LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
arthur remy
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jan 2009 14:05

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door arthur remy »

pislink dat mijn pakje weg is: ook een klacht hier: bellen naar tnt met klachten is te idioot om te proberen, een van de nummers is 45 ct per minuut. en wachtijden zijn gerust 10 min.... moet maar gokken of ik dus 5 euro betaal in de wacht? voor een pakketje dat 7 euro bezorgkosten heeft ? op een andernummer kreeg ik een mevrouw die niets anders kon dan tracking (belde s'avonds en dan kunnen ze niet in alle systemen...ahum)

tracking hielp me om dan maar verder op zoek te gaan naar de pakketdistributie hub van tnt waar 't pakje 't laatst gezien is. na wat puzzelen zelf even gebelt met dat deel van het bedrijf, aardige mensen maar konden helaas niets betekenen, ze zouden de bezorger vragen.... 'k waardeer dat ik met een echt mens even kon praten maar helaas is 't pakje niet terecht...

pijnpunt vindt ik die zg "buren bezorging" di begrip is wel erg ruim interpreteerbaar, tnt levert postpaketten in de praktijk met enige regelmaat voor de deur van ons appartementencomplex af;

soms geeft bezorger (inderdaad steeds weer een andere drommel in een wit busje) het mee aan naar binnenlopende mensen in ons appartementencomplex of hij legt het even snel neer in de hal. vervolgens geen brieffie in de bus... als je geluk hebt komt het pakje bij jezelf terecht maar evenzogoed hoor je er nooit meer iets over... dit bedrijf is een soort casino geworden..... heeft tnt wel een gokverunning ?

matige service, waardeloze klachten afhandeling, ronduit een kudtimago als werkgever.. 'k zal nog wel twee ker nadenken voor ik iets (laat) versturen...

Art

PieterNieuwland
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jul 2009 10:35

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door PieterNieuwland »

Ook ik zou graag mijn ervaring willen delen.

Het pakje wordt ook bij mij standaard aangeboden door de buren. Nou is een van mijn buren een kraakpand (aardige jongens die erin wonen trouwens, maar niet bepaald fris en betrouwbaar). Nou moest ik deze week 3 maal daar het pakje ophalen, telkens bij een ander persoon. Dit ging me iets te ver.

Uiteraard heb ik het eerst via de e-mail geprobeerd aan te geven bij de TNT post, maar zonder succes (je krijgt een kopie van de website).

Mijn conclusie:
De POSTBODE moet het recht hebben te bepalen of het wel of niet betrouwbaar is het pakketje af te leveren bij de buren. Door het als standaardregel in te voeren halen ze alle logica en klantvriendelijkheid weg.

Het bestuur moet gaan beseffen dat TNT doet aan sociale uitbuiting door de service WAAR ZIJ BETAALD VOOR KRIJGEN neer te leggen bij een externe partij (omwonenden).

En ja, als klant ben ik meteen weg als er een alternatief is, TNT maakt gebruik van hun marktleiderpositie om de klant uit te buiten en dat moet maar eens stoppen.

Otto11
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 okt 2009 21:52

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door Otto11 »

Hallo daar,

Vandaag ben ik per toeval er achter gekomen dat gisteren zogenaamd een pakje is bezorgd. Geen briefje in de bus met de tekst u was niet thuis, pakketje afgeleverd op nr ... Helemaal niets! Via Track en Trace lees ik dat het pakket is afgeleverd op mijn eigen adres en ik kon zelfs online naar een wild vreemde handtekening kijken die niet van mij , noch van mijn partner was. Uiteraard ga ik tergoedertrouw bij de buren langs, niemand heeft iets ontvangen. Mijn partner geeft vervolgens aan dat zij ook welleens een pakje heeft moeten ophalen twee straten verderop maar toen lag er wel een briefje in de bus met adres gegevens van het afleveradres. Ik moet eerlijkheidshalve vertellen dat ik nog steeds een beetje met stomheid ben geslagen, het gevoel dat ik volstrekt ben overgeleverd aan de inspanningen van één of andere indirecte buurman of vrouw, draagt niet echt bij aan mijn gemoedsrust. Misschien een beetje een kwestie van hoe de waard is, vertrouwd hij zijn gasten. De keren dat ik namelijk zelf een pakje heb gekregen ben ik niet actief opzoek gegaan naar de rechtmatige eigenaar. Je gaat er vanuit dat de rechtmatige eigenaar een brief heeft ontvangen en als ik hem niet toevallig tegenkom, de desbetreffende persoon het pakketje zelf komt ophalen en mij dan bedankt voor het aannemen van het pakket. Nu zie ik dus dat de bezorgdiensten dit wel vaker doen en dat er meerdere slachtoffers zijn die simpelweg pech hebben vanwege het gebrek van verantwoordelijkheid van zo'n bezorger. Ik moet daarentegen direct melden dat ik ooit iets vanuit het buitenland heb besteld zonder mijn huisnummer te vermelden. Toen ik aan de bezorger vroeg hoe het uiteindelijk bij mij terecht is gekomen, vertelde hij dat hij de naam en het adres herkende en het toen gewoon heeft afgeleverd. Nooit een hele groep over één kam scheren! Dit is ook de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Ik denk ook dat ik zo ontdaan ben omdat het gaat om een besteding van 130,- euro en gezien de vele verhalen hier op het forum kun je schijnbaar naar je pakje fluiten. Het bedrijf dat de spullen heeft opgestuurd laat een onderzoek instellen en heeft laten weten dat TNT waarschijnlijk ook contact op zal nemen om de kwestie te bespreken. Dat stemt me weer enigzins hoopvol maar het is nu simpelweg afwachten. Succes voor iedereen die dit heeft meegemaakt en -/ of nog zal moeten meemaken, als dingen niet snel veranderen in de wereld van de postorder bedrijven.

conradm
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 apr 2010 14:28

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door conradm »

Ik vraag me af waarom de TNT niet de mogelijkheid bied om online aan te geven wanneer je thuis bent en of een pakket wel of niet bij de buren afgegeven mag worden. Scheelt ze een hoop werk en mij een hoop ergernis.

The Sandman
Berichten: 137
Lid geworden op: 12 feb 2009 21:44

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door The Sandman »

Omdat die zendingen simpelweg in een route komen. U denkt toch niet dat men een registratie gaat voeren over meer dan 100.000 zendingen per dag.
Dus wie wanneer thuis is???

Dat kost TNT handenvol geld en moeite. Dat wil men juist niet, daarom de zending gewoon bij de buren neer gooien.

Er zijn genoeg manieren voor de klant om het alleen op het juiste adres te laten bezorgen (schrijven op de doos helpt daarbij NIET), maar die kosten meer geld. En dat wil de klant juist niet!

BertJansen
Berichten: 57
Lid geworden op: 18 mar 2010 16:50

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door BertJansen »

Ik ben het 100% eens met Sempiterna. Ik en meer mensen die ik ken ergeren ons knetter krankjorum dat TNT je duur betaalde spullen onder het mom van een of ander stom trut regeltje zomaar ergens neer plempt.

Ik heb wel eens geprobeerd een sticker naast mijn bel te plakken met "alleen huisadres", maar daar houdt de bezorger zich niet aan. De verzender moet op het pakket laten vermelden "alleen huisadres" alleen dan worden jouw spullen ook daadwerkelijk bij jou bezorgd. Soms houdt die bezorger zich daar ook niet aan. En ik heb een keer meegemaakt dat de "tweede bezorging" sticker (ook zo'n onzin, kun je nog een dag extra gaan wachten op je spullen) over de tekst "alleen huisadres" was geplakt.

Ik heb trouwens ook wel eens een pakket voor de buren geaccepteerd. Heeft een week in de gang gelegen. Ik iedere keer langs bij haar ('s avonds ook niet thuis) etc.

Veel on-line winkels (Wehkamp enzo) hebben op hun bestel-site niet de mogelijkheid om op het pakket te laten zetten "alleen huisadres". Men zei tegen mij: "Dan kunt u het achter uw naam zetten in de adresgegevens.". Goede tip. Daar houdt die bezorger zich dus ook niet aan.

Hert grote probleem is dan sommige buren niet voorzichtig zijn met je pakket of het gewoon zelf houden (jazeker!). Als je in en probleemwijk woont en men ontkent dat ze je CD's en DVD's voor je in ontvangst hebben genomen probeer dan nog meer eens je geld terug te krijgen van: de verkoper, TNT of je getatoeëerde alcoholverslaafde agressieve buurman verdorie! Bezorg kosten zijn soms de helft van de kosten van het artikel zelf en daar hoeven ze alleen een stukje auto voor te rijden. En als het om de kosten gaat: waarom komen ze die pakketten dan altijd twee keer aanbieden? Laat me niet lachen zeg.

TNT moet gewoon standaard de boel een keer aanbieden bij jou en dan meteen naar een verdeelpunt brengen (meestal een sigarenwinkel bij je om de hoek). Want dan kun je ook op zaterdag je spullen ophalen en op koopavond tot 21:00 uur. Tenzij je op het pakket laat schrijven "mag ook bij buren afgegeven worden" of "tweede aanbieding toegestaan". En daar ga ik NIET extra voor betalen! Als ik aan buitenlandse verzenders (eBay) meldt dat hiero pakketten gewoon bij je buren afgegeven worden dan geloven ze me niet. Ik zweer het je. Zijn ze helemaal belazerd om te beweren dat de verzender de eigenaar is van het pakket to dat het in jouw handen is (dat vertelde TNT mij aan de telefoon). En als het aan de buren is gegeven: wie is dan de "eigenaar"?

Het zijn mijn spullen en ik ben de eigenaar op het moment dat ik er voor betaald heb. En IK (niet TNT of de verzender) bepaal dan wel effe lekker zelf waar het bezorgd wordt!

Straks gaan ze brieven ook nog bij de buren bezorgen omdat ze geen zin hebben om een stuk verder te lopen. En de krant. En tijdschriften. Weet je wat? Ik heb een leuk idee. Laten we per postcode gewoon een grote container in de straat zetten waar TNT vanuit een helikopter alle post en pakketten in kan gooien. Dan zetten ze in de voorwaarden gewoon dat de inhoud van een pakket sterk genoeg moet zijn om daar tegen te kunnen, dan wel zodanig verpakt moet zijn dat het daar tegen kan. :evil:

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door crazyme »

BertJansen schreef:Het zijn mijn spullen en ik ben de eigenaar op het moment dat ik er voor betaald heb. En IK (niet TNT of de verzender) bepaal dan wel effe lekker zelf waar het bezorgd wordt!
Teveel rood vlees gegeten met de pasen ?

1. De AFZENDER bepaalt de wijze waarop het verstuurd gaat worden.

2. Wanneer U niet afspreekt met de afzender HOE iets wordt verstuurd, moet u niet raar opkijken wanneer dat op een andere manier gebeurt dan u graag had gezien.

Amyl
Berichten: 356
Lid geworden op: 29 dec 2009 15:21

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door Amyl »

Weet je wat pas irritant is? Van die buren die nooit thuis zijn en veel pakketjes bestellen, zodat je zelf aan het eind van de week een hele kamer vol met hun dozen hebt en ze ze nooit zelf komen ophalen, zodat je, ze steeds moet brengen. :lol:

Maar goed, ik vind het wel raar hoor, van die semi particuliere busjes die blijkbaar wel voor de TNT zijn en overal pakketjes droppen. Ze zijn wel slordig. Zo gaf de postbode mij een pakketje dat voor mijn partner was, waar duidelijk opstond dat het niet aan een ander gegeven mocht worden (wij hebben ook niet dezelfde achternaam), staat er met koeieletters "engagement ring" op. Zegt ie oh wacht, die moest ik op een andere tijd bezorgen, oeps. Sta ik daar, dank u postbode, kon u zelf ook niet verzinnen dat u nu misschien een verassing verziekt heeft?

Heeft hij zoveel gedokt om het op een speciaal tijdstip af te laten leveren gaat het nog mis... beetje jammer.

Toxopeus
Berichten: 233
Lid geworden op: 03 okt 2009 11:18

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door Toxopeus »


Amyl
Berichten: 356
Lid geworden op: 29 dec 2009 15:21

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door Amyl »

Ja schat dat had ie dus gedaan, alleen de postbode zag dat te laat.

BertJansen
Berichten: 57
Lid geworden op: 18 mar 2010 16:50

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door BertJansen »

Van boven genoemde website:
Verzending is immers voor risico van het bedrijf (art. 7:11 BW)
Ja ja. Elke webwinkel/eBay-er zet juist op zijn website dat ze niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor foutieve bezorging.

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door Athoz »

BertJansen schreef:Ja ja. Elke webwinkel/eBay-er zet juist op zijn website dat ze niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor foutieve bezorging.
Dusss, als ik het goed begrijp kunnen ze op hun webshop site zetten wat ze willen, maar ze blijven aansprakelijk?

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door crazyme »

Athoz schreef:Dusss, als ik het goed begrijp kunnen ze op hun webshop site zetten wat ze willen, maar ze blijven aansprakelijk?
Een wet kun je niet omzeilen met een algemene bepaling.

H.Alert
Berichten: 7
Lid geworden op: 11 jan 2010 12:12

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door H.Alert »

Ja, nu zelf ook voor het eerst een vermist pakket, afgeleverd bij buren?
Geen briefje door wie het in ontvangst is genomen. Ik vond bij, in dit geval de ANWB-thuiswinkel, de voorwaarden voor alle bij de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie aangesloten ondernemers:
Artikel 11 – Levering en uitvoering
1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan het bedrijf kenbaar heeft gemaakt.

Dat adres is dus niet het adres van de buren, ergo, de verzender is aansprakelijk.

BertJansen
Berichten: 57
Lid geworden op: 18 mar 2010 16:50

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door BertJansen »

Da's interessant. Als dat de algemene voorwaarden zijn, dan moet de verzender "alleen huisadres" op alle pakketten zetten die ze versturen. Waarom doen ze dat niet?

H.Alert
Berichten: 7
Lid geworden op: 11 jan 2010 12:12

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door H.Alert »

Omdat TNT een eigen beleid voert uit kostenoverweging, en de ondernemer cq verzender hier vervolgens niet mee akkoord moet gaan.
Ondernemers moeten dus garanties vastleggen bij TNT dat het bestelde bij het juiste adres wordt afgeleverd. Anders zijn de kosten voor de ondernemer. Het afleveren bij het juiste adres is, dunkt me, ook een verantwoordelijkheid van een professioneel bedrijf als TNT.
Dat burenbeleid zou minimaal met een afleverbriefje en handtekening van die buur vergezeld moeten gaan. Helaas leven we niet meer in de vijftiger jaren, toen de touwtjes ter ontgrendeling van de voordeur nog vrolijk uit de brievenbussen bungelden...

gerland
Berichten: 772
Lid geworden op: 29 nov 2005 17:57

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door gerland »

Geadresseerden moeten niet klagen bij TNT, maar bij de verzender.

Geadresseerden die hier veel praatjes hebben en doen voorkomen dat ze "toch klant zijn van TNT", hebben het niet goed begrepen.
De verzender is de klant, de geadresseerde is geen partij.
Laatst gewijzigd door gerland op 29 apr 2010 02:08, 1 keer totaal gewijzigd.

EdoK
Berichten: 154
Lid geworden op: 08 apr 2009 17:04

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door EdoK »

Herkenbaar. Vorige week een nieuwe laserprinter besteld. Net op het moment dat ik naar de winkel was werd deze afgeleverd bij de bovenbuurman. Die had plots een pakket van 100x80x80 in zijn gang staan. Ik was blij dat ik hem binnen het uur kon verlossen van het pakket.

Roosje1957
Berichten: 169
Lid geworden op: 18 sep 2009 18:56

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door Roosje1957 »

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik belde met TNT (of hoe ze toen heetten) waar mijn pakketje bleef. Deze zou een paar uur later worden bezorgd. Ik vroeg of ik het ook bij hen mocht komen halen, aangezien ik voor het weekend wegging en de bezorger dus voor een dichte deur zou komen te staan. Dit was niet mogelijk; ze kwamen sowieso aan de deur. Terwijl ze wisten dat ik niet thuis was!!! (Destijds werd het nog niet bij buren afgeleverd.)
Toen ik de straat uitreed, zag ik de auto al aankomen..... Helaas zat ik in de bus en kon dus niets doen.
Hoezo...kostenbesparend. Terwijl ze weten dat ze het pakketje niet kunnen afgeven, toch naar het adres rijden.... bespottelijk!

Gelukkig heb ik aardige buren. Maar om hen een beetje te ontlasten, laat ik steeds vaker mijn pakketjes op mijn werk bezorgen.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: TPG/TNT post pakket bezorging bij "buren"

Ongelezen bericht door crazyme »

Roosje1957 schreef: Hoezo...kostenbesparend. Terwijl ze weten dat ze het pakketje niet kunnen afgeven, toch naar het adres rijden.... bespottelijk!
Zij doen dat omdat zij dat zo hebben afgesproken met de verzender, hun klant.
Jij bent hun klant niet, slechts het afleveradres.

Gesloten