LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Compensatie Eigen Risico

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
olgagramberg
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mar 2009 21:47

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door olgagramberg »

ik heb sclerodermi, mijn partner heeft fybromylargie. Wij wisten niet dat we mogelijk recht zouden hebben op €47 vergoeding voor chronisch ziek zijn en volgens mij hebik ook nooit iets ontvangen. Ik weet nu eigenlijk nog niet wat ik moet doen om het te krijgen.
Olga :?:

J.Dubbeltje
Berichten: 69
Lid geworden op: 24 nov 2008 17:26

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door J.Dubbeltje »

Mijn vrouw gebruikt al jarenlang medicijnen voor hartfalen en diabeet.Wij kregen geen compensatie eigen bijdragen,ondanks dat we bezwaar hebben gemaakt werd dit afgewezen.Dit komt omdat misschien door dat ze parallel medicijnen voorgeschreven kreeg die niet op de lijst voorkomen.Eerst Dhr.Hogenvorst die ons appelen voor citroenen heeft verkocht,nu Dhr.W.BOS die chronische zieken en 65+ de ziektekosten vergoedingen en buitengewone lasten ontneemt via de terug gaven aangiften belastingen.De SP en niet de PVDA springt voor dit alles in de bres.Dhr.Den UYL met de broekriemen aanhalen en Mevr.E.V.D.VELD die de WAO om zeep hielp ook weer SOCIALISTEN/met toen ook het CDA.W.Bos kan wel de banken trakteren die de kredietcrisis hebben veroorzaakt.De generatie van na 2e WO.weten nog wel hoe het was tweedehands kleding van de kerk of van nichtjes of neefjes,zij hebben NEDERLAND weer opgebouwd en worden nu gestraft.

J.Dubbeltje
Berichten: 69
Lid geworden op: 24 nov 2008 17:26

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door J.Dubbeltje »

Mijn vrouw gebruikt al jarenlang medicijnen voor hartfalen en diabeet.Wij kregen geen compensatie eigen bijdragen,ondanks dat we bezwaar hebben gemaakt werd dit afgewezen.Dit komt misschien door dat ze parallel medicijnen voorgeschreven kreeg die niet op de lijst voorkomen.Eerst Dhr.Hogenvorst die ons appelen voor citroenen heeft verkocht,nu Dhr.W.BOS die chronische zieken en 65+ de ziektekosten vergoedingen en buitengewone lasten ontneemt via de terug gaven aangiften belastingen.De SP en niet de PVDA springt voor dit alles in de bres.Dhr.Den UYL met de broekriemen aanhalen en Mevr.E.V.D.VELD die de WAO om zeep hielp ook weer SOCIALISTEN/met toen ook het CDA.W.Bos kan wel de banken trakteren die de kredietcrisis hebben veroorzaakt.De generatie van na 2e WO.weten nog wel hoe het was tweedehands kleding van de kerk of van nichtjes of neefjes,zij hebben NEDERLAND weer opgebouwd en worden nu gestraft.
Als laatste kunnen we straks ook nog de ZORGTOESLAG terug betalen
omdat we niets meer kunnen aftrekken van de belasting.
Dus de zorgtoeslag wordt ons ook nog mooi ontnomen BEDANKT SOCIALISTEN.

jrogier
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 mar 2009 09:38

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door jrogier »

Op 2 maart jl. uw uitzending gezien en ook ik behoor tot degene die geen compensatie van €47,- heeft ontvangen.
In tweede instantie heb ik bezwaar gemaakt en als reactie hierop kreeg ik van het CAK het volgende antwoord: "Ambtshalve hebben wij vastgesteld dat u WEL in 2006 maar NIET in 2007 in een FKG bent ingedeeld, noch op 1 juli 2008 niet langer dan zes maanden in een ABWZ-instelling verbleef."
Het volgend advies is van het CAK naar de rechtbank te gaan.
Vervolgens mijn zorgverzekeraar gebeld, maar die speelde de bal weer terug naar het CAK.
Via mijn apotheek heb ik een medicijnlijst van 2005 t/m 2008 opgevraagd.
Daarop kan ik zien, dat ik vanaf 17 november 2005 het dure medicijn Enbrel (ruim € 1.000- per 4 injecties) gebruik en dat medicijn gebruik ik nog steeds.
In 2006 was ik volgens CAK dus WEL chronisch ziek!!!!!!
Wekelijks kom ik bij mijn fysiotherapeut en die moet om deze situatie lachen. Hij heeft last van zijn schildklier en ontvingt als "gehandicapte" een bedrag van € 47,-
Ik ben bij hem als Bechterew-patient onder behandeling en al jaren 80 - 100 % arbeidsongeschikt, nota bene ontvang ik van het CAK geen CER en de fysiotherapeut, die 100% arbeidsgeschikt, echter wel.

Toch knap van het CAK, dat deze instelling kan vaststellen dat je opeens in 2007 niet meer chronisch ziek bent, terwijl de feiten ook in 2009 en mijn verdere leven, helaas het tegenovergestelde is.

LdeR
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 mar 2009 10:42

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door LdeR »

Ik gebruik als hartpatient al 7 jaar digoxine (staat op de lijst) Heb al twee keer bezwaar gemaakt maar afgewezen. Zonder uitleg waarom. Toen telefonisch contact opgenomen Ben afgewezen want ik kom niet aan de vereiste dagdosering. Digoxine is het gif uit de digitalis plant dus heeft een ZEER lage dosering. Gewoon pech gehad omdat ik al heel veel andere middelen heb gekregen die geen resultaat boekte maar wel aan de norm voldeden maar dit medicijn dus niet.

ron-luckers
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 mar 2009 13:50

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door ron-luckers »

Op 2 maart jl. uw uitzending gezien en ook ik behoor tot degene die geen compensatie van €47,- heeft ontvangen. Ik ben al 30 jaar aan het sukkelen met diversen ziekte`s
Ik heb in januari 2008 zelf een aanvraag moeten indienen en kreeg een afwijzing en daarna heb ik bezwaar gemaakt bij het CAK en ook deze werd afgewezen op de grond dat ik niet op de medicatie lijst stond.
Ik heb ziekte van van Bechterew ( reumatische aandoening waarbij de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontstoken zijn. De klachten zijn met name pijn en stijfheid, )

En heb in 2006/2007 het medicijn Methotrexaat gehad en een medische verklaring ingeleverd bij CAK en ook dat hielp niet.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door VioletPrue »

Tja, ook met 3 soorten reuma, een scootmobiel, een rolstoel, een PGB voor huishoudelijke hulp, een verhoogd toilet en een douchestoel ben je niet chronisch ziek.
Ik slik genoeg medicijnen, ik heb de "juiste" aandoeningen, maar mijn medicijnen staan niet op de lijst.
Als reguliere pijnstillers niet helpen en je arts met je op zoek gaat naar iets wat de pijn stilt maar niet voor jouw aandoening "gemaakt" is, lijkt mij dat positief.
Maar nu ben ik dus niet chronisch ziek.
Ook is het handig om als Ministerie bij de aandoening reuma het meest basic middel wat reumapatiënten slikken (ontstekingsremmers) niet op de lijst te zetten.
Dat scheelt weer geld!
Zeker omdat ik nu dus ook niet in aanmerking kom voor de Wtcg die net is ingegaan, dat scheelt zowel jullie als mij weer geld!

Marfra
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 jan 2009 11:33

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door Marfra »

Het heeft geen zin om bezwaar te maken. Mijn medicijn tegen uitgezaaide borstkanker, dat ik sinds begin 2003 dagelijks gebruik, staat niet op de lijst farmaceutische kostengroep. Ik kan verder bezwaar maken bij de rechtbank. Dat is voor mij een brug te ver. Ook de Nationale Ombudsman kan niets betekenen, omdat dit wet- en regelgeving betreft. Mij werd geadviseerd een brief te sturen aan minister Klink VWS, wat ik inmiddels heb gedaan. Ik verwacht daar niets van. Het gaat mij allang niet meer om de compensatie, maar om de schoffering van grote groepen mensen.
Alle partijen zijn daar debet aan, het CDA in de persoon van minister Klink in het bijzonder.

rijk
Berichten: 51
Lid geworden op: 22 feb 2006 20:58

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door rijk »

DE kans om de staatsloterij te winnen is beduidend groter dan compensatie te krijgen van het CAK. :evil:

robbert61
Berichten: 50
Lid geworden op: 03 jan 2009 18:42

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door robbert61 »

Je kan toch merken dat het stel dat aan de macht is daar ge woon moet verdwijnen. Het is alleen maar eigen zakken vullen en de rest ken de kle...... krijgen. Zelfde als al die andere kosten die je niet meer mag aftrekken zoals de zorg kosten in een paar jaar zo duur maken dat het niet te betalen is en dan zien we wel. Wel iedereen verplichten om er aan mee tedoen maar het is niet op tebrengen. En dan zeggen alles moet maar naar de 0 lijn. Die zieken zorg kosten zijn wel ongeveer 17% van je inkomen gewoorden. De regering denkt gewoon maar laat iedereeen maar die het minimum verdient ga maar lekker met je keel aan de kapstok hangen.

tonzomerschoe
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 mar 2009 15:30

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door tonzomerschoe »

ik heb ook compensatie voor mijn vrouw aangevraagd,
ze heeft een chronische blaasontsteking en gebruikt hiervoor al jaren medicijnen.ik ben afgewezen de kwaal en het medicijn staan niet op de lijst
ton

Poon
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 nov 2007 17:28

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door Poon »

Ik heb vanaf mijn jeugd astma en slik daar dagelijks 2 x per dag medicijnen voor. Deze medicijnen staan ook op de fkg-lijst. Ik krijg na bezwaar geen compensatie! De reden daarvoor blijft vaag.
Als je in beroep gaat ben je sowieso griffiegeld kwijt, en dat is nog meer dan de 47 euro, dus daar begin ik niet aan.

wzwarts
Berichten: 5
Lid geworden op: 07 dec 2007 17:06

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door wzwarts »

Alleen de naam al ,wat voor een risico zit eraan als men probeert gezond te worden of te blijven door medicijnen gebruik bijvoorbeeld.
En waar gaat de 155 euro per persoon naar toe als de Zorgverzekeraars
hun geld binnen hebben? Wij zijn vorig jaar benaderd door CAK met de mededeling dat wij voldoen aan aan de norm en zodoende ieder 47 euro kregen omdat wij genoeg pillen geslikt hadden. Dus al die mensen die wel pillen slikken maar door andere gebreken ook andere kosten maken vallen naast het potje. Die hele eigen risico is in het leven geroepen door die mooie zakkenvullers regering met als de verantwoordelijke minister Klik(klare onzinman)Eigenlijk in de deze crisis
moet de 155 euro eraf weg ermee, en verzind maar wat anders.Waar de regering ,de gemeente met hun jaarlijksebijdrage en de polderbelasting met droge ogen gewoon maar de bedragen opleggen alsof wij wel het geld hebben. Zorgverzekeraars zoals Ohra die doordleuk in deze maand maar even 300 euro van de rekening halen omdat wij al de eigenbijdrage overschreden hebben.Ik kan er ook niets aan doen dat alles zo duur is .Laat de minister daar echt iets aan doen en niet e burgers opschepen met die zgn eigen risico bijdrage de werking daarvan gaat de verkeerde kant op.De zorgverzekeraars moeten voor hun klanten de melding makenaan het CAK en niet de mensen zelf laten soppen dit is onmenselijk en niet van deze tijd.

:( :shock: :oops: :?: :?: :?: W.Zwarts

marieke2407

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door marieke2407 »

ik ben iemand die al 11 jaar in de wao zit ,en me scheelt betaald aan van alles en nog wat ,wat met de ziektes te maken hebben,
ook ik heb geen 47 euro gekregen,ik heb nu alles aangeschreven wat er maar aan te schrijven valt...
als je al 11 jaar chronisch ziek bent ....wat ben je dan?volgens hun niet chronisch ziek...wat dan wel?????
ik kreeg gisteren een brief van het cz 16 jan zat ik al aan mijn 155 euro...goh met 24 pillen per dag en 4 drankjes op een dag...nee toch niet chronisch ziek...

ik heb minister klink gemaild,gevraagd wat hij moet betalen!
en of hij uberhaupt wel weet wat chronisch ziek is....
en dat het lijstje wat hij op heeft gesteld om te lachen is!
de medische wetenschap zegt immers iemand die 3 -6 maanden zelde klacht heeft is chronisch ziek hiihihihi lache....sukkel....waar moet je gestudeerd hebben om minister te worden...

sorry maar de laatste regel moest even,weet je het gaat om het principe,volgend jaar veranderd er een hoop! en dan zitten we er naast om dat we NIET ERKENT CHRONISCH ZIEK ZIJN....

mvg marieke2407

merel06
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mar 2009 10:51

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door merel06 »

ik snap er ook niets van! zit sinds 1994 in de W.A.O met verschillende klachten, heup/rug. slik daar pijstillers voor,
deze staan niet op de lijst...maar waar ik me eigenlijk nog het meest over verwonder is dat je alleen chronisch ziek bent
en op een lijst komt te staan wanneer je medicijnen slikt die op die lijst staan?? sorry, maar wat ben ik dan??
snap er helemaal niets meer van!
ik ga ook zeker een brief sturen! dit kan toch niet!

slabbekoorn1
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 jan 2007 18:12

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door slabbekoorn1 »

Al van af me geboorte ben ik chronische ziek.
Jammer genoeg krijg ik ook géén 47 euro terug. Ondanks dat ik ook veel medicijnen slik. en wel de volgende Hydrocortison 20 MG tab. Bonviva 150 mg , Nexium 20 MG en Florinef 0,1 MG :cry: :(

Dus ik hoop dat het nog een keer goed komt. En dat het op de lijst voor komt.

HennyB
Berichten: 26
Lid geworden op: 04 jul 2007 16:06

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door HennyB »

Ook ik heb een beslissing op bezwaar ontvangen van het CAK, waarin staat dat ik in 2006 wel en in 2007 niet aan de voorwaarden voldoe en dat terwijl ik in beide jaren evenveel astma-medicijnen heb gehad.

Wat me verbaasd is het bericht geplaatst op 2 maart door Iris, waaruit blijkt dat in beroep gaan geen zin heeft, omdat de gegevens die door de verzekeraar worden afgegeven ook door de rechter niet in twijfel worden getrokken.
Dat betekent dat het CAK de beslissing afgeeft, maar de feitelijke beslissing door de zorgverzekeraar wordt genomen: een stomme bureaucratische regeling.
Wat mij betreft moeten we de zorgverzekeraar gaan aanpakken en dat is voor mij Zilveren Kruis Achmea. Zijn er anderen die ook voor 2006 wel een goede en voor 2007 geen goede beslissing van Zilveren Kruis Achmea hebben gehad?

calcu
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 apr 2009 11:04

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door calcu »

Het is een trieste zaak hoe e.e.a. geregeld is in dit pokke land. Ik heb diabetes II waarvoor ik Glucophage slik, verder heb ik nog medicijnen voor hartritme; schildklier en narpolepsie. Dit betekend dat ik in de eerste maand van een nieuw jaar steevast geconfronteerd wordt met de factuur voor eigen risico, voor dit jaar € 155,00.
Ook ik heb ondanks diverse verwoede pogingen en het feit van kastje naar muur uiteindelijk nul op mijn request gekregen.
De eigen risico compensatie is toch in beginsel bedoeld om het hoge eigen risico, zoals de naam al zegt, te compenseren.
Beste beslissers van ons mooie Nederland wat ben ik en met mij vele andere Nederlanders toch ontzettend blij dat wij ziektes hebben waarvoor we medicijnen moeten slikken en wat hebben gezonde Nederlanders, buiten het feit dat ze gezond zijn, toch een enorme pech dat ze onder normale omstandigheden het bedrag van € 155,00 dit jaar aan andere zaken kunnen uitgeven.

Ik zal niet gauw klagen maar wat ze ons nu flikken is ronduit schandalig, het gaat mij allang niet meer om de geldelijke vergoeding. Ik vind het tijd worden dat er een vereniging wordt opgericht waar de personen die dit betreft dan lid (eventueel tegen betaling van lidmaatschapskosten) kunnen worden zodat we als een groot blok eventueel naar de rechter kunnen stappen, dit heeft als eenling geen enkel nut.
Zelf heb ik geen enkel idee hoe je zoiets zou moeten aanpakken, maar er zal toch zeker wel iets of iemand zijn die dit kan opzetten. Het eerste lid is dan al binnen.

marieke2407

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door marieke2407 »

hoi hoi

ja ik heb toevallig ook die dezelfde standaard brief gekregen!
nou gaat het me niet om die 47 euro die kunnen ze ondertussn in de.....steken :lol: maar er zijn mensen die hebben het hard nodig.
wat ik wel gedaan heb ik gisteren is een mail gestuurd naar sport en welzijn ,daar valt die klink onder...
chronisch ziek?wat ben je als je al 11 jaar 100% bent afgekeurd?wat ben je dan???
idd ik slik al vanaf die tijd altijd medicatie wel verschillende elke keer maar wel voor reuma,voor ruggenmerg enz enz..maar net niet die stoffen...ze weten wel wat ze doen.

ik wil gewoon voor 2010 op die lijst komen van chronisch zieken,maar wat moet je doen,maar ze gaan geloof ik meerdere instanties inschakelen...lijkt me een strak plan.

mvg marieke2407

joze12
Berichten: 39
Lid geworden op: 17 jan 2009 19:04

Re: Compensatie Eigen Risico

Ongelezen bericht door joze12 »

Hallo Marieke

Heel leuk dat je een brief naar Volksgezondheid en Welzijn hebt gestuurd. Het VWS besteed het uit aan: Het CAK en verschuilt zich er achter. Het CAK kan en mag niets doen, en zeggen wij mogen ivm de privecy geen informatie natrekken.
Ik heb VWS benaderd omdat ik het met de criteria niet eens was.
Er zou compensatie komen voor chronisch zieken die jaren achtereen veel bijzondere ziektekosten hadden. Dat is ons beloofd, je zult zien volgend jaar verdwijnt het weer omdat er teveel kosten aan zijn verbonden.
Onze 2 dochters zijn al 20 en 24 jaar chronisch ziek, steeds elke keer andere medicijnen proberen omdat niet alles helpt.
Maar voor het CAK niet chronisch ziek. Van Volksgezondheid ontvang je een standaard brief die je op de computer kunt vinden wanneer je er wel voor in aanmerking komt. Nogmaals ik ben het met de criteria niet eens, maar daar krijg ik geen antwoord op. Het gaat mij ook niet perse om de 47,- maar om pricipe en voor volgend jaar de WTCG.
Als wij belasting moeten betalen moeten wij ook het hele bedrag betalen en kunnnen wij ook niet denken: Dan maar niet.

Gesloten