Re: Hoe kan het dat fruit in verpakking lang goed blijft?
Geplaatst: 17 mei 2018 13:53
dubbel
Radar Forum
https://radar-forum.avrotros.nl/
Resten van bestrijdingsmiddelen die kunt u nooit van een vrucht afwassen. Als er resten van een of meerdere bestrijdingsmiddelen op bv druiven worden gevonden is dat in de vrucht(de schil). Het heeft geen zin om te gaan wassen als u denkt dat u daarmee resten van bestrijdingsmiddelen verwijdert. Jammer genoeg is dat dus niet zo...WickSr schreef:Worden deze bestrijdingsmiddelen bij goed te wassen dan echt wel verwijderd. Ik vind ook dat de smaak van de druiven ver achteruit is gegaan.
witte angora schreef:Toch vind ik lang niet alle druiven zo lekker als vroeger. En aardbeien eet ik helemaal niet meer, dat zijn waterbommen met een chemisch smaakje.
WickSr schreef:Nog even het volgende over de o.a. voorverpakte druiven:
De takjes waaraan de druiven hangen zijn compleet uitgedroogd; de druiven zitten wel behoorlijk vast en dikwijls trek je ze met het kleine steeltje er nog aan af. Het lijkt wel of ze met een soort lijm vastzitten om het rotten via dat stengeltje tegen te gaan. Je zou zeggen dat met wassen die verbinding toch verbroken moet worden, niet dus. Ik veronderstel dan ook dat ze in een soort lijmbad gedompeld worden en je die troep hoe dan ook binnen krijgt.
Een chemicus (voedseldeskundige) zou hierop eens een onderzoek moeten doen.
Zijn de Supermarkten hier de genius van?
Onzin! druiven kunt u (als 1 van het weinige fruitsoorten) gewoon in de koelkast bewaren, zonder dat dat iets afdoet aan de smaak of de kwaliteit. Druiven zitten nooit in een gesealde verpakking maar gewoon in een open verpakking.WickSr schreef:Ok, iemand moet de expert zijn, maar nog steeds geen bevredigend antwoord, alleen van diegene die net als ik 'denken dat'!
*Zonder seal na een week verrot (Tot nu toe het beste antwoord)
*Bij de teelt van druiven worden veel beschermingsmiddelen gebruikt
*Druiven uit India zijn (of in ieder geval waren) berucht vanwege grote residuen van bestrijdingsmiddelen.
Frankenthaler's kun je (jammer genoeg) niet bij de supermarkt kopen maar alleen bij gespecialiseerde verkopers van fruit of bij de kwekers zelf...sjohie schreef:Consumptiedruiven, dus die jij als fruit kan kopen bij de supermarkt, denk aan het ras Frankenthaler in het geval blauwe druiven, worden anders geteeld dan de wijndruiven die je aan ranken in het veld ziet hangen. De teelmethodes variëren wat, maar zijn doorgaans achter glas, en behoorlijk vaak horizontaal, maw de druiven liggen, in plaats van hangen. Dat heeft effect op de door jou genoemde aanhechting. Verder zijn druivenplanten van origine klimplanten, en dus door de natuur zó gemaakt dat als er eens wat weinig water voorhanden is, de vruchten niet meteen van de plant vallen, maar dat die aanhechtingen taai blijven bij opdroging.WickSr schreef:Nog even het volgende over de o.a. voorverpakte druiven:
De takjes waaraan de druiven hangen zijn compleet uitgedroogd; de druiven zitten wel behoorlijk vast en dikwijls trek je ze met het kleine steeltje er nog aan af. Het lijkt wel of ze met een soort lijm vastzitten om het rotten via dat stengeltje tegen te gaan. Je zou zeggen dat met wassen die verbinding toch verbroken moet worden, niet dus. Ik veronderstel dan ook dat ze in een soort lijmbad gedompeld worden en je die troep hoe dan ook binnen krijgt.
Een chemicus (voedseldeskundige) zou hierop eens een onderzoek moeten doen.
Zijn de Supermarkten hier de genius van?
Even ter informatie, in Nederland, wereldwijd marktleider als het gaat om innovatie in de land-, tuin- en kasbouw, is er geen enkel aspect van een gewas nog niet onderzocht, of middels veredeling verbeterd waar wenselijk.