Pagina 4 van 7
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 14:29
door Rinus M
Dat was ook de reden dat wij naar een echte slager zijn gegaan.
Kocht laatst vlees (varken) om saté van te maken, dit eet is graag bij de nasi/bami. Vlees gesneden (ca. 1250gr), en in de marinade gezet. Na 5 uur het vlees in de pan gedaan, en lekker bruin laten worden. Wat mij opviel is dat er veel water in het vlees zat, ben het nadat het gaar was gaan wegen, wat ik nooit doe en hield van de ca. 1250gr iets meer dan 900gr over. Vind het te gek voor woorden dat er zo'n groot verschil in zit. Klantenservice gebeld, en gevraagd waarom ze dit doen. Antwoord was dat ze (noem het pekelwater) mogen inspuiten. Ja........ dit is goed voor het gewicht, maar niet voor de kwaliteit. Als ik water wil koken, draai ik de kraan wel los en haal het water wel bij de waterleiding maatschappij weg, ben ik goedkoper dan met vlees.
Halen nu het vlees bij een ambachtelijke slager, en er wordt hier gee water meer gekookt wat uit het vlees komt. Laat mij maar wat meer betelen voor een lekker stukje vlees.
Groet,
Rinus
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 14:51
door ciske
Halen nu het vlees bij een ambachtelijke slager,
je denkt toch niet dat als de slager vlees overhoudt dat die het wegggooid?
gaat net als bij de supermarkten gewoon in de vriezer hoor.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 14:56
door witte angora
Je zou er bijna vegetariër van worden.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 14:58
door ciske
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 16:19
door Chocomelk
Is er ook een AH webcare team die het internet afstruint ?
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 16:22
door ciske
Chocomelk schreef:Is er ook een AH webcare team die het internet afstruint ?
geen idee, heb je nog geen antwoord dan?
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 16:25
door Chocomelk
Nee heb nog geen antwoord mogen ontvangen maar heb
gisteren ook pas die klacht ingediend.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 16:39
door dhc
Chocomelk schreef:ciske schreef:Dat is bij elke winkel zo choco, appie, C1000 , Coop, en zelfs bij de slager , of dacht je dat die het vlees wat over is weggooide?
Wat ik bij AH en C-1000 zie is dat het flink word afgeprijst als het de dag
van THT is.
Gebeurt op de dag voorafgaand aan afloop tht.....
Is de tht 18-04 dan ligt het die dag niet meer in het schap.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 16:47
door rozemarijntje
ja maak ze dat hier maar eens wijs bij de ah! de dag erna nog zelfs,dan kan ik het nooit laten en dan zeg ik,dat mag niet hoor,oh sorry....leuk geprobeerd,veel mensen kijken niet eens naar een! datum...nou ik wel...
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 16:53
door Chocomelk
dhc schreef:
Gebeurt op de dag voorafgaand aan afloop tht.....
Is de tht 18-04 dan ligt het die dag niet meer in het schap.
Uh hier nog wel hoor, omdat het nog tot vandaag is het die THT
en dan kan je het afgeprijst kopen.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 16:57
door rozemarijntje
als het van vandaag is wil ik het nog wel eens kopen,als het er goed uitziet...
moet niet verkleurd zijn of wat dan ook,maar niet als het van gisteren is geweest...sla ff over.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 17:04
door nevermind
Rinus M schreef:Dat was ook de reden dat wij naar een echte slager zijn gegaan.
Kocht laatst vlees (varken) om saté van te maken, dit eet is graag bij de nasi/bami. Vlees gesneden (ca. 1250gr), en in de marinade gezet. Na 5 uur het vlees in de pan gedaan, en lekker bruin laten worden.
Wat mij opviel is dat er veel water in het vlees zat, ben het nadat het gaar was gaan wegen, wat ik nooit doe en hield van de ca. 1250gr iets meer dan 900gr over. Vind het te gek voor woorden dat er zo'n groot verschil in zit. Klantenservice gebeld, en gevraagd waarom ze dit doen. Antwoord was dat ze (noem het pekelwater) mogen inspuiten. Ja........ dit is goed voor het gewicht, maar niet voor de kwaliteit. Als ik water wil koken, draai ik de kraan wel los en haal het water wel bij de waterleiding maatschappij weg, ben ik goedkoper dan met vlees.
Halen nu het vlees bij een ambachtelijke slager, en er wordt hier gee water meer gekookt wat uit het vlees komt. Laat mij maar wat meer betelen voor een lekker stukje vlees.
Groet,
Rinus
Water is best duur geworden in Nederland.
Dit terzijde.
Het is langer, dat vlees waterig is.
Rinus een tip:
Sate`wordt op stokjes op de barbecue gemaakt, maar toch niet in de pan bruin gebakken.Bah.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 17:18
door MAXIEM
nevermind
Je schrijft:
Saté wordt op stokjes op de barbecue gemaakt, maar toch niet in de pan bruin gebakken.Bah.
Saté vlees en -blokjes kun je ook heel goed op een andere wijze klaarmaken en voor andere gerechten gebruiken.
Met collegiale groet, Maxiem.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 17:22
door rozemarijntje
wokken,grillen,in de oven,bbq,whatever,water blijft!???
maxien denk dat het een grapje was..staat ook een knipoog bij...
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 18:04
door MAXIEM
rozemarijntje
Je schrijft:
Maxiem, ik denk dat het een grapje was... staat ook een knipoog bij...
Oh, dat had ik even over het hoofd gezien
.
Groetjes, Maxiem.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 19:52
door nevermind
MAXIEM schreef:nevermind
Je schrijft:
Saté wordt op stokjes op de barbecue gemaakt, maar toch niet in de pan bruin gebakken.Bah.
Saté vlees en -blokjes kun je ook heel goed op een andere wijze klaarmaken en voor andere gerechten gebruiken.
Met collegiale groet, Maxiem.
Nog eens lezen Maxiem, misschien valt jou iets op!
Ik had het over Sate´niet over ´Sate vlees !
Zo ziet Sate´uit, op stokjes en gegrild op de BBQ.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 20:17
door dhc
Chocomelk schreef:dhc schreef:
Gebeurt op de dag voorafgaand aan afloop tht.....
Is de tht 18-04 dan ligt het die dag niet meer in het schap.
Uh hier nog wel hoor, omdat het nog tot vandaag is het die THT
en dan kan je het afgeprijst kopen.
tht betekent tenminste houdbaar TOT en niet TOT EN MET...
Laat maar, heb geen trek in een discussie...
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 18 apr 2012 22:32
door Chocomelk
dhc schreef:
tht betekent tenminste houdbaar TOT en niet TOT EN MET...
Laat maar, heb geen trek in een discussie...
Daar heb je wel gelijk in maar .....heeft geen zin om daar een discussie over te hebben.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 19 apr 2012 01:56
door CSM
nevermind schreef:MAXIEM schreef:nevermind
Je schrijft:
Saté wordt op stokjes op de barbecue gemaakt, maar toch niet in de pan bruin gebakken.Bah.
Saté vlees en -blokjes kun je ook heel goed op een andere wijze klaarmaken en voor andere gerechten gebruiken.
Met collegiale groet, Maxiem.
Nog eens lezen Maxiem, misschien valt jou iets op!
Ik had het over Sate´niet over ´Sate vlees !
Zo ziet Sate´uit, op stokjes en gegrild op de BBQ.
Ik veronderstel dat koks in indonesie en maleisie de sate meestal niet op de BBQ maken, maar gewoon op een grilplaat of in een pan.
Re: Vlees vol met water
Geplaatst: 19 apr 2012 09:08
door Rinus M
Het saté-vlees in de pan braden, nadat ik het in de marinade heb gezet
.
Daarna als het saté-vlees lekker bruin is, mengen in de saté-saus
.
Ben dan geen stokjes nodig.
Maakt mij niet uit of het nu aan een stokje zit, of in de satésaus ligt,
als het maar lekker is
.
Groet,
Rinus