LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
renwel
Berichten: 14
Lid geworden op: 12 nov 2008 10:32

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door renwel »

Ja, ik snap wel dat de banken kosten maken, maar ik vind die 6.30 euro buiten alle proporties. Doe dan 0,50 cent of zoiets. Ik denk dat men zomaar een hoog bedrag neemt omdat men mensen zoveel mogelijk wil afhouden van het geld storten...... zodat uiteindelijk wordt gezegd: "Kijk, er wordt zo weinig gebruikt gemaakt van deze stortautomaat...... we gaan hem opheffen. Logisch toch, we gaan geen automaat onderhouden die toch nauwelijks gebruikt wordt." Zo creeëren ze dus een situatie om hun latere acties te kunnen legitimeren.
Als ik in het bankkantoor ben, zie ik altijd wel 2 of 3 mensen in de rij achter die ene stortautomaat. Mensen met sealbags met stapels bankbiljetten, en plastic tasjes vol met opgespaarde munten uit zo'n spaarpijp. Wordt het in de toekomst onmogelijk om je gespaarde losse munten nog te storten? Moet je die dan maar gewoon contant uitgeven (als dat tenminste dan nog kan in winkels?) Waarom stoppen ze dan uberhaupt niet gewoon met het gebruik van contant geld? Het zal nog wel een keer gebeuren dat iedereen gewoon verplicht wordt om altijd en overal te pinnen/electronisch/via chip te betalen.

Waar moet dit allemaal naar toe? Komt het eens zover dat het financiële systeem uit elkaar barst. Wat de meeste klanten willen (o.a beschikbaarheid van de gewone geldhandelingen, blijvende beschikbaarheid van wijkkantoortjes,ruime openingstijden (zaterdag!), meer man/vrouwkracht achter de balie), wordt óf afgeschaft óf men vraagt er (een flinke) financiële compensatie voor. Wat de meeste klanten NIET willen of nodig hebben (o.a grote, dure, overweldigende en onder architectuur gebouwde bankkantoren i.p.v. functionele compacte kantoren, glossy tijdschriften in plastic die rondgestuurd worden en bij velen direct bij het oud papier belanden, flinke bonussen aan bestuurders, een zoveelste variant van chipknip), wordt wél gedaan onder het mom van service aanbieden. Ze zeggen dan wel dat ze onderzoek gedaan hebben en dat dit is wat "de klant" wil, maar daar geloof ik in het geheel niets van.

dolphy
Berichten: 104
Lid geworden op: 14 feb 2007 18:58

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door dolphy »

Je hebt gelijk renwel, die banken willen steeds meer en nog meer, met vrijwel geen personeel.
Waar ik woon (is in een afgelegen dorp) staat het best wel grote kantoor van de Rabobank leeg, net zoals die kantoren in de hier omringengende 11 dorpen!

Ze zijn verhuisd naar één of ander bedrijfsterrein (in de dichtsbijzijnde stad), waar ook nog eens geen openbaar vervoer heen loopt...
Wat te denken van al die oude(re) mensen die hun hele leven klant bij die Rabobank geweest zijn? Die mensen weten het niet meer. Begrijpelijk. en ook met die categorie moet men wel degelijk rekening houden. Dat waren de klanten van de vroegere Boerenleenbank.

Ad 56
Berichten: 130
Lid geworden op: 08 feb 2008 22:29

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door Ad 56 »

Hallo Dolphy,

Ja, het is gewoon belachelijk wat de Rabo doet.

Maar wat ik niet goed begrijp steeds, waarom doen de mensen die bij de Rabo zijn.
Waarom ondernemen die dan niets.

Ik kan dit nog steeds niet begrijpen.

Het kan toch niet zo moeilijk zijn dacht ik.

Ik ga in elk geval zorgen dat mijn geld daar zo snel als mogelijk is, weg halen.
Maar het punt is, alle banken hebben hun eigenaardigheden, en hun schraap cultuur, om het maar een naam te geven.

En, het mooie van het verhaal, ik heb een briefwisseling uitgevoerd, over dier goede service van, zoals ik al eerder aangaf, daar krijg je ook geen fatsoenlijk antwoord op.

En dan nu weer dit gedoe er bij.

Nu heb ik daar geen last van, omdat ik toch geen cash geld bij hun stort, maar de mensen die dit wel doen, die zijn er weer mooi klaar mee.

Nu waren er al een paar topic bezoekers, die hun loageld bij de winkeliers brachten, die doe je natuurlijk ook een groot plezier hier mee, die moeten anders ook weer extra betalen voor hun wisselgeld.

Maar hoe men het ook draait of keert, de klanten dienen zelf de nodige aktie te ondernemen.

een bank uitzoeken die dit soort fratsen niet uithaalt, dat zal erg moeilijk zijn, om die te vinden.

ik wens u allen nog een fijne zondag avond toe, en maak anders volgende week eens massaal een grote vuist tegen ze, laat u allen horen dat u het er niet mee eens bent, Zijn de Nederlanders misschien iets te tolerant, dat men alles stilzwijgend aannemen.

met vriendelijke groet,

Ad :D :D

dolphy
Berichten: 104
Lid geworden op: 14 feb 2007 18:58

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door dolphy »

Hoi Ad,

We doen van alles bij/tegen/en met die Rabobank. Gesprekken, hoofkantoor bellen, etc.
Natuurlijk kun je je geld bij een winkel besteden, maar met €200,-- zijn ze al niet blij! :? Of...nemen het niet aan terwijl het een wettig betaalmiddel is! Dat is dus Nederland, want in de rest van Europa kun je gewoon met cash betalen, zelfs met briefjes van €500,--

En inderdaad heeft elke bank wat, OOK die ING.

Ik heb altijd wat gehad tegen die Rabobank, waarom weet ik eigenlijk niet.
Maar sinds ik hier op dit dorp terecht kwam was het hier de enige bank, vandaar.
Kon ik er af en toe op de fiets heen..

Totdat ze op het personeel gingen bezuinigen, later was er weer wat anders en zo bleven ze maar doorgaan totdat de bank maar helemaal verdween (ong. 3 maanden geleden). Samen met nog 10 banken in deze omgeving (dus 11 in totaal).
Al die gebouwen staan nu leeg!!!

En de oudere mensen die deze bank groot gemaakt hebben (ik hoor daar niet bij hoor), de boeren, de winkeliers, etc., kunnen nu NIET meer bij de Rabobank komen want er loopt geen openbaar vervoer heen en voor de fiets is het te ver.
Ik vind het heel erg dat niemand in dit land nog rekening houdt met de oudere mensen...

Ik heb (echt waar) oudere vrouwen hier huilend bij die Rabobank gezien... met de vraag: "Wat moeten we nu?"
Die hadden daar alles lopen, ook een betaalrekening. Zo erg!
Ook met oudere mensen hebben we hier in dit land rekening te houden IMO.

Groet.

kaarsje69
Berichten: 601
Lid geworden op: 01 jul 2008 21:28

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door kaarsje69 »

Nou dan zal ik eens wat zeggen over de andere banken, Ik woon in een dorp in Zuid Limburg, tot een jaar geleden zat hier een een sns, een abn bank, beiden weg. Als ik naar een sns toe moet, moet ik met de trein, kan ook de auto pakken, maar in Valkenburg is parkeren vaak geen doen, ook niet in het weekend en dat heeft ook geen nut, want dan zijn ze toch niet open!

Beseft nou niemand dat dit een beleid van de overheid is?
Zo dwingen ze de burgers om alles digitaal te gaan doen, sparen wordt niet meer gestimuleerd, ook niet voor kinderen die met hun spaarvarken aankomen!

Sorry, dat ik het zeg, maar ik vind de Rabo bank nog het minste van de slechte!

Anders kan je altijd nog storten op het postkantoor a € 7.50 of per gewicht!

De generaties voor de dertigers, hebben de banken groot gemaakt en gaven geld uit naar de nering!

Dat de DSB ons meer aansmeerde dan andere banken geloof ik niet!
Mensen zijn geld geil en kijken alleen wat ze kunnen doen ermee, als mens, heb je iets gekregen, namelijk een denk vermogen!
Je ziet wel de mensen op op de tv, ik kocht een huis en meteen een nieuwe keuken willen, want het voldoet niet aan de eisen, de hypotheek kan dat trekken, de badkamer, arghhhhhhh een nieuwe graag, dus weer de hypotheek oprekken!
Doe er dan ook maar meteen een carport bij, want god verbied dat je nat wordt, wel zo makkelijk!
Afab, krijgt de zelfde ellende als de DSB, waarom?
Omdat de mensen steeds meer willen, daarom!

Ik ben nog steeds van mening dat de overheid dit mogelijk heeft gemaakt door het opcenten van de OZB!
En de huidige generatie, lenen tot je erbij neervalt, als je een €0.00 hebt om uit te geven en je leent er ene, dan helaas zit daar rente op, als je die ook nog wilt verzekeren, tja, dan ben je de klos!
Is niet een bank de schuld, maar die gene die leent!

Nogmaals, ik vind de Rabo tot nu toe een goede bank, beter als de postbank/ing, de abn, sns.

dolphy
Berichten: 104
Lid geworden op: 14 feb 2007 18:58

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door dolphy »

Kaarsje,

Afab is GEEN bank, net zoals de DSB dat niet was (hoe ze dat een paar jaar geleden hebben kunnen worden is me nog altijd een raadsel!).

Dat ik die Rabobank vreselijk vind is omdat ik geen geld op kan nemen op een normale manier (en nu gaat ook geld storten ook al wat kosten).
En...omdat ze allesbehalve klantvriendelijk zijn.

En van die ING heb ik ook geen hoge pet op, maar op het postkantoor (ook een half uur met de auto) kun je nog cash geld storten (zolang dit nog duurt)!

Die privatisering heeft het hele bankwezen de das omgedaan, voor de 'eenvoudige' spaarders dan, want de rest (vooral de aandeelhouders en de top) hebben flink zitten verdienen. En dat graaien gaat gewoon door!

NIETS hebben ze er van geleerd.... Schandalig!

VENCO dropje
Berichten: 382
Lid geworden op: 08 mar 2008 02:41

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door VENCO dropje »

Dat geautomatiseer brengt ook weer werkgelegenheid. Zowel bij een bank zelf als bij alle dienstverleners in de automatisering.

Dan hebben onze schoolverlaters, incl. mijn zoon, ook weer werk in de automatisering. Als onze Nederlandse banken niet waren geautomatiseerd dan hadden ze nu al niet meer bestaan. Overgenomen door een buitenlandse bank, bijv. een Britse bank of Amerikaanse bank waar ze weer begonnen zijn met bonussen, dat is pas belachelijk! Of willen we weer van onze banken staatsbanken maken?

Vroeger..ja vroeger was alles anders. Ga je niet mee met ontwikkelingen op het gebied van IT, Personeel, etc. dan lig je eruit...dat geldt zowel voor ondernemingen/banken als voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Het klopt dat ouderen in onze samenleving geconfronteerd worden met automatisering/internet. Ik zie echter ook in de samenleving ouderen die wel open staan voor een stukje verandering. En ook ondernemingen/banken proberen hun website steeds meer toegankelijker te maken voor personen op leeftijd of met een handicap (spraak, opzet, grottere letters, aparte internet passen, etc...). Daar heb je weer specialisten voor om internet toegankelijker te maken (zelfs bureau's om dat weer te testen/toetsen) ...hé zie daar..weer werkgelegenheid.
Kortom geef onze jonge generatie de toekomst die ze zeer hard nodig zullen hebben om onze schuldenlast en vergrijzing te kunnen betalen. Onze jongeren moet hard leren om mee te blijven doen met de rest van de wereld.

Radar
Site Admin
Berichten: 5514
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door Radar »

Herhaaldelijk zijn er op dit forumtopic off-topic berichten geplaatst. Dit is tegen de forumregels. Off-topic berichten zijn geheel vrijwillig en zonder aansprakelijkheid verwijderd. U wordt vriendelijk verzocht na dit bericht weer on-topic verder te gaan.

dolphy
Berichten: 104
Lid geworden op: 14 feb 2007 18:58

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door dolphy »

VENCO dropje,

Dat 'vroeger' waar jij het over hebt is nog maar enkele jaren geleden, hoor!
Ben zelf nu een ontevreden Raboklant. Geld betalen om te mogen storten en het er weer af krijgen gaat nog moeilijker...

Ook ouderen internetten, maar m'n beste VENCO dropje er is cash geld, dat mensen bij het zaken doen e/o in winkels ontvangen, dat moet GEWOON op een bank gestort kunnen worden zonder bijkomende kosten, want...die banken verdienen ALLEMAAL aan ons spaarders.

Als ik jou zo hoor lijkt het wel of ze er geld op toe leggen. Kom nu toch VENCO dropje. Ooit van zo'n bank gehoord? :D

BTW een bank denkt echt niet aan de werkgelegenheid, maar wel: hoe kan ik het goedkoopst VEEL verdienen. Allemaal marktwerking, m'n beste!

Dat bericht van de Rabobank, wat Consumentt aanhaalde, daar schrik ik van....
Tros Radar op de hoogte stellen!

VENCO dropje
Berichten: 382
Lid geworden op: 08 mar 2008 02:41

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door VENCO dropje »

Cash geld moet je zoveel mogelijk direct laten rouleren tussen "stenen" winkels (kassa) en de consument (beurs).

Laat je het weer via banken (en Brinks en evt. DNB) rouleren dan kost dit geld: tellen, transport en opslag. Dit levert totaal geen toegevoegde waarde en is geen duurzame oplossing, BTW. Dus dit soort verkeer moet je eigenlijk zoveel mogelijk zien in te perken.

Ja banken leggen toe op cash verkeer...niet alleen banken overigens. Feitelijk financieert het electronisch geldverkeer het cash verkeer.

Ja banken zijn ook ondernemingen en moeten ook nog winst kunnen maken al is het maar om de solvabiliteit op orde te houden/te maken en de evt. schuld aan de overheid terug te betalen, incl. de rente op deze leningen. Dus niet alles ten koste van de werkgelegenheid, dat snap ik ook wel.
Ja ik ben ook tegen het alleen maar genereren van aandeelhouders waarde (en dan te bedenken dat ik over aandelen ING beschik) en top bonussen.

Overigens (als dit maar niet off-topic is), ik schat in dat RABO nog goedkoper geld kan lenen op de interbancaire markt (door haar triple A status) dan dat ze het geld van een consument spaarder aantrekken. Juist die triple A status maakt RABO arrogant.

dolphy
Berichten: 104
Lid geworden op: 14 feb 2007 18:58

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door dolphy »

M'n beste VENCO dropje, ik wil ook nog graag wat verdienen en dat dan CASH op de bank KUNNEN zetten, in dit geval dus de RABObank! En dit NIET tegen betaling alsof ze me een GUNST verlenen! Kom nou.... Ze werken met MIJN geld!

En over lenen hadden we het niet, maar over het (flink) moeten betalen bij het storten (in dit geval bij die Rabobank).

Banken leggen toe op muntgeld (beweren ze), maar niet op veel (b.v.papier) geld. Dat hebben ze maar al te graag. Jij niet dan???
En hoe deden die banken dat , pak weg 10 jaar geleden, en/of voor het Euro tijperk?
Kom op zeg, in Italie, Frankrijk, Spanje, overal betaal ik (heel gewoon...) cash!
Nogmaals het is een WETTIG betaal middel. We ruilen geen knikkers of kraaltjes meer...

BTW zonder geld geen banken! :mrgreen:


Prettige avond verder.

VENCO dropje
Berichten: 382
Lid geworden op: 08 mar 2008 02:41

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door VENCO dropje »

BTW met giraal geld wel banken, al zijn het maar de internetbanken.

Of bijv. Turkse of Russische banken in Nederland. Die kennen wel giraal geld maar geen chartaal geld.

Ik wil ook besparen en het daarom het liefst electronisch/giraal geld. Niet van dat vies muntgeld (bacteriën op en metaal in het milieu), papiergeld (moeilijk afbreekbaar, veel investeringen om het niet te kunnen vervalsen, je kunt er ook cocaïne mee snuiven), of strenge beveiliging (wagens, opslag) en je moet het ook nog transporten ook (wagens, bewaking).

Verder.. ik begon over "lenen door RABO op de interbancaire markt" omdat jij begon over "die banken verdienen ALLEMAAL aan ons spaarders".

kaarsje69
Berichten: 601
Lid geworden op: 01 jul 2008 21:28

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door kaarsje69 »

De Rabobank en bij de het postkantoor, alle ING, zijn de enige banken waar we nog kunnen/mogen storten!

Vroeger ook al spreken we over een paar jaar geleden, waren de bankpassen gratis, nu kost het elke maand geld, portvrije enveloppen, zijn weg!
Overschrijfboekje, ik heb het niet meer, wordt niet meer geleverd door banken, alles moet digitaal.
Venco, ik denk niet zo ver door als jij.

Ik kan morgen blauw zien, als ik nu zeg, ik wil het loonzakje terug, gewoon je geld in handen en niet betalen voor een bankpas om je geld op te mogen nemen!

Daar mee zeg ik, terug naar de goede oude tijd, waar het salaris nog van jou was en op gewoon op was, zonder dat banken, geld vroegen voor jou geld!

Consumentt
Berichten: 758
Lid geworden op: 20 nov 2005 19:27

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door Consumentt »

Beter alles digitaal. Weg met biljetten en munten.

Thuis een apparaatje waarmee je de chipknip kunt vullen (is er al geweest voor de chipper van de postbank, dus bestaande techniek).

In winkel e.d. betalen met chipknip, pinpas of creditcard.

Openbaar vervoer wordt opgelost met de ov chipkaart.

En voor transacties tussen particulieren kan telefonisch bankieren een opliossing zijn.

dolphy
Berichten: 104
Lid geworden op: 14 feb 2007 18:58

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door dolphy »

kaarsje69 schreef:De Rabobank en bij de het postkantoor, alle ING, zijn de enige banken waar we nog kunnen/mogen storten!

Vroeger ook al spreken we over een paar jaar geleden, waren de bankpassen gratis
Tja, en toen verdienden 'ze' toch ook voldoende aan ons!
Sinds de vrije markt werking telt de 'gewone' man/vrouw niet meer mee.
De aandeelhiuders tellen, de managers tellen voor de banken, maar vergeet het verder maar...

Op de markt, waar o.a. ook heel veel allochtonen kopen, wordt nog gewoon cash betaald. En die marktkoopman wil z'n verdienste weer graag op een bank storten....
Helaas kun je nog steeds niet met je flappen voor de computer wapperen... :roll:
Ergo, een bank (en winkel) MOET gewoon geld aannemen, zoder extra kosten te berekenen, want dat is nergens voor nodig.

Ik word zo moe van dit land met z'n vele regeltjes....

En dan heb je OOK nog eens mensen die braaf achter de meute aanhollen. Goed zo, volg de regels maar op, wees maar gehoorzaam, doe vooral wat die banken weer eens uitgedacht hebben.
En zo gaan we met z'n allen naar ....(vul zelf maar in). Kijk maar naar wat die Rabobank in gaat voeren. En ze hebben al zo veel aan de boeren, de bakkers, de kruideniers, etc. verdiend. Vergeten?

En de klant? Die is HIER al lang geen koning meer!!! Dit in tegenstelling tot onze buurlanden.

@ Consumentt, allemaal leuk en aardig, maar MAG ik ZELF ook nog iets uitmaken?
Met de nadruk op ZELF...
Krijg steeds meer het gevoel dat ik niet meer in een vrij land leef....Iedere dag hebben 'ze' hier wel weer wat anders uitgevonden. En veel ervan is nu niet bepaald beter...

Jan1
Berichten: 772
Lid geworden op: 15 nov 2003 19:16

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door Jan1 »

En de klant? Die is HIER al lang geen koning meer!!! Dit in tegenstelling tot onze buurlanden.

Wat let je om naar een buurland te emigreren.

pocaplayer
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 okt 2009 14:24

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door pocaplayer »

Ik vind het persoonlijk te gek voor woorden! De bank verplicht mij nu om langer dan ik zelf zou willen geld in huis te houden. Ik ben maar een gewone particulier die regelmatig wat geld stort, 6,30 per storting ( vanaf de 7e) is echt belachelijk!

Vraag is wel: een hoop mensen geven aan het belachelijk te vinden, maar kunnen we er ook iets TEGEN doen?? Kan de Tros hier eens aandacht aan geven?

dolphy
Berichten: 104
Lid geworden op: 14 feb 2007 18:58

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door dolphy »

Jan1 schreef:
Wat let je om naar een buurland te emigreren.
Heb jij wel eens gehoord van familie in verzorgingstehuizen/verpleeghuizen?
En dan ook nog op 100 km van de woonplaats. Anders...

Beste Jan, laat ik het zo stellen: dat is een dagtaak erbij voor de familie. En laat ik nu de enige zijn...
Want, het verzorgend personeel doet niet bijster veel...Althans in dat tehuis niet.
En wat dacht je van alle papierwerk daar....rekeningen, belasting, aanvragen van dit en het aanvragen van weer wat anders...Zo heb ik in één jaar tijd al 5 verschillende soorten rolstoelen aan moeten vragen, 2 anti doorligmatrassen, etc.

Mijn zus was wel zo slim om naar het buitenland te emigreren.
Bovendien kwam ze alleen terug om het hele huis van mijn oma maar even leeg te halen, d.w.z. de mooie antieke spullen, de rest (een groot oud pand) leegruimen is voor mij. Maar dat kan ik er nu niet bijhebben. Kan straks wel alle rekeningen (van dat huis) betalen. Het huis zelf zal bep. niet veel opleveren.

Zo, weet je dat ook weer. En nu moet ik snel verder met mijn werk want ik heb (als ik niet te moe ben) straks weer een hele rit voor de boeg!

dolphy
Berichten: 104
Lid geworden op: 14 feb 2007 18:58

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door dolphy »

pocaplayer schreef:Ik vind het persoonlijk te gek voor woorden! De bank verplicht mij nu om langer dan ik zelf zou willen geld in huis te houden. Ik ben maar een gewone particulier die regelmatig wat geld stort, 6,30 per storting ( vanaf de 7e) is echt belachelijk!

Vraag is wel: een hoop mensen geven aan het belachelijk te vinden, maar kunnen we er ook iets TEGEN doen?? Kan de Tros hier eens aandacht aan geven?
pocaplayer, ik ben het helemaal met je eens. Ze verdienen aan ons maar voor de rest zijn het aasgieren...
Ik heb al eerder iets geschreven hier dat het iets was voor Tros Radar.

Consumentt
Berichten: 758
Lid geworden op: 20 nov 2005 19:27

Re: Flink betalen om geld te mogen storten bij de Rabobank

Ongelezen bericht door Consumentt »

Dat gebeurt te vaak. Degenen die het minste doen staan vooraan als er wat te halen is. Geldt binnen familieband al, maar zeker in de anonieme maatschappij.

Gesloten