LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
diquydiq
Berichten: 145
Lid geworden op: 16 sep 2005 17:43

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door diquydiq »

Een ordinaire '****-bag', zoals jij, kan wat mij betreft niet vaak genoeg door de plee worden getrokken!!! :mrgreen:


Ach ja Dikkie Dik, lijkt me projectie. Je hoopt dat anderen het benauwd krijgen omdat jij zo stom was met Dirk Scheringa in zee te gaan.
Dus maar weer naar anderen wijzen en huilen.

Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk :cry:

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door Piet »

Gerrit Zalm bungelt

De Telegraaf 30 november 2009

door Ronald van Gessel en Natasja de Groot

AMSTERDAM, maandag
In financiële kringen wordt er steeds meer rekening mee gehouden dat oud-minister Gerrit Zalm vanwege zijn verleden bij DSB Bank het veld moet ruimen als topman van ABN Amro/Fortis.

Inmiddels gaan geruchten dat minister Bos (Financiën) de tweede man van ABN Amro, Joop Wijn, zou hebben gepolst of hij wil doorschuiven als Zalm het veld ruimt. Ook voormalig ABN Amro-bankier Joost Kuiper, nu curator van DSB, wordt genoemd als opvolger.
Bij De Nederlandsche Bank en de AFM wordt koortsachtig gewerkt om nog deze week het rapport af te krijgen over Zalms functioneren bij DSB, maar het is de vraag of dat morgen al lukt, zoals Bos wil. Duidelijk is wel dat in het onderzoek zowel punten in het voordeel van Zalm spreken, als ook in zijn nadeel. ,,En die laatste punten zouden net te zwaar wegen om Zalm het voordeel van de twijfel te gunnen. Aan de andere kant zijn de feiten ook niet zo zwaarwegend dat Zalm prompt moet vertrekken”, aldus bronnen in de financiële wereld.
Een tussenoplossing die nu wordt genoemd, is dat de beslissing aan Zalm zelf wordt overgelaten of dat hij op basis van de uitkomst van het onderzoeksrapport aanblijft.

Als hij echter voor die vraag komt te staan, kan hij volgens bronnen vermoedelijk weinig anders dan de eer aan zichzelf houden. Zijn vertrek kan dan nog wel even op zich laten wachten, waardoor er nog enkele maanden de tijd is om een opvolger te vinden.
Overigens zijn, als Zalm er slecht van af komt in het rapport, ook de toezichthouders zelf aan te spreken op het niet goed naleven van hun taken.

© 1996-2009 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden

Eindoordeel over DSB pas over twee maanden

Van onze financiële redactie

AMSTERDAM, maandag
Het onderzoeksrapport over de ondergang van DSB moet na voltooiing nog ter goedkeuring worden aangeboden aan de onafhankelijke commissie Scheltema, die vermoedelijk begin februari met een eindoordeel komt over de teloorgang van de bank en de rol van (ex-)bestuurders en toezichthouders.

Zalm leidt op dit moment het zogeheten transitieteam, dat de integratie tussen ABN Amro en Fortis moet stroomlijnen. Er ligt hierover al een 5000 pagina’s tellend rapport op tafel.
Ingewijden vrezen dat door het verleden van Zalm een smet komt te liggen op de nieuwe bank.

Afgelopen weekeinde bleek dat onder leiding van de voormalig topman van DSB de verkoop van het aantal koopsompolissen bijna is verdubbeld. Zelf ontkent hij zich schuldig te hebben gemaakt aan wanpraktijken, maar juist de koers te hebben verbeterd.

© 1996-2009 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden

poisonic
Berichten: 67
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:25

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door poisonic »

Was ABN amro ook niet in de problemen gekomen en dan plaatsen ze een mannetje daar van weer in DSB hmmmm.....
Denk niet dat de meeste burgers daar vertrouwen in hebben

diquydiq
Berichten: 145
Lid geworden op: 16 sep 2005 17:43

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door diquydiq »

Citaat uit BNR-krantenoverzicht van dinsdag 01/2009:

"Bos had moeten weten van risico's met Zalm
Minister Bos had moeten weten dat hij een risico nam met de benoeming van Gerrit Zalm tot topman bij DSB-Bank. Want in november 2008 -toen Zalms benoeming openbaar werd- was er over de wantoestanden bij DSB, al veel bekend. Misschien dan niet bij jou en bij mij -wij verbonden ons in die tijd nog zorgeloos aan de woekerleningen- maar toch zeker wel bij de Nederlandse Bank en als het goed is ook bij Bos. Dagblad Metro brengt daarbij fijntjes een citaat van Bos in herinnering over de benoeming van Zalm: 'Ja, het was mijn idee en Nout Wellink was gelijk enthousiast.' Niet alleen Zalm, maar ook onze minister van Financiën en de president van de Nederlandse Bank, zullen met angst en beven uitkijken naar het onderzoek naar Zalms benoeming, dat elk moment klaar kan zijn."



http://www.bnr.nl/artikel/13721070/kranten-dinsdag

testcase
Berichten: 605
Lid geworden op: 03 jun 2007 01:03

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door testcase »

Wat drijft jou eigenlijk, wat is er met jou in het verleden gebeurt dat dit gedrag moet verklaren.

Denk je nu door dit soort berichtjes op het forum te zetten dat je bewijs levert over de integriteit van de heer zalm of bos.

Zullen we het onderzoek nu gewoon maar eerst even afwachten, want in "jouw" feitenverzameling heb ik niet zoveel vetrouwen.

diquydiq
Berichten: 145
Lid geworden op: 16 sep 2005 17:43

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door diquydiq »

Wie heeft ooit naar jouw vertrouwen verlangd? :idea:

Wat mij betreft hoeft jouw vertrouwen niet verder te reiken dan jouw eigen bagger!!! :mrgreen:

Wat drijft jou eigenlijk, wat is er met jou in het verleden gebeurt dat dit gedrag moet verklaren.

Denk je nu door dit soort berichtjes op het forum te zetten dat je bewijs levert over de integriteit van de heer zalm of bos.

Zullen we het onderzoek nu gewoon maar eerst even afwachten, want in "jouw" feitenverzameling heb ik niet zoveel vetrouwen.
Laatst gewijzigd door diquydiq op 02 dec 2009 08:48, 1 keer totaal gewijzigd.

Criticasterr
Berichten: 19
Lid geworden op: 25 nov 2009 18:02

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door Criticasterr »

zie ook de NOVA uitzending van 25 november 2009:

http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/7419#

Aftreden Gerrit Zalm bij ABN-AMRO verwacht!

Valt met Gerrit Zalm ook Nout Wellink ?

Wanneer is Wouter Bos aan de beurt ?

De implicaties van een eventueel aftreden van Zalm zijn vergaand.
De positie van DNB-president Wellink bijvoorbeeld wordt erg wankel, omdat hij de VVD’er een verklaring van goed gedrag heeft gegeven.

Uit het NRC Handelsblad van 26 november : http://www.pressdisplay.com/pressdisplay/viewer.aspx

Ook zonder DSB zit Zalm in lastig parket. De ‘staatsbank’ slaagt er maar niet in de kosten onder controle te houden. Gisteren publiceerde ABN Amro kwartaalcijfers, voor de vierde maal onder Zalms verantwoordelijkheid. Hoe doet Gerrit Zalm het als bankier? Per saldo komt het verlies over het jaar tot nu toe (in de eerste negen maanden) uit op bijna 3,7 miljard.




--------------------------------------------------------------------------------
Omdat de grote faillissementsgolf die Nederland tot nog toe bespaard is gebleven voor de nabije toekomst niet wordt uitgesloten, zou ABN Amro wel eens hardere klappen kunnen krijgen. De zorgen van Zalm zijn de zorgen van Bos. De staat lijfde ABN Amro vorig jaar in met het oogmerk de bank binnen afzienbare termijn met winst te verkopen.
De initiële investering van 16,8 miljard euro is inmiddels met extra kapitaalsteun bijna verdubbeld. Terwijl de bank steeds minder inkomsten heeft en steeds grotere verliezen lijdt.

Zou ABN Amro nog beursgenoteerd zijn, dan hadden aandeelhouders voor de topman met een dergelijk Kerstrapport hun geduld al lang verloren.

Uit de Volkskrant van 28 november: http://www.volkskrant.nl/economie/artic ... ste_man_is


Opmerkingen van onder anderen de DSB-curatoren en oud-medewerkers van DSB dat Zalm eigenlijk niet zoveel sjoege heeft van bankieren, hebben zijn standing ook geen goed gedaan. Alleen al dat openlijke gepraat in de financiële wereld over zijn onervarenheid als bankier roept gerede twijfel op of Zalm wel de juiste man is om een grote Nederlandse bank door een zware crisis te loodsen.

Uit de Telegraaf van 28 november: http://www.telegraaf.nl/binnenland/5437 ... tml?p=34,2

Hoewel Gerrit Zalm stelt dat hem niets te verwijten valt als topman van DSB, is onder zijn leiding de verkoop van het aantal koopsompolissen bijna verdubbeld. Dit blijkt volgens Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (SOBI) uit het jaarverslag 2008. Het lijkt wel alsof Zalm nog zijn straatje wil schoonvegen, voordat hij vertrekt. Ik kan me goed indenken dat minister Bos imagoschade zo veel mogelijk wil beperken en het besluit neemt Zalm hangende de onderzoeken op non-actief te zetten."



(ANP) AMSTERDAM - ABN Amro-topman Gerrit Zalm komt steeds meer onder vuur te liggen vanwege zijn verleden als financieel directeur bij DSB Bank. De actualiteitenrubriek EenVandaag toonde dinsdagavond een brief waarin Zalm de dubieuze leenpraktijken van DSB tegenover toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) verdedigt. Afgelopen zaterdag maakte de Volkskrant al melding (http://www.volkskrant.nl/economie/article1318947.ece/) van een soortgelijke brief aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de andere toezichthouder op kredietverstrekkers. Deze brief was geschreven op 20 augustus 2008. De AFM besloot hierna de DSB bank een bestuurlijke boete op te leggen:

http://www.afm.nl/marktpartijen/upl_doc ... 15bgfo.pdf

http://www.afm.nl/marktpartijen/upl_doc ... -23wft.pdf


De brief waar EenVandaag gisteren mee kwam, dateert van 17 april 2008 en is ondertekend door Zalm en zijn medebestuursleden Scheringa en Van Goor. Net als uit de brief aan de AFM blijkt uit dit tweede schrijven dat DSB Bank structureel de algemeen aanvaarde kredietnormen oprekte. Zalm verdedigt dat feit ook in deze brief: http://www.novatv.nl/data/media/db_down ... 53cf41.pdf

poisonic
Berichten: 67
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:25

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door poisonic »

Oftewel de krediet crisis duurt wel even... mischien dachten ze wel o kom maar eens kijken wat de consument uit geeft maar dat is neem ik aan normaal in de maanden november&december... de nederlander heeft graag wat geld over voor een gezellig avondje..... bijv 5dec en kerst...

de mensen van de financiele sector hebben de speciale gave om valse hoop te verspreiden als een papagaai...

het is heel fout om te zeggen dat het bijna al weer over is.... want dat lijkt mij onmogelijk om binnen een jaar zogenaamd alle troep te hebben opgeruimd banken groeien met hun wortels dwars door andere financiele instanties heen en dwars opties,aandelen etc...
plus dat de banken nog steeds teren op de gif kredietjes die deze crisis veroorzaakt heeft... te beginnen met de amerikanen met hun grote huis met zwembad en 2 autos die plotseling geen baan meer hadden.. of de banken die net zo goed naar het casino konden gaan om daar op de black jack tafel beleggen
.

Zalm is dus ook erg fout geweest..... een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken..... hmmm wat is er dan allemaal mis gegaan in het kabinet met zalm als financiele profeet toen hij nog in de 2e kamer zat.....
als consument zijn we hard genaaid door politiek den haag neem als voorbeeld het zorgstelsel... dat klopt ook voor geen meter... we betalen 4x zoveel dan normaal.... de belofte van de kant van de 2e kamer kortere wacht tijden en meer personeel in de zorg...
:mrgreen:

diquydiq
Berichten: 145
Lid geworden op: 16 sep 2005 17:43

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door diquydiq »

Het bewijs is er:


http://www.fd.nl/artikel/13733068/dnb-w ... lissen-dsb


http://www.depers.nl/binnenland/357269/ ... ragen.html


Laat de heer Wouter Bos nu maar van de daken schreeuwen dat hij 'het onderzoek' met vertrouwen tegemoet ziet! :mrgreen:
Laatst gewijzigd door diquydiq op 03 dec 2009 11:57, 1 keer totaal gewijzigd.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Diederick schreef:
Tsja, daarmee raak je een gevoelige snaar. De babyboomers hebben het voor zichzelf prima geregeld! Luiste generatie ooit, het makkelijkst aan geld gekomen (door huizenprijzen te laten vertienvoudigen), en nu cashen en de rest laten doorwerken tot 80+.

Hoezo hebben de babyboomers het voor zichzelf goed geregeld?
Je bedoelt toch zeker alleen die gladjanussen die heel veel verdienden?
Wanneer ben je een babyboomer?

Wat mij betreft krijgt Zalm NOOIT meer een baan in de politiek of de financiele wereld met zijn minachtende glimlach.

Zag je hem lachen op tv toen het over Dexia ging en nu weer DSB? BAH!!

VENCO dropje
Berichten: 382
Lid geworden op: 08 mar 2008 02:41

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door VENCO dropje »

Dat glimlachen van Zalm is niet minachtend maar een zenuw tik. Meestal is hij dan onzeker.

Criticasterr
Berichten: 19
Lid geworden op: 25 nov 2009 18:02

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door Criticasterr »

Zalm in zicht

diquydiq
Berichten: 145
Lid geworden op: 16 sep 2005 17:43

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door diquydiq »

Meestal is hij dan onzeker.

Geef hem maar eens ongelijk! :wink:

diquydiq
Berichten: 145
Lid geworden op: 16 sep 2005 17:43

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door diquydiq »

Zalm in zicht

Beren hebben een goede neus voor 'Zalm'! :mrgreen:

amelissen
Berichten: 162
Lid geworden op: 08 sep 2009 09:55

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door amelissen »

In Nederland is de laatste jaren een graaicultuur ontstaan, mede dankzij de fantastische Balkellende regeringen van de laatste jaren.

Zalm is daar (helaas) geen uitzondering op. Graaien wat je graaien kan, ook al kan het eigenlijk niet door de beugel. Moeten we daar al die DSB-klanten een poot voor uitdraaien met koopsompolissen? Ach dan moeten ze maar beter de kleine lettertjes lezen hoor ...
Politiek en amtenaar Nederland is zo verrot als het maar zijn kan. Het declareren van zonnenbrillen, jassen, stomerijkosten (naast uiteraard riante onkostenvergoedingen) wordt zonder enig pardon goedgekeurd en zelfs als dom afgedaan als je het niet doet. Waarom moeten wij opdraaien voor de zonnebril of een jas van een politicus?

Nu ook weer die Politie-chef ergens in Nederland die zichzelf inhuurt op haar eigen politiebureau, uiteraard naast haar normale salaris. En Guusje Ter Horst is onthutst, zegt ze. Nog onthutsender als blijkt dat ze dat zelf heeft goedgekeurd????

Ik heb vrienden bij ING Bank werken, die bank die enorme steun van de regering ontvangt. Alle medewerkers krijgen gewoon nog alle mogelijke bonussen die er maar op te strijken zijn, winst bonnussen (ook al is er een enorm verlies), een bonus omdat ze niet ziek zijn, een bonus omdat ze wel ziek zijn, want dat is zo zielig, een bonus om te studeren (macramee met klei wordt goedgekeurd). En ook voor alle komende jaren is de bonus gegarandeerd, al doen ze het nog zo slecht. Werkend Nederland betaalt wel, de regering Balkellende blijft geld pompen in oranisaties die het geld met bakken eruit gooien.

Bah!

poisonic
Berichten: 67
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:25

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door poisonic »

ach weet je ......
waarom denk je dat ze geen plannen hebben om de beurs van rijkere mensen leeg te halen omdat ze zelf dan ook flink in moeten leveren.... mensen die in het kabinet zitten verdienen overdreven veel.

iemand met een echt hart die nederland regeert zou juist minder moeten verdienen het is een hele eer om nederland beter te mogen maken ....
ik ben zeer benieuwd wat er gebeurt was als balkenende neergeschoten was ipv onze pim die te minste zijn bek durfde open te doen over waar andere kamer leden hun bek over houden.....

kortom de 2e kamer is een stiekume niet te vertrouwen organisatie die niet tegen zijn verlies kon dus gingen ze net zo lang eikelen tot dat de boel hervormd moest worden... als politieke partij moet je genoegen nemen met de keuze van het volk....

ik zou zeggen stem op de piraten partij die ik een warm hart toe draag....
een einde van de transparante achterbakse vergader cultuur van dit kabinet....
patent vrije medicatie dus betaalbaar voor iedere burger..... uit iedere laag van de samen leving.
Behoud van informatie op internet voor iedereen zo is het ook bedoeld....

en als ze er niet uit komen op een klimaat vergadering ga er dan maar van uit dat het klimaat niet het onderwerp was.....
men wil namelijk dolgraag van internet een betaal automaat maken en het liefste alles weg filteren wat jij en ik niet mogen weten....

De financiele bende waar wij nu inzitten is niet eens door de nederlander veroorzaakt... maar door die fijne amerikanen met hun gif kredietjes en valse piramide fondsen....


Nee nederlandse burger wij moeten niet langer het tolereren dat dit kabinet nederland nog meer kapot maakt...

Het liefste zou ik zeggen viva revolution..... of te wel masaal met zn allen nederland lam leggen .....
snelwegen blokeren en dergelijke grenzen dicht gooien en die polen verbieden om in nederland te werken... zij hebben een oneerlijke positie in de banen markt door zogenaamd goedkoper te zijn dan ons...
dat ze er 2x zolang over doen maakt de baas kennelijk niks uit..... en dat een nederlander die zelfde klus in een keer kan doen maakt kennelijk ook niks uit
en dat vind ik schandelijk....

zo ook de ziekte kosten verzekering van 39 naar 149 onder t mom van we maken de zorg beter????? als je geen vriendjes hebt in een zieken huis laten ze je als nog dood gaan als hart patient

ook moeten ze ontwikkeling hulp staken want dat helpt niks.... ze helpen alleen de mensen aan nieuwe wapens voor hun oorlogje... laat die mensen aub uit sterven zoals god dat kennelijk wou...

ron1
Berichten: 811
Lid geworden op: 18 jun 2008 19:16

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door ron1 »

Zalm is voor consumenten altijd al te duur geweest, ik betaal voor 4 ons kibbeling maar 3,50 euro op de markt....dus die verhouding klopt ook niet.

poisonic
Berichten: 67
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:25

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door poisonic »

LoL ron1.... :mrgreen: maar vind tong lekkerder :P

ron1
Berichten: 811
Lid geworden op: 18 jun 2008 19:16

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door ron1 »

Over stilte gesproken,nu je het zegt, waar is de weledeldoorgeleerde hr.Zalm gebleven...ik zie en ruik hem nergens meer....

Henri42
Berichten: 2979
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: De oorverdovende stilte van Gerrit Zalm

Ongelezen bericht door Henri42 »

ron1 schreef:Over stilte gesproken,nu je het zegt, waar is de weledeldoorgeleerde hr.Zalm gebleven...ik zie en ruik hem nergens meer....
Zalm laat zich alvast inschrijven bij de UWV :mrgreen:

Gesloten