Het vervelende is dat je met vegetariër worden niet altijd zoveel dierenleed voorkomt als je denkt. Dierlijke producten worden nl op de meest gekke plekken gebruikt. Denk aan visolie in bepaalde slangen in je auto, dierlijke (ei) proteïnen voor het maken van (vakantie)vaccins, dierlijke pigmenten in cosmetica, of bijvoorbeeld het gebruik van dierlijk materiaal voor medische toepassingen, denk aan kunst(hart)kleppen etc.
Kortom het geen vlees eten, voorkomt zeker niet het sterven van veel van die dieren. Zoals met alles in de levensmiddelensector, is voor elk deel van het dier, wel een toepassing gevonden. Zelfs de as van beenderen wordt gebruikt, bij het maken van porselein. (
pdf link over de toepassingen van een koe)
Ik ben dus geen vegetariër, wij eten wel wekelijks een dag vleesloos, en vlees wat we eten is biologisch van de slager of supermarkt, of nu in het seizoen, ook wel wild van jagende collega's. En als we vlees, gevogelte of vis eten, is dat 50~100g pp, dus niet al te veel, maar dus wel van goede kwaliteit.