo snel mogelijk van de buis gehaald wordt. Samen staan we sterker

Weakling
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 aug 2008 08:46

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door Weakling »

Toevallig zit ik in exact hetzelfde schuitje. Heb ook XS4all Only en een actieve Tele2 verbinding op het adres waar ik naartoe ben verhuist.

Een hele tijd met Tele2 aan de lijn gezeten. Zij vertelden mij een vaag verhaal dat de bewoners op 14 augustus de lijn hebben opgezegd en daardoor de lijn pas na een volle maand extra gedeactiveerd kan worden. De perioden lopen van de 25ste tot de 25ste, hetgeen inhoud dat de lijn pas op 26 september vrij komt.

Als "alternatief" noemden zij een line swap (of een term van gelijke aard), wat inhoud dat XS4all via de tweede dradenpaar op het aansluitpunt in huis de ADSL zou aansluiten, zodat Tele2 "op hun gemak" de lijn konden deactiveren. Dat is natuurlijk geen goed alternatief, omdat het mij geld gaat kosten om die lijn aan te laten leggen.

Voorlopig hou ik hoop dat de lijn inderdaad 26 september vrij komt, waarna XS4all in twee weken tijd de lijn kan verhuizen. Al met al zit ik daardoor zo'n twee maanden zonder internet thuis. Nee, verhuizen van ADSL is verre van eenvoudig ...

ewalstra
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 aug 2008 22:07

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door ewalstra »

Balen dit. Ik heb een nieuw telefoonnummer aangevraag op mijn nieuwe adres per 1 september. Krijg ik een brief van de KPN, dat door technische redenen de aansluiting niet gerealiseerd kan worden. Zij zouden gaan proberen het technische probleem op te lossen.
Twee dagen later krijg ik weer een brief met daarin de mededeling dat de technische problemen opgelost zijn en dat ik toch op de gewenste datum telefoon zal hebben.

Internet heb ik inmiddels bij UPC aangevraagd. Ik krijg dan internet via de kabel. Ik wilde niet het risico lopen een lange tijd zonder internet te zitten. Voor mij voorlopig geen ADSL meer...

koolenboer
Berichten: 7
Lid geworden op: 01 jul 2008 16:05

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door koolenboer »

Hallo,

ook wij hebben een probleem met een verhuis doorgeven bij XS4ALL.
Ik krijg steeds de melding dat er een ADSL dienst actief is op ons nieuwe adres. Terwijl er nooit een ADSL verbinding heeft gezeten !!?
Nu vertelt XS4ALL mij doodleuk dat ik, JA IK !! KPN moet bellen om te vragen of zij er eens naar kunnen kijken !!
WAT IS DE TAAK VAN XS4ALL DAN !!!??!?! Alleen chashen elke maand !?

Heeft iemand nog goede tips hoe ik dit kan aanpakken?
En ben ik nou gek of is het XS4ALL der taak niet dat zij kpn contacten om te kijken wat er nu op doet ?

Wordt er helemaal gallisch van ! :shock: :evil:


weet iemand trouwens of ik in mijn recht sta als ik me beroep op de voorwaarden van XS4ALL? Vooral artikel 14.3 ?

ARTIKEL 14 OVERMACHT
14.1 Onder overmacht wordt verstaan alle van buiten komende oorzaken die redelijkerwijs niet voorzienbaar waren en als gevolg waarvan XS4ALL niet in staat is haar verplichtingen jegens de klant na te komen.Hieronder zijn onder meer, maar niet uitsluitend, begrepen storingen in de verbinding met het internet, storingen in de telecommunicatie-infrastructuur, storingen in netwerken.

14.2 XS4ALL heeft het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat XS4ALL haar verbintenis had moeten nakomen.

14.3 Tijdens overmacht worden de leverings- en andere verplichtingen van XS4ALL opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door XS4ALL niet mogelijk is langer duurt dan twee (2) weken is ieder der partijen bevoegd de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zonder dat voor de andere partij recht op schadevergoeding ontstaat.

ewalstra
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 aug 2008 22:07

Re: ADSL verhuizing lukt domweg niet !

Ongelezen bericht door ewalstra »

Opzeggen. Heb ik ook gedaan. Xs4all kan me wat. En KPN erbij. Ik heb nu UPC en dat bevalt prima. Lekker snel, 120 mbps en geen gezeur.

Gesloten