LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ozontandzorg

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Ulla
Berichten: 43
Lid geworden op: 06 jun 2007 20:17

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Ulla »

Mijn bezwaren richten zich niet tegen de techniek zelf, maar tegen het ontbreken van gedegen onafhankelijk onderzoek naar de werking en de resultaten/effecten op termijn (Walter)

Even je kernprobleem opgezocht Walter. Dit snap ik dus. Want dit is jou uitgangspunt. In hoever de studies en resultaten werkelijk zo waardeloos zijn vraag ik mij persoonlijk wel af. Of er nu wel of geen voldoende onderzoeksresultaat is; mijn conclusie is dat je er alleen achter kunt komen door het zelf te proberen.

Voor mezelf geldt dus dat ik ook kijk naar de ervaringen die mensen er mee hebben ( die ik dus zelf gesproken heb) en de logica van het verhaal wat ozon in de medische wereld blijkbaar allang speelt. Nederland is het enige land waar je echt weerstand vind; in andere landen is dat niet zo. En ook in Nederland speelt commercie een rol bij de tandarts.

Mijn conclusie is dat tandartsen geen neutrale rol in kunnen spelen in de beoordeling van ozonbehandelingen. Ten eerste mag het nog niet via de verzekering ( of misschien soms ook wel) en ten tweede hebben tandartsen zelf weinig ervaring mee.

En ook bij tandartsen zal gedeeltelijk het eigenbelang een rol spelen. Er zullen vast tandartsen erbij zijn die wel neutraal kunnen zijn en hun eigen belangen niet voorop stellen maar lang niet iedereen doet dat.

Dus in die zin heb ik geen 100 procent vertrouwen in het oordeel van tandheelkundigen die alleen maar negatief zijn. Alleen omdat de onderzoeksresultaten hen niet bevallen. En alleen in Nederland is men uitgesproken negatief; terwijl men in andere landen er al veel meer mee bezig is. Al dan niet met de genoemde beperkingen.

Het is ook niet waar dat er geen dossieers worden bijgehouden van clienten. Dat werd hier ergens beweerd en ik wil hier toch duidelijk vertellen dat dit niet klopt.

tienepien
Berichten: 880
Lid geworden op: 31 aug 2005 22:23

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door tienepien »

zullen we onderzoek dan maar laten doen en beoordelen door mensen die geen donder verstand hebben van waar de techniek moet worden toegepast?


Het hele nut van onderzoek doen is dat je weet wat de voor en nadelen zijn, zonder dat elke arts of tandarts het individueel moet uitproberen. Dit resulteert namelijk in veel meer proefpersonen dan nodig... En wat nu als het resultaat uiteindelijk niet zo positief is als een aantal mensen er van verwacht?

Ulla
Berichten: 43
Lid geworden op: 06 jun 2007 20:17

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Ulla »

Dan zullen er een aantal mensen zijn die zich in de handen wrijven en zeggen zie je wel, een aantal zullen het jammer vinden en weer anderen zullen neutraal reageren. En de zogenaamde proefpersonen moeten weer terug naar de tandartsen die lang ook niet allemaal even goed bezig zijn. Genoeg verhalen gehoord intussen en ook in eigen naaste omgeving. Net zo goed dat er ook goede tandartsen zijn die wel goed bezig zijn. Tandartsen zijn geen goden;zij hebben net zo goed een vak geleerd dan ieder ander.

Het is toch gekkenwerk dat je voor een klein gaatje na afloop een reuzegat in je tand hebt wat dan nog opgevuld moet worden. Bovendien zijn er blijkbaar toch nog betere vulmaterialen dan die composietvullingen. En zolang er geen voorbehouden handelingen onbevoegd worden gedaan bepaal ik altijd nog zelf wie deze handelingen doet en welke vullingen ik wil.

Al met al het zou geen vooruitgang zijn als dit zou gebeuren. En de nederlandse tandartsen wereld kan moord en brand schreeuwen; als patient/client ben ik zeer goed in staat mijn eigen beslissingen te nemen en mijn eigen risico`s in te schatten. Iedereen moet dat voor zich zelf bepalen. Ik zit in ieder geval niet te wachten op dat betuttelnde gedoe.

En het feit dat Nederland als enige land zo hypokriet reageert op dit zegt al genoeg. Wij lopen wel met meer dingen hier achter. In die zin is Nederland niet een land wat altijd even serieus te nemen is.

tienepien
Berichten: 880
Lid geworden op: 31 aug 2005 22:23

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door tienepien »

Dan zullen er een aantal mensen zijn die zich in de handen wrijven en zeggen zie je wel, een aantal zullen het jammer vinden en weer anderen zullen neutraal reageren. En de zogenaamde proefpersonen moeten weer terug naar de tandartsen die lang ook niet allemaal even goed bezig zijn.
In de beste situatie ja.

De proefpersonen lopen wanneer er behandeld wordt zonder dat er goed onderzoek is gedaan, ook de kans op schade! Dan is het jammer voor de techniek en de goedwillende bedenkers ervan, maar nog veel jammerder voor het proefkonijn.

Onderzoek wordt gedaan en beoordeeld, zodat je zo min mogelijk proefpersonen nodig hebt. Het is onzin om elke arts voor zich het wiel opnieuw uit te laten vinden.

Wanneer er geen overtuigend bewijs is, kun je ervoor kiezen om zelf meer onderzoek te doen. Maar dan wel volgens de gebruikelijke regels. Proefpersonen moeten bijvoorbeeld wel weten dat zij dit zijn en daarvoor toestemming geven en het hele gebeuren moet goed gedocumenteerd worden.

Artsen zijn geen goden, dat lijkt me duidelijk. Maar het zijn inderdaad wel mensen die een vak hebben geleerd. Zij weten over het algemeen dus meer over die materie dan een leek.

Ulla
Berichten: 43
Lid geworden op: 06 jun 2007 20:17

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Ulla »

Wat een onzin. Die mensen die nemen zelf hun beslissingen; ze lezen dit ook ( krijgen ze zelfs mee met de eerste informatie!) en worden zo ook op de hoogte gebracht wat er speelt rond het ozon gebeuren. Nogmaals dat betuttelnde gedoe is nergens voor nodig. Iedereen die ik in die praktijk gesproken heb is van dit hele circus op de hoogte. En daarnaast je hoeft maar ozonbehandelingen te googlen en je vind er alles over. En je vind het in alle landen. Meer kan je de tandarts er ook niet over vertellen.

Hoe het werkt; de bedenkingen van Nederland; de beperkingen zoals die nu nog gezien worden; hoe het in het buitenland toegepast wordt. De riscicos die je eventueel neemt kun je zelf wel bedenken. Als het niet helpt dan rot je tand weg en moet je alsnog boren of kronen laten zetten. Of je riskeert zelf een onderliggende ontsteking met alle gevolgen van dien. Desnoods raak je de tand helemaal kwijt. Zo moeilijk is dat niet te bedenken. Of je wordt ziek enz. Het is algemeen bekend dat tanden oorzaak kunnen zijn voor andere ziekten. Daarvoor heb ik toch geen tandarts nodig. Mijn risico wat ik neem. Dus mijn zaak. Iedere dep kan dan bedenken.

Als je als client ook bij een tandarts blijft dan blijf je continue op de hoogte van de toestand van je gebit dus waar maak je je druk om. En als blijkt dat het echt niet helpt kun je alsnog besluiten je verder laten behandelen van je tandarts.

tienepien
Berichten: 880
Lid geworden op: 31 aug 2005 22:23

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door tienepien »

Ik ben blij dat de regels anders zijn...

Mensen nemen hun beslissingen op basis van informatie. Wanneer deze informatie niet klopt (bijvoorbeeld overdreven positief gekleud is) dan ben je gewoon niet goed bezig.

Ronaldsneek
Berichten: 16
Lid geworden op: 25 okt 2006 17:11

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Ronaldsneek »

Geachte lezers,

Meerdere malen heb ik een duit in het "pro ozon" zakje gedaan, en niet zonder reden.
Pijn en irritatie zijn verdwenen, afgebroken kies is aangezet met glas composiet, alles naar tevredenheid.

Afgebroken kies door uitholling reguliere tandarts, volgestopt met Amogaan, men laat je gebit de strijd verliezen, om zo je gebit te verliezen. Ongetwijfeld dherkenbaar door velen.

Ik ben blij met de ozon tandarts, door de ervaring.

Voor vragen kunt u me altijd mailen.

Ronald Abelskamp.

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Walter van V »

gaan we weer...de agenda weer leeg??

voor belangstellenden: lees gewoon kritisch het hele topic door, inclusief de links..

Vragen kunt u ook gewoon hier stellen natuurlijk, hebben meer mensen er iets aan.

Ik denk niet , met alle respect voor Ronald zelf overigens, (hij maakt o.a. hele mooie luchtfoto`s) dat Ronaldsneek als zijnde niet medisch geschoold EN blijkbaar bevriend met Dhr. Brandsma (en dus niet objectief naar mijn mening) de persoon is om vragen over een medische techniek te stellen.
Afgebroken kies door uitholling reguliere tandarts, volgestopt met Amogaan, men laat je gebit de strijd verliezen, om zo je gebit te verliezen. Ongetwijfeld dherkenbaar door velen.
je bedoelt denk ik amalgaam...(zoveel verstand van zaken heb je dus). daarnaast is dit natuurlijk een ongefundeerde niet te bewijzen in het openbaar gedane uitspraak, en daarmee laster en smaad in de richting van een complete beroepsgroep..

Ronaldsneek
Berichten: 16
Lid geworden op: 25 okt 2006 17:11

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Ronaldsneek »

@ Walter,

Quote; "daar gaan we weer" unquote.

En dat zeg jij?

Ik had nog op Google gezocht naar amalgaam, kwam allerlei soorten benamingen tegen. Alsnog fout dus, maar men weet waarover ik het heb. Ik ben niet medisch geschoold nee, ik claim dat dan ook niet.
Laster en smaad voor een elk die het verdiend, ik sta achter hetgeen ik vermeld, het ziet er niet uit, die uitgeholde en vol met "zwart spul" gestopte kiezen, de "hakken en zagen" methode, dank je de koekoek!

Met een tandarts die het goed met je voor heeft, en waar je tevreden naar binnen en naar buiten stapt, heb je 't beste voor.
Als ik niet tevreden was, zou ik dat ook melden, niet mijn stijl iets aan te prijzen wat niet deugt.

Met je "(zoveel verstand van zaken heb je dus)", beetje kinderachtige ractie van tandarts Walter om zo te reageren, vind je niet?

Wat ik eerder zei, een tandarts zal NOOIT eerlijk zeggen als hij je gebit per ongeluk verprutst (lees; verboort). Stilzwijgend wegvullen die hap, komt u maar!

Wat je nou precies wilt weet ik niet, misschien heb je 't beste voor met je medemens op jouw manier, het komt op mij over als een beroeps bedreiging en angst voor vernieuwing. Status probleem?
Bang voor je achterhaalde kennis wellicht?

De heer Brandsma ken ik als een puur mens, eerlijk, open en oprecht.
Ik heb het volste vertrouwen in de methode die hij toepast.


Ronald

P.S, ik stel geen vraag over medische techniek, ik kom met negatieve ervaringen ten tonele.

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Walter van V »

Wat je nou precies wilt weet ik niet, misschien heb je 't beste voor met je medemens op jouw manier, het komt op mij over als een beroeps bedreiging en angst voor vernieuwing. Status probleem?
Bang voor je achterhaalde kennis wellicht?
gewoon een eerlijke manier van benadering van een dergelijk onderwerp, dat is wat ik wil, en niets anders. Kan je leuk allerlei ballonetjes over andere zaken opgooien, dat is jouw zaak, zegt meer over jou dan over mij, m.i.
. Dat jij een verkeerde tandarts hebt getroffen betekent niet dat alle tandartsen prutsers zijn, en die generalisatie breng jij er WEL in aan! En daar heb ik dus bezwaar tegen. Daarnaast beweer jij behalve dat ik niet open zou staan voor vernieuwingen ook nog eens dat mijn kennis achterhaald is...! nogal en bewering, erg glad ijs ook.... Toon die stelling eens aan?

Is de mening dat je tandarts een prutser is overigens onderbouwd op een of andere manier?? heb je netjes zoals het in zo`n geval gebruikelijk is een klacht ingediend wegens wanprestatie door de persoon die jou behandeld heeft?? Of is het alleen je iegen mening/visie/gevoel die je hier nu als feit presenteert maar nergens mee kan onderbouwen? ?? Ja er zijn rotte appels in d emand, maar dat is bij elke tak van sport zo.
bijvoorbeeld: dat 1 ozonbehandelaar wellicht een prutser is betekent niet dat iedereen die met ozontherapie werkt een prutser is, en die generalisatie breng ik dus pertinent NIET aan in dit verhaal. Ik plaats slecht duidelijke kanttekeningen bij dit verhaal, de conclusies mogen de lezers zelf trekken!
P.S, ik stel geen vraag over medische techniek, ik kom met negatieve ervaringen ten tonele.
precies,, 1 negatieve ervaring van 1 persoon.. Ik stel wel vragen over de medische techniek, en heel veel daarvan m.b.t. ozon en met name de wijze waarop (als enige op deze wereld) de heer Brandsma daarmee omgaat zijn nog steeds niet beantwoord!! Op simpele vragen komt of geen antwoord of een reactie met veel tekst wat als je het goed leest helemaal geen antwoord blijkt te zijn..om van harde bewijzen m.b.t. zijn handelswijze (met name daar waar hij ver voorbij d egrenzen van toepassing gaat die blijkt uit onderzoek en wordt aangegeven door de fabriek zelf) nog maar te zwijgen..
Ik heb ze nog steeds niet gezien...

niet mijn stijl iets aan te prijzen wat niet deugt.
probleem is dat je nu iets aanprijst waarvan jij vindt/denkt dat het deugy, en die gedachte als feit/stelling overdraagt. terwijl dus allerminst bewezen is dat jou gevoelens kloppen. Het is en blijft jouw persoonlijke mening, waar ik overigens helemaal geen moeite mee heb, jouw gebit, jouw lijf, jouw gezondheid.

Waar het mij om gaat is dat mensen die belangstelling hebben worden voorgelicht op eerlijke wetenschappelijk onderbouwde wijze. Niet op basis van persoonloijke meningen.

Want die tandarts die naar jouw zeggen jouw gebit verboort heeft, is misschien wel iemand die verder heel goed bekend staat, en heel veel goeds gedaan heeft. Die reken je nu af op 1 (voor ons niet controleerbaar) incident, waarvan ook nog eens de hele voorgeschiedenis niet bekend is...

loesje 2
Berichten: 406
Lid geworden op: 08 nov 2006 20:05

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door loesje 2 »

Ik heb het de laatste tijd eg druk gehad met het verwijderen van tandsteen op de gewone manier, heb ondertussen ook een patient teruggezien die zich met ozon heeft laten behandelen en raad eens het tandsteen, zelfs het eenvoudige supra gingivale tandsteen, zat er nog steeds! Ik dacht dat dit onderwerp hier ondertussen wel klaar was?

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Walter van V »

Ik dacht dat dit onderwerp hier ondertussen wel klaar was?
is het eigenlijk ook, totdat er weer onzin geschreven gaat worden... En dat was weer eens het geval..

Tja dan blijft dit hele verhaal dus wel bovenaan staan. Is niets mis mee, belangstellenden mogen het hele verhaal rustig doorlezen, en ik ben altijd bereid wanneer er dan nog steeds vragen zijn deze gewoon te beantwoorden, of te verwijzen naar waar de antwoorden te vinden zijn.
ook een patient teruggezien die zich met ozon heeft laten behandelen en raad eens het tandsteen, zelfs het eenvoudige supra gingivale tandsteen, zat er nog steeds!
goh...wat verrassend... :roll: :wink:

loesje 2
Berichten: 406
Lid geworden op: 08 nov 2006 20:05

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door loesje 2 »

Deze patient een mevrouw gaat nog steeds 1 x per 6mnd naar Brandsma. Ik kan haar er niet van overtuigen dat het onzin is.
Zij heeft overigens geen caries alleen had zij altijd last van ontstoken tandvlees. De gingiva bloed nog steeds en er zit overal nog plak en hier en daar een pocket. Ik kan haar er niet van overtuigen dat ze echt moet flossen en beter moet poetsen.
Zij heeft van Brandsma een spoelmiddel gekregen wat prima helpt vindt ze zelf. Aan de aanslag op haar tanden te zien is dit gewoon een chloorhexidine spoelmiddel.
Als ik haar laat zien waar de plak zit , dan zegt zij dat deze onschadelijk is gemaakt door de ozon behandeling. :roll:

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Walter van V »

als het in de kern niet zo triest was zou je er bijna om gaan lachen... :?

Struisvogelpolitiek van mw dus...

Zorg maar dat je goed alles documenteert, want als het straks (geheid) verkeerd gaat, heb jij het in de visie van patient nog gedaan ook...

Wat ik alleen niet begrijp aan zo iemand is dat ze En naar Sneek gaat EN naar jou.. zo veel vertrouwen heeft ze dus blijkbaar ook weer niet in de ozon..

loesje 2
Berichten: 406
Lid geworden op: 08 nov 2006 20:05

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door loesje 2 »

Ze ziet zelf ook wel dat het tandsteen er niet afvliegt maar ze gelooft dat de ozon wel iets doet en met mij wil ze er het er verder niet over hebben, Ze draagt ook zo'n Tineke de Nooy ding om haar hals.
Je weet maar nooit wat het doet, vindt ze.

bleeke Bet
Berichten: 17
Lid geworden op: 21 jan 2009 15:27

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door bleeke Bet »

Ik kreeg vanochtend een mailtje van een vriendin over Onzontandzorg met ene link naar de website. Zij denkt erover zich te laten behandelen.
Had er recent iets over gelezen.

Nooit van gehoord. Dus even googlen. En ook even Radar en Healozone als zoekterm opgeven. Bingo!
Het begin en het einde van de draad even doorgenomen.

Brandsma beroept zich op tevreden klanten.
Hij heeft het over mensen die ten einde raad bij hem komen nadat een tandarts hun gebit verknald heeft.

Net als in iedere andere beroepsgroep zal er ook bij tandartsen wat kaf tussen het koren zitten.
Door de bank genomen leveren tandartsen/kaakchirurgen goed werk af.
Degenen die goed behandeld zijn, zullen dus niet snel op zoek gaan naar alternatieven en dus ook niet bij meneer Brandsma terecht komen.

Het is al een paar jaar stil in deze draad.
Waren er geen recente ontwikkelingen te melden?

Bieden tandartsen de behandeling nu aan?
Zijn er behalve Brandsma meer mensen die de behandeling doen?

loesje 2
Berichten: 406
Lid geworden op: 08 nov 2006 20:05

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door loesje 2 »

Nee! Er zijn geen tandartsen in nederland die met ozon werken.

Brandsma is een mislukte chirorpractor en heeft GEEN enkele tandheelkundig opleiding gehad.

Er zijn reeds klachten tegen deze man ingediend bij de inspecteur van volksgezondheid van de provincie Friesland.

Irma79
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jun 2009 15:05

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door Irma79 »

Ik ben ook erg benieuwd naar de stand van zaken. Ben erg bang voor de tandarts en las vandaag de advertentie in de metro. Iemand serieus ervaring hiermee? En dan doel ik niet op al die nep-accounts?

bleeke Bet
Berichten: 17
Lid geworden op: 21 jan 2009 15:27

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door bleeke Bet »

Loesje,

Ik heb begrepen dat de Inspectie hem ook in Amsterdam (waar hij begonnen is) al achter de vodden zat. De inspectie Friesland heeft de zaak in handen van Justitie gegeven. Die heeft besloten niet te vervolgen maar te seponeren.

Het diploma waaruit blijkt dat hij rontgenapparatuur mag gebruiken staat op naam van YPE Jocob Brandsma.

http://sneek.streekmedia.nl/2008/11/15/ ... uur-terug/


Verder googlend kwam ik er achter dat het wel een sportief tiepje is. Hij reed in januari 2009 in zijn eentje de Elfstedentocht las ik in een Paroolartikel.
Dat artikel vermeldde dat hij in Hommerts woont.
Daardoor ben ik er achter dat hij aan SunGazing doet: o zon staren :)
http://www.ezpress.eu/news/9775/

connyz
Berichten: 26
Lid geworden op: 23 jun 2009 20:32

Re: ozontandzorg

Ongelezen bericht door connyz »

i.v.m. een oude wortelkanaalbehandeling die niet goed was uitgevoerd en verder was gaan rotten moest ik van mijn tandarts naar een specialist op dit gebied, kosten 600 euro en dan nog de kosten van een kroon, garantie werd echter niet gegeven.
Ik las een advertentie betreffende ozontandzorg en heb gekeken op tros radar of er mensen waren met ervaring hiermee.
Ik heb nog al mijn tanden en kiezen, sommige met kronen en last van paradontitis en wil wat er is graag behouden omdat ik weet hoe belangrijk een gezond gebit voor de rest van het lichaam is, mijn leeftijd is 55 jaar.
Nu net heb ik de 2 de behandeling ondergaan ( het hele gebit) en de wat zeurderige pijn aan de kies met de oude wortelkanaalbehandeling is weg, ik hou u op de hoogte, volgende keer is in augustus.
Degenen die hier zonder ervaring bléren om hun gelijk te krijgen let ik persoonlijk niet op het gaat mij om het resultaat, we zullen zien.

Gesloten